Sistem saati: 17.04.2026 10:03
Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Kuvars ve Silisli Kum Temin Etmek
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Piranhacı
|
|
Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi kuvars kum,dere kumu,silisli kum hem ph açısından sağlıklı hemde görünüm olarak mükemmel görünüm sağlıyorlar.Silisli kumun kg fiyatına 3 milyon denmesinden ötürü alamamıştım.Bende yarı silis yarı kuvars adı altında toplamda 50 ytl verip 40 kg kum aldım.Bir türlü inmek bilmeyen ph in sebebinin kumdan kaynaklandığını, kumun üzerine döktüğüm tuz ruhu sayesinde anladım.Sonrasında internetten araştırdım ve buldum.İstanbulda oturan arkadaşlar için Küçükköy'de toptan satış yapan bir kumcu mevcut.Hemde 50 kg lik(dere kumu,kuvars kum farketmez) çuvalları 12 ytl ye satıyorlar.0,1 mm den misket büyüklüğüne kadar herçeşit kum var.
Bilmem kaç derecede yıkanıp şok ısıtma ve kurutma yapılıyormuş kullanmak için 2-3 kez yıkamak kafi geliyormuş.Bende forumlarda okuduğumun yalancısıyım Normalde 50 kg lik satış yapmıyorlarmış.Ancak hobicilere veriyorlarmış.Sattıkları bir silisli kum resmi ekliyeyim http://www.resimgalerisi.net/galeriler/ ... 664_24.jpg Acaba aldığım kum kuvarsmı kazıklandımmı,sıkıntısı çekmiyormuşuz. Şimdi gidip bende 50 kg kum alıcam sonuçları yazarım.Gerek otuz.com gerekse petshoplar orası burası olsun çok yüksek fiyatlara kum satıp insanları kazıklıyorlar.Şehir dışında olan arkadaşlar için kargo parasını kattığımızda dahi dışarıya nazaran çok ekonomik oluyor.Tek kum kazığı yiyen ben değilimdir belki almak isteyipte alamıyan arkadaşlarada yardımım dokunur umarım.Kumu alıp tankıma koyduktan sonra resimlerinide ekliyeceğim. |
|
| İstanbul Semih Yıldız- 25 | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 15.04.2007 00:49 İleti: 4802 Yaş: 44 Konum: TRABZON |
|
|
Semih ben halısaha tesislerinde sahaya serdikleri bi kum var resimdeki ile aynı sanırım. Fırınlanmış halısaha kumu. Bi abi bir çuval verdi iyice yıkayıp akvaryuma koydum. Balıklarda bi sorun olmadı. Yanlız ph ölçümü yapamamıştım.
|
|
|
İskender ÇAT 200*60*70 = 1 Adet Serrasalmus Rhombeus Bazıları Asla Evcilleşmez... |
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 13.11.2006 23:13 İleti: 2458 |
|
|
Resimde görülen kum 0.5 numara Kuvarstır.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
En iyisini yapmışsın iskender.Akvaryumcular çok pahalıya satıyorlar.
Kumu aldım eskisini çıkardım.Yenisini koydum.Yorgunluktan öldüm, biraz dinleniyim kumun resimlerini ekliycem.Kuvars kum sanırım emin değilim bilen arkadaşlar; yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. |
|
| İstanbul Semih Yıldız- 25 | |
| Sayfa başı |
|
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir
Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz