Huzurum Kalmadı

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 17 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı Kasap_Erol

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 19.03.2011 22:55   İleti başlığı: Huzurum Kalmadı   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Selamun Aleyküm arkadaşlar öncelikle kusura bakmayın zırt pırt başlık açıom Bügün 4 balıkgım daha öldü durduk yere kaldı 11 balıktan 3 balık Anlam veremiyorum Tank 300 litre fuluval 105 dış filitre saatte 480 litre su çevirio tetra ısıtıcı ve iç filitre yeşil kum bu tankı kuralı 3 hafta oldu gecen cuamrtesi dip çektim ve sorunlar başladı kumu iyi yıkayamadık dip çekerken su bulandı ve balıklar sersemleşti dier akvaryumda hiç sorun olmuyodu ve kum farklıydı ... Tek düşündügüm kumun dogal olmaması suya salınım yapması ve suyu zehirlemesi 1 haftada 8 balık öldü 2 si eleme dierleri kendi kendine Biri bana akıl versin ve yardım etsin ... Sinirimden akvaryumu kırasım geliyo Herşeyini sıfır aldık silikonuda balık silikonu camlarını tamperli yaptırdım Fakat emeğimin karşılıgını alamadım giden para umrumda deil ama emek söz konusu Galiba Akvaryumu boşaltıcam kumu atıcam herşeyi yıkıcam sünger ile 15 yavru ile tekrar başlıcam tek yol bu gözüküo Allah (CC) işini yarıda bırakanı sevmezmiş ... :roll: Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum Saygılar
Yaş Kesenin Baş Kesenin Sonu Olmaz ... Kasap_Erol
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 19.03.2011 23:03   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

Aleykum Selam Erol.Tekrar geçmiş olsun.Muhtemelen kumdan kaynaklanıyordur.Biran önce kumu tamamen boşalt yeni kum alana kadar kalanları kumsuz tankta tutarsın.Kumu boşaltırken balıkları başka biryerde muhafaza et ve tanktaki suyu yenile, içerisine alabilirsen seachem prime ve sera nitrivec ekle.Tankın suyu oturunca yeni yavrular ilave edersin.Bir de merak ettim kullandığın ne kumu ve kumu nerden aldın?Yeni kum olarak ta silis veya hagen kullanabilirsin.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 19.03.2011 23:14   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

Erol kardeş yaptığın işlerde herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Aslında bu balıklar çok sağlam balıklar fakat demekki bişeyler ters gitmiş. Önce Okanında dediği gibi kumu komple çıkar ve yeniden sıfır su ekle akvaryuma. Sakın yeni bir sürü alma şimdilik çünkü eğer sıkıntı kumda değilse tekrar üzülme durduk yere. Bir de öyle dene bakalım. Baktın herşey yolunda gidiyo 1 hafta 10 gün sonra sürüyü büyültürsün.
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)

Çevrimdışı Kasap_Erol

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 19.03.2011 23:21   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

Saolasın okan abi abi kumu iyi bir akvaryumcudan aldım özellikle gidip dogal kum ver dedim dikkat et dedim bende burda esnafım kasabım dedim tmm dedi ve olay 8 balıgın ölmesine neden oldu çok sinirlendim abi alıp bıçağı gidip kalçasını yarıcam nerdeyse şerefsizin :evil: Valla abi tankı komle boşaltıp kumu çıkarıp atıcam yıkıycam tankı filitreleri yıkıcam yeni kum alıp suyu koyucam inşallah sorun olmaz 15 yavru ile başlıcaz abi balıklarım iyidi ya günde 4 5 dilim kalp veya uykuluk yiyolardi Şimdi ise 3 balık kaldı ve rengi kaşar peyniiri gibi Vesselam .. yardımların için saol abi

Çevrimdışı yiqit

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 19.03.2011 23:28   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

Kasap_Erol yazdı:
Saolasın okan abi abi kumu iyi bir akvaryumcudan aldım özellikle gidip dogal kum ver dedim dikkat et dedim bende burda esnafım kasabım dedim tmm dedi ve olay 8 balıgın ölmesine neden oldu çok sinirlendim abi alıp bıçağı gidip kalçasını yarıcam nerdeyse şerefsizin :evil: Valla abi tankı komle boşaltıp kumu çıkarıp atıcam yıkıycam tankı filitreleri yıkıcam yeni kum alıp suyu koyucam inşallah sorun olmaz 15 yavru ile başlıcaz abi balıklarım iyidi ya günde 4 5 dilim kalp veya uykuluk yiyolardi Şimdi ise 3 balık kaldı ve rengi kaşar peyniiri gibi Vesselam .. yardımların için saol abi

eğer su zehirliyse ve o 3 balık da hala o tanktaysa üzgünüm ki o balıklarda gidici gözüküyor tek yapman gereken silis yada hagen alıp akvaryumu tekrar kurman. Çook geçmiş olsun :sad:
Resim
Resim

Çevrimdışı Kasap_Erol

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 19.03.2011 23:32   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

Saol Serkan Abi yeniden kurduktan sonra sürüyü atmıcam 2 tane balık koyup bakacam duruma ? silikon balık silikonu akvaryumu yaptırdgım yer akvaryumcularada tank yapıo ve işinde profosyonel 300 litrelik tankı 150 milyona yaptırdım çerçeveli kayıt kuşak rodaj atkı buhar camı 1 kilo biftek hediye edincede tamperli cam koydu 10 mm :grin: :grin: tankda sorun yok dış filitrede 3 haftalık var yok ısıtıca öyle tek aklıma gelen şey kum bi ihtimalde su ekledigim kovaya deterjan degdi belki yada bulaşıcı hastalık ?? o kadar serkan abi :roll:

Çevrimdışı Kasap_Erol

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 19.03.2011 23:34   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

eywallah yigit kardeş durum bu .. Bu da bi tecrübe olsun artık nabacaz ... :roll:

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 20.03.2011 00:19   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

Erol gidip te sorun kumdan diye akvaryumcuya kızma.Belki başka bir sorun da olabilir, dediğin gibi değiştirdiğin suya bir kimyasal da karışmış olabilir.Enazından şu iyi tarafı var.Eğer balıklara emek verip büyüttükten sonra başına bu iş gelseydi heralde çok daha üzücü olurdu.İnşallah daha iyi bir sürüye sahip olursun.Bu arada uykuluk yağlı olmuyor mu, bence uykuluk verme.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı Kasap_Erol

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.03.2011 18:19   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

Haklısın Valla okan abi bunada şükür abi dana uykulugu veriom ben yagsız oluyo zarını felan iyice temizliom sorun olmuyo :onay:

Çevrimdışı volkan alkan

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.03.2011 19:57   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

Çok çok geçmiş olsun valla böyle olaylar çok üzücü bir taraftanda tecrübe veriyor ama dediginiz gibi emek veriyosun sonuçta ve zoruna gidiyo insanın kum olarakta kuvarts ta iyi olur tavsiye ederim ilk önce yıkarsın sonra kaynatırsın ondan sonra bi sorun çıkacagini zannetmiyorum :onay:
Volkan Alkan -Kırşehir-Yaş 19
80x40x40 128 Lt x6 Natteri ))8_9 cm))

Çevrimdışı burak

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.03.2011 22:55   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

Usta öncelikle geçmiş olsun bence kum seçimini hagenden yana kullan , şahsen ben 1,5 senedir bu hobiyle ilgileniyorum hagen kumu hiç sevmem vede hic kullanmadım ( balıkları kararttığı için ) .. fakat siz kumdan sorun yaşadığınızı düşünüyorsunuz ki bu olabilir ondan dolayı hagen kum hem yeni alıcağınız yavruların rahatlığından hemde kumun temizlenmesi bakımından kolay olucağını düşünüyorum sizin için yıkamadan bile koyunca sorun çıkarmıyor aslında ama nolur nolmaz lehende 3 kere çalkalasanız tamamdır :onay:
Burak Özgül
13 cm SERRANAT :)

Çevrimdışı Kasap_Erol

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 21.03.2011 21:33   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

eywallah kardeş güzel bir kum seçicem çakıl tarzı bişi düşünom bakacam gene sagolasın ...

Çevrimdışı burak

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 22.03.2011 19:43   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

Çakıl tarzı kum hem ph'ı hemde suyun sertliğini yükseltir bence hiç öyle bir hata yapma .. lav kırığı , silis kum vede hagen bunlardan birini kullanmalısın .. benim için balıkların kara olması önemli değil diyorsan sana hageni öneriyorum hem balıkların sitres altında olmaz hemde pislik suda bulanma falan gibi olaylarla karşılaşmazsın :wink:
Burak Özgül

Çevrimdışı Kasap_Erol

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 22.03.2011 22:07   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

kum almaktan tırsar olduk :d walla hageni sewmiom slis yada lav kırıgı denicem bakalım

Çevrimdışı burak

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 22.03.2011 23:28   İleti başlığı: Re: Huzurum Kalmadı   

silis çok uğraştırıyor dip çekiminde falan bende lav kırığı kullanıyorum iyice temizleyip tanka koyarsan hiç bir sorunlar karşılaşmazsın taneleri iri oldugundan dolayıda yararlı bakterilerin taşların arasına girmeside balıkların faydasına olur :onay:
Burak Özgül
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 17 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz