Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Mangrow ve Redmoor Kökü
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bundan bi süre önce petshoptan mangrow kökü aldım. 3gün suda beklettim. Sonra akvaryuma koydum ama batmadı. Petşoptaki adam altına biağırlık bağla 2 haftaya kadar kendiliğinden batar dedi. biraz araştırdım bu adam beni mangrow diye red moor denilen şeyden satarak kazıklamış olabilirmiş
teşekkürler... |
|
|
İbrahim HAN-İstanbul Yaş:16 Natteri-Astronot Hint Bülbülü üretim Baykuş |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 27.08.2007 12:59 İleti: 445 Yaş: 45 Konum: Tekirdağ |
|
|
Suya olan katkıları yönünde kesin birşey bilmiyorum fakat her ikiside piranha tanklarında kullanılıyor.
Kendim denemedim fakat daha önce bir yerde okumuştum. Red moore kökü suyu az emdiği için kolay batmıyormuş. Eğer aldığınız kök red moore ise batması için uygun büyüklükteki bir tencerede vs. kaynatarak veya sıcak su dolu bir kapta bekleterek batmasını hızlandırabiliyormuşsunuz. Sıcak su kökün daha çok su çekmesini sağlıyormuş. Bence red moore kökü çok hoş keşke bende burada bulabilsem.. |
|
|
Alper SARAÇOĞLU TEKİRDAĞ |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Sıkıntı yok, şekli hoşuna gitti ise kullanabilirsin.
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Koleksiyoncu
Kayıt: 07.03.2012 18:08 İleti: 1185 Yaş: 41 Konum: İSTANBUL |
|
|
Redmoor da en az mangrow kadar kaliteli bi köktür.Bi sıkıntı olmaz.
![]() |
|
|
Dr. Serra Yasin ATASAZ Serra türleri Alım-Satım
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Petshoplarda mangrove yerine redmoor değil de genelde mopani kökü satabiliyorlar ama her üç kök çeşidi de piranha tankları için uygun, şekli hoşuna gidiyorsa sorun yok, cichlid tanklarında kullanılan kayalardan veya benzerlerinden bir tane temin edip suya batana kadar üzerine koyabilirsin. Tarladan veya bahçeden bulabileceğin bir kaya da aynı işi görebilir ama suya salınım yapıp yapmayacağından emin olmayacağımız için tecrübe edilmiş bir kaya kullanmak daha mantıklı, kaya yerine başka şeyler de kullanılabilir ama görünüm açısından daha doğal olacağı için bence kaya geçici olarak iyi bir tercih olacaktır, kök kendi başına batık şekilde durduktan sonra kayayı çıkarabilirsin.
![]() |
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 28.09.2005 22:05 İleti: 137 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Ben vantuzu misinaya baglayip misinayida koke dugumleyip o sekilde cama yapistiriodum. 15 gun sonunda koklerin hepsi kendiliginden batti. Tas v.b sekilde de olabilir tabi ama ph yukseltme durumu oldugu icin ben bu yontemle batirmistim...
|
|
|
Evren Pekgöz [i]Serrasalmus Rhombeus x 1 [i]Pygocentrus Nattereri x 19 |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz