Sistem saati: 19.04.2024 05:53
Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Serrasalmus Maculatus

Yetkili: Moderatör


Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 1 sayfadan 1. sayfa [ 1 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı яєѕυℓ çαℓışкαη

Administrator

Administrator


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 06.05.2005 14:24

İleti: 16144

Yaş: 43

Konum: İnönü/İST

İletiTarih: 28.06.2008 13:45   İleti başlığı: Serrasalmus Maculatus   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

S. MACULATUS

Resim

Resim


Spilopleura ile maculatus sürekli karıştırılır. İkisinin arasındaki farklılık kuyruktaki siyahlıktır. Maculatusta bu siyahlık çok küçükken bile mevcuttur. Spiloda ise balık büyüdükçe ortaya çıkar. Spiloda siyahlık kuyruğun ortasından geçer.

Doğada maculatuslar zaman zaman 20 balıklık gruplar oluşturabilirler. Yalnız gezen bir mac. kendi karakterine uygun gruplara dahil olurlar. Bu yüzden akvaryumlar için tehlikeli durumlar oluşabilir. Gündüzleri aktif bir balıktır. Büyük balıklar gece çökünce de bir süre aktif kalırlar ve daha sonra tabana yakın dinlenmeye çekilirler.

Çiftleşme dönemlerinde daha saldırgan oldukları gözlenmiştir. Çıplak elle tutulmamalıdır. Ciddi ısırıklar meydana gelebilir. Maculatus piramberaların küçük türlerinden biridir. Yaşama bölgesinin merkezi, Parana-Paraguaydır. Her ne kadar spilo ve mac. çok benzer olsalar da birbirlerinden farklı türlerdir.Spilonun kemik yapısı ve çene yapısı maculatusa göre daha dardır. İki balık arasındaki dışarıdan bakıldığında en büyük farklılık kuyruktadır. Yetişkin spilonun kuyruğunun 3 de ikisi siyahtır.Spilonun yan tarafındaki noktalar daha belirgindir. Genç spiloların göğsünde siyahlık bulunmaktadır ve yanlardaki noktalar belirgindir. Ayrıca spilonun gözü daha küçüktür.

Fakat ilginçtir ki, Oyapockùn derin olmayan bölgelerinde yaşayan spilolar morlaşıp, kararmışlardır ve kuyruktaki belirginlik kaybolmuştur.

Bu iki balığı ayıran bir diğer özellik ise spilonun gözü siyahtır, mac.in gözü kırmızıdır.


Akvaryumda:
Akvaryumda tek bakılması gereken bir balıktır.çift veya grup halinde bakıldığında problem çıkabilir ve ölümler gerçekleşebilir. Sadece çiftleşme döneminde iki mac. aynı akvaryuma konabilir. Doğada birbirlerini tolore eden balıklar geçici bir süre grup oluştururlar.


Büyüme Hızı:
Maksimum boyut 20 cm'dir. Hızlı gelişirler.


Besin:
Canlı yem ve beyaz etler..


Üretim:
Çiftleşmeleri Nattereriye çok benzer fakat doğru su şartları gerekmektedir.

pH 6.5-7.5 (rio Paraguay, rio Parana)
gH 4-14
Paraguay ve Arjantin...
Paraguay piranhaları bazen 15 Celcius a kadar düşen su sıcaklığına tolore edebilirler, fakat balık 21-25 celcius(70-77 Fahrenheit) arasında bakılmalıdır. Yüksek ısılardaki su bu balığın üremesinde yardımcı olur ve olsılığı arttırır, balık çiftleşmeye daha yatkın hale getirir.

S.maculatus=S.spilopleura

Üremek için en düşük ısı 70-77F olmalıdır. Üremeden sonra balık yumurtaları yiyebildiğinden dolayı, balık ile yumurtalar ayrılmalıdır(eğer tankta başka balık yoksa). Eğer tankta başka balık var ise piranhalar koruyucu bir davranış sergiler.

Bir üretimde 220 galonluk tank kullanılmıştır ve bolca bitki, saklanacak yer oluşturulmuştur. Su yumuşak ve hafif asidik, derece ise 80-84F dir. Balıkların yaşı 3 dür.

Üreme zamanında dişi balığın karnı çok şişmez fakat yumurta dolar. Erkek balığın ise rengi kararır. Eğer elinizde bir çift var ise çiftleri önce ayırın ve canlı yem ile besleyin. Daha sonra önce erkek, 1 gün sonra dişiyi akvaryuma dahil edin. Erkek çok heyecanlanıp dişiye zarar verebilir, fakat her balıkta bu gözlenemez. Bazı erkekler 10 gün kadar bekleyebilir. Zaten yaklaşık bir ay içinde çiftleşme olursa olur. Çiftleşme akşam üstü saatlerinde başlar ve 3 saat kadar sürebilir. 800-1200 arasında yumurta bırakılır. Yumurtalar 54-58 saat arasında çatlar. Suyun ısısı 82F olmalıdır. !hafta sonra karides yemi verilebilir ve daha sonra solucana terfii edilir.


Kaynak: www.opefe.com

Çeviri: Serhat Şekerkıran
Resim
S. Manueli (40 cm)
Üretim Başarısı
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 1 sayfadan 1. sayfa [ 1 ileti ]



Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

  

cron