Canlı Yemin Yasaklanması

Yetkili: Moderatör

Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 22 sayfadan 22. sayfa [ 324 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
Yazar Mesaj

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.11.2011 00:59   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Vay kimlerin közünede çapak kaçmış anlaşıldı abi ;)

Başlığı zaten dünden kitlemek istiyorsunuzda kılıfına uyduramiyorsunuz abim.
Şimdi kılıfta buldunuz,haydeeee hayırlı traşlar abi.

Sayfayı kitlerken Bayrak koyamayı untmayın olurmu...
.......................Uğur Erdil.....................
Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Levent KÜÇÜK

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.11.2011 01:03   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Uğur kardeşimizin piranha hobisine yapmış olduğu bunca hizmete şapka çıkarılıp saygı duruşunda bulunması bile kanımca ebes kaçmaz Uğur kardeşim neredeyse şapkadan piranha çıkarıcak......anlamıyorum Abi son bir senedir yapılmayan üretimin vergisidemi alınıyor bu mevzu kırk kere dolaylı yoldan dillendirildi.
Levent KÜÇÜK.yaş:46 İSTANBUL Küçükyalı
Serrasalmus Geryi

Çevrimdışı U.Dalkılıç

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

İletiTarih: 30.11.2011 01:48   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Uğur um sen üret ben satarım vijdanın rahat olsun . :twisted:

Canlı yem atan herkesin sorumlusuda olurum gerekirse günah keçisi Utku. :twisted:

Herkes eninde sonunda canlı yem vermeyi kesecek kimsede ulu orta canlı yem vermessen olmaz demedi, demeyecek.
Resim
Utku DALKILIÇ 30
(535) 326 9 888

kardelen.cicekcilik@hotmail.com
www.utkudalkilic.com
Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır.

Çevrimdışı UnnameD

Yasaklı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.11.2011 08:50   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

ayberkjr2 yazdı:
U.Dalkılıç yazdı:
UnnameD yazdı:
BU başlığın üzerine son ve net bir cümle yazıcam dahada bu başlık altına yazı yazmak istemiyordum size saçma gelebilir ama bana mantıklı geliyor o canlı yemlerin yerine kendinizi koymanızı istiyorum bir bakımada böyle düşünüp şükr etmelisiniz.

Beslediğin tarantulaları köfteyle kokoreçle yada patates kızartmasıylamı besliyosun Yoksa kuru soğan ekmeğemi alıştırdın?

Sakın et verdim deme bi konuda et yemezler sürekli canlıyla beslersin diye bişey duymuştum senden sertaç ;)

Ayberk bende besliyordum bir aralar tari ve hic biriniz vermedigi kadar canli yem verdim eger tarantula besliyeceksen buna katlanman gerekiyor ki kaldiki oda 4 5 ay onceydi elimde sadece suan 1 adult disi murinus var o kadar onada 5 aydir canli yem vermiyorum verirsem donmus pinky verecem. ;)
Resim
60*54*40Cherax quadricarinatus(Dişi/Erkek).
100*55*60Pygocentrus NattereriXXX.

Çevrimdışı TORK

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.11.2011 09:37   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Abi yok be mevzu üretmek olsaydı, bu ülkeyi piranhaya boğardım yav.
Yinede bugün vergi memurlarından bilir kişi çağıracam ve üzerinden geçtiğim 2 üretimimin vergisi nedir bir araştıracam.Adamları bir hobicinin 3-4 bin lirasına vergi çıkaracakmı merak ediyorum.Elimde kime ne balık vermişim telefon numaralarından oturdukları mevkiiye kadar adresleri var.Olurda balık verdiğim kişilerin balıklarının akıbetini sorgularım diye tutmuştum,iyikide tutmuşum.Şuana kadar hiçbir yaptığım iş boş olmadı,ortalığı karıştırmaya çalışan kişilerede asla papuç bırakmam...

Yanlız mevzuuu ne biliyormusun?

Biz burda forum ile birlikte yöneticinin durumunu düşünerek hareket ediyoruz ''başın yanacak'' diyor ve milleti bilinçlendirelim diyor kelime konuşup ''bir cevap verecek herhalde'' diyoruz.

Sonra adam çıkıp ''10 euro,kimse aptal değil'' falan vs. gibi cümleler kurabiliyor.

Sen kalk sonra forumunu düşün arkadaşını düşün dimi?
Olsun biz yine görevimizi yerine getirelimde onlar istediği kadar kulis kursunlar.

Levent abi,istediğin kadar işe yarar bir malzeme çıkar ve istediğin kadar bu forum için yararlı şeyler yap.
Bu forumun adetidir,meyve veren ağacını taşlamak.
.......................Uğur Erdil.....................
Resim

Çevrimdışı Tandogan.Aygul

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.11.2011 09:56   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

*Yasaklar*

*MADDE 14.* - Hayvanlarla ilgili yasaklar şunlardır:
a) Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem
yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak,
bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek.
b) Hayvanları, gücünü aştığı açıkça görülen fiillere zorlamak.
c) Hayvan bakımı eğitimi almamış kişilerce ev ve süs hayvanı satmak.
d) Ev ve süs hayvanlarını onaltı yaşından küçüklere satmak.
e) Hayvanların kesin olarak öldüğü anlaşılmadan, vücutlarına müdahalelerde
bulunmak.
f) Kesim hayvanları ve 4915 sayılı Kanun çerçevesinde avlanmasına ve özel
üretim çiftliklerinde kesim hayvanı olarak üretimine izin verilen av
hayvanları ile ticarete konu yabani hayvanlar dışındaki hayvanları, et
ihtiyacı amacıyla kesip ya da öldürüp piyasaya sürmek.
g) Kesim için yetiştirilmiş hayvanlar dışındaki hayvanları ödül, ikramiye ya
da prim olarak dağıtmak.
h) Tıbbî gerekçeler hariç hayvanlara ya da onların ana karnındaki
yavrularına veya havyar üretimi hariç yumurtalarına zarar verebilecek sunî
müdahaleler yapmak, yabancı maddeler vermek.
ı) Hayvanları hasta, gebelik süresinin 2/3'ünü tamamlamış gebe ve yeni ana
iken çalıştırmak, uygun olmayan koşullarda barındırmak.
j) Hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak, işkence yapmak.
k) Sağlık nedenleri ile gerekli olmadıkça bir hayvana zor kullanarak yem
yedirmek, acı, ıstırap ya da zarar veren yiyecekler ile alkollü içki,
sigara, uyuşturucu ve bunun gibi bağımlılık yapan yiyecek veya içecekler
vermek.
l) Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek;
sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas
etmek, sergilemek ve hediye etmek.

Arakdaşlar yukarıda hayvan hakları ile ilgili yasa mevcuttur. Bu biraz geniş kapsamlı. Ama bazı şeyleri okurken bu adam ne diyo bir araştırayım deseniz neler bulabileceğinize siz bile inanmayacaksınız. Evet yasalarımızca hayvanlara zulim etmek yasak . Uğur kardeş günah mı değil mi den sonuç elde edemeyeceksin. Vicdan da bir sonuç çıkmayacak.
Sen bence yukarıdaki yazıdan yola çık. Haddim olmadan akıl veriyor gibi olmakta istemem ama sadece yol gösteriyorum.

Vergi konusunu senin özellikle günah vicdan konularına istinaden yazdım. Sen vergini ödüyorsan tebrik ederim gelir elinden de öperim. Umarım bundan sonra da bu şekilde devam edersin. Benim bu konuya hassasiyet göstermem senin piranhaya canlı yem verilmesinle aynı seviye de. Ben paspas altı bilmem ama merdivan altı diye birşey var
ülkemizde ben onu bahsettim. Ne güzel ki sana böyle konu açıp seni haksız kazanç sağlamaktan uzak tutmuşum. Helal olsun bana ki müslüman olarak seni doğru yola teşvik etmişim.

Uğur beni bu forumda yazı yazamayacak hale getir. Bakalım gene de yazabiliyor muyum? Tehdit vari konuşmalarına da verecek her zaman bir cevabım olur. Haddini aşacak kelimeler kullanma bence. Yukarda özellikle sana hitap eder gibi oldu o konuda haklısın kusura bakma. ÖZÜR DİLERİM. Bundan sonra siz diye hitap ederim . Şahsınla bir problemim yok. Düşüncelerine sonuna kadar saygı duyuyorum. Sen şimdi diyosan ki ben seninle tartışamam canın sağolsun ama ben buraya yazı yamaya devam edeceğim.

Basit ve sade biriyim. Ama sözlerine dikkat etmeni önemli rica ederim . Karakterime laf söyleyen birinin karakterinden şüphe duyarım.

Uğur açıkcası işine gelen yerde günah gelmeyen yerde terbiyesizlik diyemessin. Terbiyeyi de 35 yaşından sonra senden öğrenemem .
Ha diyosan ki vergi nedir ben vergi bilmem tanımam ona söyleye cek lafım yok .

Son birşey insanlar gözükmesinin istemdikleri seyleri halı altına paspalarlar. Oinsanın gerçek yüzünü gösterende o paspasın altındakidir. Uğur herşeye rağmen seni seviyor sana düşüncelerinde sygı duyuyorum. Hakkını helal et.
Tandoğan AYGÜL
Samsun
2 Adet 100x50x50 çift katlı set
26 cm Serrasalmus Rhombeus

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.11.2011 09:57   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Kim ne derse desin vergi konusu burda bu şekilde açılcak ve tartışılcak bir konu değildi. :cry:
Resim

Çevrimdışı яєѕυℓ çαℓışкαη

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.11.2011 10:04   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Ya bırakın abim kimse bizi düşünmesin biz kendimizi düşünecek kapasitede olan insanlarız.Bırakın bu işleri bir canlı yemdir gidiyor sesizimizi çıkartmıyoruz diye konu nerelere geldi.Benim kulisle filan işimiz olmadı hiç bir zaman bilen bilir az çok ne gerekiyorsa yazarım arkadanda konuşmam asla.Bu bir haberdi bende okudum paylaştım.Sonuçta din vicdan falan filan diyorsunuz ya iş menfaat'e gelince neden din filan kalmıyor işin içinde.

Banane senin verginden abim bana bir faydasımı var yok forumdan para kazanıyorsunuz diye bize bir yardımmı ediyorsunuz yok..Yılda bir kere takvim şudur budur parası topluyoruz onuda 20 tl gönderemiyorsunuz(Bunu kimse yanlış anlamasın o gideceği yeri biliyor bizi düşünen arkadaşlara sesleniyorum) sonrada kalkıp forumu düşünüyoruz diye ahkam kesmeye kalkmasın kimse..

Kimse beni yanlış anlamasın kimse para vermek zorunda değil zaten bizim buna ihtiyacımızda yok Allaha şükür yok.Fakat vicdan muhasebesi yapılmasına içerliyorum 7 yıldır bir tane reklam almadan 3-5 kişi arasında yürüttüğümüz bu forum nasıl özveriler gerektiriyor bunu bilmeyen arkadaş yoktur sanırım.Forum üzerinden o kadar satış yapıpda 10 tl forumun katkısı için yardım gönderemeyen insanlar kalkıp vicdan meselesini açmasın sakın..

Birde herkes patron değil babasının şirketinde çalışmıyor. Benim gibi işci olanda var sayfalarca yazı yazmaya zamanımız yok hee iş oraya gelirse okumaya bıkarsınız damara basılmasın yeterki.

Burası piranha Formu ve isteyen balığına canlı yem verir isteyen vermez..

Utku seni katmıyorum sen zaten vicdansızsın söylüyorsun :) :twisted:
Buda Bayrak.. (*

Konuda kilitli.Bu konu ile ilgili açılan başlıklar silinecektir..
Resim
S. Manueli (40 cm)
Üretim Başarısı

Çevrimdışı яєѕυℓ çαℓışкαη

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.11.2011 11:25   İleti başlığı: Re: Canlı Yemin Yasaklanması   

Uğur Erdil'in Tandoğan arkadaşımıza yazmış olduğu mesajdır!

"Tandoğan Abime

Gerçi konu kitlendi olacağıda oydu zaten ama ben burda yinede bir konuya açıklık getirmek istiyorumki sonra kimseyi ortalık karıştıran olarak algılamasın.Bu başlık silinecekse bile 1-2 gün kalsınki konuyu takip eden Tandoğan abi ile aramda bir problem olmadıüını anlasın.

Kusura bakma Tandoğan abi ama daha konuya girmeden insanları sorgulamaya girip direk bana hitaben konuştuğunu kendin dile getirmişsin abi,hatta yanlış bir tutum içinde olduğunu anlayıp özür de dilemişsin.Eyvallah abi,yanlış bir yanlışı doğurduğu için bende sana yanlış yapmış oldum bende sende ÖZÜR DİLERİM.Hakkım varsa helal olsun,sende hakkını helal et.
Şimdi sana saygı duymayı bırak ayağının altını öperim.

T.Aygul yazdı:
Uğur kardeş günah mı değil mi den sonuç elde edemeyeceksin. Vicdan da bir sonuç çıkmayacak. Sen bence yukarıdaki yazıdan yola çık. Haddim olmadan akıl veriyor gibi olmakta istemem ama sadece yol gösteriyorum.

Öncelikle abicim lütfen şu konuları baştan bir oku,ben burda sadece günahtan sevaptan bahsederk bu konuyu yaklaşmıyorum.Geçtiğimiz sayfalara bakarsan insan hakları,hayvan hakları olsun her konudan bu konuya yaklaşıyorum.

Haddin olmaz olurmu sen beni uyaracan ben seni uyaracam abi,yanlışlarımızı birbirimize insanca söylemessek biz nasıl gelişebilirizki??

T.Aygul yazdı:
Vergi konusunu senin özellikle günah vicdan konularına istinaden yazdım. Sen vergini ödüyorsan tebrik ederim gelir elinden de öperim. Umarım bundan sonra da bu şekilde devam edersin. Benim bu konuya hassasiyet göstermem senin piranhaya canlı yem verilmesinle aynı seviye de. Ben paspas altı bilmem ama merdivan altı diye birşey var
ülkemizde ben onu bahsettim. Ne güzel ki sana böyle konu açıp seni haksız kazanç sağlamaktan uzak tutmuşum. Helal olsun bana ki müslüman olarak seni doğru yola teşvik etmişim.

Eyvallah abi,tabiki hassasiyetin olabilir.Kimin bu konularda hassasiyeti olmasınki.Yanlız bunu bir başlık açarak belirtsen emin ol hemen destekçin ben olacaktım.

Birde sanıyormusunki ben piranha satışından bu balıklara ve bu mekana sahip oldum?
Abicim böyle şeylerin ayıptır söylenmesi ama böyle ufak mevzularla uğraşmıyoruz biz,Erdiller A.Ş yi bir araştır.O balıkları tecrübe elde etmek için ürettim,elektirik ve kira masraflarınada yardımcı olsun diye ürettim.Üstüne basa basa söylüyorum,üretim başlığıma ve satış başlıklarında kaç tane olduğuda yer alır.

T.Aygul yazdı:
Uğur beni bu forumda yazı yazamayacak hale getir. Bakalım gene de yazabiliyor muyum? Tehdit vari konuşmalarına da verecek her zaman bir cevabım olur. Haddini aşacak kelimeler kullanma bence. Yukarda özellikle sana hitap eder gibi oldu o konuda haklısın kusura bakma. ÖZÜR DİLERİM. Bundan sonra siz diye hitap ederim . Şahsınla bir problemim yok. Düşüncelerine sonuna kadar saygı duyuyorum. Sen şimdi diyosan ki ben seninle tartışamam canın sağolsun ama ben buraya yazı yamaya devam edeceğim.

Öncelikle abicim burda kimseyi tehtid edicek kadar basit bir insan olmadım.Kullandığım kelimeler ve mesajlarına verdiğim cevaplar o kadar kesin olurduki konu başladığı gibi biterdi demek istedim.iYanlız ortam beni yanlış anlaşır hale soktu sanırım,affet..Yoksa biz yanağımıza tokat atana öbür yanağımızı dönen insanız emin ol ;)

T.Aygul yazdı:
Basit ve sade biriyim. Ama sözlerine dikkat etmeni önemli rica ederim . Karakterime laf söyleyen birinin karakterinden şüphe duyarım.
Uğur açıkcası işine gelen yerde günah gelmeyen yerde terbiyesizlik diyemessin. Terbiyeyi de 35 yaşından sonra senden öğrenemem .
Ha diyosan ki vergi nedir ben vergi bilmem tanımam ona söyleye cek lafım yok .

Töbe valla kimseye birşey öğretmeye çalışmam yanlız abim seninda bana hitabenki mesajın hiç öyle yutulacak cinsten değil.Yapmadığım birşeyin nanesini asla yemem abi...
İşime gelmiyorda demedim farkındaysanız,bu uyarınız bana ilk özelden mesaj çektiğiniz zamandan beri var.Ve emin olun ozamandan beri sattığım balıkların vergisini doğru yoldan nasıl yapmalıyım dedim.Artık tek yol vergi memurlarının imzalı metni olacak sizin ve benim için sanırım.Tabi memurlar ''bizle dagamı geçiyorsun'' diyip beni dövmezlerse :grin:

T.Aygul yazdı:
Son birşey insanlar gözükmesinin istemdikleri seyleri halı altına paspalarlar. Oinsanın gerçek yüzünü gösterende o paspasın altındakidir. Uğur herşeye rağmen seni seviyor sana düşüncelerinde sygı duyuyorum. Hakkını helal et .

Eyvallah abi de,biz öyle süpürdüğümüzü paspas veya halı altına süpürenlerden değiliz sakın onlarla karıştrma beni :onay:
Bende seni seviyorum sende hakkıını helal et."
Resim
S. Manueli (40 cm)
Üretim Başarısı
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 22 sayfadan 22. sayfa [ 324 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz