Balıklarım Yem Yemiyor

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 25 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı *safir*

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.10.2010 16:06   İleti başlığı: Balıklarım Yem Yemiyor   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Yaklaşık olarak bir hafta önce 6 adet yavru natteri aldım. Dana yüreği, tavuk yüreği ve ciğeri denedim hiçbirini doyasıya yemediler tırtıklayıp bıraktılar. Yerlerken şunu gözlemledim üzerlerinde anlayamadığım bir stres var yemeğe saldırıyolar ve hemen hevesleri kaçıyo. Dün iki yavrunun kuyruklarının tırtıklandığını gördüm. Günde birkez ufakbi parça doymayacak şekilde alıyolar ve bırakıyolar sizce ne yapmalıyım sevigiler saygılar.
Mustafa Çetin
İstanbuLL

http://www.myspace.com/uchilal34
www.bullturk.com
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 27.10.2010 16:12   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

Walla kardeş zaman zaman o tarz sıkıntıları yaşıyoruz. Ben daha dün yazmıştım böyle bir yazı. Karides veriyodum yaklaşık 3 haftadır. Onlarda 3-4 gündür eskisi gibi değillerdi yeme karşı. Bugün değiştirdim dana yüreği aldım kıyma şeklinde çektirdim valla deli gibi yiyolar. Öğlen attım büyük bi parça yediler. Şimdide attım yine büyük bi parça yiyolar . Gerçi akvaryumun içi iğrenç oldu ama napalım katlanacaz. Stres yapmışlardır. Biraz zaman gerekebilir. :onay:
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)

Çevrimdışı İHTİYAR PİRANHACI

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.10.2010 17:15   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

Yavrular çok küçükler ise yem büyük geliyor olabilir. Yemi biraz terbiye etmekte fayda var. Yani ezerek koparabilecekleri hale getirmelisin. Bunun dışında bi müddet kuru yem vermende yerinde olur.
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar)
An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old)

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 27.10.2010 17:55   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

Mustafa yavrular 3-4 cm gibi ufaksa zaten bir öğünde 1 karides bile fazla gelebilir. Yani çok yiyecekler diye düşünme, az az ve sık sık besleme imkanın varsa daha iyi olur. Zaman zaman böyle durumları hepimiz yaşıyoruz. Bayram abinin dediği gibi kuru yem yiyorlarsa kuru yem de vermen iyi olur.Benim natt.lar yavruyken geldiklerinde sadece kuru yem ve karides ile besledim. Hatta ilk geldiklerinde karidesi bile yiyemiyorlardı ben elimle ezerek yumşatıp veriyordum. Bence menülerine karidesi de eklesen iyi olur.Zaten sayıları 6 tane olduğu için sana karidesin maliyeti çok olmayacaktır. :onay: Tabi bir de verdiğin yemlerin artıkları tankın içinde kalmasın su değerleri çok çabuk bozulur. Su değerlerinin bozulmasın da iştahsızlık yapabilir.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı *safir*

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.10.2010 10:39   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Okan abi birazda yem ayarını bilmediğim için olsa gerek tek öğünle yetiniyolar. Ama öğrendiğim kadarıyla karınları misket gibi olacakmış benimkileri hiç öyle görmedim. Paculara ne versem yerlerdi gözünü seveyim onların. :smile:
Mustafa Çetin
İstanbuLL

www.bullturk.com

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.10.2010 15:19   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

*safir* yazdı:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Okan abi birazda yem ayarını bilmediğim için olsa gerek tek öğünle yetiniyolar. Ama öğrendiğim kadarıyla karınları misket gibi olacakmış benimkileri hiç öyle görmedim. Paculara ne versem yerlerdi gözünü seveyim onların. :smile:

Az az ve sık sık beslersen karınları misket gibi olur. Dediğim gibi kuru yem ve karidesi de menülerine eklersen 10 numara olur. :onay: Bir de ben yavrulara yemleme yaparken mesela karidesi misinanın ucuna bağlayıp yemi su yüzeyine yakın bir yere getiriyor ve bu şekilde yüzeyden yemeye alışmalarını sağlıyordum.

Benimkilerin karınları yavruyken şu şekildeydi.

Resim

Çevrimdışı özcan_344

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 28.10.2010 18:03   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

Benimkilerde yem yemediğinde iştahları olmayınca ben sularını değiştirirdim.Değiştirdikden sonra akvaryumda sağına soluna gezmeye başlarlardı.Tam kendilerine geldiklerinde dana yüreği atardım yerlerdi.Sen bide böyle dene ama belki işine yaramaz. :onay:
Resim

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 28.10.2010 18:24   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

Ben dün dana yüreği attım mükemmel bir şekilde yediler. Bugünde heyecanla gittim tekrar attım dana yüreğini artık buzlu olduğundan mı yoksa başka bişey mi onlar bi tarafa kaçtı dana yüreği bi tarafa. :|
0 532 574 36 60 - ANKARA
3 Adet F0 Nattereri

Çevrimdışı *safir*

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.10.2010 20:49   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

Okan YEŞİLÖZ yazdı:
*safir* yazdı:

Az az ve sık sık beslersen karınları misket gibi olur. Dediğim gibi kuru yem ve karidesi de menülerine eklersen 10 numara olur. :onay: Bir de ben yavrulara yemleme yaparken mesela karidesi misinanın ucuna bağlayıp yemi su yüzeyine yakın bir yere getiriyor ve bu şekilde yüzeyden yemeye alışmalarını sağlıyordum.

Benimkilerin karınları yavruyken şu şekildeydi.

Resim

Anladım abi o şekilde denicez artık bide karides verelim. Kuru yemede ilgileri hiç yok bakalım ne yepacağız.
Mustafa Çetin
İstanbuLL

www.bullturk.com

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 29.10.2010 22:39   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

*safir* yazdı:
Anladım abi o şekilde denicez artık bide karides verelim. Kuru yemede ilgileri hiç yok bakalım ne yepacağız.

Ben de hikari kuru yeme alıştırmak için çok uğraştım.Şimdi yemeseler bile biraz daha büyüdüklerinde biraz aç bırakarak kuru yeme alıştırmayı deneyebilirsin.

Çevrimdışı *safir*

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2010 19:47   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

Okan YEŞİLÖZ yazdı:
*safir* yazdı:

Ben de hikari kuru yeme alıştırmak için çok uğraştım.Şimdi yemeseler bile biraz daha büyüdüklerinde biraz aç bırakarak kuru yeme alıştırmayı deneyebilirsin.

Bugün biraz yediler ama bir öğünün üstüne çıkamıyorum. Bugün yaşadığım bir olaydan bahsedeyim birtanesi suyun üstüne çıkıp bekliyo öbürleri aşağıdan ona bakıyolar birşeyden çekinir gibiydi eleme olabilirmi bilmiyorum sence abi ?
Mustafa Çetin
İstanbuLL

www.bullturk.com

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2010 21:32   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

*safir* yazdı:
Bugün biraz yediler ama bir öğünün üstüne çıkamıyorum. Bugün yaşadığım bir olaydan bahsedeyim birtanesi suyun üstüne çıkıp bekliyo öbürleri aşağıdan ona bakıyolar birşeyden çekinir gibiydi eleme olabilirmi bilmiyorum sence abi ?

Mustafa daha önce hiç eleme yaşamadığım için bilmiyorum. Bende de bir tanesi kendine bölge edindi hiç birini yanına yanaştırmıyor. Sadece yemleme esnasında bir araya geliyorlar. Bence bunlar normal şeyler. Fazla kafana takma, elinden geldiğince az az ve sık sık beslemeye çalış. Bir de karides alma imkanın varsa dene bakalım, karidese karşı iştahları nasıl, eğer ona da iştahsız davranıyorlarsa başka bir sorun vardır demektir.

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 30.10.2010 22:39   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

Ben de dün 3 tane hamsi aldım. Bi tanesini bugün kuyruğundan bağlayıp suya saldım. Öğlen geldiğimde hoş bir tablo vardı. Kafa kalmış gözleri de götürmüşler. Diğer taraftan da hamsinin kılçığı kalmış. Çok hoşuma gitti. :onay:
0 532 574 36 60 - ANKARA
3 Adet F0 Nattereri

Çevrimdışı kanfi

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.10.2010 03:38   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

serkan akkaş yazdı:
Ben de dün 3 tane hamsi aldım. Bi tanesini bugün kuyruğundan bağlayıp suya saldım. Öğlen geldiğimde hoş bir tablo vardı. Kafa kalmış gözleri de götürmüşler. Diğer taraftan da hamsinin kılçığı kalmış. Çok hoşuma gitti. :onay:

Balıklarına tuzlu su balığı değilde alabalık tarzında gıdalar verirsen daha iyi olur bence.. Çünkü bir piranhayla hamsinin doğal ortamda karşılaşma oranı oldukça düşük :) Uzun vadede balıklarına zarar verebilir diye düşünüyorum :onay:
Gizer COŞKUN
Yaş = 27
Büyükçekmece / ISTANBUL
120x55x60h Serrasalmus Black Diamond Rhombeus

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.10.2010 06:37   İleti başlığı: Re: Balıklarım Yem Yemiyor   

kanfi yazdı:
serkan akkaş yazdı:

Balıklarına tuzlu su balığı değilde alabalık tarzında gıdalar verirsen daha iyi olur bence.. Çünkü bir piranhayla hamsinin doğal ortamda karşılaşma oranı oldukça düşük :) Uzun vadede balıklarına zarar verebilir diye düşünüyorum :onay:

Balıklara zararı olmasa bile hamsi suyu çok yağlandırıyor ve kokutuyor.
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 2 sayfadan 1. sayfa [ 25 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz