Forum Nereye Gidiyor

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 34 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı İHTİYAR PİRANHACI

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.05.2010 16:21   İleti başlığı: Forum Nereye Gidiyor   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Forum içerisinde son zamanlarda amacını aşan ve üyelerin birbirleri ile zıtlaşmasına, tartışmasına ve hatta kırıcı düzeylere varan tartışmalara neden olan başlıklar açılmakta,

Bu başlıklar görünümde piranha ile ilgili açılmakla beraber başlık sonuna gelindiğinde görünen şey başlığın ya kasden yada bilmeden başka konulara saptığı ve üyelerin Dinci, Din karşıtı, gavur, kürt, Türk yada Türklük düşmanı gibi durumlara düşürüldüğünü görüyorum. (İster, istemez bazı başlıklarda düşüncelerimi yazarak benimde payım oldu, yani sütten çıkma ak kaşık değilim ve bu tür başlıklara zaten artık yazmayacağım)

Genel forum piranha haricinde, üye kaynaşmasını sağlayıcı başlıklar (resimlerimiz, doğum günleri , hobilerimiz vb. ) başlıklar için olmasına rağmen farklı amaçlar için kullanılmakta ve sonuç olarak istemediğimiz şeyler ortaya çıkmaktadır.

Bir başlıkta Türklük ve osmanlı üzerine hararetli tartışmalar yaşanırken sonucunda üyelerimizin birbirleri ile nerdeyse düşmanlığa varacak derecede birbirleri ile zıtlaşmaya başladığını ve dostluğun bozulmak üzere iken direkten döndüğünü görüyoruz.

Başka bir başlıkta ise canlı yem tartışmasının boyutlarının ı iğneleyici ve kırıcı laflarla bir sataşmaya dönerek ortamı gerdiğini görüyoruz.

Bence bu tür başlıklarla forum bir arpa boyu yol katetmemiş aksine zarar görmüştür. Üye arkadaşlarımız başlarını kaldırıp bunun farkına varmaları gerekir.

Burada, Türk, Kürd, Laz, Sağcı, solcu, Kemalist yada Atatürk düşmanı , vs. her türden arkadaşımız var.

Bilerek yada bilmeden Böyle yaparak bu tür kimlikleri ortaya çıkararak forum içinde ikilik yaratıldığının farkındamısınız?

Ne demek "Bizdensin" , "Aynı Yoldayız" son zamanlarda bu kelimelere çok fazla rastlar olduk.. Siz kimsiniz Allah aşkına? Bırakın böyle cahilce lafları :cry:

Yönetimin bu tür başlıkları insanları kırmamak için kilitlemediğini yada kilitledikden sonra mecburen kilidini açmak zorunda kaldığını görüyoruz.

Bana göre, Dini, Siyasi, Etnik kökenli, kişisel düşünce içeren, forum içerisinde ikilik yaratacak her türden başlığı daha kaynağında kaldırmak en iyisidir , Yönetim bu kuralı katı bir şekilde uygulamalıdır.

Şimdi burada dini , siyasi yazdım hemen bazı arkadaşlar kırıcı bir şekilde eleştiriye geçecekler amacım dini mesaj yazılmasın değildir, hepimiz müslümanız , kimse kimseden biraz daha fazla müslüman değildir. Ama bunları benim kimliğim bu kardeşim dercesine ortaya koymak , alet etmek hiç hoş değil

Çok sevip, saygı duyduğumuz bir arkadaşımız bu tür başlıklarla ilgili karşı fikirde olduğunu verdiği cevap ile belli ederse ne olacak? arkadaşlık forum dostluğu bitecek tabi, birden bir soğukluk başlayacak ..

En iyisimi gelin bu tür başlıklar açmayın, birbirimizi kırmayalamı..

Farkında isenizi uzun bir süredir forumda piranha üzerine faydalı doğru, dürüst hiç bir başlık açılmıyor..

Bir arkadaşımız gelin obefe'den faydalı başlıkları çeviri yapalım dedi ama kimseden çıt çıkmadı. Neden ??

Forum yavaş, yavaş amacından uzaklaşıyor gibime geliyor boş başlıklarla bir yere varamayız. Gelin piranha üzerine çalışalım, güzel başlıklar oluşturalım diyeceğim ama nerde??

Bu yazılanlar şahsi düşüncelerimdir ve yazılanlara cevap yazmayacağım.

Bir arkadaşımızın dediği gibi bu tür başlık ve tartışmalar yüzünden vakti zamanında forum çok zarar gördü , çok insan ayrıldı yada atıldı.

Şu anda gördüğüm kadarı ile dikenler temizlendi ve çok iyi , vefalı üye arkadaşlarımız var bu arkadaşlarımızın ve forumun kiymetini bilelim.

Gözümüzde şu üyenin, bu üyenin bir kökeni, siyasi düşüncesi, vs. olmasın o üyeyi sadece bir piranhacı olarak görelim
Burası piranha forumu , piranha konuşalım diyor ve düşüncelerinizi bekliyorum..
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar)
An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old)
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı wahsi_irkek

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.05.2010 17:33   İleti başlığı:    

Dediğiniz konular pek takip etmiyorum bu tartışmalara filan girmiyorum pek bilgi sahibi değilim ama tahmin edebiliyorum az çok anlattıklarınızdan

Çok doğrusun katılıyorum sana burda herkezin bir ortak noktası var oda balıllar bence bu keyfi bozmaya hiç bir forum üyesinin hakkı yok.

SAYGILARIMLA...
Resim

KaDiR SeVgİ
21 Kayseri
6+4=10-1=9-1=8-1=7 ad.nat.
130*50*60

Güzeli Güzel Yapan Edeptir, Edep İse Güzeli Sevmeye Sebeptir..!

Çevrimdışı yakuppolat

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 02.05.2010 17:59   İleti başlığı:    

Bayram abi gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsin.Forum olarak son zamanlarda biraz farklı konulara kayıldığı doğru belkide benimde suçum var.Bende forumu eskisi gibi görmek istiyorum.
Yakup Polat
yaş 28
istanbul/avcılar
Yeniden kısmetse

Çevrimdışı hades

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.05.2010 18:03   İleti başlığı:    

''Burası piranha forumu , piranha konuşalım diyor ve düşüncelerinizi bekliyorum..''
Bu cümledede dedigin gibi bayram abi burası piranha forumu başka konulara yer verilmemesi gerekiyor.Piranha sitesinde olması gerekenleri tartışıp fikir alışverişi yapabilcegimiz dostlugumuzu pekiştirecegimiz tek bir forumumuz var.Saygılar..
Emrah Kürekli

Çevrimdışı U.Dalkılıç

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

İletiTarih: 02.05.2010 18:38   İleti başlığı:    

Öyle yada bölücülüğe sebebiyet vermemek için bencede amacını aşan başlıklar olmamalı .Gevurun balığını besle onun dilinden çeviri yapıp öğren Yine Mülüman olmayan bir adamı otorite kabul et gevurun forumunu örnek almaya çalış sonra müslümanlık yap hemde piranhaları tartışacağımız platformda gerçekten gereksiz.

Hayırlı cumalar diye bir başlığı gördüğümde şaşırdım gerek varsa piranha forumunda cuma tebriğine dedim... sabit başlık olsun oldu olacak .!

Elhamdülillah müslümanım sunniyim Allah ına kadar Türkçüyüm Piranhalarla ilgili konuşacak birşeyim kalmadığında emin olun yinede burda konuşman İslam forumları Türk forumları dünya kadar siyasi forum var gider orda konuşurum .Türkiye Cumhuriyeti gibi Forumda laik olmalı .
Resim
Utku DALKILIÇ 30
(535) 326 9 888

kardelen.cicekcilik@hotmail.com
www.utkudalkilic.com
Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır.

Çevrimdışı PiranHa_TerBiyeCisi

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.05.2010 18:47   İleti başlığı:    

U.Dalkılıç yazdı:
Öyle yada bölücülüğe sebebiyet vermemek için bencede amacını aşan başlıklar olmamalı .Gevurun balığını besle onun dilinden çeviri yapıp öğren Yine Mülüman olmayan bir adamı otorite kabul et gevurun forumunu örnek almaya çalış sonra müslümanlık yap hemde piranhaları tartışacağımız platformda gerçekten gereksiz.

Hayırlı cumalar diye bir başlığı gördüğümde şaşırdım gerek varsa piranha forumunda cuma tebriğine dedim... sabit başlık olsun oldu olacak .!

Elhamdülillah müslümanım sunniyim Allah ına kadar Türkçüyüm Piranhalarla ilgili konuşacak birşeyim kalmadığında emin olun yinede burda konuşman İslam forumları Türk forumları dünya kadar siyasi forum var gider orda konuşurum .Türkiye Cumhuriyeti gibi Forumda laik olmalı .

+1
Bu yazidan sonra bize laf dusmez. 8)
Esad Bulut | Hollanda - 1990
Rocky The Rhombeus
Emek yoksa Agresiflikte yok
Akvaryumun kalbi -> Sump
H.C <3 Boyka

Resim

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.05.2010 18:51   İleti başlığı:    

Bayram abinin söylediklerine katılmamak elde değil. Bence de mümkün mertebe konular sadece piranhalar üzerine olsa daha hoş olur.
Bence bu konu altındaki yorumlarda da kimseyi kıracak veya hedef alacak yazışmalardan kaçınalım.
Saygılarımla...
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı MirsaT_BehçeT

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.05.2010 19:01   İleti başlığı:    

Forumda eskiden siyasi görüş açılımlarına gidilmezdi izinde vermezdik belli konularda açılımlar olabiliyor. KArşılıklı saygı çercevesinde kalırsa kimsenin kırılacağını da sanmıyorum. Gerekirse yönetim olarak kırıcı müdahalelerde bulunabilir ve zamanında bulunuldu. Herkesin bunları gözeterek konuşmasında fayda var tabiki.

BAşka bir konuda belli ulaşımlardan sonra forumda eski heyacanların kalmadığını görüyorum. Eskiden olan bilgiye ve balığa olan açlık gitti .Şu anda belli bir doyumda olduğundan işleyişin yavaşlaması normal.
MirsaT BehçeT

Pendik İstanbuL

Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı

Çevrimdışı 3FeNDY

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 02.05.2010 19:11   İleti başlığı:    

U.Dalkılıç yazdı:

Haklısın abi bu konu biraz benim hatam belki içimizde müslüman olmayan arkadaşlarımız belki de olabilir olacaktır da.Ama görüyorum ki ortalığı sağ sal KÜRT TÜRK ayırımı diye birşey ne dinimizde ne de ülkemizde söz konusu yukarıda değindin konu çok hoşuma gittik gavurların bilgisini alıyoruz sonra da adamlara sövüyoruz bunu kendim içinde söylüyorum bilgiyi almak gavurlukla alakası yok.Peygamberimiz (SAV) de "İlim Çin de de olsa alın" demiştir.Eğer bir yer de bir doğru varsa bunun ne inançla alakası var ne de başka birşeyle.Artık foruma katkıda bulunulcak bir bilgileri nerden bulabiliriz açıkçası bunu ben de bilmiyorum bence yabancı site dostlarla biraz daha kaynaşırsak hem biz onlara hem onlar bize katkıda buluncakları kanaatindeyim.

Çevrimdışı YıLDıRıM

Piranhacı

Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.05.2010 19:25   İleti başlığı:    

Aynen Esad aynen 8)
Resim
100x40x50 Pygocentrus Nattereri x14
OkaN YıLDıRıM / iSTaNBuL Yaş:18
:balistik: :sicra:
BeN MeVLaNa DeĞiLiM aDaM oL öyLe GeL ! (*

Çevrimdışı ziraatci

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.05.2010 21:58   İleti başlığı:    

Bayram abi çok güzel bir konuya değinmişsin dediklerine tamamen katılıyorum. Ayrılıklarımızı düşünmek yerine neden bu foruma üye olduğumuzu hatırlamalıyız bence.
Berk Yüksel
Antalya 1988
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
5 nattereri
Resim

Çevrimdışı TnReFe

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.05.2010 22:43   İleti başlığı:    

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Burada, Türk, Kürd, Laz, Sağcı, solcu, Kemalist yada Atatürk düşmanı , vs. her türden arkadaşımız var.

Bayram abi iyi bir noktaya değinmişsin teşekkür ederim.Eminim bu yazdıklarını okuyan herkes bahsi geçen mesajlarla istemeden başkalarını kırmıştır.

Sözü fazla uzatmayayım,yazacağımda tartışma konusu olmasın diyeceğim ama zaten tartışılmayacak bir konu bu...

İnsanların dini ne olursa olsun benim dinime laf söylemedikleri sürece eyvallah...
Sağ-sol görüşü ne olursa olsun bunu foruma yansıtmadıkları sürece eyvallah...
Soyu mezhepi nereye dayanırsa onada eyvallah...
Ama ATATÜRK düşmanı arkadaşlarımız var dersen bu olmadı abi.
Sanırım bu olaylara fazla sinirlenipte yanlışlıkla yazdın bu satırı.

Forum içinde ATATÜRK düşmanlarını arkadaş olarak kabullenemeyiz.Eğer bunu kabullenecek bir forum ise burası bu saatten sonra şahsımca konuşuyorum benim burada olmamam gerekiyor.
Taner SAĞIROĞLU
Resim
https://www.youtube.com/user/tnrefe
...The King oF Amazon...
Serrasalmus Rhombeus Black
Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder.

Çevrimdışı 3FeNDY

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 03.05.2010 06:13   İleti başlığı:    

Taner abi bence Bayram abi belki yanlış telafüz etmiştir Atatürk düşmanı demiyelimde sevmiyen olabilir maksatlı demiş olabilir.Kimsenin bu ülkede Atatürk e düşman olduğunu(sevmiyen bir insanın bile) sanmıyorum sadece burda dediğim gibi sevip ya da sevmeme söz konusu olabilir.

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.05.2010 07:24   İleti başlığı:    

Arkadaşlar forumda Kürt-Türk, Sağ-Sol, Dinci-dinsiz gibi tartışmalar mı oldu? Son birkaç aydır forumu sıkı bir şekilde takip ediyorum ama bu tür tartışmalara rastlamadım. Sadece canlı yem tartışması altında işin dini boyutu tartışıldı onun haricinde ben ciddiye alınacak bir tartışmaya rastlamadım. Eğer böyle bir tartışma olduysa beni bilgilendirebilir misiniz?
Lütfen bu başlık altında yazılan yorumlarda kaş yaparken göz çıkarmayalım.
Kimseyi kırıcı veya hedef alıcı yazışmalardan kaçınalım.
Saygılarımla...
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

..:EpHiMeThEuS:..

TPF Üyesi

TPF Üyesi

İletiTarih: 03.05.2010 08:06   İleti başlığı: Re: Forum Nereye Gidiyor   

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
...başlığın ya kasden yada bilmeden başka konulara saptığı ve üyelerin Dinci, Din karşıtı, gavur, kürt, Türk yada Türklük düşmanı gibi durumlara düşürüldüğünü görüyorum....

Konular sapmıyordu Bayram Abi, birileri bilerek ve isteyerek saptırıyordu.

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Bir başlıkta Türklük ve osmanlı üzerine hararetli tartışmalar yaşanırken sonucunda üyelerimizin birbirleri ile nerdeyse düşmanlığa varacak derecede birbirleri ile zıtlaşmaya başladığını ve dostluğun bozulmak üzere iken direkten döndüğünü görüyoruz...

Sorun da burada... Burası etnik köken tartışacak yer değil, bunun yeri memlekette zaten yok ya, çok isteyen varsa marjinal gruplara üye olup orada istediği kadar tartışsın!

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Burada, Türk, Kürd, Laz, Sağcı, solcu, Kemalist yada Atatürk düşmanı , vs. her türden arkadaşımız var...

Hepsine tamam ama "Atatürk Düşmanı" denilince bir durmak lazım. Atatürk'ün bir çok sıfatı var; Başkomutan, Gazi, Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı, Ata.... Hiçbirşeye yoksa bunlara saygımız olmalı. Düşmanlık ne demek? Herşeyi bir tarafa bırakalım; ölmüş, rabbine kavuşmuş; Azrail (A.S) bile elini çekmiş. Arkasından kin gütmek, düşmanlık etmek acziyettir, haysiyetsizliktir. Bu tür insanların da forumda yeri yok. Böyle olduğunu söyleyen varsa çekip gitsin.

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Bilerek yada bilmeden Böyle yaparak bu tür kimlikleri ortaya çıkararak forum içinde ikilik yaratıldığının farkındamısınız?

Bilmeden değil Abi, tamamen bilerek!...

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Ne demek "Bizdensin" , "Aynı Yoldayız" son zamanlarda bu kelimelere çok fazla rastlar olduk.. Siz kimsiniz Allah aşkına? Bırakın böyle cahilce lafları :cry:

Mesajları analiz edince bunu kimlerin yaprığını anlamak hiç de zor değil! Gerekn yapıldı, yapılmaya da devam edilcek.

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Yönetimin bu tür başlıkları insanları kırmamak için kilitlemediğini yada kilitledikden sonra mecburen kilidini açmak zorunda kaldığını görüyoruz.

Ben şahsım adına görür görmez forumdan uzaklaştıtılmaları için gerekeni yönetim ile paylaştım. Buından sonra da bu tür davranışlar gerekçe gösterilmeksizin cezalandırılacaktır!

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Bana göre, Dini, Siyasi, Etnik kökenli, kişisel düşünce içeren, forum içerisinde ikilik yaratacak her türden başlığı daha kaynağında kaldırmak en iyisidir , Yönetim bu kuralı katı bir şekilde uygulamalıdır.

Kesinlikle katılıyorum.

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
En iyisi mi gelin bu tür başlıklar açmayın, birbirimizi kırmayalamı...

Açılana müdahale edilebilir ama açılmışsa yapacak birşey yok! Silmekten başka...

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Farkında isenizi uzun bir süredir forumda piranha üzerine faydalı doğru, dürüst hiç bir başlık açılmıyor...

Bunda yönetim olarak bizim de kusurumuz var.

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Bir arkadaşımız gelin opefe'den faydalı başlıkları çeviri yapalım dedi ama kimseden çıt çıkmadı. Neden ??

Video, resim ve balık sayısı-türü kavramlarının üzerine çıkamadığımız için...

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Forum yavaş, yavaş amacından uzaklaşıyor gibime geliyor boş başlıklarla bir yere varamayız. Gelin piranha üzerine çalışalım, güzel başlıklar oluşturalım diyeceğim ama nerde??

Çok yakında... :)

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Bir arkadaşımızın dediği gibi bu tür başlık ve tartışmalar yüzünden vakti zamanında forum çok zarar gördü , çok insan ayrıldı yada atıldı.

Bu nokta da haklısın abi.

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Şu anda gördüğüm kadarı ile dikenler temizlendi ve çok iyi , vefalı üye arkadaşlarımız var bu arkadaşlarımızın ve forumun kiymetini bilelim.

Kurunun yanınd ayaş da yandı maalesef. Gereksiz kaprisler yüzünden çok arkadaşımızı kaybettik.

İHTİYAR PİRANHACI yazdı:
Gözümüzde şu üyenin, bu üyenin bir kökeni, siyasi düşüncesi, vs. olmasın o üyeyi sadece bir piranhacı olarak görelim. Burası piranha forumu , piranha konuşalım diyor ve düşüncelerinizi bekliyorum..

Merak etme abi, bunu yapacak potansiyelde olanları ayıkladık. Defolup gittiler. Bundan sonra da aynısı yapılacak. Bu ülke uğruna kanını dökenlerin, canını verenlerln, emek harcayanlarındır. Kimsenin tapulu malı değil, hepimizin.

Bundan sonra içerisinde siyaset ya da etnik köken ile ilgili zerre kadar imâ ya da şekil olan mesaj olursa gerekçe ve açıklamaya ihtiyaç duyulmaksızın üyelikler kesin olarak iptal edilecektir.
Sayfa başı
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 34 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz