Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Başlamak İçin Yardım
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 30.04.2011 22:33 İleti: 14 Yaş: 41 Konum: KARATAY/KONYA |
|
|
Slm arkadaşlar foruma bu gun üye oldum piranha beslemek istiyorum aslında bu gun 6 tane aldım işin aslı piranhamı onuda bilmiyom bodozlamaya aldım aslında
Şimdiden Teşşekür ederim. ![]() |
|
| Ahmet BOZKURT | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 30.08.2009 20:50 İleti: 2521 Yaş: 41 Konum: TRABZON |
|
|
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Fotoğraf paylaşırsanız balıkların ne olduğunu söyleyebiliriz.
|
|
|
Murat BAKİ '' Korkma; hiç birşey alıkoymasın hayattan ve gülümsemekten seni... Korkma; hayatım karışır, alt üst olur diye, nerden biliyorsun hayatın altının üstünden güzel olmayacağını.'' |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Teşekkür ederim fotoğraflar bunlar, fazla net çıkmadı kusura bakmayın.
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/1/1612.jpg http://i1105.hizliresim.com/2011/5/1/1621.jpg http://i1105.hizliresim.com/2011/5/1/1629.jpg |
|
| Ahmet BOZKURT | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Balıklar nattereri yani piranha, hayırlı olsun, iyi günlerde besleyin. Forumda epey konu var inceleyin, takıldığınız noktalar olursa yardımcı oluruz.
|
|
|
Murat BAKİ '' Korkma; hiç birşey alıkoymasın hayattan ve gülümsemekten seni... Korkma; hayatım karışır, alt üst olur diye, nerden biliyorsun hayatın altının üstünden güzel olmayacağını.'' |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
murat BAKİ yazdı:
Balıklar nattereri yani piranha, hayırlı olsun, iyi günlerde besleyin. Forumda epey konu var inceleyin, takıldığınız noktalar olursa yardımcı oluruz.
Teşşekür Ederim. |
|
| Ahmet BOZKURT | |
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Aslında kafam karıstı kimi arkadas aydınlatma yanı gunduz yak gece yakma kimi arkadas gece yak gunduz yakma demiş ve dekor içine ne kullana bilirim en saglıklı ve ideal ?
Teşekkürler. |
|
| Ahmet BOZKURT | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Tank ebatları tam olarak nedir, dış filtre kullanılıyor mu? Resimlerde görülen kum açık renkli ve kalın taneli yapıya sahip. Piranha tanklarında daha çok koyu renk ve ince taneli kumları tercih ediyoruz. İnce taneli olmaları dip çekiminde kolaylık olması, koyu renk olması da balıkların stresini azaltmak ve renklerinin daha belirgin şekilde ortaya çıkmasını sağlamak için.
Aydınlatma her ne kadar göreceli bir kavram olsada ; timer yardımıyla 5 saat açık 3 saat kapalı ve 5 açık şeklinde olması bence uygun olacaktır. Sabah 10 gibi yanar akşam 23 te söner. Dekor olarak ağaç kökleri ( mango, mopani vs ...) kullanabilirsiniz. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
murat BAKİ yazdı:
Tank ebatları tam olarak nedir, dış filtre kullanılıyor mu? Resimlerde görülen kum açık renkli ve kalın taneli yapıya sahip. Piranha tanklarında daha çok koyu renk ve ince taneli kumları tercih ediyoruz. İnce taneli olmaları dip çekiminde kolaylık olması, koyu renk olması da balıkların stresini azaltmak ve renklerinin daha belirgin şekilde ortaya çıkmasını sağlamak için.
Aydınlatma her ne kadar göreceli bir kavram olsada ; timer yardımıyla 5 saat açık 3 saat kapalı ve 5 açık şeklinde olması bence uygun olacaktır. Sabah 10 gibi yanar akşam 23 te söner. Dekor olarak ağaç kökleri ( mango, mopani vs ...) kullanabilirsiniz. Dış filitre kullanmıyorum dıp cekimi derken ? ve hemen değiştirsem kumu suyu yenıden dınlendırmem gerekiyormu ? |
|
| Ahmet BOZKURT | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Piranha tanklarında filtrasyon çok önemli. En kısa zamanda dış filtre temin ederseniz balıkların sağlığı açısından çok faydalı olur.
Dip çekimi : Yem artıkları, dışkılar ve diğer bazı atıklar akvaryumun tabanında birikir.Tabanda biriken bu materyalleri sifonlayarak akvaryumdan uzaklaştırmak gerekir. Bu işleme dip çekimi denmektedir. Örnek video paylaşayım: Video bağlantısı Kum değişiminde tanka dinlendirilmiş su koyulursa yeterli gelecektir, eğer büyük hacimde bidon vs yoksa ; su düzenleyicisi kullanabilirsiniz. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Aleykum Selam.Aramıza hoşgeldin
Forumu, özellikle de yeni piranhacılar bölümünü incelersen kafandaki bir çok soruya cevap bulabilirsin. |
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 22.12.2010 14:30 İleti: 74 Yaş: 34 Konum: Kırşehir |
|
|
Aleyküm selam hoşgeldiniz eminim çok yakında sizde iyi bir piranhacı olacaksınız
|
|
|
Volkan Alkan -Kırşehir-Yaş 19 80x40x40 128 Lt x6 Natteri ))8_9 cm)) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 31.12.2009 23:24 İleti: 189 Yaş: 35 Konum: istanbul |
|
|
Önceliklek Aleyküm selam
.. Akvaryum ölçündeki uzunluk 100 cm orası tamam uzunluğu iyi fakat genişlik ve yükseklik ölçülerinide söyleyebilirsen iyi olur cünki 6 adet almışsın piranhalarda yemek diyetleri gibi su hacimleri balık başına düşen su miktarıda önemlidir |
|
|
Burak Özgül 13 cm SERRANAT :) |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Forumu, özellikle de yeni piranhacılar bölümünü incelersen kafandaki bir çok soruya cevap bulabilirsin.
.. Akvaryum ölçündeki uzunluk 100 cm orası tamam uzunluğu iyi fakat genişlik ve yükseklik ölçülerinide söyleyebilirsen iyi olur cünki 6 adet almışsın piranhalarda yemek diyetleri gibi su hacimleri balık başına düşen su miktarıda önemlidir