Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Herkese Yeniden Merhaba
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Herkese yeniden merhaba,
2014 Yılında babamın atolyesinde kurduğum akvaryumu hatırlarsınız. Video bağlantısı Şimdi aranıza 105*50*60h iç sumplı akvaryum ile tekrar geri dönüyorum. Akvaryumumu 19 Aralık tarihinde teslim alacağım. 26-27 Aralık gibi balıklarımı teslim alacağım. 15-20 adet Natteri ile başlamayı düşünüyorum. Kendi kendilerini tüketerek sayılarını 8-10 adete düşüreceklerini düşündüğümden yavru sayısını yüksek tutuyorum. Şahsi düşüncem bu yönde oldu, tecrübeli abilerimin bu konuda yönlendirmelerine açığım. Tekrardan Piranha akvaryumu kurmaktan ve foruma yazmaktan mutluluk duyuyorum. Saygılarımla. |
|
|
Cemre Çulhaoglu 33 İstanbul Mecidiyeköy ![]()
En son Aytaç DEMİRKOL tarafından, 08.12.2025 22:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Vidio Önizleme Düzeltmesi Yapıldı.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhabalar,
Kurulum tüm yavaşlığı ile devam ediyor. Akvaryum 105*50*60 ölçülerinde ( 315 lt Sump dahil )ve iç sumplıdır. Sump motoru JBL Proflow u1100 ‘ dı aldığımda Eheim Compact on3000 ile değiştirdim. Tasarım olarak sadece FlameWood kullandım. ( Balıkların saklanacak yerlerinin olmasını istemiyorum ) Bitki olarak belki flamewood köküne ( bazı kısımlarına )moss sarabilirim değerlendirme aşamasındayım. Isıtıcı olarak Tetra Ht200 Modeli var ve 28 dereceye ayarladım. ( Ev ortamında uygun olacağını düşündüm ) Akvaryum 2. El olup biyolojik filtre malzemeleri değiştirilmedi. ( bakteri kültürü açısından ) Akvaryum 14.12.2025 Pazar günü kuruldu ve suyu eklendi. Suya Sera Aquatan su düzenleyici ekledim ve o günden itibaren çalışıyor. Balıklarımı Serkan Akkaş beyden temin ediyorum. 12 Adet Natteri 20.12.2025 cumartesi günü nasipse eklenecek. Akvaryumumun görüntüsü aşağıdadır. Allah utandırmasın İnşallah. Herkese Sevgiler, Saygılar. |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Hayırlı olsun, tekrar aramıza hoş geldiniz.Sade ve güzel bir tasarım olmuş.Geldi mi yavrular?
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhabalar,
Yorumunuz için teşekkür ederim. Balıklarımı forumdan da tanıdığınız Serkan Akkaş’ dan aldım. Yavrularım 20.12.2025 tarihinde Ankara’dan İstanbul’a 10 saat süren otobüs yolculuğu ile geldi. Eksiksik ve çok sağlıklı bir şekilde geldiler. Serkan Akkaş a çok teşekkür ediyorum her konuda olan desteği için. Balıklarımı 1 gün sonra akşam saatinde ilk tavuk göğsü ile elden besledim. 2. Gün Dana yürek 3. Gün ciğer ile besledim. Bu beslemelerin hepsini elden yaptım. Korkusuz olmaları için zaman ayarlı priz aldım ve saat 15:00 ile 24:00 arasında yanacak şekilde ışıklarını ayarladım. Menülerine karides, somon ve alabalık ekleyeceğim. ![]() |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Maşallah, sağlıkla besleyin büyütün yavrularınızı.Bende iki yıl önce Serkan abi'den almıştım balıklarımı. Cesur olmaları için güzel adımlar atmışsınız.Yüzeye alışmaları için Red Parrot gibi kuru yemler de tavsiye ederim.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Merhabalar,
Balıklarımın 22 günlük gelişimi aşağıdaki gibidir. Menüleri somon, karides, dana yüreği ve dana ciğerinden oluşmaktadır. Bu hafta itibariyle menülerine Tartara ( 2-3mm ) eklenecek. Su yüzeyindeki akıntı istediğim seviyede olmadığından sump çıkışına eheim difüzör sipariş ettim. Hem akıntı hem oksijen artış gösterecek. Video bağlantısı |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Öncelikle balıklarına maşallah diyorum dostum ben hobiden bi 15 yıl uzak kaldım sana sorum şu bu akvaryum ve balıklarda dahil kaç liraya mal oldu ayıptır sorması
|
|
|
OĞUZHAN ACAR - 19 150*60*60 Yolda ;) |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz