Sistem saati: 24.04.2026 13:17
Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Tarantulalarımın Artistlik Pozları

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 2. sayfa [ 42 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı яєѕυℓ çαℓışкαη

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 04.09.2010 01:55   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Tebrik ederim sizde bizim gibi gönül verenlerdensiniz.Uğurun merak ettiklerini bende bilmek isterim,gerçi ben hiç haz almıyorum bu tüylü filan beni geriyor.. :)
Resim
S. Manueli (40 cm)
Üretim Başarısı
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı dokuzuncu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 04.09.2010 19:39   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

DeJaVu yazdı:
Kadir tebrik ederim bu canlılara hakkını teslim ederek bakıyorsun. Şu en büyükleri el kadar olanlar beni cezbetsede bir türlü eve getirmek nasip olmadı.

Sağolun. Nasip olur elebet bir gün :grin:

PiranHa_TerBiyeCisi yazdı:
Bende bi ara alcaktim 1 tane ama baktim hep ayni yerde duruyor hic kipirdamiyor vazgectim.Yoksa banami oyle denk geldi aktif mi bunlar ?En buyugun adi ne ve bakimindan bahsedebilirmisin belki bende alirim 1 tane kocaman tarantula.Gerci ben bogrtu bocekle ugrasmam direk fare kus salarim icine. :grin: :twisted:

Bu arada 30 tane tarantula fazla gelmiyor mu ? Bakimi zor olmaz mi ? :roll:

Çok aktif, saklanmayı pek sevmeyen türler var tabiki Örn: "Acanthoscurria geniculata".
Lakin hayatını tamamen kazdığı derin tünel sistemlerinde yahut ördüğü sık ağların arasında saklanarak geçiren muhteşem türlerde var. Bir "Haplopelma lividum" gibi.

En büyük tarantula "Theraphosa" cinsine ait iki alt türden oluşan "Theraphosa apophysis" ve "Theraphosa blondi"dir

"Theraphosa Apophysis"ten bahsedecek olursak.

Doğal Yaşam Alanı:
Venezuela (Yer türü)
Yetişkin Gövde Uzunluğu:
10-12 cm
Türe Özgün Davranış Biçimi:
Aynı cinsten olan Blondi ile birlikte dünyanın en büyük tarantula türü olarak kabul edilir. Ufak bir rahatsız edilmede bombalar, ama yine de Blondi'ye oranla daha az agresiftir. Boyutları nedeniyle saygı duyulması ve dikkatle yaklaşılması gerekir. Genellikle geceleri yuvasından çıkıp kendini gösterir. Agresif bir avcıdır ve kabuk değiştirme döneminde değilse her verileni kabul eder.
Bu büyük türe taban alanı en az 40x40(UxG) olan bir teraryum sunmak gerekir. Zira bacakları da hesaplandığında yetişkin bir Apophysis "25-30 cm" çapa ulaşabilir. Doğal ortamları tropikal ormanlar olduğundan sıcak ve nemli tutulması ve teraryum havalandırmasının iyi olması gerekir. Nem için sık sık teraryum toprağına su püskürtülmelidir.

"Yalnız fare ve benzeri hayvanları yem yapmak son derece teklikeli olabilir tavsiye etmem."

(Kaynak: http://www.tarantulam.com)
isko yazdı:
Yeryüzünde en çok korkup tiskindiğim hayvan örümcektir. Kaedir bey 30 tür besliyosanız elinizde olmayan türü yok gibi. :) Bunlar kazara elinizden kaçmıyormu acaba yakalamak kolaymı?

Daha sahip olmak istediğim sayısız tür var. 30 az bile :?
Kaçmaz olurmu yahu. Fişek gibi fırlayanların sayısı hatırı sayılır derecededir :mrgreen:
Birde ben özellikle hızlı, zehir derecesi yüksek ve defensif türleri tercih ettiğimden dolayı, zaman zaman gerçekten ter döküyorum. Ama genel olarak bu tarz hadiseleri çok profosyonelce sorunsuz atlıyorum. Pratik çok önemli bir husus tabi.

MirsaT_BehçeT yazdı:
Bir ara bende de Avicularia versicolor vardı. 2 sene oldu herhalde .Satmıştım bir arkadaşa güzel hayvandı seviyordum bir daha nasip olmadı ama. Güle güle besleyin. Arada bir tarantulam.com a girer bakarım ne var ne yok diye . Güzel bir çeşidiniz var.

Teşekkür ederim. En güzel türlerden birine bakmışsınız. Ayrıca "Avicularia versicolor" tarantulalar içinde en sakin ve en sevimli olanıdır. Tekrardan başlarsınız inş.

TnReFe yazdı:
Kadir bey çok güzel bir koleksiyona sahipsiniz gerçekten.Bu türleri İstanbul'dan temin edebileceğimiz yerler nerede acaba bilgi verirmisiniz,yada kendi koleksiyonunuzdan satmak istediğiniz varmı.Eğer satmayı düşünüyorsanız ben talibim.

Teşekkür ederim. Ben genelde yurt dışından alışveriş yapıyorum. Kendim satmıyorum. Ama Türkiyede üretip satan, hatta ara sıra benimde alışveriş yaptığım, çok sevdiğim dostlarım mevcut.
http://www.tarantulam.com sitesini incelerseniz bu konuda size çok faydası olabilir.

Dr.CaPa BuRRo yazdı:
Bence bir sonraki Spider man karekteri sen olmalısın. :grin:

Bende öyle düşünüyorum :grin: Tekliflere açığım :mrgreen:

TORK yazdı:
Maşallah Kadir hepsi birbirinden güzel,birde seni tebrik ederim.Harbiden bu hobiye gönül vermişsin.
İçimde hep uhtedir bu canlılar,beslemeyi çok istemişimdir ama hiç nasip olmadı.İşallah birgün bende edinicem.
Benim sormak istediğim birşey var,cevaplarsan sevinirim.
Sorum ise bu canlıların (zehir yönünden ) bir tehlikesi varmı?
Bu canlılardan edindiğin ıssırılma gibi tecrübeler oldumu?
Genelde uysal olanlarda haşinleşebiliyormu?

Maşallah. Sağol var ol.
Estafurulah hemen cevaplayayım. Amerika orjinli olan cins ve türlerin zehihirleri "genelde" insanlar için tehlikeli değildir(eşşek arısı kadar gibi).
Lakin alerjisi olan bir insanın bal arısı sokmasından bile hayatını kaybettiği bilinmektedir. Yinede dikkatli olmak gerekir.
Fakat Afrika(baboon) ve Asya orjinli hayvanalrın zehirleri kötü hadiseler yaşatacak derecede etkili ve uzun sürelirir. Çok ama çok temkinli olmak gerekir. Allah muhafaza etsin :grin:

Tek tek cavap yazamadığım bütün güzel arkadaşlara saygılar, hürmetler.
Kadir Murat Sözübir

Çevrimdışı dokuzuncu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 04.09.2010 20:14   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

TORK yazdı:
Bu canlılardan edindiğin ıssırılma gibi tecrübeler oldumu?
Genelde uysal olanlarda haşinleşebiliyormu?

Kendi mesajımı düzeltecek bir seçenek bulamadığımdan dolayı yeniden yazmak zorunda kaldım hatam varsa kusura bakmayın lütfen.
Ben bir kez "ne liginçtir" sakin olduğu bilinen bir hayvan tarafından saldırıya uğradım. Ama şanslıyımki dişlerini geçirip zehrini zerk edemedi.
Tatantulalar çok kışkırtılmadığı sürece "genelde" saldırmaz, saklamayı tercih ederler. Lakin en ufak bir müdahalede saldırı posizyonuna geçen türlerde mevcuttur o ayrı bir konu.
Bu gibi ısırılma durumlarında pan zehir olmadığından ötürü bir sağlık merkezine gidip en kısa sürede serum bağlatmak gerekir.
Hayvandan hayvana karekter ve huy değişkenlik gösterebilir. En sakin olarak bilinen "Brachypelma simithi" bile ısırılma vakkalarının en çok görüldüğü türdür.
("Bu hayvan sakin, hiç ısırmaz" diye durmadan ele alınmaktan ve kurcalanmaktan kaynaklanan bir olay bu tabi!)
Kadir Murat Sözübir

Çevrimdışı Enes

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.09.2010 01:16   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

Murat en güzel canlılarını eklemişsin.Fotoğrafların hepsi çok güzel.(bizim enes ben.tarantulamdan :smile: )
Enes Anaç İstanbul 18.04.1994

Resim

DÜŞÜNDÜĞÜNÜ HEMEN YAP, YOKSA KARAR VERMEK ZORUNDA KALIRSIN!

Çevrimdışı яєѕυℓ çαℓışкαη

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.09.2010 01:42   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

Herkesin bir favorisi vardır senin favorin hangisi ?
Resim
S. Manueli (40 cm)
Üretim Başarısı

Çevrimdışı subarusti

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.09.2010 02:04   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

İlginç bir hobi. Bana göre en iyi örümcek yiğenimin tabiriyle "Sıpaydıy men" :twisted:
Sinan AYDIN
Ankara

Ara verdi.

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.09.2010 11:24   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

Çevaplar için teşekkürler Kadir,bayağı yardımcı oldu diybilirim.

Peki şöyle bir durum olabilirmi? Mesela benim sadece balıklarımın olduğu bir mekan var ve bir evle bağlantısı falan yok.Ve ben bu mekanın duvarına tıpki basit örümceklerin duvarlara ağlama yapması gibi bir tarantulanın yuva yapmasını sağlayabilirmiyim?
-Sağlanırsa tehlikeli olurmu?
-Yuvayı terkedermi yoksa devamlı orda kalırmı?
.......................Uğur Erdil.....................
Resim

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.09.2010 11:27   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

Pardon ''Kadir bey'' demek istemiştim, Kadir diye yazmışım affet abi 8)
.......................Uğur Erdil.....................
Resim

Çevrimdışı Enes

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.09.2010 03:11   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

TORK yazdı:

Peki şöyle bir durum olabilirmi? Mesela benim sadece balıklarımın olduğu bir mekan var ve bir evle bağlantısı falan yok.Ve ben bu mekanın duvarına tıpki basit örümceklerin duvarlara ağlama yapması gibi bir tarantulanın yuva yapmasını sağlayabilirmiyim?

Açıkta olarak böyle birşey mümkün olmayabilir.
Beslenen canlı tarantula olduğundan alerjisi olan biri varsa onun için tehlike yaratabilir.
Orada kalacağını zannetmiyorum siz oraya bıraktığınız zaman ilk işi kaçmak olacaktır.

Bunlar yerine istediğiniz gibi şahane dekorlu bir teraryum yapıp onun içerisinde beslemeniz uygun olacaktır.

saygılar.

Resim

Çevrimdışı Enes

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.09.2010 03:33   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

Bunlarda benim tarantulam 0.0.1 Chromotopelma cyanopubescens bu resimdekinden biraz daha büyük şimdi.

Resim
Resim

Resim

Çevrimdışı PiranHa_TerBiyeCisi

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.09.2010 04:20   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

Enes bana simdi onlarin o kapta yasadiklarini soyleme. :roll: Bende aqua 40 var ona alcam 1 tane demek kosk gibi gelcek desene. :)
Esad Bulut | Hollanda - 1990
Rocky The Rhombeus
Emek yoksa Agresiflikte yok
Akvaryumun kalbi -> Sump
H.C <3 Boyka

Resim

Çevrimdışı Enes

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.09.2010 04:36   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

Esad abi şimdi bu yavru olduğu için bunlarda yaşaması lazım büyüdüğünde adult olduğunda bunun gövde boyu 7cm civarı olacak bacak çapı 10-12 cm bişey olur tahmini tarantula teraryumları ağaç türleri hariç genişlik boy ve yükseklik bacak çapının 3 katı olmalı yani eğer yetişkin bir tarantula alırsanız güzel olur ancak böyle ufak bir yavru tarantula alırsanız bu tür kaplarda bakmanız lazım.Büyük teraryumda durmasının bir çok olumsuz yönü var yemi bulamaz. büyük yerde kendini güvende hissedemez saklanır siz bulamazsınız vs. vs. vs.(bu arada ağaç türlerinde ise yükseklik daha fazla olmalıdır.)

Resim

Çevrimdışı dokuzuncu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.09.2010 21:22   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

Enes yazdı:
Murat en güzel canlılarını eklemişsin.Fotoğrafların hepsi çok güzel.(bizim enes ben.tarantulamdan :smile: )

Hoş gelmişsin tosunum.
L£AD£R yazdı:
Herkesin bir favorisi vardır senin favorin hangisi ?

Tabiki "Poecilotheria regalis". Hemen ardından "Lampropelma violaceopes" gelir. Ben Asya ve Afrika kökenli tarantulaları ve özellikle ağaç türlerini pek beğenirim.
TORK yazdı:

Güney amarikada "Avicularia" popilasyonları çok geniş alanlara yayılmıştır. Bazı "Avicularia" spesiyallerinin evlerin içine (tuvalet, banyo vb) yuvalandıkları çok görülüyormuş. Çok güzel olurdu ama bu doğal akışın getirdiği bir sonuçtur. Evimizde başıboş bıraktığımız bir tarantula firar etmeyi tercih edecektir. Ve en sonunda da büyük bir yüzde olarak nemsizlikten ölecektir.

TORK yazdı:
Pardon ''Kadir bey'' demek istemiştim, Kadir diye yazmışım affet abi 8)

Estafurullah. Saygı, sevgi bey, abi, abla vb. demekle olsaydı ooooo. Çok naziksin. Hiç bir sakınca yok. İstediğin gibi hitap edebilirsin. Kadir, diyebilrisin. Murat diyebilirsin. "Reyis" bile diyebilrisn diyebilirisin :mrgreen:
Kadir Murat Sözübir

Çevrimdışı PiranHa_TerBiyeCisi

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.09.2010 05:22   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

Simdi farkettim bunlarin bide 0.0.1 kodlari falan var ayni bizim F0-F1 baliklar gibi galiba.?
Esad Bulut | Hollanda - 1990
Rocky The Rhombeus
Emek yoksa Agresiflikte yok
Akvaryumun kalbi -> Sump
H.C <3 Boyka

Resim

Çevrimdışı Enes

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.09.2010 14:21   İleti başlığı: Re: Tarantulalarımın Artistlik Pozları   

0.0.1 ler cinsiyetleri belirler
1.0 Erkek demek
0.1. dişi demek
0.0.1 cinsiyet belirsiz demek ayrıca ordaki rakamlarda adeti belirler
örn:
1.3.2 Grammostola rosea = 1 erkek 3 dişi 2 tane de cinsiyeti belirsiz rosea var demek.

Resim

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 2. sayfa [ 42 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz