Yeni Tank Kurulumu Yardıma İhtiyacım var

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 6 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı efb34

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 05.01.2015 14:22   İleti başlığı: Yeni Tank Kurulumu Yardıma İhtiyacım var   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Merhaba arkadaşlar kısaca kendimden bahsedeyim 8 yaşından beri tatlı su akvaryumla uğraşıyorum şuan bende 19 akvaryum var hepside dolu çok şükür:) ( Japon ve frontosa üretimi yapıyorum ) piranaya 6 aydır bakıyorum değişik tür olduğu için bundan pek de anlamıyorum çikletlere baktığım gibi bakıyorum ama malesef balıklar beni gördülermi saklancak delik arıyorlar onu bir çözemedim :( .
besleme şekli hergün kendim canlı alıp haşladığım karidesle yapıyorum .
şimdi sorum şu olucak , Bugün yeni akavryuma taşımayı düşünüyorum 15 tane 4 5 cm , 7 adet 8 9 cm , 1 adet 15 cm natarim var bunların hepsini birleştirip 150x60x60 koymayı düşünüyorum boy farkı olduğu için birbirlerine zarar verirlermi bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim .

teşekkürler (*
Ercan Bağış
ERCAN BAĞIŞ
40 ADET NATTERİ
1ADET Serrasalmus Spilo Gold
4 DİŞİ 1 ERKEK FRONTOSA KALOLO
3 DİŞİ 1 ERKEK FRONTOSA MOBA
1 DİŞİ 1 EREK JAPON

İST/BÜYÜKÇEKEMECE
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı efb34

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 05.01.2015 15:39   İleti başlığı: Re: YENİ TANK KURULUMU YARDIMA İHTİYACIM VAR   

sersalmus spilino gold da yanlarına koymayı düşünüyorum.
ERCAN BAĞIŞ
40 ADET NATTERİ
1 DİŞİ 1 EREK JAPON

İST/BÜYÜKÇEKEMECE

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.01.2015 15:55   İleti başlığı: Re: YENİ TANK KURULUMU YARDIMA İHTİYACIM VAR   

Seralar ve pygolar aynı tank da olmaz. Örnekleri var ancak büyük tanklar da olabilir. Spilonuzu bence natteriler ile aynı tanka koymayın. Diğer boy farkı olayı yemleme ile alakalı olarak kısa süre kapanacak bir farktır söylediğiniz ölçüde gün de bir kaç yemleme ile fazla bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Boy farkı olmaksızın da elemeler olabiliyor tanklarımız da. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı efb34

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 05.01.2015 18:22   İleti başlığı: Re: YENİ TANK KURULUMU YARDIMA İHTİYACIM VAR   

eyvallah saol :)
spilo gold geldinden beri bişey yemiyor ne attıysak dipte duruyor karides , et ,tavuk ve canlı atıyorum oda onla duruyor nasıl yaşıyor anlamadım ufaldı sanki :( napmak lazım yerinide değştirdim 100x50x50 de koca akvaryumda tek köşeye geçip duruyor :giyotin:
ERCAN BAĞIŞ
40 ADET NATTERİ
1 DİŞİ 1 EREK JAPON

İST/BÜYÜKÇEKEMECE

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 05.01.2015 19:16   İleti başlığı: Re: YENİ TANK KURULUMU YARDIMA İHTİYACIM VAR   

efb34 yazdı:
eyvallah saol :)
spilo gold geldinden beri bişey yemiyor ne attıysak dipte duruyor karides , et ,tavuk ve canlı atıyorum oda onla duruyor nasıl yaşıyor anlamadım ufaldı sanki :( napmak lazım yerinide değştirdim 100x50x50 de koca akvaryumda tek köşeye geçip duruyor :giyotin:

Genel bir video eklerseniz bir bakalım. Belli bir süre stresli oluyorlar tanka alışana kadar yerini fazla değiştirmeyin. Yemleri de belli bir süre yemedi ise tank dan alın suda bırakmayın. :onay:
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı яєѕυℓ çαℓışкαη

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.01.2015 16:21   İleti başlığı: Re: Yeni Tank Kurulumu Yardıma İhtiyacım var   

Natlar 4-5 ve 7-8 cm olanlar aynı tankta uyum sağlayabilir fakat diğeri olmaz.Ben olsaydım sadece 4-5 cm olanları beslerdim diğerlerini elden çıkartırdım.

Spiloya gelince kesinlikle tankta ve ortamda sorun var diye düşünüyorum.Balık stresi atamamış genel bir tank forosu eklersen çok daha iyi yardımcı oluruz.

Natlar ve Serralar aynı tankta olmazlar natlar bir süre sonra spiloyu götürür :) Sürü herzaman kazanır.Tabiki çok büyük tanklarda bu süre uzayabilir :)
Resim
S. Manueli (40 cm)
Üretim Başarısı
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 6 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 5 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz