Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Canlı Yemin Yasaklanması
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
lionhope yazdı:
Firat bombasin kardesim:) Allah iyiligini versin,
Bayram Abi birbirimizi kirmadiktan sonra hersey tartisilsa daha guzel olmaz mi? Ustelik gecmisteki tartismalarda biz yeni nesil piranhacilar yoktuk, bence tartisilmasindan ziyade takinilan uslup onemli abi. Peki yeni yetme piranhacılar byrun bakalım Canlı yem tartışmasına Umarım siz bir sonuç alırsınız ![]() |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 18.03.2011 04:45 İleti: 560 Yaş: 50 Konum: Eryaman - Ankara (izmir'li) |
|
|
İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
lionhope yazdı:
Firat bombasin kardesim:) Allah iyiligini versin,
Bayram Abi birbirimizi kirmadiktan sonra hersey tartisilsa daha guzel olmaz mi? Ustelik gecmisteki tartismalarda biz yeni nesil piranhacilar yoktuk, bence tartisilmasindan ziyade takinilan uslup onemli abi. Peki yeni yetme piranhacılar byrun bakalım Canlı yem tartışmasına Umarım siz bir sonuç alırsınız ![]() Yeni yetme degil abi "Yeni Nesil" Yeni yetme yasini basini almis kisiler icin kullanilmaz diye biliyorum bu kıt Türkçe'me rağmen Sonuc almak degil abi, sadece gerekirse efendice, ozgurce tartismak! |
|
|
1975 İZMİR Eryaman / Ankara 150 x 60 x 60 High Tech Neon Tetra, Kirmizi Burun, Rasbora, Kiraz Karidesi 100 x 40 x 50 Melek, Discus |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Bende çekildim aradan inşallah herkes beni anlamıştır .
Canlı yemin tartışması bile foruma canlılık katıyor Ben dahada bişey yazmam . |
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 29.11.2009 21:49 İleti: 627 Yaş: 44 Konum: ankara |
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Bende çekildim aradan inşallah herkes beni anlamıştır .
Canlı yemin tartışması bile foruma canlılık katıyor Ben dahada bişey yazmam . Canlı yeme evet diyenler ve hayır diyenleri yine ikiye bölünecek gibi duruyor. ama olmuyor be canlı yemsiz de olmuyor. 10 luk sürüm oldu canlıyem izlemek için haftada sadece 1 günü ayırırdım kendime 13 lük sürümde ise daha bir keyif verdi izlemesi. ha şimdi 50x ölümcül sular belgeselini izlemeye devam ediyorumki keyfine paha biçilemez. su ürünlerini canlı yemden saymamak lazım aslında. canlı yem olacaksa kara canlılarını ksunmalıyız canavarlara. asıl canlı yem o dur. Herkezin kendi seçimi , kendi keyfi , kendi seçimi... İyi forumlar |
|
|
E.C.Y e.c.y@mit.tc ANKARA Kalecik Yaş 30 Pygocentrus Nattereri X 50 Vatoz 20cm-30cm X 2 130cm X 65cm X 65cm 2 X Pitbull |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 49 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
|
Evet foruma canlılık getirdiği kesin ama benim de ricam lütfen ama lütfen kimse kimseye saygısızlık yapmasın. Buna göre ;
Benim canlı yemden anladığım piranha sahiplerinin balıklarındaki bu koparma hırsını başka bir canlı üzerinde onu eze eze başarabildiğini görmek. Ben balıklara canlı yem verilmesinin balıkların doğalarında olduğu fikrine kesinlikle katılmıyorum. Canlı yem sadece kişinin akvaryumun karşına geçerek verilen yemi izlemesi ve vay bee diyerek keyifle onu seyretmesidir. Zaten öyle olmasaydı canlı yemi akvaryuma atar ve oradan uzaklaşırdık değil mi Oturup onu nasıl parçaladığını seyretmezdik. İşte hayatın içerisinde her yönde ince çizgiler olduğu gibi burada da ince çizgiler var arkadaşlar. Hele kara hayvanlarının verilmesi konusu bence tamamen yanlış. Balıkların formlarında canlı yem verilmediği zaman hiçbir değişiklik olmuyor. Olmadığı gibi balıklar özelliklerinden de hiçbir şey kaybetmiyorlar. Yine aksini düşünecek olursak da neredeyse forumdaki bütün balıklar f1 diye tabir ettiğimiz ya da adı neyse akvaryumda üretilmiş balıklardır. Bunların hiçbiri doğal yaşamının d sini bile görmemişlerdir. Fakat hiçbirinin de uygun şartlar hazırlandığında verilen yemlere tepkisi farklı olmaz. |
|
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 18.03.2011 04:45 İleti: 560 Yaş: 50 Konum: Eryaman - Ankara (izmir'li) |
|
|
serkan akkaş yazdı:
lütfen ama lütfen kimse kimseye saygısızlık yapmasın.
|
|
|
1975 İZMİR Eryaman / Ankara 150 x 60 x 60 High Tech Neon Tetra, Kirmizi Burun, Rasbora, Kiraz Karidesi 100 x 40 x 50 Melek, Discus |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
lionhope yazdı:
serkan akkaş yazdı:
lütfen ama lütfen kimse kimseye saygısızlık yapmasın.
![]() |
|
|
E.C.Y e.c.y@mit.tc ANKARA Kalecik Yaş 30 Pygocentrus Nattereri X 50 Vatoz 20cm-30cm X 2 130cm X 65cm X 65cm 2 X Pitbull |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 08.09.2011 10:52 İleti: 6026 Yaş: 48 Konum: İstanbul 20/07/1977 |
|
|
Serkan söylediklerine A'dan Z'ye katılıyorum, bunun üzerine fazla laf söylemeye gerek yok herhalde.
|
|
|
Mehmet SOVUK Avcılar / İSTANBUL High Tech Planted Tank: 75*50*50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 06.05.2005 16:04 İleti: 5817 Yaş: 42 Konum: İstanbul |
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Canlı yem yasak değildi bunca zaman bundan sonrada olmamalı senin canlı yem vermemen gibi herkes istediği zaman canlı yeme karşı çıkmlalı veya devam etmeli.Tartışarak ne senin canlı yem atmanı sağlayabiliriz nede canlı yem atanların önüne geçebiliriz konu devam ederken zaten çoğu adam sıkılıp vermemeye başlayacak yada bir can çekişmeye şahit olup.
Bir sürü cevap hakkı doğmuş ama sen belliki kendin gibi düşünüyosun kimse senle birebir aynı düşünmüyor benlede ortası bulunacak bir konuydu bulundu ayrı başlık açıldı isteyen izler istemeyen izlemez. Tuzla ısıyı yükseltmeyide ayrı başlıkta tartışalım istersen koca karımı kocapiranhacı ilacımı bulalım bilimsel olarak . Seni anlayamıyorum açıkçası,şu yazdığın yazıyı lütfen baştan oku istersen.Sonra kim kendi gibi düşünüyor kim düşünmüyor tekrar bir karar ver abi. Resmen bütün olguları (kendi düşüncenle) kendi başına aşıp konuyu özetleyip konuya son noktayı koymuşsun Sonrada benden,gel diğer konuda tartışalım diyorsun Cevap hakkı doğmuş diyorsun,ne cevabı ya gözünü seveyim. Hangi soruma cevap verdiniz? Tek bildiğiniz konuyu değiştirmek yada cevap ''canlı yem görecelidir,isteyen verir isteyen vermez'' Siz resmen Şiddet şiddeti doğurur diyorsunuz,şiddetsiz forum olmaz diyorsunuz.Böyle bir anlayış varmı yaaa... Sonrada ''niye millet böyle vicdansız'',''niye böyle cani olaylar ile karşılaşıyoruz'' dimi????? Arkadaşlar vicdanı olmayanlar vicdansızlıklar ile yoğurulur bunu unutmayalım!!!! İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Hala canlı yem muhabbeti yapılabiliyorsa bu forumda bence forum konu bulmakta zorlanmaya başlamış ve tıkanmış durumda demektir. Eski konuları deşelemenin anlamı yok , yeni , taze konular bulunsa ve tartışılsa daha iyi olur.
Valla abicim,tartışma her zaman gelişimi getirir. Konu eski bir konu değildir,kaldıki çözümlenmeyen konu eski değildir. Bence doğum günü kutlamak yerine tartışılan konuya müdahil olup konuya hız kazandırmalıyız. Seninde bir büyüğümüz olarak katılmanı bekleriz. ecy00 yazdı:
Canlı yeme evet diyenler ve hayır diyenleri yine ikiye bölünecek gibi duruyor
Abicim hiçbir zaman ikiye bölünmedik bölünmeyecezde işallah emin ol |
|
.......................Uğur Erdil.....................
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Birde abilerim kardeşlerim tartışma konusunu tekrardan açmak istiyorum.
Yazışmalarımdan sert bir tavır veya başka bir şey sezmeyin lütfen!!! Tartışılan konu ilen ciddi ve kaydadeğer konular ile iletişim kurulması gerekirki sonuca cıvıtmadan varılabilinsin. Burda tartıştığımız konularlada kimsenin arasının bozulduğu veya bölündüğü yoktur!!! Lütfen böyle düşünmeyelim,düşünüyorsakta bunun gibi mesajlaşmaları yapmayalım,çünkü insanların arasını açan şey ortada böyle birşey yok iken bu gibi cümlelerle araya girmektir. Varsa mesajlaşmalarımda konuştuğum kişiyi kıracak bir mesaj,bunu belirtsin ondan binlerce kez özürdilerim. Birde Bayram abim,yeni yetme gibi bir cümle olmadı be abi. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Abicim hiçbir zaman ikiye bölünmedik bölünmeyecezde işallah emin ol
Dedin ama herkes biliyor bunu? Canlı yeme evet - Canlı yeme hayır Diyen iki grubumuz var. bölücülük le bölünme karışmasın aman ha.... Tartışmalar bencede iyi oluyor en azından aktif bir konumuz oluyor ve Muhabbetimiz artıyor.. İyi değilmi |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Yoook abim,öyle bir gurup olsa bugün birbirimiza selam bile vermezdik emin ol....
O mevzuyu Utku abi görüp uyardı bende kaldıralım abi doğru dedik. Dolayısı ile evet veya hayırı içeren bir yazı veya kişinin görüşünü belirten siyasal bir etiket yok hiçbirimizin banner larında.... Kaldıki bölcülük veya bölünme gibi kavramların aramızda yeri yoktur... Şahsen ben canlı yem başlığına girmem abi,bu bölünme değildir seçim meselesidir. Canlı yem veren birisine başka bir konuda elimden gelenide yaparım abi. Asla bu canlı yem veriyor diye cevap vermemezlik falan yapmayız bunu yapsaydık işte ozaman aramızda bir bölünme olmuş olurdu.... Böyle bir şeye kalkışana en başta ben karşı çıkarım abi zaten..... Dediğin gibi abim tartışmak yararlı bir şeydir,tartışmalarımızın arkadaşlılarımızı etkilememesi dileği ile ![]() |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
TORK yazdı:
Yazışmalarımdan sert bir tavır veya başka bir şey sezmeyin lütfen!!! Tartışılan konu ilen ciddi ve kaydadeğer konular ile iletişim kurulması gerekirki sonuca cıvıtmadan varılabilinsin. Burda tartıştığımız konularlada kimsenin arasının bozulduğu veya bölündüğü yoktur!!! Lütfen böyle düşünmeyelim,düşünüyorsakta bunun gibi mesajlaşmaları yapmayalım,çünkü insanların arasını açan şey ortada böyle birşey yok iken bu gibi cümlelerle araya girmektir. Varsa mesajlaşmalarımda konuştuğum kişiyi kıracak bir mesaj,bunu belirtsin ondan binlerce kez özürdilerim. Birde Bayram abim,yeni yetme gibi bir cümle olmadı be abi. Uğurcan niye olmasın , aşağıda sözlük anlamı var. Tartışmaya yeni dahil olanlar için söylenmiştir. (Yada hobiye yeni başlayanlar için) O kadarda nazımız olsun yani. Hemen alınıyorsun Herhangi bir uğraşta kıdemli olanların acemiler için kullandığı bir söz. 'Sen yenisin galiba' tavrının evvel zaman içindeki aksettiriliş biçemi. (06.03.2008 15:46) (bakınız: zaman, acemi, cemile, erhan, yeni, aman, sen yenisin galiba, galiba |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
TORK yazdı:
Yazışmalarımdan sert bir tavır veya başka bir şey sezmeyin lütfen!!! Tartışılan konu ilen ciddi ve kaydadeğer konular ile iletişim kurulması gerekirki sonuca cıvıtmadan varılabilinsin. Burda tartıştığımız konularlada kimsenin arasının bozulduğu veya bölündüğü yoktur!!! Lütfen böyle düşünmeyelim,düşünüyorsakta bunun gibi mesajlaşmaları yapmayalım,çünkü insanların arasını açan şey ortada böyle birşey yok iken bu gibi cümlelerle araya girmektir. Varsa mesajlaşmalarımda konuştuğum kişiyi kıracak bir mesaj,bunu belirtsin ondan binlerce kez özürdilerim. Birde Bayram abim,yeni yetme gibi bir cümle olmadı be abi. Uğurcan niye olmasın , aşağıda sözlük anlamı var. Tartışmaya yeni dahil olanlar için söylenmiştir. (Yada hobiye yeni başlayanlar için) O kadarda nazımız olsun yani. Hemen alınıyorsun Herhangi bir uğraşta kıdemli olanların acemiler için kullandığı bir söz. 'Sen yenisin galiba' tavrının evvel zaman içindeki aksettiriliş biçemi. (06.03.2008 15:46) (bakınız: zaman, acemi, cemile, erhan, yeni, aman, sen yenisin galiba, galiba |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye
Kayıt: 03.10.2011 00:20 İleti: 487 Yaş: 33 Konum: Istanbul/Kadikoy |
|
|
Bence ortada gulunecek birsey yok??
![]() |
|
![]() 60*54*40Cherax quadricarinatus(Dişi/Erkek). 100*55*60Pygocentrus NattereriXXX. |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

byrun bakalım Canlı yem tartışmasına