Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Kaç Kilo Kum İster
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 08.05.2012 10:16 İleti: 169 Yaş: 38 Konum: BURSA/Çarşamba |
|
|
Ayrıca Dış filtre konusun da Fluval var bende 2 tane büyük tank'da 405 , küçük olanda 105 var hiç sıkıntı olmadı maşallah süperler.
Fluval 105-205-305-405 v.s araştır istersen derim bunların kalite ve memnuniyet açısından hatasını yazan kötü yorum yapan görmedim. |
|
|
Serhat GÖYDEMİR 150*60*50 Pygocentrus Nattereri / Ad.12 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 01.09.2012 06:57 İleti: 318 Yaş: 32 Konum: Ankara |
|
|
s.goydemir yazdı:
Ayrıca Dış filtre konusun da Fluval var bende 2 tane büyük tank'da 405 , küçük olanda 105 var hiç sıkıntı olmadı maşallah süperler.
Fluval 105-205-305-405 v.s araştır istersen derim bunların kalite ve memnuniyet açısından hatasını yazan kötü yorum yapan görmedim. Ya Akvaryum benim yatak odamda olucak ne kadar sessiz olursa o kadar iyi ses işi benim canımı sıkıyo şuan iç filtre kullanıyorum ATMAN 201 oda ses yapıyo gece uyunmuyo, dış filtre ile oksijen elde etsem yada bitki koysam dış filtre iç filtre kadar ses yapar mı ? |
|
|
Ozan SÖZDUYAR Ankara 120x50x50, 16 Baby Natt. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 27.08.2007 12:59 İleti: 445 Yaş: 45 Konum: Tekirdağ |
|
|
Opsozan yazdı:
Ya Akvaryum benim yatak odamda olucak ne kadar sessiz olursa o kadar iyi ses işi benim canımı sıkıyo şuan iç filtre kullanıyorum ATMAN 201 oda ses yapıyo gece uyunmuyo, dış filtre ile oksijen elde etsem yada bitki koysam dış filtre iç filtre kadar ses yapar mı ?
Sana yazmış olduğum ürünleri ben yıllardır kullanıyorum. Çalışıp çalışmadıklarını elimle kontrol edersem anlayabiliyorum. O kadar sessiz anlayacağın. Ama bir önceki yorumuda dediğim gibi iç filtreyi oksijen hortumu olmadan tamamen suyun içinde olacak şekilde kullanırsan ses olayı olmaz. Dış filtre ile oksijen sağlama konusuna gelince. Dış filtrenin çıkış hortumunu suyun yüzeyine çok yakın tutarak çok az hatta hiç ses olmadan çözüme ulaşabilirsin. Bu şekilde küçük olan balıklar için yeterli oksijeni sağlayabilirsin. Balık boyu büyük ve kalabalık sürülerde ise takviye hava motoru kullanman gerekebilir. |
|
|
Alper SARAÇOĞLU TEKİRDAĞ |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Trakya yazdı:
Opsozan yazdı:
Ya Akvaryum benim yatak odamda olucak ne kadar sessiz olursa o kadar iyi ses işi benim canımı sıkıyo şuan iç filtre kullanıyorum ATMAN 201 oda ses yapıyo gece uyunmuyo, dış filtre ile oksijen elde etsem yada bitki koysam dış filtre iç filtre kadar ses yapar mı ?
Sana yazmış olduğum ürünleri ben yıllardır kullanıyorum. Çalışıp çalışmadıklarını elimle kontrol edersem anlayabiliyorum. O kadar sessiz anlayacağın. Ama bir önceki yorumuda dediğim gibi iç filtreyi oksijen hortumu olmadan tamamen suyun içinde olacak şekilde kullanırsan ses olayı olmaz. Dış filtre ile oksijen sağlama konusuna gelince. Dış filtrenin çıkış hortumunu suyun yüzeyine çok yakın tutarak çok az hatta hiç ses olmadan çözüme ulaşabilirsin. Bu şekilde küçük olan balıklar için yeterli oksijeni sağlayabilirsin. Balık boyu büyük ve kalabalık sürülerde ise takviye hava motoru kullanman gerekebilir. İçeri bitkide koyarsam iç filtreyi sadece akıntı olarak kullanırım ve dış filtrenin çıkış hortumunuda suyun yüzeyine yakın yere koyarım, büyüdüklerinde oksijen sorunum kalır mı ? He birde 100x50x50 tank için 6 adet 4-5-6cm arasında balıklarım var + sürüye 4-5 balık daha eklesem büyüdüklerinde bir sıkıntı olur mu ? Tankı tekrar büyütme imkanım yok çünkü.. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Opsozan yazdı:
İçeri bitkide koyarsam iç filtreyi sadece akıntı olarak kullanırım ve dış filtrenin çıkış hortumunuda suyun yüzeyine yakın yere koyarım, büyüdüklerinde oksijen sorunum kalır mı ?
He birde 100x50x50 tank için 6 adet 4-5-6cm arasında balıklarım var + sürüye 4-5 balık daha eklesem büyüdüklerinde bir sıkıntı olur mu ? Tankı tekrar büyütme imkanım yok çünkü.. Bence senin tank daha 4-5 balık kaldırır. Aralarındaki olası elemeler sayesinde kendi sayılarını kendileri ayarlarlar. Benim tankım 120/45/60 boyutlarında. 9 adet 10/13 cm (+/-) natım var. Ben oksijeni sana yazdığım gibi sağlıyorum. Su değişimlerini ve tank ile diğer malzemelerin temizliklerini aksatmadığın taktirde bu şekilde uzun süre sorunsuz idare edersin. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Ben yazana kadar Alper abi yazmış
10 adet uygun olur ama benim düşüncem almaman sayı iyi ilerisi için. Yada illa alıcam diyorsan sana kalmış ilerde büyüdüklerindealper abinin dediği gibi hava moturu ile destek sağlarsın sıkıntı olmaz tabiki belirli şeyleri aksatmaman gerekir dip çekimi , ısı , beslenme v,s İç filtrenin de kafasını hafif arka cama doğru cevirip akıntı gücünü düşürürsün , bitkileride iç filtrenin tank daki karşı köşesine ekler şimdilik yoğun hagen kumla dikersin. diğer kısımlarda zemini kapatıcak kadar olsun yeter ilerde takviye yaparsın sıkıntı olmaz.Şimdiden hayırlı olsun Kayıpsız hobiler. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Trakya yazdı:
Opsozan yazdı:
İçeri bitkide koyarsam iç filtreyi sadece akıntı olarak kullanırım ve dış filtrenin çıkış hortumunuda suyun yüzeyine yakın yere koyarım, büyüdüklerinde oksijen sorunum kalır mı ?
He birde 100x50x50 tank için 6 adet 4-5-6cm arasında balıklarım var + sürüye 4-5 balık daha eklesem büyüdüklerinde bir sıkıntı olur mu ? Tankı tekrar büyütme imkanım yok çünkü.. Bence senin tank daha 4-5 balık kaldırır. Aralarındaki olası elemeler sayesinde kendi sayılarını kendileri ayarlarlar. Benim tankım 120/45/60 boyutlarında. 9 adet 10/13 cm (+/-) natım var. Ben oksijeni sana yazdığım gibi sağlıyorum. Su değişimlerini ve tank ile diğer malzemelerin temizliklerini aksatmadığın taktirde bu şekilde uzun süre sorunsuz idare edersin. Teşekkürler.. Haftada zaten %30 dip çekip ile su değişimi yapıyorum bide serra aquatan kullanıyorum.. Günde 2 kere yemliyorum karides, tavuk eti, kuru yem KIRMIZI.. Su ısısıda 26Derecede. Şuan sadece kumu bulmak kaldı bana siyah hagen alıcam bide onu bulursam sıkıntı yok tankı kurduktan 2-3 hafta sonrada dış filtre alıcam.. Balıkta almam şimdilik 6 adet natt ile idare ederim ilerde Serra türü birşeyler düşünürüm.. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Ozan , başlangıçta doğru seçimlerin sonuçları ilerisi için her zaman çok iyidir bence de senin uygulayacakların doğru seçimler arasında alıyor yerini hayırlısı olsun.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bir konu daha vardı belirtmeyi unutmuşum. Ben ve forumda daha önce deneyen bir çok üye natlar ile bitki işini beceremedi. Belki ufak balıklara baştan alıştırma ile bitkiyi benimsetebilirsin. Genelde bitkileri söküyorlar veya büyük yapraklı bitkileri anubias gibi ısırıp tükürüyorlar. Başaralı olanlada var ama bitki ile nat çok zor oluyor.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Çok teşekkür ederim abiler, bitki konusunun zor olucağını düşünüyodum zaten ama benim bitki derken şöyle gösteriyim bir arkadaşın tankını çok beğendim bunun gibi yapmayı düşünüyorum..
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz