Sık Sorulan Sorular Çözümler

Yetkili: Moderatör


Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 1 sayfadan 1. sayfa [ 2 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı MirsaT_BehçeT

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 31.07.2005 11:01

İleti: 8005

Yaş: 49

Konum: Pendik İstanbuL

İletiTarih: 07.08.2008 13:45   İleti başlığı: Sık Sorulan Sorular Çözümler   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Arkadaşlar nitrit oranı çok yüksek çıkıyor, 3 kere dip suyu cektim ama degisen bir sey olmadi yardim ederseniz sevinirim. Ne yapmak lazim.

Nitrit yeni kurulan tanklarda sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Tank kimyasında ilk bakteri üretim basamaklarından olduğundan yeterli bakteri oluşumu tamamlanmamış tanklarda problem olur . Doğru olan tankı kurduktan sonra bakteri kültürü eklemek veya oluşum için günlük az yemlemeler ile 1 hafta 10 gün içinde su değerlerinin oturması sağlanmalıdır. Bu süre kültür eklemesi ile hızlandırılabilir.

Arkadaşlar 2 gün önce 500 gr sera torfu dış filitreye koydum suyun rengi sarımtırak oldu bu arada sera ph test ile yaptığım ölçümlerde 6-7 arasında kararsız kaldım bu arada akvaryumum 140 litre bu kadar torf fazla gelirmi azaltmalıyım mı.?

Torf kullanımı hakkında forumda başlık mevcut ama kısaca değinelim . Soruya bakarak eklenmesi gereken miktar ortalama 140 gr dır. Genel ölçü birim litre başına 1 gr dır. Çok sert sularda miktar artırılabilir.

Reverse Osmose Tam Olarak Nedir Arkadaşlar bu sistem hakkında geniş bir bilgiye ihtiyacım var.Lütfen bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.Dalgıç Pompa imalatı yapan bir arkadaş kuyu sularını bile içme suyuna çeviren filtre var dedi.Bu filitrelerle osmose arasında fark varmıdır.Çünkü fiyat olarak forumlarda bahsedilen minimum fiyatların yarısı bile değil.


Reverse Osmosis Nedir?

Reverse Osmosis (RO) su arıtma teknolojisi, diğer su arıtma yöntemleri içinde oldukça yeni bir yere sahip olmakla beraber, doğada, bitkiler, insan ve hayvan hücrelerine su temininin Osmos yöntemi ile meydana geldiği uzun yıllardan beri bilinmektedir.

RO, son yıllarda, suyun içerisinde bulunan istenmeyen minerallerin, özellikle tuzlu su arıtımında daha eski yöntemler olan distilasyon ve deiyonizasyona alternatif olarak çıkan oldukça yeni bir su arıtma teknolojisidir.RO, benzeri teknolojilerle karşılaştırıldığında nisbeten basittir ve bir membran teknolojisidir.
Normal Ozmoz, doğada, aralarında yarı geçirgen, sadece suyun geçmesine müsaade eden diğer maddeleri yüksek oranda tutan bir membran bulunan farklı konsantrasyondaki iki sıvının bulunduğu ortamlarda birinin diğerine su geçimiyle meydana gelir ve bu işlem iki tarafta denge sağlanana kadar devam eder.

Ozmotik Basınç, membranın iki tarafında bulunan sıvılarda hacim değişikliği olduğunda meydana gelen statik yükseklik farkı ile oluşur. Aşağıdaki şekil 1'de görülen "p" osmotik basınçtır.

Ters Ozmoz'da, konsantrasyonu fazla olan sıvı tarafında bir basınç (ozmotik basınçtan daha büyük) uygulanarak, sağlanacak ters akışla, yoğunluğu fazla olan sıvı içerisinde bulunan mineraller, tuzlar ve organik maddeler, membran'ın bir tarafında bırakılarak diğer tarafa, yoğunluğu daha az, tuzlar ve minerallerden arındırılmış bir sıvı olarak geçirilir.

Pratikte, basılan suyun, sadece belli bir yüzdesinin bu membrandan geçmesine müsaade edilir. İçinde mineraller, tuzlar ve organik maddelerin birlikte yoğunluğu çok daha fazla olan konsantrasyon ise gidere verilir.

"Konsantrasyon Polarizasyonu" olarak bilinen polarize olmuş moleküllerin kısa bir zaman aralığında membran üzerinde birikerek daha fazla akışa geçiş vermemesi gibi sorunların önüne geçilmesi için membranların periyodik olarak basınç altında özel kimyasal maddelerle yıkanabilecek bir düzene sahip olması gerekir.

İçerik alıntısı :
http://www.ulusalaritma.com/tr-icerik-statik-632.html adresinden yapılmıştır.
MirsaT BehçeT

Pendik İstanbuL

Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı




Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı MirsaT_BehçeT

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 31.07.2005 11:01

İleti: 8005

Yaş: 49

Konum: Pendik İstanbuL

İletiTarih: 07.08.2008 13:53   İleti başlığı:    

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Forumda aktif carbon kullanımı konusunda bir şeye rastlıyamadım yada ben göremedim iş yerinden baktığım için uzun süre kalamıyorum.Aktif carbonun tam olarak akvaryum daki etkinliği nedir ve hangi sıklıklarla filtre içine yerleştirmeliyiz.Belli aralıklarla koymak gereklimidir?

Aktif karbon , Yeni kurulan tanklarda sudaki ağır metalleri temizlemek amacı ile kullanılabilir. Çok uzun kullanılması tavsiye edilmez . 10 güne kadar kullanıldıktan sonra çıkarılması önerilir daha sonrasında emilim gösterdiği maddeleri suya geri salabileceği söylenmektedir. Temizlenip tekrar kullanılması önerilmez ama tuzlu suda bekletip kurutup kullanan arkadaşlar mevcut. Torf ile birlikte kullanmayınız. Aralıklı olarak tanklarda kullanılması bence gereksiz. Herhangi bir hastalık tedavisinden sonra ilaç kalıntıları için kullanılabilir.

Arkadaşlar bugün kimyager biriyle tanıştım, eleman 2 sene once piranha bakmış ph düşürmek için suya 1-2 damla sülfirik asit atıyordum hemen düşürüyordu dedi.Sizce nasıl yöntem?

Doğal olmadığı için önerilmez en iyi yöntem torf kullanmak bence.
MirsaT BehçeT

Pendik İstanbuL

Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı




Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 1 sayfadan 1. sayfa [ 2 ileti ]



Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

  

cron