Tüm zamanlar UTC + 2 saat
İdeal Dış Filtre Ekipmanları Nedir ?
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 25.05.2010 19:53 İleti: 1082 Yaş: 44 Konum: Ankara |
|
|
Selam arkadaşlar.
Bu konu hep kafamı kurcaladı hobiye başladığımdan beri. Benim filtrede seramik,karbon kömürü,elyaf ,zeolit ve sert boşluklu sünger var. Bunlar sizce yeterlimi sağlıklı bir piranha tankı için ? Mesela ben karbon kömürü çıkartıcam pazar günü suya salınım yapıp bulantıya sebeb verdiğini düşünüyorum. Onun yerine yada extradan ne koymalıyım ? Torf mu koymalıyım yada bilmediğim başka birşey varmı ? Özellikle suyun berrak kalması için ne yapabilirim extradan eklenti olarak ? Karbon kömürü çıkarmak yeterli olurmu sadece? |
|
|
Sinan AYDIN Yaş:29 Ankara Ara verdi. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
İdeal malzemeler ilk kurulum da karbon kömürü, elyaf ,bio sünger, saremik,karbonu 15-20 sonra çıkartıp yerine torf koyabilirsin.Dış filitrelerde pek fazl aseçenek yok sump olsaydı çok daha detaylı malzemeler kullanabilirdik..
Karbon kömürü ilk kurulumlarda suyu saflaştırır daha sonra çıkartılır. |
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Ben elyaf, sera siporax, seachem denitrate, sera super peat ve mavi-yesil sunger kullaniyorum.Aktif karbon bi kere kullandim oda su bikeresinde cok bulanikti ondan.Sonra 2 hafta oldu cikarip attim.
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 24.04.2008 13:49 İleti: 374 Yaş: 42 Konum: Bostancı İstanbul |
|
|
Bende çok basit bir kurulum var, 3. katmanda seramik üstünde elyaf, 2. katmanda sera peat elyaf, ilk katmanda ise az biraz daha sera peat üstünde elyaf... Su gayet mükemmel çok canlı ve hayvanlarda hiç bir hastalık belirtisi yok, ph 7 şuan...
|
|
|
Serkan AKÇA 01.10.1983 INSTAGRAM : serkanakca_m3 BMW M3 E92 ♥
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
Karbon kömürü çıkarttım. Bakalım nasıl etki edecek su değiştirmedim gerçi daha.
srkn yazdı:
Bende çok basit bir kurulum var, 3. katmanda seramik üstünde elyaf, 2. katmanda sera peat elyaf, ilk katmanda ise az biraz daha sera peat üstünde elyaf... Su gayet mükemmel çok canlı ve hayvanlarda hiç bir hastalık belirtisi yok, ph 7 şuan...
Ph 7 çok değilmi ? Ben arada ölçüyorum 6-6.5 çıkıyor. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
subarusti yazdı:
Ph 7 çok değilmi ? Ben arada ölçüyorum 6-6.5 çıkıyor.
Sen bi de benim ph a bak 7,5-8 arası çıkıyor |
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 15.04.2007 00:49 İleti: 4802 Yaş: 44 Konum: TRABZON |
|
|
Sinan zeolitleride her yıl yenilemen gerekir. Kaldıki dış filtrede nekadar zeolit kullanıyorsun? Zeolitin yerine seramik kullanman daha mantıklı olur bence. Biyolojik döngüsü oturmuş bir akvaryumun suyu zaten cam gibi olur.
![]() |
|
|
İskender ÇAT 200*60*70 = 1 Adet Serrasalmus Rhombeus Bazıları Asla Evcilleşmez... |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
isko yazdı:
Sinan zeolitleride her yıl yenilemen gerekir. Kaldıki dış filtrede nekadar zeolit kullanıyorsun? Zeolitin yerine seramik kullanman daha mantıklı olur bence. Biyolojik döngüsü oturmuş bir akvaryumun suyu zaten cam gibi olur.
![]() Mart ayından beri döngünün oturması için sabırsızlıkla bekliyorum |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
Zeoliti bir kutu koydum. Sanırım 500 gr olması lazım. Onu koku için koymuştum ve gerçekten 2 günde koku olayını çözdü.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
http://www.otuz.com/product_info.php?cP ... s_id=28504
Bu ürün hoşuma gitti. Tecrübeli arkadaşlar ne der ? |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
subarusti yazdı:
http://www.otuz.com/product_info.php?cPath=9420_1214_9365&products_id=28504
Bu ürün hoşuma gitti. Tecrübeli arkadaşlar ne der ? Sinan faydalı bir ürüne benziyor ama açıklamalar yetersiz.En önemlisi kaç litrelik tank için ne kadar kullanılması gerektiğini yazmamışlar. ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
subarusti yazdı:
http://www.otuz.com/product_info.php?cPath=9420_1214_9365&products_id=28504
Bu ürün hoşuma gitti. Tecrübeli arkadaşlar ne der ? Sinan faydalı bir ürüne benziyor ama açıklamalar yetersiz.En önemlisi kaç litrelik tank için ne kadar kullanılması gerektiğini yazmamışlar. ![]() Mail ile sordum her paket 200 Lt içinmiş Bence bizim tanklara yeterli gelir. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
subarusti yazdı:
Mail ile sordum her paket 200 Lt içinmiş
Bence bizim tanklara yeterli gelir.O zaman fiyatı uygun bir de acaba ne kadar sürede bir değiştirlmeli. Çünkü açıklamasında toksit maddeleri emer yazdığına göre bir noktadan sonra doyuma ulaşıyordur diye tahmin ediyorum. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
subarusti yazdı:
Mail ile sordum her paket 200 Lt içinmiş
Bence bizim tanklara yeterli gelir.O zaman fiyatı uygun bir de acaba ne kadar sürede bir değiştirlmeli. Çünkü açıklamasında toksit maddeleri emer yazdığına göre bir noktadan sonra doyuma ulaşıyordur diye tahmin ediyorum. Bana o süreler çokta inandırıcı gelmiyor. Zeolit içinde 3 ay diyorlar ama 4 aydır duruyor bende ve görevini yaptığına inanıyorum. Ayrıca 3 ayda bir defada olsa çıkarıp tanzikli suya tutsak toksitleri azaltmış olmazmıyız ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
subarusti yazdı:
Bana o süreler çokta inandırıcı gelmiyor. Zeolit içinde 3 ay diyorlar ama 4 aydır duruyor bende ve görevini yaptığına inanıyorum. Ayrıca 3 ayda bir defada olsa çıkarıp tanzikli suya tutsak toksitleri azaltmış olmazmıyız
![]() Sinan haklısın belki tuzlu suyla temizlemek faydalı olabilir ama toksitleri bu şekilde berteraf edebilirmiyiz bilmiyorum, bu konuda yeterli bilgim yok. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Bence bizim tanklara yeterli gelir.