Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)
Yetkili: Moderatör
Yazar | Mesaj |
---|---|
BELVA Kayıtlı Üye Kayıt: 03.05.2012 01:24 İleti: 491 Yaş: 33 |
Tarih: 28.03.2014 14:59 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
Bende geçenlerde ölen balığımı kurutmaya karar verdim. Bakalım ilk denemem nasıl olacak.
|
|
ONUR AYAZ istanbul 20 natt. 130*60*60 |
|
Sayfa başı | |
exee01 Kayıtlı Üye Kayıt: 16.07.2014 10:12 İleti: 51 Yaş: 27 |
Tarih: 11.08.2014 17:15 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
Arkadaşlar resmi göremiyorum kurutma işlemlerindeki resmi yeniler misiniz teşekkürler
|
|
Murat Usanmaz Adana/Kozan 100x32x42 11x Natteri |
|
Sayfa başı | |
F.Basaran TPF Özel Üyesi Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 37 Konum: Bodrum |
Tarih: 12.08.2014 09:22 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
exee01 yazdı:
Arkadaşlar resmi göremiyorum kurutma işlemlerindeki resmi yeniler misiniz teşekkürler
Murat kısaca özetliyeyim ben sana; Balığı fazla deforme etmeden karnını neşter yardımıyla bütün iç organlarını alabilecek şekilde kesip içini boşaltmalısın. Daha sonra iyice yıkayıp bir fön makinasıyla olabildiğince kurut. Fakat karnının içi ıslak kalsın oraya doldurdugun tuzlar yapışıp orda kurusun ve bakteri oluşumunu önlesin. Bu işlemi yaparken balığı fazla sıkmamaya dikkat et ki şekli bozulmasın. Balığın büyüklüğüne uygun bir kaba iri taneli kaya tuzu ekleyip balığı tuzun içine sırtına kadar göm bundan önce balığın çenesini kürdan yardımıyla aç kuruyunca daha agresif görünür. Ayrıca yüzgeçlernide açarak tuza gömersen canlı gibi görünür. 2-3 ay bırak kurusun. Bu benim kurutma çalışmam. Belki bir fikir verebilir. |
|
Sayfa başı | |
exee01 Kayıtlı Üye Kayıt: 16.07.2014 10:12 İleti: 51 Yaş: 27 |
Tarih: 22.08.2014 09:39 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
F.Basaran yazdı:
Murat kısaca özetliyeyim ben sana;
Balığı fazla deforme etmeden karnını neşter yardımıyla bütün iç organlarını alabilecek şekilde kesip içini boşaltmalısın. Daha sonra iyice yıkayıp bir fön makinasıyla olabildiğince kurut. Fakat karnının içi ıslak kalsın oraya doldurdugun tuzlar yapışıp orda kurusun ve bakteri oluşumunu önlesin. Bu işlemi yaparken balığı fazla sıkmamaya dikkat et ki şekli bozulmasın. Balığın büyüklüğüne uygun bir kaba iri taneli kaya tuzu ekleyip balığı tuzun içine sırtına kadar göm bundan önce balığın çenesini kürdan yardımıyla aç kuruyunca daha agresif görünür. Ayrıca yüzgeçlernide açarak tuza gömersen canlı gibi görünür. 2-3 ay bırak kurusun. Bu benim kurutma çalışmam. Belki bir fikir verebilir. teşekkür ederim çok yardımı oldu |
|
Murat Usanmaz Adana/Kozan 100x32x42 11x Natteri |
|
Sayfa başı | |
Serkan AKKAŞ TPF Özel Üyesi Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 47 Konum: ANKARA MATBAACI |
Tarih: 28.08.2014 15:13 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
Fırat, çok şık bir iş çıkartmışsın kardeşim.
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
Sayfa başı | |
F.Basaran TPF Özel Üyesi Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 37 Konum: Bodrum |
Tarih: 29.08.2014 08:44 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
exee01 yazdı:
F.Basaran yazdı:
Murat kısaca özetliyeyim ben sana;
Balığı fazla deforme etmeden karnını neşter yardımıyla bütün iç organlarını alabilecek şekilde kesip içini boşaltmalısın. Daha sonra iyice yıkayıp bir fön makinasıyla olabildiğince kurut. Fakat karnının içi ıslak kalsın oraya doldurdugun tuzlar yapışıp orda kurusun ve bakteri oluşumunu önlesin. Bu işlemi yaparken balığı fazla sıkmamaya dikkat et ki şekli bozulmasın. Balığın büyüklüğüne uygun bir kaba iri taneli kaya tuzu ekleyip balığı tuzun içine sırtına kadar göm bundan önce balığın çenesini kürdan yardımıyla aç kuruyunca daha agresif görünür. Ayrıca yüzgeçlernide açarak tuza gömersen canlı gibi görünür. 2-3 ay bırak kurusun. Bu benim kurutma çalışmam. Belki bir fikir verebilir. teşekkür ederim çok yardımı oldu Rica ederim Murat umarım istediğin gibi bir iş ortaya çıkar. |
|
Sayfa başı | |
F.Basaran TPF Özel Üyesi Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 37 Konum: Bodrum |
Tarih: 29.08.2014 08:45 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
Serkan AKKAŞ yazdı:
Fırat, çok şık bir iş çıkartmışsın kardeşim.
Sağolasın Serkan Abi ilk çalışmam sonuçta çok iyi olmasada güzel bir masa dekoru oldu. |
|
Sayfa başı | |
Aytaç DEMİRKOL Administrator Kayıt: 19.08.2012 16:43 İleti: 4224 Yaş: 39 Konum: ANKARA 04/02/1985 |
Tarih: 31.08.2014 11:12 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
Güzel çalışma Fırat eline sağlık.
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
Sayfa başı | |
F.Basaran TPF Özel Üyesi Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 37 Konum: Bodrum |
Tarih: 01.09.2014 09:06 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
Aytac Demirkol yazdı:
Güzel çalışma Fırat eline sağlık.
Teşekkürler Aytaç begenmene sevindim. |
|
Sayfa başı | |
exee01 Kayıtlı Üye Kayıt: 16.07.2014 10:12 İleti: 51 Yaş: 27 |
Tarih: 25.09.2014 09:58 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
bundan 1 ay önce ölen balığım hala tuzda bakalım 1 hafta sonra nasıl bir görüntü cıkacak :D
|
|
Murat Usanmaz Adana/Kozan 100x32x42 11x Natteri |
|
Sayfa başı | |
Serkan AKKAŞ TPF Özel Üyesi Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 47 Konum: ANKARA MATBAACI |
Tarih: 25.09.2014 11:17 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
exee01 yazdı:
bundan 1 ay önce ölen balığım hala tuzda bakalım 1 hafta sonra nasıl bir görüntü cıkacak :D
Hadi bakalım Murat. |
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
Sayfa başı | |
UĞURTAN Kayıtlı Üye Kayıt: 30.11.2014 23:47 İleti: 4 Yaş: 32 |
Tarih: 06.01.2015 00:11 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
resimler gözükmüyor tekrar yükler misiniz kolay gelsin
|
|
150*50*50 9*natteri İZMİR/BUCA 06/11/1991 |
|
Sayfa başı | |
Mehmet KARATAŞ Moderator Kayıt: 06.09.2012 16:45 İleti: 1004 Yaş: 28 Konum: İzmir CEYRANCI |
Tarih: 08.01.2015 22:00 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
Sayfa başı | |
Aytaç DEMİRKOL Administrator Kayıt: 19.08.2012 16:43 İleti: 4224 Yaş: 39 Konum: ANKARA 04/02/1985 |
Tarih: 08.01.2015 22:32 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
Güzel çalışma memo eline sağlık. Derin bir tablo içi duvar da hoş durur benim fikrim.
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
Sayfa başı | |
PoisoN TPF Özel Üyesi Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 39 Konum: İstanbuL |
Tarih: 09.01.2015 11:03 İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma) |
Çok güzel olmuş.
|
|
AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
Sayfa başı | |
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz