Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Köpüklenme
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 06.01.2012 12:47 İleti: 100 Yaş: 50 Konum: Istanbul/Beylerbeyi |
|
|
Merhaba arkadaşlar akvaryumun suyunun yüzey kısımında köpüklenme oldu sanırım filtre yüzünden kendi yapmış olduğum dış filtrenin malzemelerini yeniledim içerisinde pamuk vardı onu çıkardır içine filtre elyafı parçalanmış kücük kayalar sünger 2 adet 1 adet bez nitrat emici filtre elyafı koydum birde eski bir atlet en üst kısmında hortumun ucundada su tazikli cıkış yapsın diye sipsi geçirdim sizce bu köpüklenme neden bir zararı varmıdır balıklarda bir değişiklik olmadı handur hundur yiyiyorlar yemlerini maşşallah
Birde filtrenin içi ıslansın malzemeleri ısısıda yükselsin diye sıcak su koymuştum yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar...Birde akvaryuma çok oksijen veriyorum ondan olabilirmi diyeceğim ama daha önce olmadı değerli yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum bunlarda fotorafları:![]() ![]() |
|
|
Seyfullah Kamil Ozturk. Emlak. 100*50*50 Frontoza Moba 5x 4d1e |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Kamil sebebini bilemeyeceğim ama bu köpüklenme hiç normal değil, acil çözüm bulman lazım.Köpüklenme görünüm olarak deterjan köpüklenmesine benziyor ama balıkların tepki vermemesi ilginç.
|
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Kamil sebebini bilemeyeceğim ama bu köpüklenme hiç normal değil, acil çözüm bulman lazım.Köpüklenme görünüm olarak deterjan köpüklenmesine benziyor ama balıkların tepki vermemesi ilginç.
Anladım okan kardeş balıklar köpüklerle oynuyor bile diyebilirim ama ben ona dediğin gibi neden olduğunu buldum ama bilmiyorum olabilirmi böyle birşey atlet 1 hafta önce yıkanmıştı bende dolaptan hiç giymeden alıp koydum içine acaba onun deterjanı olabilirmi sence? |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Kamilll yazdı:
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Anladım okan kardeş balıklar köpüklerle oynuyor bile diyebilirim ama ben ona dediğin gibi neden olduğunu buldum ama bilmiyorum olabilirmi böyle birşey atlet 1 hafta önce yıkanmıştı bende dolaptan hiç giymeden alıp koydum içine acaba onun deterjanı olabilirmi sence? Kamil tahmin etmek zor ama olabilir, yalnız dediğim gibi deterjan köpüğüyse acilen temizlemen lazım. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 07.02.2010 22:57 İleti: 1609 Yaş: 31 Konum: İstanbul TATTOO ARTİST |
|
|
Okan abi detarjan değil bendede oluyodu ama bukadar değil ben su eklediğimde geçiyordu muhtemelen su yukardan verip akvaryuma havalı olarak geçtiğinden oluyordur.
|
|
| Ayberk Cem | |
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Okan detarjan kokusu alamadım ama suyu %50 olarak yeniledim geçti bakalım ilerde devam ederse mecbur filtreyi devre dışı bırakmak gerekeçek
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Protein patlaması... kalabalık akvaryumlarda ve oturmamış suya fazla proteinsel besin yüklendiğinde oluyor Düşük ph ta tetikliyor bu durumu .Ölümcül olabilir dip çekiminden çok suyu üstten alarak tahliye etmesin .Kesin çözüm protein skimer olmakla beraber su değişimi ve uygun filitre malzemeleriyle iyi bir filitrasyonda geçirir.
Akvaryum ufak görünüyor filitreyede bulduğunu koymuşssun Kovayı bulabildiğin kadar çok seramikle doldurup birkaç gün sadece seramik ve elyafla devirdaim etmeni tavsiye ederim. |
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Protein patlaması... kalabalık akvaryumlarda ve oturmamış suya fazla proteinsel besin yüklendiğinde oluyor Düşük ph ta tetikliyor bu durumu .Ölümcül olabilir dip çekiminden çok suyu üstten alarak tahliye etmesin .Kesin çözüm protein skimer olmakla beraber su değişimi ve uygun filitre malzemeleriyle iyi bir filitrasyonda geçirir.
Akvaryum ufak görünüyor filitreyede bulduğunu koymuşssun Kovayı bulabildiğin kadar çok seramikle doldurup birkaç gün sadece seramik ve elyafla devirdaim etmeni tavsiye ederim. Teşekkürler utku bu benim adıma iyi bir cevap oldu saolasın dediğim gibi filtre elyafı sünger nitrat emici elyaf el bezi var dediklerini uygulayacağım çok teşekkür ederim akvaryumum küçük çok büyük değil 100 lt ne yazıkki büyük bir akvaryumum vardı bana göre büyüktü 220 lt 4 tane piranha ile sevdiğim bir arkadaşa hediye ettim balıkları evde yer açılması gerekiyordu bende verdim ne yazıkki şimdi çiklit besliyorum seviyorum auratusum var dişi erkek birde 1 tane vatoz bakalim bunları büyütüp besliyeceğim teşekkür ederim herkezin tavsiyeleri için... |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Kamil, sorun eğer kısmi su değişimi ve köpük temizliğinden sonra düzelmiyorsa muhtemelen elyaf kaynaklıdır, nette biraz araştırma yapayım dedim bu sorunu genellikle yeni elyaf konulduğunda yaşayanlar oluyormuş.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Okan bende senin bu yazdigini okuduktan sonra boyle olduguna karar verdim nitrat emici elyafi yeni koymustum onu koyduktan sonra bu sorun karsima cikti ama iyi haber suki bugun tum kopukler yok oldu
beni aydinlattigin icin tesekkur ederim gercektende oyle oldu sanirim birde birsey sormak istiyorum ne kadar dogru bir tekniktir bilemiyecegim ama birkac forumda gordum ugulaniyordu ciklit tanlarinda akvaryumun icine biraz kaya tuzu atiyorlar bende filtrenin icerisine bir cay kasigi kaya tuzu attim sence dogru bir teknikmidir? |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Kamilll yazdı:
Okan bende senin bu yazdigini okuduktan sonra boyle olduguna karar verdim nitrat emici elyafi yeni koymustum onu koyduktan sonra bu sorun karsima cikti ama iyi haber suki bugun tum kopukler yok oldu
beni aydinlattigin icin tesekkur ederim gercektende oyle oldu sanirim birde birsey sormak istiyorum ne kadar dogru bir tekniktir bilemiyecegim ama birkac forumda gordum ugulaniyordu ciklit tanlarinda akvaryumun icine biraz kaya tuzu atiyorlar bende filtrenin icerisine bir cay kasigi kaya tuzu attim sence dogru bir teknikmidir? Kamil fazla olmadığı takdirde kaya tuzu kullanılabilir ama ölçüsü ne kadardır dersen tam bir şey söyleyemeyeceğim, çünkü ölçü konusunda çok değişik rivayetler var bu sebeple hastalık harici ben kullanmıyorum ama senin eklediğin 1 çay kaşığının zararı olmaz. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Kamilll yazdı:
beni aydinlattigin icin tesekkur ederim gercektende oyle oldu sanirim birde birsey sormak istiyorum ne kadar dogru bir tekniktir bilemiyecegim ama birkac forumda gordum ugulaniyordu ciklit tanlarinda akvaryumun icine biraz kaya tuzu atiyorlar bende filtrenin icerisine bir cay kasigi kaya tuzu attim sence dogru bir teknikmidir? Kamil fazla olmadığı takdirde kaya tuzu kullanılabilir ama ölçüsü ne kadardır dersen tam bir şey söyleyemeyeceğim, çünkü ölçü konusunda çok değişik rivayetler var bu sebeple hastalık harici ben kullanmıyorum ama senin eklediğin 1 çay kaşığının zararı olmaz. Yardimlarin icin cok tesekkurler okan onerilerin icin ayriyettende utku ve ayberkede tesekkurler. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 29.11.2009 21:49 İleti: 627 Yaş: 44 Konum: ankara |
|
|
Köpük deterjan köpüğüne benzemiyor. tkunun önerisi mantıklı geldi. elyaf -biotop
Kolay Gelsin |
|
|
E.C.Y e.c.y@mit.tc ANKARA Kalecik Yaş 30 Pygocentrus Nattereri X 50 Vatoz 20cm-30cm X 2 130cm X 65cm X 65cm 2 X Pitbull |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Sorun cozuldu saolasin elyaf yuzundendi
![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 29.11.2009 21:49 İleti: 627 Yaş: 44 Konum: ankara |
|
|
Kamilll yazdı:
Sorun cozuldu saolasin elyaf yuzundendi
![]() |
|
|
E.C.Y e.c.y@mit.tc ANKARA Kalecik Yaş 30 Pygocentrus Nattereri X 50 Vatoz 20cm-30cm X 2 130cm X 65cm X 65cm 2 X Pitbull |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Birde filtrenin içi ıslansın malzemeleri ısısıda yükselsin diye sıcak su koymuştum yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar...Birde akvaryuma çok oksijen veriyorum ondan olabilirmi diyeceğim ama daha önce olmadı değerli yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum bunlarda fotorafları: