Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Canlı Yemin Yasaklanması
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 06.05.2005 16:04 İleti: 5817 Yaş: 42 Konum: İstanbul |
|
|
Herkese merheba,bu konu ile alakalı biraz daha beklemem gerekiyordu ama Cem abimizin sorduğu soru üzerine vereceğim cevap sonradan açmayı düşündüğüm bu başlığın temasına yönelik olacağı için başlığı şimdi açmak ve bu konuyu tartışmak istedim işallah hayırlı neticelere ulaşırız.
cemdogac yazdı:
Canlı yeme karşı bir kampanya başladı da haberimiz mi yok Uğur'um.
Sevgili Cem abim,işallah başlar bir bakımada öyle diyebiliriz.Ben uzun birsüre önce birdaha canlı yem atmıyacağım üzerine karar almıştım.İmzama eklediğim banner içinde,benim gibi hobidaşlarında çoğalmasıyla forumda canlı yemin yasaklanmasıyla ilgili bir çalışmaya imza atılmasına yönelik bir kampanya girişimi gibi bir şey yapılabilmesine olanak sağlama maksatlı bir adım diyebiliriz. Bu güne bu gün,İtalya piranha forumu canlı yemi kınıyor. Kaldıki müslüman kimliğimizin altına bize Kuran-ı Kerim de emredilen canlılara yönelik emirleri göz arda edemeyiz işallah geç olmadan bazı şeyleri çabucak kabullenir ve içinde bulunduğumuz durumdan sıyrılırız. Burada cümlelerimi uzun tutarak okumaktan sıkılacak veya kendi bilgilerimi yansıtarak iklemde kalacak arkadaşlar olacağını bildiğim için Biryerden alıntı yaptım,dikkate alan hobidaşlarımızın dikkatle okumasını rica ederim. http://www.nur.org/tr/nurmektebi/nurkut ... unmasi_825 |
|
.......................Uğur Erdil.....................
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 27.12.2009 22:03 İleti: 793 Yaş: 33 Konum: istanbul/s.çiftliği |
|
|
Bencede haklısın uğur abi bu kampanyaya bende katılıyorum.
|
|
|
İbrahiM AtaÇ istanbul Serrasalmus Compressus(shooker) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 25.06.2006 18:39 İleti: 7429 Yaş: 45 Konum: İstanbul |
|
|
Ben katılmıyorum akvaryuma balık kafese kuş koymamk lazım o zaman bütün canlılar insanlara doğaya hizmet için ise yaratılmış biz amacın dışına çıkıyoruz amazonda leş yiyp suyu temzilemesi gereken hayvanı akvaryuma tıkıyoruz.Dengeyi elimizle bozup en büyük günahı işliyoruz
Akvaryumda ölen yolda ölen balıkların hakkını nasıl ödeyecez ?.Üretim yapıyoruz akvaryumda binlercesi canlanıyo birbirlerini yiyerek yada başka sebeplerden( en büyük sebep doğada olmayışları) ölümlerine sebep oluyoruz bunun altındna nasıl çıkacağız bu mantıkla yatacak yerimiz yok . Zevk için veya sağlık beslenmeleri için bir canlı yem verilmiş veya doğal yaşam hakları elindne alınmış aynı şey canlı yem olan balık belkide akvaryumda yaşayandan canlı mühebbet hapis yatması geren adamın ölmeyi istemesi gibi. Bence canlı yem hakları ve piranhanın hakkını vermek lazım. |
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Ben katılmıyorum akvaryuma balık kafese kuş koymamk lazım o zaman bütün canlılar insanlara doğaya hizmet için ise yaratılmış biz amacın dışına çıkıyoruz amazonda leş yiyp suyu temzilemesi gereken hayvanı akvaryuma tıkıyoruz.Dengeyi elimizle bozup en büyük günahı işliyoruz.Akvaryumda ölen yolda ölen balıkların hakkını nasıl ödeyecez ?.Üretim yapıyoruz akvaryumda binlercesi canlanıyo birbirlerini yiyerek yada başka sebeplerden( en büyük sebep doğada olmayışları) ölümlerine sebep oluyoruz bunun altındna nasıl çıkacağız bu mantıkla yatacak yerimiz yok .
Katılmamakta özgürsün abim,yanlız şunaları bilmelisinki;yeryüzünde ve alemde Allah (c.c) iradesi dışında hiçbirşey şüphesiz yok olamaz.Bu yüzden cenab-ı hak biz insanlara araştırma gelişme için havanat alemini sunmuş,bizlerde layıkı ile araştırıp gelişerek çiftleştirmeyi başardık ve natt. dünyasına daha az müdahale edilmeye başlandığı (tabiki tüm dünyanın üretim deneyimi ile) ve gerçekleşmiş olması muhakkak.Dolayısı ile bizler bu aleme müdahale etmeseydik gelişemezdik,önüne gelen natt. getirirdi.Diğer türlerin çoğaltılmasının başarısı şüphesizki doğaya daha az müdahalenin sonucu olacaktır ve müdahale etmeden bu insanoğlunun iradesi ile gerçekleşemez.Sonuçta ortada araştırma ve gelişmenin yanında insan oğluna sunulan zevki meselesi yer alır,dolayısıyla bu mubah sayılır.Bizlerin üretim yaparken kaybtiğimiz canlılar bizim hükmümüz ile canını kaybetmez buda mubahtır.Yanlız kendi hükmümüz devreye girdiğinde değişir,bile bile katletmek bile bile can almakta mubah söz konusu değildir!!! Bir gülü bile dalından kopartırkenki hissiyat,katletmeye güzelliğin görünümünü silmek bile olduğunda öbür dünyada şüphesiz azabı vardır. U.Dalkılıç yazdı:
Zevk için veya sağlık beslenmeleri için bir canlı yem verilmiş veya doğal yaşam hakları elindne alınmış aynı şey canlı yem olan balık belkide akvaryumda yaşayandan canlı mühebbet hapis yatması geren adamın ölmeyi istemesi gibi. Bence canlı yem hakları ve piranhanın hakkını vermek lazım.
Bu cümleler yanlış abim,keşke bu cümleleri kurmamış olsaydın. Canlı yem vererek bir netice alan bir hobici çıksın ben tezimden vazgeçicem.Canlı yem neye yaramış? -Çiftleştirmeyemi -Saldırganlığamı -Sürü bilincinemi -Renklerinin yerine gelmesinemi -Daha çabuk büyümesinimi Renklerinin getirmek (kırmızılaştırmak) hariç hepsine videolarımla ispatlamış olduğumu düşünüyorum.Nasip olursa renk pigmentleri hakkında güzel bir çalışmam olacak,işallah ondada sonuç alıcaz. Yanlız,nedir? Beslediğimiz tür avcı bir türdür ve doğasında canlı kaynaklıda beslenmektedir.Doğadan gelen balığın sadeece canlı yemi tercih etmesi ve balığın gelişimi ve kaybedilmemesi için canlı yemin verilmesi mubahtır. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Drogba yazdı:
Bencede haklısın Uğur abi,bu kampanyaya bende katılıyorum.
Hayırlı olsun işallah,eyvallah. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Akvaryumda Piranha beslemenin neye faydası varsa canlı yem atmanında ona faydası var.Doğanın sunduklarını sunmazsak sağlıklı değil bence doğada 1 2 sezon yaşayan caribayı yıllarca hapsediyoruz onun yaşamasına sebep olduğumuz için cennetliğiz onlar seçilmiş balıklar besleyen yakalayan seçilmiş satan seçilmiş insan diyemi bakmalıyız.
Biz nasıl ,tavuk ,koyun,keçi,inek ,deve bize ne kadar ihtiyaçsa onlarada ihtiyaçtır . Katıksız hücre cezası çeken bir insan düşün et tavuk balık vs. şart değil ekmek yesede yaşar yada ıssız adada sürekli muz ananas ovakado kivi yiyen adam oda yaşar sadece pond yemle veya doğada kalsa tadını bilemeyeceği karidesi kalamarı yiyip yaşayan piranha gibi . |
|
![]() Utku DALKILIÇ 30 (535) 326 9 888 kardelen.cicekcilik@hotmail.com www.utkudalkilic.com Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Valla abim mesajına cevap vermek isterdim ama bu mesajına yukardaki mesajımda yer verdiğimi ve yeterince açık olduğumu düşünüyorum o bakımdan birşey diyemicem.
Yanlız bir cümlen ile işallah fikrini değiştirebilirim. ''Biz nasıl ,tavuk ,koyun,keçi,inek ,deve bize ne kadar ihtiyaçsa onlarada ihtiyaçtır'' Öncelikle insanlar ve hayvanat aleminin karşılaştırlıması ve örnek verilmesi kesinlikle yanlıştır.Sebebi insanoğlunun canlı aleminin en üst derecesinde olmasıdır. Hadi bunları bir kenara bırakalım farzedelim hayvanat alemi ile insan oğlunu kıyaslayalım.(verdiğin örneğe istinaden) Bizler et tavuk yumurta vs. gibi aldığımız besinlerin proteğinleri biliyor ve kendimizi aldığımız besinlere göre geliştiriyoruz.Oysa balığını canlı yem yiyerek ne gelişmesine ne çiftleşmesine nede daha agresif olmasına yol açıyorsun.Eğer bir yararını ispatlayabilirsen bende yedirecem. Bizlere helal kılınan ve gereksimlerimiz olan bu şeylerin içinde domuz neden yok? Şüphesiz uygun görülmediği için diğer kesim hayvanlarından faydalanmamız için bir kısıtlama var. Ta ki uygun görülmeyen ve elimizin altında olan imkanlar ile beslenmesi mümkün olan bir canlıyı canlı yem vermeden beslememiz gibi. Domuzun pisliğini yemesinin ötürü kılınan haramiyet domuzdan faydalanılmasını yasaklamamıştır.Onun pislğinden yanıcı gaz üreterek ve derisinden faydalanıp çeşitli sanayi kuruluşlarında kullanılması mümkündür. Oysa canlı yemin,bir canlının hayatını;beslenen balığa hicbir kazancı olmadan,başka bir canlının canını almak neye istinaden mümkün kılınabilinir? |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Abi bilimsel faydası vardır yoktur ona sen ben karar veremeyizki araştırmak lazım çıplak gözle anlaşılmıyo olabilir.Piranhada doğada leş yiyici oda mındar hayvan o zaman dükkana eve sokmayalım.
Valla Uğur forumu 5 sene geriye attın konu yine canlı yem günahmı değilmiye geldi daha doğrusu günah diyip yeni bir çığır açtın.Her eleemenin akvaryumda her ölümün hesabını vereceksek ki bence öyle japonun hesabınıda veririz Allah affeder ilerde tövbe eder lepistes beslemeye başlarız.Yada amerikan balığı yerine yerli sazan alabalık. İnsan hayvan kısıtlamasındna çok yaptığımız işin savunulacak yanı yok onu demeye çalışıyorum doğasından koparmaya hapsetmeye yaşatmaya çalışmaya. |
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Doğrudur abi,senin kendi düşüncendir saygı duyarım.
Forum böyle şeyler ile gelişir geçikmez!!! Ayrıca yanlışlarımızı düzeltmek için 5 değil 50 sene öncesine gitmek mümkün olsa ve nekadar aciz olacağımızı bilsek yinede gitmemiz gerekir. Diğer hobidaşarımızında fikrini almak isterim. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Ancak hobby biraktigim gun canli yemi birakirim.Yoksa piranha besleyipte canli yem vermeyen kisi gozumde hakiki piranhaci degildir.Allahim ne guzelde yaratmis piranhalari o disler sus diye vermemis demi avini parcalasin diye vermis piranhalarimizda bunlari cok guzel kullaniyorlar masallah.
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Keşke gidebilsek çok gerilere ısıtıcı yokken akvaryumda havuzda doğasının dışında tropikal balık beslemek mümkün olmazdı.
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 25.08.2008 15:33 İleti: 4918 Yaş: 36 Konum: İst/Güngören |
|
|
Uğur abi bu iş kişide biter,forumda yeni piranha beslemeye başlayan her üye muhakkak canlı yem videolarından etkilenip piranha beslemeye başlamıştır kimseninde canilik olsun diye canlı yem attığını zannetmiyorum bunda en büyük etken merak bence,zaten merak yavaş yavaş geçince eski istek kalmıyor kimsenin hergün canlı yem verdiğini zannetmiyorum,kendimden örnek verim ilk başlarda ayrı bir tankda pengasus beslerken şimdi ayda bir veya iki defa canlı yem veriyorum ve canlı yemin balıklara faydası olduğunu düşünüyorum canlı yemin verildiği hafta yapılan normal yemlemelerde bunun etkisi çok belli oluyor.
|
|
|
..::Tolga Erener::.. İstanbul/Güngören Yaş:21
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 19.11.2007 19:53 İleti: 3856 Yaş: 48 Konum: İstanbul/Avcılar |
|
|
Şimdi bu tartışma Utku ile Uğur arasında geçiyor gibi,her ikisininde haklı dayanakları var bence.
Uğur'un düşündüğü gibi bakarsak sonuçta bu balıklara üzerinde et olan ne verirsek yiyiyor,canlı hayvan vermesekte olur.Hatta dediği gibi canlı yenin ne faydası olabilir...(ben buna katılmıyorum) Utku ise farklı düşüncede,işin günah boyutuna bakarsak balıkları akvaryum ortamına hapsetmekte günah diyor,oda kendi benzetmesine göre haklı. Kendi düşünceme göre;arkadaşlar doğasında vahşi ortamda yetişen bu balıkları besliyorsak bence doğasına uygun şekilde beslemek gerekir diye düşünüyorum.Ben balıklarımı hiç bir zaman rutin olarak beslemedim,haftanın her günü farklı yemler vermeye çalıştım.Kırmızı etten tutunda canlı yeme kadar hepsini veriyorum.Uğur biraz işin bilimsel yönüne kaçmış,birazda dinimize göre günahlardan bahsetmiş.Günah konusu başka başlıklar altında yeterince tartışıldı ama net bir şey ortaya çıkmadı,sonuçta herkesin kendine göre bir hesabı vardır.Bilimsel yönüne bakarsakta piranhalar için değil ama doğasında etobur olan hayvanların kafes ortamında bile avlanma içgüdüsü körelmesin diye canlı hayvanlarla beslendiğini iyi biliyorum.Doğada canlılarla beslenen türlerin kafes yada akvaryum ortamında gene canlılarla beslenmesinin bence muhakkak bilimsel bir yönü vardır.Buna en iyi örnek sanırım aşağıdaki link olabilir. http://www.haber7.com/video-galeri.php?cID=4413 Şimdi bu videoyu izleyenler bu tür hayvanların bir zaman sonra doğaya salınacağını sanmasın.Ömürlerinin sonuna kadar kafes ortamında kalan canlılarda bile bu uygulama yapılıyor. |
|
Taner SAĞIROĞLU![]() https://www.youtube.com/user/tnrefe ...The King oF Amazon... Serrasalmus Rhombeus Black Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Bu arada artemia su piresi gammarus tubifex un kurdu micro kurt canlı sınıfına giriyomu Uğur .
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 23.08.2008 10:54 İleti: 607 Yaş: 43 Konum: İSTANBUL |
|
|
U.Dalkılıç yazdı:
Bu arada artemia su piresi gammarus tubifex un kurdu micro kurt canlı sınıfına giriyomu Uğur .
Abi sizin Amazon macerası bence Hac organizasyonuna döner. |
|
|
Ergün DUYGU 1982 10 adet nat [img]http://pic1.resimupload.com/r6/thumb_616142004.gif[/img] İnsanlar paraya benzer içinde ATATÜRK yoksa sahtedir. |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz