Sistem saati: 23.04.2026 19:16
Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Bu Siteden Balık Almayı Düşünüyorum

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 9 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı brm660

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.01.2013 00:13   İleti başlığı: Bu Siteden Balık Almayı Düşünüyorum   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

aquascapeonline.com
Burda bulmamın imkansız olduğu bazı catleri burdan almayı düşünüyorum. Yurtdışına gönderim yapıyorlar. Fakat güvenirliği ve nakliyesi konusunda şüpheliyim. Nadir piranhaları da sattıkları için belki kullanmış olnanınız vardır .
Bu siteyi nasıl bilirsiniz?
İbrahim HAN-İstanbul
Natteri-Astronot
Hint Bülbülü üretim
Baykuş
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 20.01.2013 07:56   İleti başlığı: Re: Bu siteden balık almayı düşünüyorum.   

İbrahim tür olarak ne almayı düşünüyorsun?
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------

Çevrimdışı Tanganika Akvaryum

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.01.2013 12:55   İleti başlığı: Re: Bu siteden balık almayı düşünüyorum.   

Gümrükten geçmez.Hangi balığı arayıp bulamadınız?
Tanganika Akvaryum
Beylikdüzü/İSTANBUL
0212 854 18 68
0532 510 46 23
Cafer AKERTEK
Makina Mühendisi

Çevrimdışı İHTİYAR PİRANHACI

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 20.01.2013 14:26   İleti başlığı: Re: Bu siteden balık almayı düşünüyorum.   

Bunlar cep telefonu, çakmak değil canlı akvaryum balıları öyle kargo ile posta ile gelmezler. Gıda Tarım hayv.bakanlığından izin alınıp gümrük vergisi vs.vs. ödeyip getirmek lazım buda seni aşar.
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar)
An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old)

Çevrimdışı Kamilll

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 20.01.2013 15:31   İleti başlığı: Re: Bu siteden balık almayı düşünüyorum.   

Kolay olsaydı herkez alırdı...
Seyfullah Kamil Ozturk.
Emlak.
100*50*50
Frontoza Moba 5x
4d1e

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 20.01.2013 15:46   İleti başlığı: Re: Bu siteden balık almayı düşünüyorum.   

Arkadaşlar bu siteden ben de balık almayı düşünüyorum. Fakat internet üzerinden diğil. Benim kayınbiraderim ABD'de yaşıyor, önümüzdeki ay da İstanbula gelecek. Biraz ben bu konuda araştîrma yaptım evcil hayvanları yanlarında kafes içerisinde getirebiliyorlarmış fakat bunun için pet shop'tan bir belge almak gerekiyormuş. Aquascape'in sitesinde de biraz araştırma yaptım, onlar dünyanın heryerine sorunsuz bir şekilde balık gönderimi yaptıklarını ve balığın ölü gelmesi durumunda, gerekli tutanaklar tutuluduğu takdirde ya balığın parasını ödüyorlar ya da tekrar gönderim yapıyorlar. Bu metni çeviri yapıp bu başlık altında paylaşırım. Bayram abiye de hak veriyorum, adamlar x bir ülkeye daha kolay gönderim yapıyorlardır belki, fakat Türkiyede bu mevzuatın nasıl işlediğini bilemiyorum.
Ben şu an bir balık ile deneme yapıcam. Tabi direk kargo ile diğil, kayınbiraderim getirecek.
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 20.01.2013 16:14   İleti başlığı: Re: Bu Siteden Balık Almayı Düşünüyorum   

Mevzuat kısmı biraz doğru abi tanıdık yoksa veya şansın yoksa geçmesinde sıkıntı yaratıyorlar benimde arkadaşım getirim yaptı çantasında tek bir tür 2 adet geçirdiler ancak o anda orada gümrük de duran memurun ruh haline bağlı veya bagajı karşıdan verirken ilk binerken Türkiye karşı taraf dan geçmesi uygundur veya özel kontrol türü gibi ibareler den evrak işlemleri yapılırsa bizim burada kontrol ederken sıkıntılar yaşanıyor. Kargo ile gelecek ise evraklar şart yoksa gümrük de ya geri gider ya da kaybolur kime gittiği belli olmaz... Kişinin kendi bagajında bazı işlemlerle gelmesi en garantisi.
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı brm660

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.01.2013 18:21   İleti başlığı: Re: Bu siteden balık almayı düşünüyorum.   

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Bunlar cep telefonu, çakmak değil canlı akvaryum balıları öyle kargo ile posta ile gelmezler. Gıda Tarım hayv.bakanlığından izin alınıp gümrük vergisi vs.vs. ödeyip getirmek lazım buda seni aşar.

Hocam zaten bunları ben yapmam yaşım itibari ile, de mehmet abinin söylediği gibi sitede her yere gönderim yaptıkları yazıyor.Madem böyle bir ibare var gümrük sorunlarını nasıl gözardı edebilirler? Bu şekilde nasıl her yere gönderim yapıyorlar?Gümrük meselesi sadece bizim ülkemizde yok. Bazı yabancı sitelerden kullanıcıların yorumlarını da araştırdım. (farklı ülkelerden) Sipariş edenler var.
İbrahim HAN-İstanbul
Natteri-Astronot
Hint Bülbülü üretim
Baykuş

Çevrimdışı brm660

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.01.2013 18:42   İleti başlığı: Re: Bu Siteden Balık Almayı Düşünüyorum   

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, forumumuzda Ticari Piranha Siteleri şeklinde bir başlık var.
Bahsettiğim siteyi ordan gördüm. Madem alışveriş yapılmıyor, neden paylaşılıyor, amacı nedir bu başlığın?

Yorumlarınız için teşekkür ederim .
Saygılar..
İbrahim HAN-İstanbul
Natteri-Astronot
Hint Bülbülü üretim
Baykuş
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 9 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir