Natteri Besleme Yardım

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 11 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 22.09.2011 13:04   İleti başlığı: Natteri Besleme Yardım   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Öncelikle iyi günler ben 2 hafta sonra natteri alıcam inşallah ancak haftalık nasıl besliycem yardım ederseniz sevinirim.1 hafta boyunca günlük ne ile besleye bilirim sizin besleme şeklinizi haftalık bi tablo ile yazarsanız iyi olur birde sormak istediğim Metro da satılan dondurulmuş karides var kabuğundan temizlenmiş simit şeklinde bembeyaz 1 kiloluk bunlar balığa zarar veririmi beklemiş olmasından dolayı yardımlarınız için teşekkür ederim son olarak kışın tatlı su balığı bulmak zor olucak olanlarda baya pahalı olcaktır kışın besleme nasıl yapılmalıdır.
Haftalık Beslenme Tablosu-(Yazın)
1-)
2-)
3-)
4-)
5-)
6-)
7-)
Haftalık Beslenme Tablosu-(Kışın)
1-)
2-)
3-)
4-)
5-)
6-)
7-)
Bu şekilde yazarsanız anlamam daha basit olur yardımlarınızı bekliyorum.
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Lastwolf

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 22.09.2011 15:25   İleti başlığı: Re: Natteri Besleme Yardım   

Ben tavuktan şaşman bir de metroda satılan her şey dandik bence :) Bence süpermarketlerde satılan fresh denen dondurulmuş karideslerden alın hem kabuksuz olanları var işiniz dahada kolaylaşır :melek:
Kerem Yayık
13-4-96
Ankara Eryaman
AAL

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 22.09.2011 17:01   İleti başlığı: Re: Natteri Besleme Yardım   

Lastwolf yazdı:
Ben tavuktan şaşman bir de metroda satılan her şey dandik bence :) Bence süpermarketlerde satılan fresh denen dondurulmuş karideslerden alın hem kabuksuz olanları var işiniz dahada kolaylaşır :melek:

Metro dandikmi :grin: grosmarket süpermarketten daha iyi birde zaten kabuksuz bembeyaz et anlamadığım 7 günün 7 sinde de tavuk mu veriyosunuz ?
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 22.09.2011 17:36   İleti başlığı: Re: Natteri Besleme Yardım   

Birde aylık ne kadar masraf çıkıyor yavruyken mesela büyüyünce ne kadar aylık yem masrafı çıkıyor yardımcı olursanız sevinirim.
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.

Çevrimdışı blackwqlf

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 22.09.2011 19:23   İleti başlığı: Re: Natteri Besleme Yardım   

onuralp yazdı:
Birde aylık ne kadar masraf çıkıyor yavruyken mesela büyüyünce ne kadar aylık yem masrafı çıkıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Aylık cebıne en fazla 40 liralık masraf çıkar.Çünkü her ay bimden 10 liralık 1kutu karides ve kalamar alıyorum.20 lirada kasaba gidip abi bana karışık bir sakat at yap diyorum fıstık gibi
Melih tümer
Samsun
31

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 22.09.2011 21:18   İleti başlığı: Re: Natteri Besleme Yardım   

Eğer öyleyse iyi ancak sakat at vermek pek iyi değil diyolar napcam kafam karıştı 1 kilo karides alsam tavuk göğsü kalamar başka ne gibi yiycek verebiliriz bide balık ancak kışınn tatlı su balığı nasıl bulucaz orasıda ayrı bi konu çok karasız kaldım.
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 23.09.2011 09:40   İleti başlığı: Re: Natteri Besleme Yardım   

Neden kimse yardım etmiyor ?
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.

Çevrimdışı blackwqlf

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 23.09.2011 14:04   İleti başlığı: Re: Natteri Besleme Yardım   

onuralp yazdı:

Takma kafana balıkcılara git orda balık artıkları var çöpe atılan onlardan at poşete;koy buzluğa ver balıklara :)
Melih tümer
Samsun
31

Çevrimdışı Murat Gün

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 23.09.2011 15:47   İleti başlığı: Re: Natteri Besleme Yardım   

Onur bey merhaba,
Hasta ve ölü balıkları piranhalarınıza vermek potansiyel tehlikedir tankın durumu gayet steril balıklarda sağlıklı olabilir ve buna bünyeleri de gereği mukavemet edebilirler ama riske girmeye gerek yoktur. Özellikle ölüm sebebini tam bilmediğiniz canlıları akvaryumcudan alıp yada arkadaşınızın verin diye getirdiği durumlarda bu önerileri dikkate alınız.
Pek çok piranha sever özellikle kolay ve ucuz olduğu için Japon balığını yem olarak tercih edre ama bu sağlıklı bir tercih değildir çünkü bu balıklarda “Thamianase” enzimi balıkların B vitamini metabolizmasını bozmaktadır.Bazı piranhacılar balıklarını kuru yemler ile de beslemektedir özellikle tercih Tetra discus yemidir.Bunu alışkanlık haline getirip ana menünün bir parçası haline sokmak son derece sakıncalıdır,bu balıkları doğallıklarından uzaklaştıracak ve kolay beslenme yoluna itecektir.Çok zorunlu haller dışında vermemenizi tavsiye etmiyorum.

Piranhalarınıza genel olarak diyetlerinde tavuk eti,hindi eti,dana yüreği her zaman bulunur alabalık ve sazanlarda parçalara ayrılarak menüye dahil edilebilir. Parçalayak yedikleri için kıyma verilmesi uygun bir tercih değildir çok sık olmamak kaydı ile karides ile beslenebilirler.
deniz ürünleri ile beslemek pek uygun değildir balıkları yağlandırmadan tutun tuzdan ileri gelen hazımsızlık sorunlarına kadar bir dizi olumsuzluk ile karşılaşabilirsiniz, ancak haşlanmış ve iyi temizlenmiş yıkanmış karidesler sık olmamak kaydı ile verilebilir balıkların renkleri için iyidir protein değeri açısından zengindir. Saygılarımla,
Murat GÜN İstanbul / Avcılar / B.düzü Yakuplu
170-60-60 Manueli
100-60-50 Rhombeus blue diamond
130-60-50 Rhombeus araguaia
60-60-40 Rhombeus
120-50-50 Nattereri
120-50-50 Nattereri
130-60-50 Malawi (maison reef- msobo magunga)

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 23.09.2011 17:35   İleti başlığı: Re: Natteri Besleme Yardım   

fronsar yazdı:
Onur bey merhaba,
Hasta ve ölü balıkları piranhalarınıza vermek potansiyel tehlikedir tankın durumu gayet steril balıklarda sağlıklı olabilir ve buna bünyeleri de gereği mukavemet edebilirler ama riske girmeye gerek yoktur. Özellikle ölüm sebebini tam bilmediğiniz canlıları akvaryumcudan alıp yada arkadaşınızın verin diye getirdiği durumlarda bu önerileri dikkate alınız.
Pek çok piranha sever özellikle kolay ve ucuz olduğu için Japon balığını yem olarak tercih edre ama bu sağlıklı bir tercih değildir çünkü bu balıklarda “Thamianase” enzimi balıkların B vitamini metabolizmasını bozmaktadır.Bazı piranhacılar balıklarını kuru yemler ile de beslemektedir özellikle tercih Tetra discus yemidir.Bunu alışkanlık haline getirip ana menünün bir parçası haline sokmak son derece sakıncalıdır,bu balıkları doğallıklarından uzaklaştıracak ve kolay beslenme yoluna itecektir.Çok zorunlu haller dışında vermemenizi tavsiye etmiyorum.

Piranhalarınıza genel olarak diyetlerinde tavuk eti,hindi eti,dana yüreği her zaman bulunur alabalık ve sazanlarda parçalara ayrılarak menüye dahil edilebilir. Parçalayak yedikleri için kıyma verilmesi uygun bir tercih değildir çok sık olmamak kaydı ile karides ile beslenebilirler.
deniz ürünleri ile beslemek pek uygun değildir balıkları yağlandırmadan tutun tuzdan ileri gelen hazımsızlık sorunlarına kadar bir dizi olumsuzluk ile karşılaşabilirsiniz, ancak haşlanmış ve iyi temizlenmiş yıkanmış karidesler sık olmamak kaydı ile verilebilir balıkların renkleri için iyidir protein değeri açısından zengindir. Saygılarımla,

Teşekkür ediyorum gerçekten soruma cevap vermişsiniz çok teşekkür ederim.
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.

Çevrimdışı onuralp

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 23.09.2011 17:40   İleti başlığı: Re: Natteri Besleme Yardım   

blackwqlf yazdı:
onuralp yazdı:

Takma kafana balıkcılara git orda balık artıkları var çöpe atılan onlardan at poşete;koy buzluğa ver balıklara :)

Denenebilir tabi ama ne kadar sağlıklı olur ki orası biraz karışık.Teşekkürler yardımın için.
OnuR AlP
Yaş = 1&
ANKARA // Ayvalı
120*50*60h yeni bir yol.
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 11 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz