Tatilde Yem Sorunu

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 11 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı 61xxx61

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 13.07.2011 10:32   İleti başlığı: Tatilde Yem Sorunu   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Herkese selamun aleyküm. Bu cumartesi ortalama 2 haftalığına tatile gitcem. Sorun şu bu iki hafta içinde balıkların yemlemesini nasıl yapıcam? Otomatik yemleme makinası ile hazır yem versem olurmu?
Ad Soyad:Abdullah SÜNGER
Adres:Çatalca/İstanbul
Akvaryum ölçüleri:120*70*45
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 13.07.2011 11:55   İleti başlığı: Re: Tatilde Yem Sorunu   

Aleykum Selam.Öncelikle balıklar daha önce kuruyem yediler mi veya yiyorlar mı?Bunu bilmek lazım eğer yiyorlarsa 1 gün deneme yoluyla ve otomatik yemleme makinasıyla tüketicekleri miktarı tespit edip ona göre ayarlayabilirsin. Özellikle fazla yem vermeyecek şekilde ayarlarsan iyi olur, yem artıkları kalması ve tankı takip edemeyecek olman sorun olabilir.Aslında en mantıklısı bir tanıdığın varsa günlük olarak yemleme yapması için yardım istemen. Bu imkanın yoksa dediğim gibi tüketebilecekleri miktarı tespit edip ona göre günde 1 sefer yemleme yapacak şekilde makinayı ayarlaman.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı 61xxx61

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 13.07.2011 12:56   İleti başlığı: Re: Tatilde Yem Sorunu   

Daha önce kuru yem vermedim. Madem yeme şansları var alayım deniyeyim en iyisi. Dediğiniz gibi günde 1 defa çok az atacak şekilde ayarlarım.

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 13.07.2011 14:17   İleti başlığı: Re: Tatilde Yem Sorunu   

61xxx61 yazdı:
Daha önce kuru yem vermedim. Madem yeme şansları var alayım deniyeyim en iyisi. Dediğiniz gibi günde 1 defa çok az atacak şekilde ayarlarım.

Yem olarak tetra doromin sticks deneyebilirsin, genelde severek yedikleri bir yem.

Çevrimdışı sezarkey

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 13.07.2011 21:34   İleti başlığı: Re: Tatilde Yem Sorunu   

benimde 3 haftalığına işim çıkmıştı 6 tane balığım vardı... çaresiz kaldım senin gibi bakabilecek arkdaşda bulamadım... artık ne olursa olsun dedim... bi misinaya 7 tane karedes bağladım ve su salladım öle bırakdım keşke diyorum karedesleri birazdaha fazla sallasaydım diye karedesler bitmiş ve aralarından 1 tanesini yemişler... 5 adet piranam kaldı şimdi... su geldiğimde biraz blanıkdı kirlenmişdi ama 25 gün dayandılar.. piranalar dayanıklı balık olduğu için benim gibi yaparsan sıkıntı olmaz çünkü denendi ve sonuç bu ama balıklarımın boyu 4 cm idi senin balıklarını bilmiyorum daha büyükleri bu şekilde fazla dayanmaz sanırsam... ben olsam 5-6 tane kardes bağlardım ve 2-3 adet canlı yem olarak japon balığıda koyardım.... 25 gün sadece akvaryumda hava motoru vardı... dış flitrede yokdu o zamanlarda baya bi dayandılar hayret içinde kalmışdım geldiğimde. dediğim gibi yapsan bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum eğer kuru yem diye düşünürsen emin ol o daha pisletir gibi geliyor suyu.....
Ad Soyada : Sezer ERDEM
Memleketi : AYDIN/NAZİLLİ
Yaşadağı Şehir : ISPARTA ( Öğrenci )

Çevrimdışı lionhope

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.07.2011 09:36   İleti başlığı: Re: Tatilde Yem Sorunu   

Kesinlikle bu sekilde olmamali. Sizin biraktiginiz yemleri ya hemen tuketecekler, yada tuketmezlerse uzun sure kalmasi suyun kimyasini altust edecek, bu nehir degilki temizlensin alt tarafi bir filtre ile temizleniyor ki siz onu da kullanmamissiniz. Canli yem olabilir mi bilmiyorum deneyenlere sormak lazim ancak onun bile yenmeyen kismi suyu bozacaktir kesinlikle. Birsey olmamis demissiniz ancak gorulen birsey olmamis, test yapsaydiniz kesinlikle farki ortaya cikacakti. Riske degmez. Tecrube edilmis cok daha etkili metodlar varken... :onay:
1975 İZMİR
Eryaman / Ankara

150 x 60 x 60 High Tech
Neon Tetra, Kirmizi Burun, Rasbora, Kiraz Karidesi
100 x 40 x 50 Melek, Discus

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.07.2011 09:51   İleti başlığı: Re: Tatilde Yem Sorunu   

.
sezarkey yazdı:
benimde 3 haftalığına işim çıkmıştı 6 tane balığım vardı... çaresiz kaldım senin gibi bakabilecek arkdaşda bulamadım... artık ne olursa olsun dedim... bi misinaya 7 tane karedes bağladım ve su salladım öle bırakdım keşke diyorum karedesleri birazdaha fazla sallasaydım diye karedesler bitmiş ve aralarından 1 tanesini yemişler... 5 adet piranam kaldı şimdi... su geldiğimde biraz blanıkdı kirlenmişdi ama 25 gün dayandılar.. piranalar dayanıklı balık olduğu için benim gibi yaparsan sıkıntı olmaz çünkü denendi ve sonuç bu ama balıklarımın boyu 4 cm idi senin balıklarını bilmiyorum daha büyükleri bu şekilde fazla dayanmaz sanırsam... ben olsam 5-6 tane kardes bağlardım ve 2-3 adet canlı yem olarak japon balığıda koyardım.... 25 gün sadece akvaryumda hava motoru vardı... dış flitrede yokdu o zamanlarda baya bi dayandılar hayret içinde kalmışdım geldiğimde. dediğim gibi yapsan bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum eğer kuru yem diye düşünürsen emin ol o daha pisletir gibi geliyor suyu.....

Sezer bence de kesinlikle yemler tankta bırakılıp gidilmemeli. Bu çok riskli bir davranış olur. Bu şekilde yapmaktansa ve balıklar ufaksa kuru yemi makinayla tüketecekleri miktarda , günde bir sefer verilecek şekilde, eğer büyükse 2-3 günde bir sefer verilecek şekilde ayarlamak daha mantıklı olur.

Çevrimdışı sezarkey

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 14.07.2011 13:33   İleti başlığı: Re: Tatilde Yem Sorunu   

abi walla ben zorunlu kaldığım için yapmışdım elbetde dediğniz gibi hiç sağlıklı bi yemleme deyil de çaresiz kalınca yapcak bişey kalmıyo... onun içinde bende öle bişey yapmışdım ve sonuç olumlu ve hiç bişey olmamışdı balıklara... bu söylediklerim bi öneri deyil tabikide.. sadece başımdan geçen bi olay be çaresizliğin son noktası gibi bişey
Ad Soyada : Sezer ERDEM
Memleketi : AYDIN/NAZİLLİ
Yaşadağı Şehir : ISPARTA ( Öğrenci )

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.07.2011 18:59   İleti başlığı: Re: Tatilde Yem Sorunu   

sezarkey yazdı:
abi walla ben zorunlu kaldığım için yapmışdım elbetde dediğniz gibi hiç sağlıklı bi yemleme deyil de çaresiz kalınca yapcak bişey kalmıyo... onun içinde bende öle bişey yapmışdım ve sonuç olumlu ve hiç bişey olmamışdı balıklara... bu söylediklerim bi öneri deyil tabikide.. sadece başımdan geçen bi olay be çaresizliğin son noktası gibi bişey

Anladım Sezer ama çok riskli bir iş yapmışsın.Muhtemelen balıklar karidesleri çok kısa sürede tükettiler ve geri kalan günlerini de aç geçirmişlerdir, ya değilse o karidesler tankta 4-5 gün kalsa balıklar için çok kötü olurdu diye düşünüyorum.

Çevrimdışı 61xxx61

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 14.07.2011 19:12   İleti başlığı: Re: Tatilde Yem Sorunu   

Kuru yem aldım ve denedim sonuç iyi yemi yiyorlar. Giderken otomatik yemleme makinasını kurup gidicem sorun ortadan kalktı. :muz: :tezahurat:

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 14.07.2011 19:25   İleti başlığı: Re: Tatilde Yem Sorunu   

61xxx61 yazdı:
Kuru yem aldım ve denedim sonuç iyi yemi yiyorlar. Giderken otomatik yemleme makinasını kurup gidicem sorun ortadan kalktı. :muz: :tezahurat:

Gözünaydın Abdullah, dediğim gibi yem miktarını bir seferde kısa sürede tüketecekleri miktarda ayarlarsan sorun olmaz.
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 11 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz