Hastalıkmı Degilmi

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 4 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı blackwqlf

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 24.09.2011 08:19   İleti başlığı: Hastalıkmı Degilmi   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Dün akşam bazı nattlarım dikkatimi çekdi ama tam emin olmadım.Tedbir amaçlı olarak ısıyı 30+ yapıp kaya tuzu ve oksijen takviyesine başladım.Sorunuma gelince;daha önce olduğu gibi bir tanesinin gözünde beyaz bulanık bir leke fark eddim,daha önce başıma geldiği için ve yanılmıyorsam aynı balıkda olmuşdu bunun üzerinde tedavi yolunu bildiğim için fazla dert etmedim.Fakat daha ayrıntılı bakınca başka bir balığımın sol tarafında beyaz daire şeklinde bir şey fark eddim.Sanki hafif kabarıklık var gibi geldi,fungus yada mantar gibi püsküllü,pamuklu değilde derinin hafif şişmesi ve kabarması gibi geldi.İşin garibi her iki balıkda solungaçları diğerlerine göre kırmızının tonu daha koyu sanki siyah boya katmıssın gibi.Tam olarak teşhiş koyamadım ve tedavi için karar veremedim.
Melih tümer
Samsun
31
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Murat Gün

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.09.2011 09:46   İleti başlığı: Re: Hastalıkmı Degilmi   

Melih bey öncelikle geçmiş olsun.
Balıklarınızın resmini görebilsek hastalıkları için daha kesin bilgi vere bilirdim fakat resim olmadığından işinde aciliyetinden ötürü tahmini bir sonuç çıkardım balıklarınızın gözündeki hastalığın adı fungusu. Diğer balığınız üstündeki benek sanırım dış parazit. Balıklarınızı bir karantina akvaryumuna alma imkanınız varsa çok daha sağlıklı olur. Tedavisine gelince contra ıchthyo veya metilen mavisi ve kulak çöpü veya pamuk temin edin. İlaçlardan herhangi birini kulak çöpünün ucundaki pamuğa damlatın. Balık büyük süzgeçle yakalayın balık süzgeçteyken hasta olan gözlerine kulak çöpü veya pamuk ile pansuman yapın. Kulak çöpünü veya pamuğu göze fazla bastırmayın. Karantina tankına biraz Metilen mavisi veya Contra Ichthyo damlatılmasında fayda var. Hasta balık iyileşene kadar bu işlem günde bir kez uygulayın. Tedavi sırasında su değişimi yapmayı unutmayın tedaviyi hızlandırır. Günde %10 lt su değişimi yeterli olacak. Dış parazit için su değişimi çok önemli ve seranın dış parezit için ilaçları var tankınızın hacimine göre ilaç tedavisi yaparsanız çok daha sağlıklı olur. Şunu da da lütfen unutmayın haftada bir kere tankınıza %15/25 arası dinlenmiş su takviyesi yapın sağlıkları,gelişimleri ve renkleri için çok önemli olacaktır. Saygılarımla,
Murat GÜN İstanbul / Avcılar / B.düzü Yakuplu
170-60-60 Manueli
100-60-50 Rhombeus blue diamond
130-60-50 Rhombeus araguaia
60-60-40 Rhombeus
120-50-50 Nattereri
120-50-50 Nattereri
130-60-50 Malawi (maison reef- msobo magunga)

Çevrimdışı blackwqlf

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 24.09.2011 10:53   İleti başlığı: Re: Hastalıkmı Degilmi   

fronsar yazdı:
Balıklarınızın resmini görebilsek hastalıkları için daha kesin bilgi vere bilirdim fakat resim olmadığından işinde aciliyetinden ötürü tahmini bir sonuç çıkardım balıklarınızın gözündeki hastalığın adı fungusu. Diğer balığınız üstündeki benek sanırım dış parazit. Balıklarınızı bir karantina akvaryumuna alma imkanınız varsa çok daha sağlıklı olur. Tedavisine gelince contra ıchthyo veya metilen mavisi ve kulak çöpü veya pamuk temin edin. İlaçlardan herhangi birini kulak çöpünün ucundaki pamuğa damlatın. Balık büyük süzgeçle yakalayın balık süzgeçteyken hasta olan gözlerine kulak çöpü veya pamuk ile pansuman yapın. Kulak çöpünü veya pamuğu göze fazla bastırmayın. Karantina tankına biraz Metilen mavisi veya Contra Ichthyo damlatılmasında fayda var. Hasta balık iyileşene kadar bu işlem günde bir kez uygulayın. Tedavi sırasında su değişimi yapmayı unutmayın tedaviyi hızlandırır. Günde %10 lt su değişimi yeterli olacak. Dış parazit için su değişimi çok önemli ve seranın dış parezit için ilaçları var tankınızın hacimine göre ilaç tedavisi yaparsanız çok daha sağlıklı olur. Şunu da da lütfen unutmayın haftada bir kere tankınıza %15/25 arası dinlenmiş su takviyesi yapın sağlıkları,gelişimleri ve renkleri için çok önemli olacaktır. Saygılarımla,

sera ectopur ve sera baktopur kullanıyorum daha önce aynı balıkda olmuşdu 3 gün içerisinde geçmişdi.Zaten gözünden rahatsız olan en hırpalanmış içlerinde,o kadarki üst yüzgeçleri yok diyebilirim

Contra Ichthyo beyaz benek için diye biliyorum.Bendeki benek ise biraz büyük resim çeksem bile tam belli olmaz çünkü o kadar kaliteli aletlerim yok :grin:
Melih tümer
Samsun
31

Çevrimdışı Murat Gün

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.09.2011 11:21   İleti başlığı: Re: Hastalıkmı Degilmi   

sera ectopur ve sera baktopur kullanıyorum daha önce aynı balıkda olmuşdu 3 gün içerisinde geçmişdi.Zaten gözünden rahatsız olan en hırpalanmış içlerinde,o kadarki üst yüzgeçleri yok diyebilirim

Contra Ichthyo beyaz benek için diye biliyorum.Bendeki benek ise biraz büyük resim çeksem bile tam belli olmaz çünkü o kadar kaliteli aletlerim yok

Haemophylous piscum fish,Tüberküloz fish,Red spot fish Melih bey bu yazdığım hastalıklardan birisi ola bilir tarif ettiğiniz yaraya benzer rahatsızlıklar genelde bunlar. Netten bu hastalıkların detayını ve tedavisi konusunda bilgi ala bilirsiniz. Dediğim gibi resim olmayınca verdiğim bilgiler ne kadar yararlı olur bilmiyorum umarım balıklarınız en kısa zamanda iyileşir. Saygılarımla,
Murat GÜN İstanbul / Avcılar / B.düzü Yakuplu
170-60-60 Manueli
100-60-50 Rhombeus blue diamond
130-60-50 Rhombeus araguaia
60-60-40 Rhombeus
120-50-50 Nattereri
120-50-50 Nattereri
130-60-50 Malawi (maison reef- msobo magunga)
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 4 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz