Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Nitrat Azaltma Yöntemleri
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bir forum da nitrat seviyesini düşürmek için şöyle bi tavsiye vardı.
Votka: Sistemde yaşayan anaerobik bakteriler belli bir besin kaynağına ihtiyaç duyarlar. Bunun en önemlisi ise etil alkoldür. Sisteme dışardan fazla miktarda etil alkol ilave edilmesi bu bakterilere ekstra besin kaynağı ve enerji sağlayacağı için mevcut kolonilerin hızla artmasına, dolayısı ile nitratın çok daha hızlı bir şekilde elimine edilmesine sebep olur. Votka da etil alkol içerdiğinden akvaryumda kullanılabilir. Bu metodun bilinçsiz kullanılması farklı bileşiklerin çökelmesine ve kontrolsüz alg oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Sizce bu mümkün olabilir mi? |
|
|
Murat TATAR
25 istanbul \ erenköy |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 14.10.2006 07:40 İleti: 9827 Yaş: 48 Konum: İzmir |
|
|
Bazı hobiciler kullanıyor sumplı sistemlerde!
|
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Sirkeninde nitratı düşürdüğünü ve ph'ı düşürdüğünü duymuştum. Bana göre nitrat doğal yollarla dengede tutulmalıdır. Bu tür yollarla sabitlemek çok zor olacaktır
|
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 15.01.2008 21:13 İleti: 1908 Yaş: 33 Konum: İstanbul |
|
|
İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Sirkeninde nitratı düşürdüğünü ve ph'ı düşürdüğünü duymuştum. Bana göre nitrat doğal yollarla dengede tutulmalıdır. Bu tür yollarla sabitlemek çok zor olacaktır
Katılıyorum Bayram abiye doğal yolla çözmek en iyisi gibi. |
|
|
OKAN
YILMAZ Yaş : 17 2 Nattereri 13-14Cm. 9 Nattereri 17-20 Cm.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Nitratı düşürmenin en etkin yöntemini buldum gibi... Ama kesinleştirmeden birşey söylemek istemiyorum. Ama temelde etil alkolünkine benzer bir mantık var.
Ama hızlı bir şekilde düşürmek istiyorsanız: Seachem Prime suya eklenecek; Seachem Denitrate ve Purigen filtreye konulacak.... Bu arada Purigeni neyin içine koyacağım sorununu aştım çok şükür. Ben Umredeyken Seachem The Baglerim gelmiş Amerikadan kargo ile. Yarın kullanmaya başlayacağım inşallah. |
|
| Sayfa başı | |
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Alkol,sirke gibi ürünler ile olacak iş değil hem sağlıklı değil hemde etik değil bana göre.Çok hassas bir konu alkol sonuçta doz aşımında hüsranla sonuçlanabilir.
Nitratı en iyi ve sağlıklı düşürme yöntemi dip çekerek yapılan su değişimleridir.Tabiki bu iş için üretilen kimyasallar var ve içlerinde işe yarayanlarıda mevcut.Fakat benim görüşüm en mantıklı nitrat düşürme yok etme yöntemi su değişimidir. |
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Webmaster
Kayıt: 07.09.2007 10:43 İleti: 5606 Yaş: 42 Konum: Bayraklı / İzmir |
|
|
Sirke koku da yapar. :S
|
|
| Selman KARA | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 06.05.2005 14:09 İleti: 2108 Yaş: 56 Konum: ..::Muğla::.. |
|
|
Sirke ve limon suyu ph düşürür. Nitrat için vodka kullanan insanları duydum ama hiç birini denemedim.
Bence de en iyi nitrat düşürme yöntemi su değişimidir. Biz zamanında tuz ve torftan başka kimyasal kullanmazdık, tanklarda ağzına kadar natt. kakılıydı. |
|
| ...::: Kerem CUMALI :::... | |
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Düzenli dip çekimi kesin çözümdür bence isteğe göre su mercimeğide kullanılabilir bence.Tabiki dip çekimi ile beraber.
Ben sirkeyi limonu denedim sırf merak ettiğim için artısını veya eksisini görmedim.Alkolde levrek ve cupra yanında olabilir ama tankın için olmaz bence. |
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 08.06.2007 01:20 İleti: 625 Yaş: 40 Konum: istanbul-dragos |
|
|
Ben aslında tuz bile kullanmıyorum.
|
|
| cihan evitan yas:23 istanbul 115*55*55 [img]Bitkili Kurumunda | |
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Düzenli dip çekimi yeterli oluyor.Başka bişeye ihtiyaç duymadım.
|
|
METİN ÇAVUŞOĞLU (uşak)![]() ![]() (7 adet 20 cm(5.5 yaşında) p. nattereri) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 23.05.2007 08:01 İleti: 1186 Yaş: 49 Konum: istanbul |
|
|
Haftada bir su değişimi hariç,yemlemenin ertesi günüde dip çekimi yaparak nitratın yükselmesini önlediğimi düşünüyorum.Nitrat =dışkı ise çoğunluğu tabikide, mekanik olarak bunu yapıyorum.
|
|
|
TuĞfAn DiKeR YAŞ 38 İST.Büyükçekmece SPİLOPLEURA GOLD |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.07.2005 11:01 İleti: 8005 Yaş: 52 Konum: Pendik İstanbuL |
|
|
Tuzlu su tankların da çok su değişimi maliyeti körüklediği için tercih edilmediğinden , değişik kimyasallar alkolden şekere kadar denenmiştir. Bizim tanklarda bu zahmete gerek yok su maliyetimiz olmadığından taze su ile değişm hem balıklarda büyümeyi tetikleyecek hemde temiz suyumuz olacaktır.
|
|
|
MirsaT BehçeT Pendik İstanbuL Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 15.01.2008 21:13 İleti: 1908 Yaş: 33 Konum: İstanbul |
|
|
Bencede nitratı yoketmenin en güzel yolu suyu tamamen değiştirmektir , kökten çözüm.
|
|
|
OKAN
YILMAZ Yaş : 17 2 Nattereri 13-14Cm. 9 Nattereri 17-20 Cm.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
onur1234 yazdı:
Bencede nitratı yoketmenin en güzel yolu suyu tamamen değiştirmektir , kökten çözüm.
Çok yanlış Suyu tamamen değiştirmek çok tehlikelidir,kısmen dip çekimi uygundur. |
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz