Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Natteriler Yem Yemiyor
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Arkadaşlar mrb aranıza yeni katıldım aşağı yukarı iki aydır forumu takip ediyorum her gün ,8 adet natterim var 10-12 cm arası dana yüreği karides tavuk atıyorum misinayla bağlıyorum en büyükleri yiyor diğerleri yemiyor.Sanki hiç yemek yemiyorlar koşullar uygun diş filtre aydınlatma her koşulu sağladım ama youtube da fare yiyen hayvanlar dana yüreğini karidesi tavuğu ciğeri yemiyor ,aldığım arkadaş discus yemiyle beslemiş hatta forumdan feyyaz kardeşten aldım çok sağlıklı hayvanlar ama alanı 2 ay oldu hala yemek yemiyorlar özellikle yere düşenleri...su sıcaklığını yükselttim akıntı oluşturdum belli saatlerde ışığı yaktım ph dengesine dikkat ettim suyu temiz tuttum bu hayvanlar nasıl yaşıyor şu an anlamıyorum yorumlarınızı bekliyorum...
|
|
| GÖKHAN-İZMİRLİ | |
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 19.04.2011 15:23 İleti: 1146 Yaş: 41 Konum: BURSA |
|
|
Piranhaların yeni bir akvaryuma adapte olmaları mutlaka biraz zaman alacaktır.Söylediklerinize göre geriye birtek sorun kalıyor o da stres buda Pranhaların en büyük problemidir.
|
|
![]() ![]()
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Öncelilkle aramıza hoş geldin. Bu hayvanların zaman zaman bu tarz davranışları gözlemlenebiliyor. Yem yememelerinin birkaç değişik sebebi olabilir. Aynı tarz besinle beslenen balıklar farklı yemlere sıcak bakmayabilirler. Diğer taraftan da bizim onların yemek yemeleri üzerinde fazla ısrarcı olmamızda kendi canımızın sıkılmasına sebep olur maalesef. Ben çareyi karides de bulmuştum ilk zamanlar. Karidese hemen hemen hiçbirisi hayır demezler. Denenebilir. Diğer taraftan öğün aralarını açabilirsiniz. Mesela 1-2 gün hiç birşey vermeyip takip eden günde sadece 1 tanesine yetecek kadar küçük parçaları suya bırakıp mücadele etmelerini sağlıyabilirsiniz. Yemin fazla olduğu zamanlarda istediğimiz refleksleri göstermeyebiliyorlar. Diğer taraftan benim en son kullandığım çareydi bu da ; sayıyı yükseltmek. 8 tane balığım vardı son zamanlarda artık en kaliteli karidese bile istediğim ilgiyi göstermiyorlardı. Ben de gittim 10 tane daha balık aldım. Bu sayede akvaryumda rekabet çoğaldı ve ürkeklik nerdeyse sıfıra düştü. Bu iş oyun gibi zaman ayırmak ve değişik çareler bulmak zorundasınız
Hobide başarılar dilerim ... |
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
çok ani hareketleri var beni görünce bir anda cama çarpıyorlar sonra ışıklarını açıyorum renkleri yarım saat sonra kıpkırmızı oluyor hatta bize yem ver gibi elime falan geliyorlar veriyorum yemlerini büyük olan yiyor sonra hepsi bir yere toplanıp bana bakıyor ben de onlara:)inanın çok meraklıyım balıklardan daha çok para harcadım yemlere ve aksesuarlara ...Ama yememelerine rağmen çok sağlıklı duruyorlar anlayabiliyorum...Forumdaki her şeyi denedim hava taşını bile değiştirdim.Ama hayvanların çok değişik bir psikolojileri var o kadar gözlemleme rağmen hala çıkaramadım doğrusu...İşallah yerler...Sanki bir şeyi yanlış yapıyorum ama bir türlü bulamadım hırs yaptım iyice...Forumları okuyunca diğer arkadaşların bir kutu karides yedirdiklerini gördüm...benimki yüzüne bile bakmıyor...Bugun 2 günlük bir diet yaptıracağım onlara bakalım ne yapacaklar...Çok teşekkür ederim ilginize bu arada...
|
|
| GÖKHAN-İZMİRLİ | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Estafurullah ... bu arada akvaryumunuzun bir resmini de eklerseniz arkadaşlar daha yöneltici yorumlar yaparlar
![]() |
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
dedikleriniz doğruymuş 2 gün aç bıraktım tavuk göğsü attım 1 saniyede yok oldu yem çok geliyordu herhalde ondan yemiyorlarmış aç kalmadıkları için... Hatta sırayla tavuk karides dana yüreği verdim hepsini temizlediler sayıyı arttırmayı düşünüyorum rekabet olsun diye...
|
|
| GÖKHAN-İZMİRLİ | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
gogos yazdı:
dedikleriniz doğruymuş 2 gün aç bıraktım tavuk göğsü attım 1 saniyede yok oldu yem çok geliyordu herhalde ondan yemiyorlarmış aç kalmadıkları için... Hatta sırayla tavuk karides dana yüreği verdim hepsini temizlediler sayıyı arttırmayı düşünüyorum rekabet olsun diye...
Bu balıklar sürü balığı oldukları için sayı ne kadar yüksek olursa tepkilerde o kadar kuvvetli olur. Aslında ufak balıkları fazla aç bırakarak eğitmeyiz. Onlara yiyebilecekleri kadar yem atar fazlasını hemen alırız akvaryumdan. Bu işi günde 4 kez bile yapabilirsiniz. Bundan sonra da sürekli yeme ihtiyacı duyarlar. Isıyı 30 derecelerde tutarsanız ve bir de akıntı verirseniz akvaryuma bu da daha fazla hareket etmelerini ve daha fazla kalori yakmalarını sağlar. Bunun arkasından da haliyle acıkırlar ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Hobide başarılar dilerim ...