Bir Kaç Bitki Hakkında Sorum Olucak Bakarsanız Sevinirim

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 9 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 08.10.2011 10:59   İleti başlığı: Bir Kaç Bitki Hakkında Sorum Olucak Bakarsanız Sevinirim   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Herkese iyi günler öncelikle tanka su mercimeği koymak istiyorum ancak dış filitreyi şelale olarak kullanıyorum akvaryuma akan kısmını onu suyun 2 3 cm allta kalkcak şekilde koysam delikli boru suyunda altında kalıkcak su yüzeyine akıntı vercek ama natlarım nasıl hava alıcak şelale olunca suya üstten düşüyordu bol bol hava kabarcığı çıkarıyo ama suyun altına koyunca hava kabarcığı çıkmıycak nasıl natlarım hava alıcak iç motorum var hava taşım var hava taşını yemlemeden sonra açıyorum biraz bol oksijen olsun kusmasınlar diye dış motor ve iç motor 7/24 çalışır durumdalar su mercimeği nitrat emiyormuş amonyak düşürüyormuş kullanmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 08.10.2011 12:05   İleti başlığı: Re: Bir Kaç Bitki Hakkında Sorum Olucak Bakarsanız Sevinirim   

Biraz devrik ve uzun cümleler kurmuşum kendim bile anlamadım tekrar okuyunca :grin: demek istediğim su mercimekleri dış flitre şelale şeklinde suya düşüyorsa su mercimeği bakılmazmış bende çıkış borusunu suyun altına koysam natterilerim hava alabilirlermi diye sordum :onay:
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 08.10.2011 16:16   İleti başlığı: Re: Bir Kaç Bitki Hakkında Sorum Olucak Bakarsanız Sevinirim   

Onur oksijeni iç motor veya başka bir yöntemle karşılamayı düşünmüyorsan yani sadece dış filtrenin çıkışıyla oksijen sağlamak istiyorsan en azından su üstünde biraz hareketlenme (akıntı) olması lazım. Kullandığın İç filtrenin veya kafa motorunun ucuna hava hortumu takıp oksijen ihtiyaçlarını karşılayabilirsin, ayrıca ekstradan yemlemeden sonra hava taşı ile oksijen sağlamana gerek kalmaz.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 08.10.2011 18:33   İleti başlığı: Re: Bir Kaç Bitki Hakkında Sorum Olucak Bakarsanız Sevinirim   

Anladım Okan abi iç flitrem var hava üflüyo ancak yeterli olurmu bilmiyorum su mercimeği için su üstü biraz durgun olmalıymış yarın ben video çeker koyarım onaylarınız öyle kullanır ve su mercimeklerimi koyarım.
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.

Çevrimdışı livedie

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 08.10.2011 19:34   İleti başlığı: Re: Bir Kaç Bitki Hakkında Sorum Olucak Bakarsanız Sevinirim   

Sevgili Adaş;

lemna minor(su mercimeği) adıyla biline bitkinin yüksek ışık gücüne ihtiyacı vardır.Genelde bu bitkinin kullanıldığı tanklarda fazla hareketli su olması tavsiye edilmez.Senin beslediğin tür zaten cok hareketli bir tür.Bence tekrar düşün bu bitkiyi.Yoksa emeklerin hüsran olur.
Saygılarımla.
Resim
Resim
125x60x60 13
Onur Önde 36 Ankara

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 09.10.2011 09:36   İleti başlığı: Re: Bir Kaç Bitki Hakkında Sorum Olucak Bakarsanız Sevinirim   

Sorun deil ya su mercimeği bakımı zor deil çok seri ürüyo sadece benim öğrenmek istediğim hava kabarcığı olmadan sadece akıntıyla yaşaya bilirlermi teşekkür ederim yorumun için Adaş abi :mrgreen:
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.

Çevrimdışı livedie

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 09.10.2011 12:28   İleti başlığı: Re: Bir Kaç Bitki Hakkında Sorum Olucak Bakarsanız Sevinirim   

onuralp yazdı:
Sorun deil ya su mercimeği bakımı zor deil çok seri ürüyo sadece benim öğrenmek istediğim hava kabarcığı olmadan sadece akıntıyla yaşaya bilirlermi teşekkür ederim yorumun için Adaş abi :mrgreen:

Bu bitkinin hava kabarcığına ihtiyacı yoktur.
Resim
Resim
125x60x60 13
Onur Önde 36 Ankara

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 09.10.2011 18:16   İleti başlığı: Re: Bir Kaç Bitki Hakkında Sorum Olucak Bakarsanız Sevinirim   

Soruyu biraz değişik sormuşum natteriler hava kabarcıksız yaşaya bilirlermi diycektim ama Okan abi saolsun örnek tank flan gösterdi ona göre ayarlıycam teşekkürler.
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.

Çevrimdışı durmus123

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.10.2011 22:14   İleti başlığı: Re: Bir Kaç Bitki Hakkında Sorum Olucak Bakarsanız Sevinirim   

bence su mercimeği yerine çam da kullana bilirsin çok güzel nitrat tüketiyor ve algleri önlüyor ben lepistes tankımda kullanuyorum şimdi nat tankımada koydum ve alglerde azalma gözlemledim...
yalnız tankın en köşelerine koyki natlar çamları sökmesin zaten kökleri olmadığından toprağa tutturması biraz zor oluyor :D
Durmuş KASAP
yaş= 23-24
350 lt akvaryum
geriye kalan 2 adet natteri...

MUĞLA
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 9 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz