Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Kusma sorunu..
Yetkili: Moderatör
Yazar | Mesaj |
---|---|
Hüseyin KAYA Kayıtlı Üye Kayıt: 25.01.2014 19:57 İleti: 359 Yaş: 27 Konum: İstanbul |
|
Bir kaç gündür baş gösteren bir olay , akşamları besledikten sonra hiç parça kalmıyor 1 2 saat boyunca hiçbir şey yok eminim ışıkları kapatıp yatıyorum,sabah kalktığımda ise 2 3 parça et oluyor kumun üstünde anlam veremedim 2 3 gündür böyle bir durum var sebebi nedir ?
|
|
Hüseyin KAYA İstanbul / Bağcılar 100*40*50 7 Natteri |
|
Sayfa başı | |
Frttrk Piranhacı Kayıt: 24.11.2014 19:22 İleti: 900 Yaş: 37 |
|
Fazla yeyip geri kusuyorlar dır. Özellikle dana yüreği,tavuk ve hindi yediklerinde karşılaşırsın bu tarz durumlara.
|
|
Serrasalmus Rhombeus Rio İriri Serrasalmus Rhombeus Black Daimond Serrasalmus Spilopleura Pygocentrus Cariba By Ferit En son Aytaç DEMİRKOL tarafından, 16.02.2016 17:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Türkçe İmla Kuralları.
|
|
Sayfa başı | |
Aytaç DEMİRKOL Administrator Kayıt: 19.08.2012 16:43 İleti: 4228 Yaş: 39 Konum: ANKARA 04/02/1985 |
|
Bir süre yemi kes stok dan idare etsinler perhiz niyetine. Fazla yemede kusarlar yemler karışır ise kusarlar yem bayat ise kusarlar her şey olabilir sebebi. Bir kaç gün yemleme yapmayın. Belli bir yaşa kadar zaten günlük sonrasında bir kaç günde bir yemleme en idealidir.
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
Sayfa başı | |
Frttrk Piranhacı Kayıt: 24.11.2014 19:22 İleti: 900 Yaş: 37 |
|
Kustukları zaman hemen bir %20 su değişimi yapıyorum zararlı toksin oluşmaması adına sonra 2 gün aç bırakıyorum ve tıka basa tam duyurmuyorum. Özellikle tavukta oluyordu tavuğu çıkarttım sadece dana yüreği, karides bazende kalamar veriyorum.
|
|
Serrasalmus Rhombeus Rio İriri Serrasalmus Rhombeus Black Daimond Serrasalmus Spilopleura Pygocentrus Cariba By Ferit En son Aytaç DEMİRKOL tarafından, 16.02.2016 17:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Türkçe İmla Kuralları.
|
|
Sayfa başı | |
Aytaç DEMİRKOL Administrator Kayıt: 19.08.2012 16:43 İleti: 4228 Yaş: 39 Konum: ANKARA 04/02/1985 |
|
En çok karşılaşılan kusma görüldüğü gibi tavuk yine. Diğer ürünlerde ben hiç karşılaşmadım.
|
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
Sayfa başı | |
Hüseyin KAYA Kayıtlı Üye Kayıt: 25.01.2014 19:57 İleti: 359 Yaş: 27 Konum: İstanbul |
|
evet tavuktan sonra olmaya başlamıştı. Sağ olun
|
|
Hüseyin KAYA İstanbul / Bağcılar 100*40*50 7 Natteri |
|
Sayfa başı | |
gurkankurtay_ TPF Üyesi Kayıt: 19.08.2006 21:09 İleti: 2609 Yaş: 36 Konum: İzmir |
|
Yemekten sonra akıntı oluşturmak iyi gider. Sindirimi kolaylaştırır.
|
|
Gürkan KURTAY İzmir/Gaziemir |
|
Sayfa başı | |
CaN_BaKıR TPF Üyesi Kayıt: 06.05.2005 12:12 İleti: 4450 Yaş: 41 Konum: İzmir |
|
Eğer 4-5 günden uzun süre donuk kalmış bir eti çözdürüp veriyorsanız sindirim sıkıntısı yaşayıp genelde kusuyorlar... Özellikle de 1 yaşından sonra başlıyor bu.. Metabolizmaları yavaşladıkça yem miktarı azalması ve daha taze yem yemeleri lazım... Hatta şöyle söyleyeyim, tazelikten kastım donuk olarak beklememiş yemleri tüketmeleri kusmalarını azaltır. Yoksa Kokuşmuş bir eti verseniz kusmazlar, bünyeleri leş yemeye müsait... Fakat et donduğu zaman maalesef böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.. Özellikle tavuk...
|
|
Sayfa başı | |
Serkan AKKAŞ TPF Özel Üyesi Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 47 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
Oksijen azlığı da yine kusmalarını tetikleyen etkenlerdendir. Özellikle tavuk etinde dikkatli olmak lazım.
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
Sayfa başı | |
Frttrk Piranhacı Kayıt: 24.11.2014 19:22 İleti: 900 Yaş: 37 |
|
Etkenler olabilir ama hep kusma tavuk etinden oluyor, asıl soru şu bu tavukları neyle besliyorlar da leş bile tüketebilen balıklara yan etki yapıyor
|
|
Serrasalmus Rhombeus Rio İriri Serrasalmus Rhombeus Black Daimond Serrasalmus Spilopleura Pygocentrus Cariba By Ferit En son Aytaç DEMİRKOL tarafından, 17.02.2016 20:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Türkçe İmla Kuralları.
|
|
Sayfa başı | |
Hüseyin KAYA Kayıtlı Üye Kayıt: 25.01.2014 19:57 İleti: 359 Yaş: 27 Konum: İstanbul |
|
gurkankurtay_ yazdı:
Yemekten sonra akıntı oluşturmak iyi gider. Sindirimi kolaylaştırır.
aslında açık ama işte bir çok etken varmış yeni öğrenmiş olduk sağ ol abi |
|
Hüseyin KAYA İstanbul / Bağcılar 100*40*50 7 Natteri |
|
Sayfa başı | |
Hüseyin KAYA Kayıtlı Üye Kayıt: 25.01.2014 19:57 İleti: 359 Yaş: 27 Konum: İstanbul |
|
CaN_BaKıR yazdı:
Eğer 4-5 günden uzun süre donuk kalmış bir eti çözdürüp veriyorsanız sindirim sıkıntısı yaşayıp genelde kusuyorlar... Özellikle de 1 yaşından sonra başlıyor bu.. Metabolizmaları yavaşladıkça yem miktarı azalması ve daha taze yem yemeleri lazım... Hatta şöyle söyleyeyim, tazelikten kastım donuk olarak beklememiş yemleri tüketmeleri kusmalarını azaltır. Yoksa Kokuşmuş bir eti verseniz kusmazlar, bünyeleri leş yemeye müsait... Fakat et donduğu zaman maalesef böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.. Özellikle tavuk...
Tavsiyelerin için teşekkürler.Dikkate alacağımız bir çok konu varmış Aydınlandım sağ ol |
|
Hüseyin KAYA İstanbul / Bağcılar 100*40*50 7 Natteri |
|
Sayfa başı | |
Hüseyin KAYA Kayıtlı Üye Kayıt: 25.01.2014 19:57 İleti: 359 Yaş: 27 Konum: İstanbul |
|
Serkan AKKAŞ yazdı:
Oksijen azlığı da yine kusmalarını tetikleyen etkenlerdendir. Özellikle tavuk etinde dikkatli olmak lazım.
Bu kadar ciddi olabileceğini düşünmemiştim açıkçası sağ olun |
|
Hüseyin KAYA İstanbul / Bağcılar 100*40*50 7 Natteri |
|
Sayfa başı | |
Hüseyin KAYA Kayıtlı Üye Kayıt: 25.01.2014 19:57 İleti: 359 Yaş: 27 Konum: İstanbul |
|
Frttrk yazdı:
Etkenler olabilir ama hep kusma tavuk etinden oluyor, asıl soru şu bu tavukları neyle besliyorlar da leş bile tüketebilen balıklara yan etki yapıyor
Ferit abi, en çok merak ettiğim konu doğrusu , taze olsa bile tüm şartlar uygun olsa bile kusma oluyor anlamış değilim... |
|
Hüseyin KAYA İstanbul / Bağcılar 100*40*50 7 Natteri En son Aytaç DEMİRKOL tarafından, 17.02.2016 20:16 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Türkçe İmla Kuralları.
|
|
Sayfa başı | |
gurkankurtay_ TPF Üyesi Kayıt: 19.08.2006 21:09 İleti: 2609 Yaş: 36 Konum: İzmir |
|
CaN_BaKıR yazdı:
Eğer 4-5 günden uzun süre donuk kalmış bir eti çözdürüp veriyorsanız sindirim sıkıntısı yaşayıp genelde kusuyorlar... Özellikle de 1 yaşından sonra başlıyor bu.. Metabolizmaları yavaşladıkça yem miktarı azalması ve daha taze yem yemeleri lazım... Hatta şöyle söyleyeyim, tazelikten kastım donuk olarak beklememiş yemleri tüketmeleri kusmalarını azaltır. Yoksa Kokuşmuş bir eti verseniz kusmazlar, bünyeleri leş yemeye müsait... Fakat et donduğu zaman maalesef böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor.. Özellikle tavuk...
Dün gece kusmuşlar. Japon gibi nefes aldıklarını görünce gece 02:00 de acil su değişimi yapınca bunu anladım. Teşekkürler abi. |
|
Gürkan KURTAY İzmir/Gaziemir |
|
Sayfa başı | |
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz