Sistem saati: 25.04.2026 03:24
Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 22 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı dr_ortho

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.12.2010 22:39   İleti başlığı: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Natlar dışındaki diğer balıklarımla ilgili pek bir fotoğraf yoktu forumda. Alihan başka bir başlıkta laf atınca utanarak taze taze çekip ekleyim dedim :melek: Aslında biraz daha tanka alışmasını bekleyecektim elektrik blue jack dempsey'in ama ara da onu da eklemiş oldum :nazar:

Adı üstünde boksör jack dempseylerden hiç beslemedim ama agresiflikleri ile ünlüler. Ancak Elektrik blue jack dempsey (EBJD) 'lerin bazı farklılıkları var. Daha az büyüyorlar ve çok uysallar. Hibrit ya da başka bir şekilde üretilmemişler. Sadece mavi genin seçici üretimi ile çoğaltılmışlar. Büyüdüklerinde harika renkleri oluyor deniyor ama bakalım canlı gözle görmeden inanmam :mrgreen: İşte EBJD;

Resim
Resim
Resim

Güzellik abidesi olsalar da natlarla karşılıklı olan tanklarına bakınca çok hareketsiz bulduğum Discuslar;

Resim
Resim

Veeee sonunda Elong'um. Uzun süre yabancılık edip beni üzse de, artık birbirimizi sevmeye başladık. Ya da o bana ve sileceğe hala gıcık :) Çünkü yanına yaklaştığımda el hareketine bile cama kafa atarak cevap veriyor :baliksaka: Silecek onun bu hayatta canlı olarak hayal kurduğu tek kahramanı ve bir numaralı düşmanı :pompali:

Resim

Tek ortak yönleri Amazon, ve Amerikan olmaları herhalde ;) Benim evimde mutluluk için de yaşıyorlar sanırım ;)
Ahmet Savran
26 / İzmir - Balçova

150*50*75(h) - Super Red Dragon Flowerhorn
100*40*45(h) - boş
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Anadolusırtlanı

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 28.12.2010 02:21   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Vay bu Elektrik can yakar. :tezahurat: Orta boya ulaştığında rengi koyulaşacak olsada harika bir balık.İşyerimizdeki esnaf akvaryumumuzda (karışık cichlid :grin: ) uzun süre beslemiştik.Seyiri çok güzel.Orta amerika cichlidlerinın belkide en güzeli.Güle güle büyütün.
Arda Eren

Çevrimdışı murat BAKİ

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

İletiTarih: 28.12.2010 02:52   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Elong gerçekten karizma poz vermiş Ahmet bey, imzanızda bitkili demişsiniz, sanırım kareye sığmadı bitkiler! Bir üyemizin dediği üzere : emek yoksa agresiflikte yok tezi gerçekten serralara uyuyor. Zamanla ilgi ve alakanızla çok daha agresif olacaktır.

Discuslar hakkında pek bir bilgim yok, agresif canlılar mı onlar da? Bu arada Ebjd'yi ayrı bir tankta mı besliyorsunuz? Hepsini iyi günlerde beslemeniz dileğiyle. Fırsat buldukça güncel resim ve videolarını da bekliyoruz.
Murat BAKİ

'' Korkma; hiç birşey alıkoymasın hayattan ve gülümsemekten seni... Korkma; hayatım karışır, alt üst olur diye, nerden biliyorsun hayatın altının üstünden güzel olmayacağını.''

Çevrimdışı dr_ortho

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.12.2010 07:45   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Elon tankı bitkili ancak çok rahat bırakmıyor bitkileri ve devamlı ortalıkta uçuşan bir şeyler var. Taban kaplı değil, bulabildiğim "temiz" bir poz olduğundan bunu koymuştum :? Bitki konusundaki ilginizi bildiğimden genel tank görünümünü eklerim bir kaç gün içinde. Ama öyle sizinkisi gibi bir tank değil, gayet amatörce :mrgreen: EBJD önceden boş duran tankta biraz da karantina niyet ile duruyor. Bu arada discuslar agresif olacak son türler herhalde, kendilerine göre zevkleri ayrı ama piranhalarla ciddi farkları var alışınca...
Ahmet Savran
26 / İzmir - Balçova

100*40*45(h) - boş

Çevrimdışı DeJaVu

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.12.2010 08:02   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Ahmet hepsi çok güzel Electric blue Erkan'dan mı aldın karşıyakadan?
Burak Söylemez

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.12.2010 08:57   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Hocam diğerlerini bilmem de elong çok güzel poz vermiş, inşallah sizi üzmeyecektir.Tüm balıklarınızı güle güle besleyin. :chinese:
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı wahsi_irkek

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.12.2010 10:43   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Elong çok cazibeli ve hırçın duruyo .diskuslar f0 mı ?
Resim

KaDiR SeVgİ
21 Kayseri
6+4=10-1=9-1=8-1=7 ad.nat.
130*50*60

Güzeli Güzel Yapan Edeptir, Edep İse Güzeli Sevmeye Sebeptir..!

Çevrimdışı allhan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.12.2010 16:36   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

İlginize teşekkürler Ahmet Bey :smile: Bugün 1 metrelik bir akvaryum edindim bende Discus araştırmalarına başladım yavaş yavaş kısmet ise bende bakmak istiyorum Discus o yüzden merak ettim birazda sizin akvaryumunuzu. Balıklarınızın maşallahları var :nazar: :nazar:
Resim

Alihan KUNDAKÇILAR
Bursaspor

150x50xH60
20 x P.Nattereri

Resim

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.12.2010 18:08   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Elong çok iyi hayırlı olsun tekrardan.
Hepsi ne maşallah.
.......................Uğur Erdil.....................
Resim

Çevrimdışı dr_ortho

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.12.2010 19:35   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

DeJaVu yazdı:
Ahmet hepsi çok güzel Electric blue Erkan'dan mı aldın karşıyakadan?

:grin: Evet Burak abi, Erkan abiden aldim.

wahsi_irkek yazdı:
Elong çok cazibeli ve hırçın duruyo .diskuslar f0 mı ?

F0 gibi gorunuyorlar degil mi ;) Baliklar çeşme suyuna alışık yerli üretim. Pek anlamiyorum discustan ama birbirimize alistikca sevecegiz sanirim birbirimizi :grin:

Okan abi tesekkurler. Alismasi uzun surdu tek basina tanka alisip bolgecilik gostermesi haftalar aldi. Ama artik tankin yanina yaklastirmiyor :onay:

Ugur tesekkurler. Serra dunyasi elong ile basladi bakalim... Simdilik :mrgreen:

Alihan discus iyi guzel de piranhalardan sonra farkli gelecektir sana da. Zamanla tadini almaya baslarim belki ama nazli, sakin ve inceler... Ne demek istedigimi anlayacaksin. En azindan bir kac aylik acemi olarak ben boyle hissediyorum su an...
Ahmet Savran
26 / İzmir - Balçova

100*40*45(h) - boş

Çevrimdışı allhan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.12.2010 20:00   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

İtiraf ediyorum.. Yiğenimin (8 yaşında ) 2 tane japon balığı vardı Havuç ve Peri ben dayanamayıp Havucu Piranhalarıma Canlı yem yaptım ve yiğenime hasta olmuş öldü bende attım dedim ama yemedi :grin: :grin: Dolayısıyla yiğenime söz verdim sana güzel balıklar alıcam diye o yüzden almışkende görsel olarak güzel olsunlar dedim Discus'a karar verdim bir süredirde araştırıyordum açıkçası.. Hazırlıklara başladım bakalım hayırlısı..
Resim

Alihan KUNDAKÇILAR
Bursaspor

150x50xH60
20 x P.Nattereri

Resim

Çevrimdışı PiranHa_TerBiyeCisi

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 00:34   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Masallah ben bu elongu cok seviyorum harbi deli bakiyor. :twisted: Bu arada Ebjd cok guzel bi baliktir biraz buysun uzayli gibi takiliyor tankta rengi falanda cok hos.Eee Ahmet abi natlar nirde :D?
Esad Bulut | Hollanda - 1990
Rocky The Rhombeus
Emek yoksa Agresiflikte yok
Akvaryumun kalbi -> Sump
H.C <3 Boyka

Resim

Çevrimdışı İHTİYAR PİRANHACI

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 03:11   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Elong'a laf yok tabi. Güle, güle besle Ahmet hocam :teksan:
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar)
An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old)

Çevrimdışı dr_ortho

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 07:50   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Teşekkürler Bayram abi :onay:
Esad natları da ekleyim bir ara haklısın valla asıl elemanları eklemedim bir süredir ;)
EBJD bizim buralara pek gelmiyor. Hiç erişkin görmedim. Vİdeolar yanıltıcı olabiliyor. Büyüsün göreceğiz :onay:
Ahmet Savran
26 / İzmir - Balçova

100*40*45(h) - boş

Çevrimdışı subarusti

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.12.2010 21:02   İleti başlığı: Re: Biraz Elong, Biraz EBJD, Biraz Discus...   

Evi doldurmuşsun balıkla :smile: Electrik blue şekil duruyor :nazar:
Sinan AYDIN
Ankara

Ara verdi.
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 22 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir