Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Piranhanın İnsana Alışması .
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bugün birşey dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim aynı şeyleri farkeden var mı bilemiyorum balıkların yemekleri konusunda benden başkası yem verdiğinde istiyerek yemediklerini farkettim stresten felan dedim ama sürekli bu böyle zaten benim balıklara elden yemleme yapmaya çalışanlardan asla yemediler ben verdiğimde ise hemen geliyolar ve istekle yiyorlar . Piranhaların insana alışması gibi birşey var mı acaba ?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler |
|
| Sefa Özdemir . . | |
| Sayfa başı |
|
|
Moderator
Kayıt: 06.09.2012 16:45 İleti: 1005 Yaş: 30 Konum: İzmir CEYRANCI |
|
|
Olabilir diye düşünüyorum,ben akvaryumun tepesine çıksam gerilemeyen natlarım misafiri gördülermi arka cama yapışıyolardı.
Hey gidi hey inşallah gittikleri yerde iyi bakılıyolardır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
o-Mehmet-o yazdı:
Olabilir diye düşünüyorum,ben akvaryumun tepesine çıksam gerilemeyen natlarım misafiri gördülermi arka cama yapışıyolardı.
Hey gidi hey inşallah gittikleri yerde iyi bakılıyolardır. Bu konuda tek olmamak beni sevindirdi |
|
| Sefa Özdemir . . | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 48 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Bir de derler balık hafızası 3 saniye diye.
|
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
serkan akkaş yazdı:
Bir de derler balık hafızası 3 saniye diye.
Buna hiç bir zaman inanmadım Serkan abi |
|
| Sefa Özdemir . . | |
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Bence de böyle bir şey var. Aynı tepkileri yaşıyoruz herhalde.
|
|
|
İbrahim Hakkı Bilgin - İstanbul AB rh + 120x60x60 - 18x 13-14 cm Natteri.. 100x50x40 - Bitki & Karides |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
bogazyargiclari yazdı:
Bence de böyle bir şey var. Aynı tepkileri yaşıyoruz herhalde.
O zaman piranhalarda insana alışma var diyebiliriz |
|
| Sefa Özdemir . . | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 41 Konum: İstanbuL |
|
|
İnsanlara alışmaları değilde,bence biz o tanka nasıl yaklaşmasını biliyor,millet cama vurmaya parmağını sokmaya,ani hareketler yapmaya uğraşıyor çoğu zaman.
|
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
PoisoN yazdı:
İnsanlara alışmaları değilde,bence biz o tanka nasıl yaklaşmasını biliyor,millet cama vurmaya parmağını sokmaya,ani hareketler yapmaya uğraşıyor çoğu zaman.
Aynen öyle tek kelimeyle doğru Anıl abi. |
|
|
Alperen Şenöz Yaş:17 Yer:Ankara ![]()
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
PoisoN yazdı:
Dedigin dogru Anıl abi de yinede o kadar emek var ortada bunu bildiklerini düşünüyorum |
|
| Sefa Özdemir . . | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 47 Konum: İstanbul |
|
|
PoisoN yazdı:
Evet ınsana alışma dıye bırşey yok, bence Anılın dediği gibi tanka nasıl yaklaşacağını bılmek onemli olan. |
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Piranha tankı özelliklede Serra. tankları ayak altı bir yerde olduğu zaman alışma süreci daha çabuk ve tatminkar oluyor.
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
İnsan beslediği canlı için böyle düşünebiliyor ve böyle olmasını istiyor ama omurgalıların bu düzeyinde olması bilimsel olarak imkansız. Sadece belirli bir renk ile ışık ile yaklaşarak alıştırılabilir. Bende timsah beslediğim zamanlarda yaklaşık 3 yıl alışmasını bekledim ellerimle besledim ama yinede babasını tanımıyordu. 20 cm den 1.5 metreye kadar büyüdü ama alışmadı. Ki timsahlar yani sürüngenler balıklara göre daha gelişmiş yüksek organizasyonlu canlılardır ama alışmıyor. Bir üst basamak kuşlarda alışma yavaş yavaş başlasada oda yine kişilere değil yemleme alışkanlıkları ve çeşitli nesnelere oluyor.
Güzel bir konu olmuş bende şu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum imkanı olan herkes okusun çok zevkli bir kitap çokta ucuz. Hayvan zihni ile ilgili konuları işliyor.. http://www.dr.com.tr/kitap/hayvan-zihni ... 0000112318 |
|
|
Mustafa Emre Gürlek Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi 18 adet P. nattereri |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
sersalamus yazdı:
Bugün birşey dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim aynı şeyleri farkeden var mı bilemiyorum balıkların yemekleri konusunda benden başkası yem verdiğinde istiyerek yemediklerini farkettim stresten felan dedim ama sürekli bu böyle zaten benim balıklara elden yemleme yapmaya çalışanlardan asla yemediler ben verdiğimde ise hemen geliyolar ve istekle yiyorlar . Piranhaların insana alışması gibi birşey var mı acaba ?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler Bu kesinlikle var kardeşim. Ben odaya girince balıklar beni takibe alıyor ben akvaryuma yaklaştığımda daire çiziyorlar, yem vereceğim için. O yüzden her yaklaştığımda ufak parçada olsa et atarım. Benim balıklarım ben ve anneme alışmış durumda onun haricinde kim gelirse gelsin dikkatli yaklaşıyorlar |
|
|
ONUR AYAZ istanbul 20 natt. 130*60*60 |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.05.2005 14:48 İleti: 11654 Yaş: 47 Konum: İstanbul |
|
|
Kedi kopek yanı sıcak kanlı canlılar şeklinde bir alışma olamaz elbette, Anılında bahsettiği gibi yaklaşma şekli bilindiğinden kaynaklı.
|
|
|
MURAT YÜCE / Olmaz olmaz deme olmaz olur.. |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz