Yazar |
Mesaj |
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
Bazen soğuk versem bile asıl etken tavuk olması olduğunun kanaatine vardım.Görüşleriniz,fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
Bazen soğuk versem bile asıl etken tavuk olması olduğunun kanaatine vardım.Görüşleriniz,fikirleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
|
|
|
|
Tarih: 19.02.2016 23:53 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
Yemin cinsinden çok , yem ısısı çok önemli. Donmuş ürünleri mutlaka akvaryum ısısında olacak şekilde verin. Donmuş ürünü akvaryum üzerindeki cam da bekletin ısınınca verin. Soğuk yem kusma yapar.
Yemin cinsinden çok , yem ısısı çok önemli. Donmuş ürünleri mutlaka akvaryum ısısında olacak şekilde verin. Donmuş ürünü akvaryum üzerindeki cam da bekletin ısınınca verin. Soğuk yem kusma yapar.
|
|
|
|
Tarih: 19.02.2016 18:25 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
Şuana kadar toplamda 2 kere tavuk vermişimdir benim balıklara, geçen gün bir but salladım akvaryuma, ısırıp ısırıp tükürdüler. Yemeye bile tenezzül etmiyorlar resmen. Bence de sorun balıklarda değil tavuklarda.
Şuana kadar toplamda 2 kere tavuk vermişimdir benim balıklara, geçen gün bir but salladım akvaryuma, ısırıp ısırıp tükürdüler. Yemeye bile tenezzül etmiyorlar resmen. Bence de sorun balıklarda değil tavuklarda. :grin:
|
|
|
|
Tarih: 19.02.2016 13:12 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
CaN_BaKıR yazdı:
Eğer 4-5 günden uzun süre donuk kalmış bir eti çözdürüp veriyorsanız sindirim sıkıntısı yaşayıp genelde kusuyorlar... Özellikle de 1 yaşından sonra başlıyor bu.. Metabolizmaları yavaşladıkça yem miktarı azalması ve daha taze yem yemeleri lazım... Hatta şöyle söyleyeyim, tazelikten kastım donuk olarak beklememiş yemleri tüketmeleri kusmalarını azaltır. Yoksa Kokuşmuş bir eti verseniz kusmazlar, bünyeleri leş yemeye müsait... Fakat et donduğu zaman maalesef böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.. Özellikle tavuk...
Dün gece kusmuşlar. Japon gibi nefes aldıklarını görünce gece 02:00 de acil su değişimi yapınca bunu anladım. Teşekkürler abi.
[quote="CaN_BaKıR"]Eğer 4-5 günden uzun süre donuk kalmış bir eti çözdürüp veriyorsanız sindirim sıkıntısı yaşayıp genelde kusuyorlar... Özellikle de 1 yaşından sonra başlıyor bu.. Metabolizmaları yavaşladıkça yem miktarı azalması ve daha taze yem yemeleri lazım... Hatta şöyle söyleyeyim, tazelikten kastım donuk olarak beklememiş yemleri tüketmeleri kusmalarını azaltır. Yoksa Kokuşmuş bir eti verseniz kusmazlar, bünyeleri leş yemeye müsait... Fakat et donduğu zaman maalesef böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.. Özellikle tavuk...[/quote] Dün gece kusmuşlar. Japon gibi nefes aldıklarını görünce gece 02:00 de acil su değişimi yapınca bunu anladım. Teşekkürler abi. :)
|
|
|
|
Tarih: 17.02.2016 22:04 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
Frttrk yazdı:
Etkenler olabilir ama hep kusma tavuk etinden oluyor, asıl soru şu bu tavukları neyle besliyorlar da leş bile tüketebilen balıklara yan etki yapıyor
Ferit abi, en çok merak ettiğim konu doğrusu , taze olsa bile tüm şartlar uygun olsa bile kusma oluyor anlamış değilim...
[quote="Frttrk"]Etkenler olabilir ama hep kusma tavuk etinden oluyor, asıl soru şu bu tavukları neyle besliyorlar da leş bile tüketebilen balıklara yan etki yapıyor :?:[/quote]
Ferit abi, en çok merak ettiğim konu doğrusu , taze olsa bile tüm şartlar uygun olsa bile kusma oluyor anlamış değilim... :|
|
|
|
|
Tarih: 17.02.2016 17:32 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
Serkan AKKAŞ yazdı:
Oksijen azlığı da yine kusmalarını tetikleyen etkenlerdendir. Özellikle tavuk etinde dikkatli olmak lazım.
Bu kadar ciddi olabileceğini düşünmemiştim açıkçası sağ olun
[quote="Serkan AKKAŞ"]Oksijen azlığı da yine kusmalarını tetikleyen etkenlerdendir. Özellikle tavuk etinde dikkatli olmak lazım. :onay:[/quote]
Bu kadar ciddi olabileceğini düşünmemiştim açıkçası sağ olun :cry:
|
|
|
|
Tarih: 17.02.2016 17:30 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
CaN_BaKıR yazdı:
Eğer 4-5 günden uzun süre donuk kalmış bir eti çözdürüp veriyorsanız sindirim sıkıntısı yaşayıp genelde kusuyorlar... Özellikle de 1 yaşından sonra başlıyor bu.. Metabolizmaları yavaşladıkça yem miktarı azalması ve daha taze yem yemeleri lazım... Hatta şöyle söyleyeyim, tazelikten kastım donuk olarak beklememiş yemleri tüketmeleri kusmalarını azaltır. Yoksa Kokuşmuş bir eti verseniz kusmazlar, bünyeleri leş yemeye müsait... Fakat et donduğu zaman maalesef böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.. Özellikle tavuk...
Tavsiyelerin için teşekkürler.Dikkate alacağımız bir çok konu varmış Aydınlandım sağ ol
[quote="CaN_BaKıR"]Eğer 4-5 günden uzun süre donuk kalmış bir eti çözdürüp veriyorsanız sindirim sıkıntısı yaşayıp genelde kusuyorlar... Özellikle de 1 yaşından sonra başlıyor bu.. Metabolizmaları yavaşladıkça yem miktarı azalması ve daha taze yem yemeleri lazım... Hatta şöyle söyleyeyim, tazelikten kastım donuk olarak beklememiş yemleri tüketmeleri kusmalarını azaltır. Yoksa Kokuşmuş bir eti verseniz kusmazlar, bünyeleri leş yemeye müsait... Fakat et donduğu zaman maalesef böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.. Özellikle tavuk...[/quote]
Tavsiyelerin için teşekkürler.Dikkate alacağımız bir çok konu varmış Aydınlandım sağ ol :cry:
|
|
|
|
Tarih: 17.02.2016 17:28 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
gurkankurtay_ yazdı:
Yemekten sonra akıntı oluşturmak iyi gider. Sindirimi kolaylaştırır.
aslında açık ama işte bir çok etken varmış yeni öğrenmiş olduk sağ ol abi
[quote="gurkankurtay_"]Yemekten sonra akıntı oluşturmak iyi gider. Sindirimi kolaylaştırır. ;)[/quote]
aslında açık ama işte bir çok etken varmış yeni öğrenmiş olduk sağ ol abi :roll:
|
|
|
|
Tarih: 17.02.2016 17:26 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
Etkenler olabilir ama hep kusma tavuk etinden oluyor, asıl soru şu bu tavukları neyle besliyorlar da leş bile tüketebilen balıklara yan etki yapıyor
Etkenler olabilir ama hep kusma tavuk etinden oluyor, asıl soru şu bu tavukları neyle besliyorlar da leş bile tüketebilen balıklara yan etki yapıyor :?:
|
|
|
|
Tarih: 17.02.2016 16:54 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
Oksijen azlığı da yine kusmalarını tetikleyen etkenlerdendir. Özellikle tavuk etinde dikkatli olmak lazım.
Oksijen azlığı da yine kusmalarını tetikleyen etkenlerdendir. Özellikle tavuk etinde dikkatli olmak lazım. :onay:
|
|
|
|
Tarih: 17.02.2016 11:14 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
Eğer 4-5 günden uzun süre donuk kalmış bir eti çözdürüp veriyorsanız sindirim sıkıntısı yaşayıp genelde kusuyorlar... Özellikle de 1 yaşından sonra başlıyor bu.. Metabolizmaları yavaşladıkça yem miktarı azalması ve daha taze yem yemeleri lazım... Hatta şöyle söyleyeyim, tazelikten kastım donuk olarak beklememiş yemleri tüketmeleri kusmalarını azaltır. Yoksa Kokuşmuş bir eti verseniz kusmazlar, bünyeleri leş yemeye müsait... Fakat et donduğu zaman maalesef böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.. Özellikle tavuk...
Eğer 4-5 günden uzun süre donuk kalmış bir eti çözdürüp veriyorsanız sindirim sıkıntısı yaşayıp genelde kusuyorlar... Özellikle de 1 yaşından sonra başlıyor bu.. Metabolizmaları yavaşladıkça yem miktarı azalması ve daha taze yem yemeleri lazım... Hatta şöyle söyleyeyim, tazelikten kastım donuk olarak beklememiş yemleri tüketmeleri kusmalarını azaltır. Yoksa Kokuşmuş bir eti verseniz kusmazlar, bünyeleri leş yemeye müsait... Fakat et donduğu zaman maalesef böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.. Özellikle tavuk...
|
|
|
|
Tarih: 17.02.2016 02:52 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
Yemekten sonra akıntı oluşturmak iyi gider. Sindirimi kolaylaştırır.
Yemekten sonra akıntı oluşturmak iyi gider. Sindirimi kolaylaştırır. ;)
|
|
|
|
Tarih: 16.02.2016 22:10 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
evet tavuktan sonra olmaya başlamıştı. Sağ olun
evet tavuktan sonra olmaya başlamıştı. Sağ olun
|
|
|
|
Tarih: 16.02.2016 20:04 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
En çok karşılaşılan kusma görüldüğü gibi tavuk yine. Diğer ürünlerde ben hiç karşılaşmadım.
En çok karşılaşılan kusma görüldüğü gibi tavuk yine. Diğer ürünlerde ben hiç karşılaşmadım. :onay:
|
|
|
|
Tarih: 16.02.2016 18:38 |
|
|
|
|
|
İleti başlığı: |
Re: Kusma sorunu.. |
|
|
Kustukları zaman hemen bir %20 su değişimi yapıyorum zararlı toksin oluşmaması adına sonra 2 gün aç bırakıyorum ve tıka basa tam duyurmuyorum. Özellikle tavukta oluyordu tavuğu çıkarttım sadece dana yüreği, karides bazende kalamar veriyorum.
Kustukları zaman hemen bir %20 su değişimi yapıyorum zararlı toksin oluşmaması adına sonra 2 gün aç bırakıyorum ve tıka basa tam duyurmuyorum. Özellikle tavukta oluyordu tavuğu çıkarttım sadece dana yüreği, karides bazende kalamar veriyorum.
|
|
|
|
Tarih: 16.02.2016 17:12 |
|
|
|