Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Akşam Yemeği (Pengasus ve Zebra)
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Piranhacı
|
|
Evet dün akvaryuma zebra attım gözlemledim fakat herkesin dediği gibi nedense zebraya birşey yapamadılar.Hepsi birlikte tam saldırıyor tam kuyrukdan ısırık alıcak tam o anda zebra ani bir hareket yapı natlardan kurtuluyorlar natlarda nedense sonradan bırakıyorlar.Sebebini anlamış değilim.Bu olay hep böyle devirdavim oluyor yine aradan 2-3 dakka geçiyor tam saldırıyorlar hepsi yine zebra ani bir hareketle kurtulup balıklar tekrar bırakıyor.Bu sefer zebrayı akvaryumdan çıkartıp peşisıra pengasus attım 30 sn sürmedi götürmeleri.Benim de zebrayı koyacağım ayrı bir akvaryumum olmadığı için hayvana daha fazla eziyet olmasın diye direk kestim öyle verdim natlara o zaman da ondan da eser kalmadı.Ama nedense zebra canlıyken bir türlü deviremediler.Ölü olarak verdiğimde de eser bırakmadılar.Ama ölü zebrayı yerken videolarını çekmedim zaten ölü balığı her türlü yiyorlar.Neyse Fazla uzattım buyrun linkler
İyi Seyirler; Zebra Videosu : Video bağlantısı Ardından Pengasus Videosu : Video bağlantısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 39 Konum: Bodrum |
|
|
Başka balık olsa ne kadar ani hareket yaparsa yapsın farketmez direk götürürler pengasusta olduğu gibi. Ama bu zebraların tadındanmıdır kokusundanmıdır nedir bir türlü yemiyorlar.Boşver Talha'cım sen en iyisi zebrayı menüden çıkar bırak zebrayı sadece afrikadaki aslanlar yesin.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Yok abi taktım ben zebraya yemiyor değiller zaten.Nasıl diyim hepsi birlikte saldırıyor fakat ne oluyorsa bir anda zebra ani bir hareket yapıp bırakıyorlar.Acaba hani nasıl bazı hayvanlar bir saldırı anında kendini korumak için insanları duyamıcağı cinsden sinyaller falan yollarlar ya acaba bu da böyle birşey mi diyorum.Çok garibime gitti.Tam 1 saat boyunca gözlemledim hep aynısı oluyor tam saldırıyorlar ordu gibi bir anda zebranın bir tepkisiyle bırakıyorlar.Zaten videoda belli oluyor saldırıyorlar fakat sonunda bırakıyorlar.Tadından olduğunu hiç zannetmiyorum çünkü balığı kestikden sonra verdiğimde hepsini afiyetle yediler.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Talha bıraksaydın zebrayı kardeş kardeş yaşasalardı
|
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Abi orasını düşünmedim birine vermeyi
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 25.08.2008 15:33 İleti: 4918 Yaş: 36 Konum: İst/Güngören |
|
|
Talha zebra konusunda haklısın bende benimkilere 3-4 defa verdim sadece 1'ini yediler aynı şey melek içinde geçerli bazen melek balığındada böyle aksilikler çıkabiliyor.
|
|
|
..::Tolga Erener::.. İstanbul/Güngören Yaş:21
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Yiyip yememesi önemli değil aç olduklarını adım gibi biliyorum bildiğim kadarıyla bu hayvanlar aç olunca canlı bırakmazlar.Ne fark var ki video da örnek olduğu gibi pengasusa saldırıyorlarda gerçi zebraya da saldırıyorlar fakat pengasus gibi değil mutlaka bir fark olmalı bunun nedenini çok merak ediyorum bunun nedenini Frank ya da sitemizde bulunan abiler biliyor mu? Neden böyle birşey olmakda aç oldukları halde bir pengasusu bitirdikleri halde zebrayı kovalayıp ısırık alamayınca da bırakıyorlar.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 15.04.2007 00:49 İleti: 4802 Yaş: 44 Konum: TRABZON |
|
|
Zebra arada bir ver bence iyi idman olur onlara.
|
|
|
İskender ÇAT 200*60*70 = 1 Adet Serrasalmus Rhombeus Bazıları Asla Evcilleşmez... |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Haklısın abi belki çok hızlı kaçtıklarından da olabilir.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Zebrayı sevmediklerini bir çok kez şahit oldum fakat aç kaldıklarında affetmediklerini görüm..
|
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Webmaster
Kayıt: 07.09.2007 10:43 İleti: 5606 Yaş: 42 Konum: Bayraklı / İzmir |
|
|
Pengasusu iyi götürmüşler boşver.
Bu arada videolarını foruma entegre ettim ;) |
|
| Selman KARA | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Ilerde zebrayida gotururler suan ceneleri demekki guclu degil pengasusun eti yumusacik lokum gibi gidiyor tabi.
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Evet haklısınız pengasus varken zebraya kim bakar.Bir de Esad dediğin gibi haklısın zebrayı kestiğim için biliyorum eti çok sert bir balığa göre yavru 4 cm lik bir zebra olduğu halde bir somun balığı gibi eti var nerdeyse bayağı sert.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Zebralar çok hızlı üremelerine ve ideal canlı yem gibi düşünülmesine rağmen Natt'lar uzak duruyorlar.
|
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz