Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Nitrat Giderici
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Dış filtrede kullandığınız ve en iyi verim aldığınız nitrat giderici(tutucu) malzeme hangisidir ?
|
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 14.10.2006 07:40 İleti: 9827 Yaş: 48 Konum: İzmir |
|
|
Benim bildiğim en iyi emici seachem purigen'dir.
|
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Teşekkürler Burak.Peki seachem de-nitrat, matrix ve purigen kıyasandığında purigen daha mı iyi?
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Abi diğerlerini kullanmadım fakat bildiğim en iyi ürün bu kullanan herkezden de aynı sonuçlar çıkıyor en iyi filtrasyon malzemesi denilebilir.
|
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Teşekkürler Burak o zaman ilk fırsatta purigen alacağım. Geçen gün yine bir kaza atlattık.Gece yatmadan önce balıklara dana yüreği vermiştim, yediklerini gözümle gördüm ve yattım.Sabah ışık kapalı olduğu için fark etmemişim, muhtemelen kusmuşlar.Evdekiler farkettiklerinde tanktaki etlerin çoğunu toplamışlar ama akşam eve geldiğimde hala dipte et parçaları vardı ve tankta ağır bir koku vardı, ayrıca su baya bulanıktı.Hemen %40 su değişimi yaptım.Toparlandılar ama en son hızlı hızlı nefes alıyorlardı.İnşallah bunu da ucuz atlattık.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Burak Purigen siparişi verdim.Bugün veya yarın elimde olur.Acaba dış filtre de hangi katmana koymak daha uygun olur. Bendeki dış filtre Atman F4, suyu altan üste doğru filtreliyor.İlk sepette biyolojik sünger, 2. sepette seramik, en üst sepette elyaf var.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Yer varsa yosun filtresi kur Okan abi en iyi yontemlerden ve basin olani bu.Hemde cok super nitrat emiyor birde bambu kullananlar var ama yosun bence daha iyi.
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
PiranHa_TerBiyeCisi yazdı:
Yer varsa yosun filtresi kur Okan abi en iyi yontemlerden ve basin olani bu.Hemde cok super nitrat emiyor birde bambu kullananlar var ama yosun bence daha iyi.
Malesef Esad yer ve imkanım şuan için yok.Sadece mevcut dış filtreme malzeme ekleyebilirim.Dediğim gibi purigen sipariş ettim.İnşallah nitrat sorununa çözüm olur. Artık su değişimleri de yeterli olmuyor.Ya 2-3 günde bir değişim yapacağım ya da dış filtre malzemeleriyle çözüm bulacağım. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Insallah sorununa cozum bulursun Okan abi.=)Eger ise yararsa bende alirim.
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Abi neresine koyduğun pek önemli değil asıl önemlisi ne içinde kullandığın aslında kendi fileleri var ayrıca satılan ama bulması çok zor çünkü taneleri çok çok ufaktır.
|
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 20.03.2010 16:23 İleti: 1032 Yaş: 49 Konum: Samsun |
|
|
Bayan çorapları iş görür bence.
|
|
|
Tandoğan AYGÜL Samsun 2 Adet 100x50x50 çift katlı set 26 cm Serrasalmus Rhombeus |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
DeJaVu yazdı:
Abi neresine koyduğun pek önemli değil asıl önemlisi ne içinde kullandığın aslında kendi fileleri var ayrıca satılan ama bulması çok zor çünkü taneleri çok çok ufaktır.
Anladım Burak.Ben de seacheam a bag lerden aradım ama fiyatı pahalı geldi.Ben de Tandoğanın da dediği gibi bayan çorabına koydum.Çorap çok gergin olursa onun gözeneklerinden bile dışarı çıkıyor, ben de gevşek bıraktım. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 21.04.2010 01:43 İleti: 1175 Yaş: 41 Konum: İzmir / Afyonkarahisar |
|
|
Okan abi bende baytar ile konuştum bu nitrat olayını çeşitli şeyler söylediler serra nın nitrat tutucu ilacını önerdi ve de gidermek mümkün değil dedi sadece tutmak mümkün olur 1 kısımda dedi bu olay 1,ikinci kısıma gelince abi nişanlım kimya müh. bana sudaki nitratı gidermem için suya soda dökmemi söyledi ama ümük yemedi denemedim :D:D:D
|
|
| Hakan Can 15.01.1985 Afyonkarahisar / izmir | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Hakan işte nitrat absorb eden kimyasallar içinde akvaryum için geliştirilimiş bir üründür purigen doğal bir malzeme değil.
|
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
alihakancan yazdı:
Okan abi bende baytar ile konuştum bu nitrat olayını çeşitli şeyler söylediler serra nın nitrat tutucu ilacını önerdi ve de gidermek mümkün değil dedi sadece tutmak mümkün olur 1 kısımda dedi bu olay 1,ikinci kısıma gelince abi nişanlım kimya müh. bana sudaki nitratı gidermem için suya soda dökmemi söyledi ama ümük yemedi denemedim :D:D:D
Hakan benim gidermekten kastım tanktan nitratı çekip dış filtrede tutmak.Bence bu işler için özel üretilmiş malzemeler varken, sodayla riske atmamakla iyi etmişsin Dün tanka purigen ekledim ama yine malesef ölçüm materyalim olmadığı için sadece gözle görünür bir değişiklik olacak mı diye bekliyorum.Benim için en önemli ölçü balıkların rahatlamış olması, solunumlarının normale dönmesi ve su berraklığı olacaktır. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz