Artemia Nasıl Çıkartılır

Yetkili: Moderatör

Cevap gönder


İfadeler

:smile: ;) :grin: :) :? 8) :x :cry: :roll: :wink: :?: :| :mrgreen: :sad: :sagok: :asagiok: :solok: :yukariok: :fikir: :agla: :utan: :shock: :onay: :canadian: :nazar: :chinese: :arabian: :cowboy: :irish: :pimp: :muz: :tezahurat: :soguk: :yapim: :aglayan: :dans: :macerena: :tamam: :ter: :ciftesilah: :pompali: :evil: :twisted: )))III (* :melek: :baliksaka: :inv: :jason: :sicra: :balistik: :daz: :giyotin: :atesdev: :rip: :teksan: :jackson: :hg:


Yazı boyutu:

Yazı rengi
Seçenekler:

Biçim kodu AÇIK

M[img] AÇIK

[flash] KAPALI

[url] AÇIK

İfadeler AÇIK

Gönderme için doğrulama
Otomatik ileti göndermeyi engellemek için pano yöneticisi doğrulama kodu girmenizi zorunlu tutmuş. Kod aşağıdaki resim içinde gösterilmekte. Eğer görsel olarak bozuksa veya kodu okuyamıyorsanız lütfen %spano yöneticisi%s ile irtibata geçin.

Resimde gördüğünüz karakterleri aynen yazınız. Tüm karakterler küçük-büyük harf duyarsızdır ve içerisinde sıfır rakamı yer almaz.

Gönder
   

Konu inceleme - Artemia Nasıl Çıkartılır
Yazar Mesaj
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Teşekkürler Bayram abi , faydalı bir link.
İleti Tarih: 08.06.2008 13:45
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Ben teşekkür ederim arkadaşlar.
İleti Tarih: 19.05.2008 22:40
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Teşekkürler Bayram abi. Eline sağlık.
İleti Tarih: 19.05.2008 21:50
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Teşekkürler Bayran abi, zaman zaman hatırlatmakta fayda var ;)
İleti Tarih: 19.05.2008 18:42
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Eskiden kalmış faydalı bir başlık.
İleti Tarih: 19.05.2008 18:25
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Yararlı bir başlık. Eline sağlık...
İleti Tarih: 27.12.2006 21:15
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Güzel bilgilerin için çok sağol Bayram.
İleti Tarih: 27.12.2006 21:10
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Artemia da fena batırıyor akvaryumu! Ben ufak tanktaki yavrular için toz yemi tercih ediyorum.
İleti Tarih: 27.12.2006 16:08
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Sağolun beyler özellikle yavru almaya niyetli olan arkadaşlar bunları ezberlesin çok ihtiyacı olacak... :)
İleti Tarih: 27.12.2006 15:56
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Eskilerde kalmış, faydalı bir başlık.
İleti Tarih: 27.12.2006 15:48
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Artemia çıkartmak için sıcaklık 26 28 derecelerde tutulursa 1 gün içinde tamamı çıkar. Karanlık şart değil. Kendim 1.5 litrelik su şişesinde çıkartıyorum.,- şişenin dibini kesip çıkartın kapağına bir hava hotumu geçecek şekilde bir delik delip hortumun ucuna takılan bir havataşı ile beraber kapaktan geçirin. Hortum deliğe sıkışacağı için su kaçırmayacaktır. Kapağı şişeye takıyoruz. Şİşemizi su ile doldurup tercihen tankın içinde de tutabiliriz. 1 litre kadar su 1 kaşık tuz ve istediğiniz kadar artemia ilave edip havayı açıyoruz 24 saat sonra canlı böcekler hazır.- . Gayet kullanışlı bir yöntem.
İleti Tarih: 24.07.2006 10:09
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Bütün pet shoplarda mevcut. Rahatlıkla bulunabilir.
İleti Tarih: 23.07.2006 23:55
  İleti başlığı:   Alıntı ile cevapla
Bilgiler çok güzel teşekkürler.kavanoz,ışık,tuz herkezin elinde mevcut fakat artemia yumurtasını nerede bulabiliriz?
İleti Tarih: 23.07.2006 23:53
  İleti başlığı:  Artemia Nasıl Çıkartılır  Alıntı ile cevapla
Artemia larvalarını yumurtadan çıkarmak için 3 litrelik kavanozlar kullandık. Kullandığımız reçete: Kavanoza doldurulan 2.5 litre akvaryum suyuna 2.5 çorba kaşığı (litre başına 1 çorba kaşığı) sofra tuzu ekledik ve bir hava motoru aracılığıyla, artemia yumurtalarının tabanda çökelmeyeceği kadar güçlü bir havalandırma sağladık. Tuz birkaç dakika sonra tamamen eridikten sonra kavanoza 1/5 çay kaşığı kadar az miktarda artemia yumurtası attık. Oda sıcaklığında (yaklaşık 18°C), fazla ışık almayan bir bodrum odasında artemia yumurtalarının çoğunun açılması 3 gün kadar sürdü.

Resim

Gerekli canlı artemia miktarına göre kullanılan kavanozun hacmi ve atılan artemia yumurtası miktarı değişebilir. Örneğin küçük ihtiyaçlar için 1 litrelik bir kavanoz da yeterli olabilir. Oturmuş akvaryum suyu kullanmak önemli bir ayrıntıdır; tecrübelerimize göre çok iyi dinlendirilmiş taze musluk suyu dahi, belki de içindeki klor kalıntıları nedeniyle, biyolojik dengesi oturmuş bir akvaryumun suyu kadar iyi sonuç vermiyor. Optimal açılım için önerilenlerin tersine, iyotsuz yerine iyotlu sofra tuzu kullanmamıza, hava motorunun gürültüsü nedeniyle kavanozları çok az güneş ışığı alan bir bodrum odasına koymamıza ve suyu, optimal değer olan 28°C yerine 18°C sıcaklıkta tutmamıza rağmen açılma oranı bizim için yeterliydi; bize gerektiğinden fazla canlı artemia elde edebildik.

Resim

Işığa toplanan artemia larvaları sifonlanarak bardağa dolduruluyor. Hava hortumuna takılmış sert plastik bir borucuk artemiaların toplanmasını kolaylaştırıyor. Dikkat edilmesi gereken, canlı larvalarla birlikte yumurtaların çekilmemesi için borunun ucunu kavanoz tabanına çok yaklaştırmamak.

Resim


Bardakta toplanmış artemia larvaları çok ince bir artemia süzgeciyle süzülüyor.

Resim

Artemia larvalarının toplandığı süzgeç, tuzsuz akvaryum suyuyla boyunu geçmeyecek kadar sığ doldurulmuş bir kaba konuyor ve canlı larvalar plastik enjektörle süzgeçin içinden emiliyor.

Resim

Plastik enjektörde toplanan larvalar, yavru balıkların bulunduğu bölgeye doğru püskürtülüyor. Yavru balıklar enjektörün yem anlamına geldiğini çabuk öğreniyorlar.

Resim


Birkaç haftadan sonra artemia larvaları yavru balıklar için yetersiz kalır. Özellikle doğrudan kuru yemlere geçiş yapamayan Apistogramma sp. gibi seçici türler için daha büyük boyutlu canlı yemler bulmak gerekir. En az iki gün boyunca yavaş akan musluk suyu altında bekletilerek çok iyi temizlenmiş tubifex kurtları, jiletle çok ince kıyılıp multi-vitamin preparatı damlatılarak bu amaç için kullanılabilir. Yavru balıkların kıyılmış kurt gibi hareket etmeyen cansız bir yeme alışması, sonraki haftalarda kuru yemlere geçişi kolaylaştırabilir.

Kültür ortamında üretilebilen mikro-kurtlar, japon su piresi ve kanatsız sirke sineği (drosophila), yavru balıklara artemia sonrası dönemde verilebilecek ülkemizde henüz yaygınlaşmamış canlı yem türleridir.
İleti Tarih: 23.07.2006 23:35


  

cron