Pirana Beslemeye Başlıyorum

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 44 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı terlikk

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 10.03.2011 16:03   İleti başlığı: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Merhaba arkadaşlar. Bu forumda da pirana hobisinde de yeniyim :) Ankaradayım ve evinde yetiştiren bir abiden yavru nattereriler buldum, akvaryumu tamamlayınca 6 tane alacağım. Sizlerden bir kaç bilgi almak istiyorum.

Elimde hazır bulunanlar;

-1 metrelik akvaryumum var. Arkasında strafordan dekor yapmıştım.
-Atman 3335 dış filtre (karbon, elyaf, seramik, biyolojik siyah sünger)
-İç filtre (Sanırım 1300'lük)
-Isıtıcı
-Gri kum

Almayı düşündüklerim;
-Anubias barteri nana
-Mango kökü
-Su üzerinde yüzen bir kaç bitki (Belki)

Sizlere ilk sorum ışık konusunda. Az ışık sevdiklerini okudum ve akvaryumumun 2 floresan lamba takmaya uygun bölümleri var (65-75cm arası) Floresan konusunda da tam bilgim olmadığından hem balıklarım için uygun hem de bitkiye yararlı olacak 65-75cm arası nasıl bir lamba takabilirim?

Akvaryumu yeni kurduğumdan 1 ay boyunca karbonla beraber çalıştırmayı düşünüyorum. Peki 1 ay sonra karbonu çıkarttığımda yerine ne koymalıyım? Elyafla doldursam yeterli olur mu?

Son olarak alacağım balıkların boyunu henüz görmediğimden bilmiyorum ama yavruların da boy boy olduğunu söylemişti alacağım kişi. İlk zamanlarda artemia ile beslemek istiyorum. Yaklaşık kaç cm boyuna gelene kadar artemia vermeliyim?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum :)
6 x Nat. 100 x 50 x 35
Buğra Aydn
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı İHTİYAR PİRANHACI

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 10.03.2011 16:51   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Merhaba hayırlı olsun şimdiden. Strafor arka fonlar genelde tutulmadı umarım memnun kalırsın.

Bu arada forum kuralları gereği profilini oluşturursan seviniriz. (Ad,Soyad, Yaş vs.vs)
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar)
An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old)

Çevrimdışı alihakancan

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 10.03.2011 16:54   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Öncelikle :hg:
Hayırlı uğurlu olsun önce akvaryumu ayarlayıp sonra balıkları almak daha hayırlı olucaktır diye düşünüyorum,muhtemelen Yener'den Alkaya'dan alıcaksın balıklarını söylediğinden çıkarttığıma göre...
terlikk yazdı:
Sizlere ilk sorum ışık konusunda. Az ışık sevdiklerini okudum ve akvaryumumun 2 floresan lamba takmaya uygun bölümleri var (65-75cm arası) Floresan konusunda da tam bilgim olmadığından hem balıklarım için uygun hem de bitkiye yararlı olacak 65-75cm arası nasıl bir lamba takabilirim?

Işık konusuna gelince ben ışık sevmiyorum vede kullanmıyorum okudukların doğru ışıktan hoşnut olduklarını düşünmüyorum fakat zevk meselesi ışık konusunda kararlıysan;gralüx tercihin olsun sylvian bu 1.

terlikk yazdı:
Akvaryumu yeni kurduğumdan 1 ay boyunca karbonla beraber çalıştırmayı düşünüyorum. Peki 1 ay sonra karbonu çıkarttığımda yerine ne koymalıyım? Elyafla doldursam yeterli olur mu?

Dış filtreden birşey çıkartmana gerek yok zeolit,karbon,bioball,seramik herşey koyabilirisin neyse bu 2.

terlikk yazdı:
Son olarak alacağım balıkların boyunu henüz görmediğimden bilmiyorum ama yavruların da boy boy olduğunu söylemişti alacağım kişi. İlk zamanlarda artemia ile beslemek istiyorum. Yaklaşık kaç cm boyuna gelene kadar artemia vermeliyim?

Bana kalırsa artemia ile beslenecek şekil ve boyda alma en azından bozuk para 1 tl olan boyda tercih et diyorum.Daha dayanıklı olacaktır. (*
Hakan Can 15.01.1985 Afyonkarahisar / izmir

Çevrimdışı yiqit

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 10.03.2011 17:17   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

alihakancan yazdı:
Dış filtreden birşey çıkartmana gerek yok zeolit,karbon,bioball,seramik herşey koyabilirisin neyse bu 2.

abi bu karbon konusunda bir zaman sonra çıkarılıp atılması lazımmış şöyle ki suda ki ağır metalleri çekip bünyesinde toplayan aktif karbon, bir zaman sonra suya bunu geri salınım yapabiliyormuş. Ben çıkarılması taraftarıyım. :)
Resim
Resim

Çevrimdışı alihakancan

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 10.03.2011 17:45   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Vay anasını :) Yiğit ben bunu zaten 3 ayda 1 sefer bütün malzemeleri değiştirdiğim için ilgilenmedim demekki +1.

Çevrimdışı yiqit

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 10.03.2011 17:48   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

alihakancan yazdı:
Vay anasını :) Yiğit ben bunu zaten 3 ayda 1 sefer bütün malzemeleri değiştirdiğim için ilgilenmedim demekki +1.

:D Yani abi doğru mudur bilemem ama ben mantıklı buldum bu yanlış bir bilgi bile olsa dikkat etmeye çalışıyorum. Çıkardım mı atıyorum zaten eskisi kadar çok gerekli bir şey gibi de görmüyorum kendilerini :)
Resim
Resim

Çevrimdışı terlikk

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 10.03.2011 17:54   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Evvela cevaplarınız için teşekkürler ve hoşbulduk. Floresan lambayı bitkileri de düşünerek alayım dedim, çok aydınlatmayan bir şey almayı istiyorum ancak böyle bir seçenek var mı yoksa boylarına göre standart mı tam bilmediğimden sorayım demiştim.

Karbon konusunda ben de 1 ay sonra topladıklarını geri bırakıyor diye okumuştum o yüzden çıkartıp yerine bioball koymaya karar verdim.

Az önce Anubias Barteri nana ve Cryptocoryne Walkeri siparişini verdim. Tubifex Worm (kurutulmuş kan kurdu) da aldım duruma göre eğer verilebiliyorsa ondan da veririm. Suyun 4-5 gün dinlenmesi de yeterli olur galiba.
6 x Nat. 100 x 50 x 35
Buğra Aydn

Çevrimdışı alihakancan

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 10.03.2011 18:05   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Suyun 4 5 gün dinlenmesi iyi olur fakat benden sana bir tavsiye tanka bitki koyma isyan edersin pirana tankında çok zor oluyor.Florasanlar konusuna gelince ayarları ve az yada çok ışık verme şekli var evet.

Çevrimdışı terlikk

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 10.03.2011 18:18   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Bitki neden zor oluyor acaba? Bir sorun olduğunda tanka elimizi iç rahatlığıyla sokamadığımızdan mı? :)
6 x Nat. 100 x 50 x 35
Buğra Aydn

Çevrimdışı alihakancan

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 10.03.2011 18:20   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Hayır canım balıklar söküp söküp attıkları ve bir oraya bir buraya götürüp inat yapar gibi bıraktıkları için. :D

Çevrimdışı terlikk

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 10.03.2011 18:21   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Siparişi verdim artık :? Benimkiler yavru olacağından şimdilik pek ilgilenmezler bitkilerle. İlerde dediğinizi yaparlarsa... :jason:
6 x Nat. 100 x 50 x 35
Buğra Aydn

Çevrimdışı alihakancan

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 10.03.2011 18:26   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Buğra'cım umudunu kırmak gibi olmasında :) benimkilerde bozuk para 1 tl kadardılar hiç huzur vermiyorlardı.Bitkiler artık bir orda bir burda havada yüzüyorlardı isyan ettim attım hepsini :D

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 10.03.2011 18:31   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Aramıza hoşgeldin. Karbonu çıkardığında yerine birşey koymana gerek yok ama istersen torf kullanabilirsin.Aydınlatma konusu sana kalmış, anubiaslar zaten fazla ışık istemiyor.Başka bitki de almazsan iyi olur.Çünkü balıklar biraz hareketlenmeye başladıklarında bitkileri söküyorlar ve tekrar dikmek için her uğraştığında strese giriyorlar(enazından benimkilerde öyle olmuştu, bu sebeple hala elimden yem yemiyorlar).Sürekli stresin sonucu da çoğu zama ürkeklik oluyor.Bir de balıkları artemia yiyecek boyda almasan iyi olur.Bence ilk etap için 3-4 cm boy yeterli olacaktır.Ayrıca straforu kullanmasan iyi olur muhtemelen tankın genişliği fazla değildir, bence straforla balıkların alanını daraltma, onun yerine akvaryuma arkadan yapıştırılan fonlardan kullanabilirsin.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı terlikk

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 10.03.2011 23:24   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

Akvaryumumda önceden kaplumbağa besliyordum o yüzden strafor sorun değildi. Kenarından 20 cmlik bir yerdeki ek straforu kaplumabağalara özel bir yer yaptığım ve artık kaplumbağa beslemeyeceğim için söktüm. Tabiiki jiletle kazımaya çalışmama rağmen biraz slikon izi kaldı. O yüzden tüm straforu söküp görseli iyice bozmayım diye düşündüm, tabii gönül isterdi ki hepsini sökebileyim, daha çok yer açılsın. Zaten bitkiyi de o straforu söktüğüm yerdeki açıklığı kapatmak için düşündüm.

Bayram Abi;

Abi seni kendimin yaşı ilerlemiş hali olarak görüyorum. Gördüğüm kadarıyla Çorumlusun, Ankara Balgattasın... Hemşehrim ve semtlimsin yani :)
6 x Nat. 100 x 50 x 35
Buğra Aydn

Çevrimdışı estoril

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 10.03.2011 23:29   İleti başlığı: Re: Pirana Beslemeye Başlıyorum   

:hg: Gerçekten piranha besledikten sonra diğer beslediğiniz canlıları unutacaksınız ;)
ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR

M.Kemal ATATÜRK

Caner Ünver
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 44 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz