Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Kasapla Olan Diyaloglar
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Dr.CaPa BuRRo yazdı:
Bir keresinde marketten et alırken adam abi dur kanını temizleyeyim dedi,bende abi ne gerek hatta daha kanlısı varsa onu ver deyince adam bana vampir muamelesi yaptı.
Süper yaaa valla |
|
|
Ercan YÜKSEKOVA
10/04/1980 İst/gültepe |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 10.08.2009 08:18 İleti: 350 Yaş: 38 Konum: İstanbul Tuzla |
|
|
İlk alışımda 0,50 kuruşluk aldım abi sunları ufak ufak doğrarsan harika olur dedim adamdan aldığım cevap piranha mı? oldu.
Meğersem oda uzun bi süre beslemiş o günden beri hep ondan alıyorum yağsız yağsız dana yüreklerini veriyor ufak ufak parcalıyor tam balıklarımın ağızlarına göre. |
|
http://www.burakgulnar.net |
|
| Sayfa başı |
|
|
KASVA TPF Üyesi
|
|
|
Ben Fatih de marketlerde olan dialoglarımdan birinden bahsediyim.
Karides için market market geziyorum ve aldığım tepkiler hep benzer. -Selamun aleykum. Abicim karides varmı - efendim ? - karides abi karides varmı - Bir saniye...Hoop Birol abiii. Arkadaşla ilgilenirmisin - Buyrun... - Karides varmı
- ney - Karides abi böcük ya varmı
- yok malesef - Buralarda nerde bulabilirim ? - Valla kardeşim buralarda zor bulursun onu. ... Aldığım bu yanıtlardan ve suratıma çarpılan her kapıdan sonra karidesleri Malta çarşısında aramaya karar verdim... - Abi selamun aleykum. Karides varmı. - Ne karidesi - Bildiğin karides abi - Yok malesef. Onu yenikapıda arıcaksın Olayın ilginç yanı piranhana alana kadar ben 5-6 kez kiremit karides yemiştim. Oldukçada lezzetli. Neden satmadıklarını yada soranlara düşman askeri muamelesi yaptıklarını anlamış değilim |
|
| Sayfa başı | |
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 24.09.2009 14:30 İleti: 1756 Yaş: 44 Konum: Sakarya |
|
|
Haruncuğum Fatih muhafazakarlığıyla ön plana çıkan bir semt. Hanefi mezhebine göre karides yemek caiz olmadığından dolayısıyla alıcısı olmadığından marketlerde bulunmaması da ordaki market sahiplerinin sana uzaylı muamelesi yapması da normal.
|
|
| Cem DOĞAÇ / Sakarya | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 19.11.2007 19:53 İleti: 3856 Yaş: 48 Konum: İstanbul/Avcılar |
|
|
Bugün Efe ile birlikte balık için karides almaya gittik.Gittiğimiz yer hem balıkçı hemde aynı zamanda lokanta.Kış aylarında tuttukları karidesleri ayıklayıp büyük soğutuculara koyuyorlar ve yaz aylarında hem satmak için hemde lokanta kısmında servis etmek için stokluyorlar.İçeri girdiğimizde gündüz saati olduğu için arkadaşım yoktu,bizi işe yeni başlayan aşçı karşıladı.Kendisinden 1 kilo paketlenmiş karides istedim.Parasını verirken aşçı arkadaş işe yeni başlamanın hevesiyle bana sadece kendinde bulunan tarifi vermeye başladı.Hiç istifimi bozmadan tarifi sonuna kadar dinledim,sonra verdiği tarifin çok ağır olacağını ve aldığım karideslerin buzu çözüldükten sonra hiç pişirmeden ufaklığa vereceğimi söyledim.Aşçı önce Efe'ye sonra bana şaşkın bakışından sonra "abi bu şekilde sakın verme çocuğu zehirlersin,karides hiç çiğ çiğ yenirmi"diye serzenişte bulundu.Arkadaşa neden aldığımın açıklamasını yaptıktan sonra birazda azar işiterek(millet ekmek bulamıyor sen 1 kilo karidesi balığa veriyorsun) ordan ayrıldık.
|
|
Taner SAĞIROĞLU![]() https://www.youtube.com/user/tnrefe ...The King oF Amazon... Serrasalmus Rhombeus Black Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
TnReFe yazdı:
...Arkadaşa neden aldığımın açıklamasını yaptıktan sonra birazda azar işiterek(millet ekmek bulamıyor sen 1 kilo karidesi balığa veriyorsun) ordan ayrıldık.
Millet ekmek bulamıyo da o karidesleri lokanta da kimler yiyor diye sorsaydın. |
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
KASVA TPF Üyesi
|
|
|
Esra-ceyda kardeşlermi ne vardı tv. de bir ara meşhur.
Bir balığın onlardan daha değerli olduğu kanatindeyim... Ayrıca ahçıyı cesaretinden dolayı senide saygından dolayı tebrik ediyorum üstadım. Ben olsam iyi bir sıvardım onu. kedi köpeğe yedirilen mamaları afrikaya göndersek aç insan kalmıcak. Bu örnekler uzayıp gider... Bizim insanımızın başka varlıklara değer verilebiliceğini öğrenmesi gerek. Aralıkta karidesin kasası 10ytlidi arkadaşlar. Sene sonunda alıp depolayın devir tasarruf devri. Tasarruf demişken haftalık su değişimlerinde çıkan suyla çiçeklerinizi mahalledeki ağaçları sulayabilirsiniz. Gübreli su dedikleri o zaten. Yine çenem düştü biri beni durdursun ![]() |
|
| Sayfa başı | |
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
okanyesiloz yazdı:
TnReFe yazdı:
...Arkadaşa neden aldığımın açıklamasını yaptıktan sonra birazda azar işiterek(millet ekmek bulamıyor sen 1 kilo karidesi balığa veriyorsun) ordan ayrıldık.
Millet ekmek bulamıyo da o karidesleri lokanta da kimler yiyor diye sorsaydın. Taner abi yerinde olsam 10 kilo daha isterdim sonra suratina firlatirdim. |
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 30.09.2007 10:18 İleti: 70 Yaş: 47 Konum: Çukurova/ADANA |
|
|
Selçuk abi birazda kendinize alacaksanız güzel yerinden ayarlayim diyor
|
|
|
Selçuk KARA Yaş : 32 Arh + Çukurova/ADANA 125x55x65= 30 nat (6 cm) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 21.04.2010 01:43 İleti: 1175 Yaş: 41 Konum: İzmir / Afyonkarahisar |
|
|
ben : Sa. emmi
kasap : o piranacı geldi as. ben : sar 1 dana yureğini kasap :yağını atın löp et sarın ince ince parmak parmak dograyın bebeler parcalasın ben : abi sırf yürek vermiyorum çok gelmesin kasap : ne çok gelcek gardaş bunnar pirana degil mi? ben : evet pirana kasap : ben izledim bea öküz yiyodular yerler yerler :D:D:D |
|
| Hakan Can 15.01.1985 Afyonkarahisar / izmir | |
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 08.06.2009 13:20 İleti: 707 Yaş: 36 Konum: Kayseri |
|
|
alihakancan yazdı:
ben : Sa. emmi
kasap : o piranacı geldi as. ben : sar 1 dana yureğini kasap :yağını atın löp et sarın ince ince parmak parmak dograyın bebeler parcalasın ben : abi sırf yürek vermiyorum çok gelmesin kasap : ne çok gelcek gardaş bunnar pirana degil mi? ben : evet pirana kasap : ben izledim bea öküz yiyodular yerler yerler :D:D:D Aynı yere giddikçe bi süre sonra alişkanlık yapıyor satıcılar da aynı tepkilerin benzeri bende de var. |
|
KaDiR SeVgİ 21 Kayseri 6+4=10-1=9-1=8-1=7 ad.nat. 130*50*60 Güzeli Güzel Yapan Edeptir, Edep İse Güzeli Sevmeye Sebeptir..! |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 21.04.2010 01:43 İleti: 1175 Yaş: 41 Konum: İzmir / Afyonkarahisar |
|
|
wahsi_irkek yazdı:
Aynı yere giddikçe bi süre sonra alişkanlık yapıyor satıcılar da aynı tepkilerin benzeri bende de var.
aynen yurdum insanı modelleri |
|
| Hakan Can 15.01.1985 Afyonkarahisar / izmir | |
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bizim burda yani bursada jumbo karidesler çok pahalı 30 lira kg mı benim bir mahalle balıkçısı abim var ilk ona gittiğimde ordan geçiyordum ve tezgahtaki jumboları gördüm tesadüfi bir buluşma oldu gittim içeri girdim s.a dedim as.dedi
abi karides alıcaktım dedim tabi abicim buyur ne kadar vereyim dedi durdum 5 tane en irilerinden dedim |
|
| Umut ER BURSA YAŞ:24 14adet Pygocentrus Nattereri 100x40x50 | |
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 21.03.2011 17:45 İleti: 11 Yaş: 36 Konum: İstanbul-B.çekmece |
|
|
Ben meshebi genişlerim kadirdesten kalamara geçtim
|
|