Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Bu Balıklar Kimseninkine Benzemiyor
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
İyi günler öncelikle biliyorum şimdiden sabır diyceksiniz ama sabırla alakalı bi konu deil akvaryuma koyma tarihim 03/10/2011 (gg/aa/yy) 6 ay kadar oldu hemen hemen balıklar muhetemelen 8 ay oldu doğalı Utku abiden almıştım.Sağlıklılar ancak 6 aydır alışamadılar elimi kaldırıyorum akvaryumdan fırlıycaklar yem atcam kapağı açıyorum parçalıyolar kendilerini sağa sola vura vura ne yapsam yok discus bile bu kadar ödlek değildir acaba bişeylerimi eksik diyorum vitamin olarak ne biliyim o tip bişey gittim aldım 35tl verdim onlarla besliyorum karidesini flan eksik etmiyorum su şartlarını düzenliyorum kök aldım motor aldım içini doldurdum kaliteli mazemelerle gene yok motoru zaten baıkları atmadan 1, 1.5 ay önceden çalıştırmıştım herşeylerini ayarladım 6 aydır bakıyorum yok hala kendilerini parçalıyolar buda sinirimi bozuyo satıcam artık kesin kararımı verdim herşey için yardımlarınız için teşekkür ederim bugün vaz geçmiş gibiydim satmaktan renkleri kızarmış mutlu gibilerdi ama uzakta durduğum müddetce yaklaşınca kendilerini parçalamaya başlıyolar o an içindeki natteri aşkının söndüğünü anladım tekrar teşekkür ederim herkese yardımlarınız için iyi yakşamlar.
|
|
|
OnuR AlP Yaş = 1& ANKARA // Ayvalı 120*50*60h yeni bir yol. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Hayırlısı olsun Onur...
|
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Valla benimkiler 4 sene oldu hala kaçıyorlar,çokta sorun etmiyorum Onur.Ne kadar çok insan o kadar çok korkusuz Piranha.
![]() |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Hayırlısı Olsun...
![]() |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Onur Alp bende de aynı şey balıkları alalı yaklaşık 4-5 ay oldu ve hayla korkuyorlar
|
|
|
Mert Acar İzmir\Bornova 85-40-55 8 x nattereri |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Piranha'yı bir hobi olarak düşünmemek gerek.Benim odamda hem bana yoldaşlar, hemde sıkı arkadaşlarım.Aldıktan sonra 2 ay sürekli korktular,kaçtılar,iştahsızlardı.Ama şu anda akvaryuma yaklaştığımda,geldiğim tarafa yaklaşıp yiyecek gibi duruyorlar.1,5 aydır elimle besliyorum onları.Bence bu biraz ilgi, alaka, özen gösterme ve en güzel şekilde gereksinimlerini sağlamakla alakalı.Onlar mutsuz olurlarsa , bu durum sizede yansır.Sabırlı olun onlar illaki bu ilginin karşılığını verirler.
Saygılar. |
|
CENKHAN DİNÇER
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Teşekkür ederim görüşleriniz için ama ilgisiz deildim otururken nete girerken bile hem yanlarındaki koltuğa otururum akşamları camın önüne geçer izlerim ama olmadı hayırlısı ne diyelim.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 39 Konum: Bodrum |
|
|
Bence hobiyi bırakmadan önce birde serra beslemeyi dene derim.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Onur bu durum Piranha'cıların karşılaştığı en büyük sorun.. Şimdi şunu yapsaydın bunu yapsaydın diye yazmayacağım, şans diyelim. Bi bakmışsın balıklarını vermişsin gittiği yerde canavar olmuşlar.. Seni kaybetmek istemeyiz, alabiliyorsan bir Serra. al derim..
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Onur, ilk sürüm 1 sene bendeydiler ve hala korkuyorlardı. Gereken herşeyin fazlasını yaptım. Harcadığım paranın haddi hesabı yok. Ama hiç bi zaman vazgaçmedim. Istemeden onları elden çıkardım, korkak olmalarından değil. Tank hacminin yetersiz olduğundan, onların mutsuz olacağından. Ve sonra Utku abiden yeni bi sürü edindim. 3-4 ay oldu. Şuan elden yem yiyorlar. Tanka elimi sokuyorum kaçmıyorlar. Anlayacağın herşey istediğim gibi oldu. Tek nedenide bence, yemleme ve ışık. Ilk sürümde ışığa önem vermezdim. 24 saat açık kalırdı. Ama şimdi kendi uyku saatim gibi, ben uyanınca açıyorum, ben yatarken kapatıyorum ışıklarını. Ve devamlı zengin menü ile besliyorum. Haftada 4 gün karides, 1 gün dana yüreği, 1 gün istavrit, 1 gün sera red parrot. Demek istediğim; sürünü elden çıkarmayı düşünme, menülerine dikkat et. Eminim düzeleceklerdir. Tabi bunun yanında eklemekte fayda var; hiç bi zaman haftada %30 su değişimi ve dip çekimini ihmal etmiceksin.
|
|
|
Mert BABUR 100x50x60 > 10x Pygo. Natt. 100x35x40 > 1x Serrasalmus Eigenmanni |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
natteri insanları hobiden sogutuyor bunu bılır bunu sölerım
|
|
|
yiğit kaya 24-Ankara boksör |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 08.08.2008 22:25 İleti: 2444 Yaş: 39 Konum: İstanbul / Kocamustafapaşa |
|
|
Piranhalar korkak hayvanlardır bunun aksini sanırım kimse söylemez sonuçta terminatör ya da başka birşey degil balık,yerinde olsam vazgeçmezdim.Tankın fotograflarını paylaşırmısın biraz bakalım ama şunu unutma sahiden korkaktır piranhalar ürkerler.Bunun için zaman gereklidir.Kapagı açma yem atma gibi şeyler alışıcaklardır zamanla.Yüzeyde kalan kuru yemle beslemeni öneririm çok farkını görüceksin.
|
|
| Emrah Kürekli | |
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Çok teşekkür ederim hepinize serra diyince bi an heycanlanmadım diyemem ama onada cesaret edebilceğimi pek sanmıyorum hem fiyatı hem zor bakımı ürküttü açıkcası bakalım kısmet bi abimiz akvaryum tank resim demiş ekleyim abi sorun deil çekiyim eklerim hemen.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bunlarda 2 adet video bi abimiz ekle demiş bende ekledim.
http://img710.imageshack.us/img710/1442/jwb.mp4 direk ekleyemedim imageshack yüklediğimden dolayı. http://img510.imageshack.us/img510/6093/tev.mp4 2 video yeterlidir galba. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
2. video yanlış olmuş ilk geldikleri video paardon keşke mesaj düzenleme olsa tekrar düzelt olsa iyi olurdu.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz