Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)

Yetkili: Moderatör


Konuya cevap yaz
 9 sayfadan 8. sayfa [ 122 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı BELVA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 03.05.2012 01:24

İleti: 491

Yaş: 33

İletiTarih: 28.03.2014 14:59   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Bende geçenlerde ölen balığımı kurutmaya karar verdim. Bakalım ilk denemem nasıl olacak. :pimp:
ONUR AYAZ
istanbul
20 natt.
130*60*60
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı exee01

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 16.07.2014 10:12

İleti: 51

Yaş: 27

İletiTarih: 11.08.2014 17:15   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Arkadaşlar resmi göremiyorum kurutma işlemlerindeki resmi yeniler misiniz teşekkürler
Murat Usanmaz
Adana/Kozan



100x32x42 11x Natteri
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 21.03.2007 14:29

İleti: 2932

Yaş: 37

Konum: Bodrum

İletiTarih: 12.08.2014 09:22   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

exee01 yazdı:
Arkadaşlar resmi göremiyorum kurutma işlemlerindeki resmi yeniler misiniz teşekkürler

Murat kısaca özetliyeyim ben sana;
Balığı fazla deforme etmeden karnını neşter yardımıyla bütün iç organlarını alabilecek şekilde kesip içini boşaltmalısın. Daha sonra iyice yıkayıp bir fön makinasıyla olabildiğince kurut. Fakat karnının içi ıslak kalsın oraya doldurdugun tuzlar yapışıp orda kurusun ve bakteri oluşumunu önlesin. Bu işlemi yaparken balığı fazla sıkmamaya dikkat et ki şekli bozulmasın. Balığın büyüklüğüne uygun bir kaba iri taneli kaya tuzu ekleyip balığı tuzun içine sırtına kadar göm bundan önce balığın çenesini kürdan yardımıyla aç kuruyunca daha agresif görünür. Ayrıca yüzgeçlernide açarak tuza gömersen canlı gibi görünür. 2-3 ay bırak kurusun.

Resim

Bu benim kurutma çalışmam. Belki bir fikir verebilir. :onay:
Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı exee01

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 16.07.2014 10:12

İleti: 51

Yaş: 27

İletiTarih: 22.08.2014 09:39   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

F.Basaran yazdı:
Murat kısaca özetliyeyim ben sana;
Balığı fazla deforme etmeden karnını neşter yardımıyla bütün iç organlarını alabilecek şekilde kesip içini boşaltmalısın. Daha sonra iyice yıkayıp bir fön makinasıyla olabildiğince kurut. Fakat karnının içi ıslak kalsın oraya doldurdugun tuzlar yapışıp orda kurusun ve bakteri oluşumunu önlesin. Bu işlemi yaparken balığı fazla sıkmamaya dikkat et ki şekli bozulmasın. Balığın büyüklüğüne uygun bir kaba iri taneli kaya tuzu ekleyip balığı tuzun içine sırtına kadar göm bundan önce balığın çenesini kürdan yardımıyla aç kuruyunca daha agresif görünür. Ayrıca yüzgeçlernide açarak tuza gömersen canlı gibi görünür. 2-3 ay bırak kurusun.

Resim

Bu benim kurutma çalışmam. Belki bir fikir verebilir. :onay:


teşekkür ederim çok yardımı oldu :tezahurat: :tezahurat:
Murat Usanmaz
Adana/Kozan



100x32x42 11x Natteri
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi


Kayıt: 03.09.2010 10:54

İleti: 5898

Yaş: 47

Konum: ANKARA MATBAACI

İletiTarih: 28.08.2014 15:13   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Fırat, çok şık bir iş çıkartmışsın kardeşim. :onay:
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 21.03.2007 14:29

İleti: 2932

Yaş: 37

Konum: Bodrum

İletiTarih: 29.08.2014 08:44   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

exee01 yazdı:
F.Basaran yazdı:
Murat kısaca özetliyeyim ben sana;
Balığı fazla deforme etmeden karnını neşter yardımıyla bütün iç organlarını alabilecek şekilde kesip içini boşaltmalısın. Daha sonra iyice yıkayıp bir fön makinasıyla olabildiğince kurut. Fakat karnının içi ıslak kalsın oraya doldurdugun tuzlar yapışıp orda kurusun ve bakteri oluşumunu önlesin. Bu işlemi yaparken balığı fazla sıkmamaya dikkat et ki şekli bozulmasın. Balığın büyüklüğüne uygun bir kaba iri taneli kaya tuzu ekleyip balığı tuzun içine sırtına kadar göm bundan önce balığın çenesini kürdan yardımıyla aç kuruyunca daha agresif görünür. Ayrıca yüzgeçlernide açarak tuza gömersen canlı gibi görünür. 2-3 ay bırak kurusun.

Resim

Bu benim kurutma çalışmam. Belki bir fikir verebilir. :onay:


teşekkür ederim çok yardımı oldu :tezahurat: :tezahurat:

Rica ederim Murat umarım istediğin gibi bir iş ortaya çıkar. :onay:
Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 21.03.2007 14:29

İleti: 2932

Yaş: 37

Konum: Bodrum

İletiTarih: 29.08.2014 08:45   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Serkan AKKAŞ yazdı:
Fırat, çok şık bir iş çıkartmışsın kardeşim. :onay:

Sağolasın Serkan Abi ilk çalışmam sonuçta çok iyi olmasada güzel bir masa dekoru oldu. :)
Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 19.08.2012 16:43

İleti: 4224

Yaş: 39

Konum: ANKARA 04/02/1985

İletiTarih: 31.08.2014 11:12   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Güzel çalışma Fırat eline sağlık. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 21.03.2007 14:29

İleti: 2932

Yaş: 37

Konum: Bodrum

İletiTarih: 01.09.2014 09:06   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Aytac Demirkol yazdı:
Güzel çalışma Fırat eline sağlık. :onay:

Teşekkürler Aytaç begenmene sevindim. :onay:
Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı exee01

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 16.07.2014 10:12

İleti: 51

Yaş: 27

İletiTarih: 25.09.2014 09:58   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

bundan 1 ay önce ölen balığım hala tuzda bakalım 1 hafta sonra nasıl bir görüntü cıkacak :D
Murat Usanmaz
Adana/Kozan



100x32x42 11x Natteri
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi


Kayıt: 03.09.2010 10:54

İleti: 5898

Yaş: 47

Konum: ANKARA MATBAACI

İletiTarih: 25.09.2014 11:17   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

exee01 yazdı:
bundan 1 ay önce ölen balığım hala tuzda bakalım 1 hafta sonra nasıl bir görüntü cıkacak :D

Hadi bakalım Murat. ;)
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı UĞURTAN

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye


Kayıt: 30.11.2014 23:47

İleti: 4

Yaş: 32

İletiTarih: 06.01.2015 00:11   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

resimler gözükmüyor tekrar yükler misiniz kolay gelsin
150*50*50
9*natteri
İZMİR/BUCA

06/11/1991
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Mehmet KARATAŞ

Moderator

Moderator


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 06.09.2012 16:45

İleti: 1004

Yaş: 28

Konum: İzmir CEYRANCI

İletiTarih: 08.01.2015 22:00   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Resim

Merhaba arkadaşlar,arkadasimin ölen natlarini degerlendireyim dedim ve basladim ugrasmaya.
Ve karsiya bu cikti,tuzladiklarimida tamamladiktan sonra paylasicagim.
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 19.08.2012 16:43

İleti: 4224

Yaş: 39

Konum: ANKARA 04/02/1985

İletiTarih: 08.01.2015 22:32   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Güzel çalışma memo eline sağlık. Derin bir tablo içi duvar da hoş durur benim fikrim. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 31.05.2011 15:29

İleti: 6225

Yaş: 39

Konum: İstanbuL

İletiTarih: 09.01.2015 11:03   İleti başlığı: Re: Ölen Balıklarınızın Değerlendirilmesi (Balık Kurutma)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Çok güzel olmuş. :onay:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 9 sayfadan 8. sayfa [ 122 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki


Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

  

cron