Tankımda İkı Çeşit Kurt Çoğalmaya Başladı Yardım!

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 12 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı osmanensag

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 19.01.2012 13:18   İleti başlığı: Tankımda İkı Çeşit Kurt Çoğalmaya Başladı Yardım!   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

merhabalar 2 gun once pişmiş şekilde tavuk derisi ve eti vermiştim balıklarhepsini yemedi bende ertesi gun alırım dıye artıkları almadım ertesi gun baktıgımda camda binlerce kucucuk kurtların oldugunu gordum beyaz renkte ve hepside solucan gıbı hareket edıyo,hemen yem artıklarını topladım ve dıp cekımı yaptım sonra tuzlu su ılave ederek dereceyı 30 a yukselttım gozle gorulur sekılde azalma oldu ama tamamen bıtmedı bugunde aynı kurtların oldugu gordum ve kıl seklınde dıyerlerın daha uzun bı tur daha uremeye basladıı onlarda aynı sekılde hareket edıyorlar. umarım bı zararı olmaz balıklara cunku balıklar bı degısmeye basladı sankı cıldırıyo gıbıler 4 aydır beraber yasadıkları vatozu parcalayaıp yedıler ve elıme saldırmaya basladılar.abilerim bana akıl verın ne yapmam gerekıyo.5 tane daha vatoz var.onlarıda yerlermı acaba
osman ensağ,
kayseri
180*50*70
P.Nattereri x20
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 19.01.2012 13:21   İleti başlığı: Re: tankımda ıkı çeşit kurt çogalmaya başladı yardım !!!!!!   

:mrgreen: Korkma korkma sıkıntı yok Osman. Protein ağırlıklı beslenen balıklarda dip temizliği yapılmazsa ya da atılan yem yenmeden içeride çok kalırsa bu kurtcuklar çıkar. Ne balıklarına ne de akvaryuma bir zararları yok ama yine de görüntü kirliliği olur. Suyu % 50 değiştir ve ısıyı yüksek tut. Sen ısıyı yükseltmişsiz zaten. Problem yok :onay: Bu arada vatozun da gideceği varmış :grin:
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)

Çevrimdışı osmanensag

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 19.01.2012 15:16   İleti başlığı: Re: tankımda ıkı çeşit kurt çogalmaya başladı yardım !!!!!!   

serkan akkaş yazdı:
:mrgreen: Korkma korkma sıkıntı yok Osman. Protein ağırlıklı beslenen balıklarda dip temizliği yapılmazsa ya da atılan yem yenmeden içeride çok kalırsa bu kurtcuklar çıkar. Ne balıklarına ne de akvaryuma bir zararları yok ama yine de görüntü kirliliği olur. Suyu % 50 değiştir ve ısıyı yüksek tut. Sen ısıyı yükseltmişsiz zaten. Problem yok :onay: Bu arada vatozun da gideceği varmış :grin:

saol abi bu arada diyer vatozlarıda yerler mi? ben vatozu yemıyolar dıe bılıyordum.?
osman ensağ,
kayseri
180*50*70
P.Nattereri x20

Çevrimdışı Ayberk Cem

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 19.01.2012 18:51   İleti başlığı: Re: tankımda ıkı çeşit kurt çogalmaya başladı yardım !!!!!!   

osmanensag yazdı:
serkan akkaş yazdı:

saol abi bu arada diyer vatozlarıda yerler mi? ben vatozu yemıyolar dıe bılıyordum.?

Yemez olurlarmı 35cm vatozumu yemişlerdi :)
Ayberk Cem

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 19.01.2012 19:01   İleti başlığı: Re: tankımda ıkı çeşit kurt çogalmaya başladı yardım !!!!!!   

Osman şu başlığı inceleyebilirsin:

viewtopic.php?f=17&t=18422&p=293499
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı osmanensag

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 23.01.2012 13:27   İleti başlığı: Re: Tankımda İkı Çeşit Kurt Çoğalmaya Başladı Yardım!   

saol abi okudum kurt falan kalmadı bıttı ama balıkların bı yere surtunmesını bıtıremedım ısı hala30 derecede ve sureklı tuz ılave ettım 2 kg falan atmısımdır.aslında ne kadar suya ne kadar tuz atılıyo bılmıyorum balıklar surtundukce ılave ettım ınsaalah bıter surtunmelerı
osman ensağ,
kayseri
180*50*70
P.Nattereri x20

Çevrimdışı Tandogan.Aygul

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 23.01.2012 13:49   İleti başlığı: Re: Tankımda İkı Çeşit Kurt Çoğalmaya Başladı Yardım!   

Fazla tuz da atma derim. Bence biraz su değiştir. Taze su girsin tanka derim.
2 kg tuz çok.

:jason:
Tandoğan AYGÜL
Samsun
2 Adet 100x50x50 çift katlı set
26 cm Serrasalmus Rhombeus

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 23.01.2012 14:05   İleti başlığı: Re: Tankımda İkı Çeşit Kurt Çoğalmaya Başladı Yardım!   

O surtunmeler ara sira benim baliklarda da oluyor. Cok fazla buyutulecek bi durum digil, kaya tuzunu da cok kullanmissin. Bence hemen biraz su degisimi yap. Bana gore en iyi ilac su degisimlerini aksatmadan yapmaktir. :onay:
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 23.01.2012 18:01   İleti başlığı: Re: Tankımda İkı Çeşit Kurt Çoğalmaya Başladı Yardım!   

osmanensag yazdı:
saol abi okudum kurt falan kalmadı bıttı ama balıkların bı yere surtunmesını bıtıremedım ısı hala30 derecede ve sureklı tuz ılave ettım 2 kg falan atmısımdır.aslında ne kadar suya ne kadar tuz atılıyo bılmıyorum balıklar surtundukce ılave ettım ınsaalah bıter surtunmelerı

Osman ilk fırsatta %40-50 arası su değişimi yapmalısın, 2-3 gün sonra tekrar su değişimi yapıp eğer imkanın varsa tanka bakteri kültürü eklersen iyi olur, o kadar tuz tankta bakteri filan bırakmamıştır, bakteriler olmadığı için su değerlerin sürekli bozuk olacaktır, muhtemelen sürtünmelerin kesilmemesi bu sebepledir.

Çevrimdışı osmanensag

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 24.01.2012 14:04   İleti başlığı: Re: Tankımda İkı Çeşit Kurt Çoğalmaya Başladı Yardım!   

tamam abi su degısımı yapıcam bı dedıgınız gıbı %50 degısım yaparım.bakteri kulturu hangısınden almam ıyı yoksa herhangı bırı olurmu?
osman ensağ,
kayseri
180*50*70
P.Nattereri x20

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 24.01.2012 17:56   İleti başlığı: Re: Tankımda İkı Çeşit Kurt Çoğalmaya Başladı Yardım!   

osmanensag yazdı:
tamam abi su degısımı yapıcam bı dedıgınız gıbı %50 degısım yaparım.bakteri kulturu hangısınden almam ıyı yoksa herhangı bırı olurmu?

Osman kestane akvaryumu biliyorsan orada fiyatlar uygun, sera bio nitrivec veya tetra bactozym alabilirsin.

Çevrimdışı osmanensag

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 25.01.2012 12:25   İleti başlığı: Re: Tankımda İkı Çeşit Kurt Çoğalmaya Başladı Yardım!   

evet bılıyorum bızım yan bınanın altında ordan alırım sagolasın
osman ensağ,
kayseri
180*50*70
P.Nattereri x20
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 12 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir