Eheim 2080 vs Fluval Fx 5

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 43 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı shooter

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.03.2012 12:01   İleti başlığı: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Arkadaşlar ,tecrübelerimize ve araştırmalarımıza dayanarak iki ürün arasındaki farklılıkları burada açıklıyabilir ve piranha tanklarımız için hangisinin daha uygun olacağını tartışabiliriz.Siz değerli Piranha dostlarımın yorumlarını bekliyorum :onay:
Resim

Resim
Resim
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.03.2012 13:29   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Valla ben bir forumdan yurt dışından bir karşılaştırmanın hazır türkçeye çevrilmiş bir makalesini koyuyorum, yorum yaparız daha sonra hep beraber...
ALINTIDIR!

http://www.monsterfishkeepers.com/forum ... 3-compared Sitesinden Alıntıdır.

Cümle düşüklükleri yaşanabilir . Kusra bakmayın

Bu iki filtrelerin gözden laboratuar kontrol koşulları altında uygulanan testlerin birçok çalışan için Singapur Üniversitesi'nden Tony Akasanti yardımıyla bitmiş sayesinde.

Özellikleri ve İzi Sanayicileri -

FLUVAL FX5

Geç 2005 tarihinde tanıtılan FX5 Fluval ilk büyük cannister filtre ve yenilikçi bir dizi özellik içerir
(Fluval web sitesinden Özellikleri ve ürün açıklaması)
-50 W
- 3500 L / H (924 US Gal% 20 / H).
- Turuncu desenli siyah
- 6 köpük filtre blokları
- 1500 L (. 400 US Gal) kadar olan akvaryumlar için
- Ek filtre ortamı ayrı satılır
- Yükseklik - 17 "- 43 cm
- Genişlik - 16 "40.6 cm

Fluval FX5 büyük bir kapasite, çok-aşamalı harici dış filtre sistemidir. 607 US Gal. (2.300 L) / H, 400 US Gal gibi büyük akvaryumlar için su koşullarında hassas şekilde yönetilmesini sağlıyor. (1,500 L).
Manuel sifon ihtiyacını ortadan kaldıran bir self-priming anlık çalıştırma sistemi.
Benzersiz, su akışını düzenleyen 55 derecelik açılarla döndürün ve hızlı kurulum ve sızdırmaz bakım için izin AQUASTOP Vanalar tıklayın-fit.
Birim taşımak gerek kalmadan enkaz kısmi boşalma için izin veren bir tahliye valfi
Çok yönlü ikiz çıkış nozulları belirli su akışı oluşturmak için
Fluval FX5 Akıllı Pompa Teknolojisi (patentli) sessiz ve verimli çalışmasını sağlar. Bu kendinden emişli sistemi plug-in-ve-start kolaylık sağlar.
Medya sepet Lift çıkışı yığını.

EHEIM 2080 PROFESYONEL 3

Özellikler

Mükemmel su sirkülasyonu için * Çift girişleri
* Yeni kendinden emişli anapara
* Bakım ve debi göstergesi
* Büyük ön filtre - hizmet döngüsü genişletmek
* Adjustabe debisi
Kolay bakım için * Castor tekerlekler
Arowana ve büyük balıklar için ideal

Teknik veriler 2080
Aq. yaklaşık l 1200 boyutu kadar
Pompa çıkışı yaklaşık I / h 1700
Del.head Hmax yaklaşık 2,6 m
Güç tüketimi 30 W
Isıtıcı Gücü W -
Silindir hacmi l 25
Filtre hacmi yaklaşık cm3 12 + 1,5 (ön filtre)
Boyutlar YxGxD mm 567 x 330 x 330

***** EHEIM Professional 3 aralık elektronik pompa bulunmaktadır sırasıyla 1650 l / ph ve 1850 l / tr çıkararak Fluval gibi elektronik kendini başlangıç ​​pompalar özelliğine sahip yeni 2076 ve 2078 modelleri ile GENİŞLETİLMİŞ olmuştur NOT! Bir 2180 model aynı zamanda bir iç 500w ısıtıcı ile eklendi!

< ="goog-" style="-moz--sizing: border-; overflow-y: ; overflow-x: auto; padding-right: 20px; height: 600px; padding-bottom: 32px;" id="source" name="text" wrap="SOFT" ="0" dir="ltr" spellcheck="false" autocomplete="off">Nasıl test:
Medya standardı (yastıkları hariç) olarak dahil olan ne filtre satılır
Bu test adil hale getirmek için biz de filtreler tam olarak aynı yüksek kaliteli medya (yastıkları hariç) kullanılır. Bu (ve birçok FX5 sahipleri olacak şekilde) Bunu yapmanın en kolay yolu yanlısı 3 ile satılacak medya Eheim teklif "paketi" satın almak. Bu ayrı ayrı satın almak için önemli bir indirimle bir 2080 filtresi (ve daha bir çok sonra FX5 için yeterli .. ama bir anda bu konuda daha fazla) için ortam tam olarak doğru miktarda sağlar ve çeşitli perakendeciler ayrı olarak satın alınabilir.Eheim medya genellikle mevcut en iyi olarak kabul edilir ve filtreler çoğu marka olarak gerçekten çok iyi çalışıyor.
Hem Filtreler medya dolu ile birlikte aşağıdaki test .... alıntılanan pompa Debi vs Gerçek Akış hızı, nominal güç kullanımı vs gerçek güç kullanımı, gürültü 1 metre ve biyolojik ve mekanik filtrasyon nihayet etkinliğini mesafeden db cinsinden ölçülür. Biz iki özdeş 200cm x60cm x60cm tanklar üzerindeki filtreler yükleyerek biyolojik filtrasyon test edilmiş ve su tam 700 litre ile her tankı dolu.Tankları biz sonra amonyak ve nitrit tamamen ücretsiz tank ve doğru seviyelerde üreten nitrat olması her filtre için aldı süresi ölçülebilir hem de beslenen saf amonyak aynı doz @ 4ppm (balık az bisiklet için doğru seviye) idi. Mekanik filtrasyon test etmek için biz sadece filtre alımı tetra bit batık beslenir ve daha sonra herhangi bir köpük tabaka aracılığıyla yaptıysanız görmek için filtreyi sepetleri kontrol etti. Bu yöntem aynı zamanda filtre ya mekanik filtrasyon için önemli bypass bir alan olsaydı bildirmek için görev yaptı.
Sonraki kısmı genel kurulum gösterim ve kullanım karşılaştırma kolaylığı olacaktır.

KURULUM VE KULLANIM KOLAYLIĞI

Bunlardan biri eirther kurulması büyük bir olay değil. Biz eski Eheim kovalar uzun bir yol katettik.

Bu çifte Imput hortumlar sahiptir Eheim unusualy fakat bu bir tankı etrafında akış iyileştirmek için orta spraybar ile tank eirther sonunda yerleştirilebilir de görür. Eheims tek parça musluk bağlantısı yenilikçi ve biraz sert eğer bazen kullanımı kolaydır ve merkezi connector.The debi göstergesi, hortumu bağlamak için zor olabilir hiç kullanmak için yeterli filtre uzun süre bırakılan iyi Ancak eğer iş gibi görünüyor Bu filtreyi tıkamaya ay ve ağır kullanım ay sürer gibi kendinizi utanılacak shoudl kullanabilirsiniz. Fluval ile karşılaştırıldığında kurmak Eheims ile diğer olumsuz onlar kullanmak relitively kolay ama tek parça kurmak Fluvals kadar kolay değildir ayrı sepetlere olduğunu. Eheim kendimizi şimdi ve sonra yola çıkmaya ve cannister organı olarak Actualy filtre doldurmak görebilirsiniz birkaç kez pompalama bulmak rağmen tek bir pompa ile çoğu zaman çalışan bir basit 1 pompa emiş sistemi kullanır görüyorum. Eğer (bu bir ton ağırlığında su dolu sakının) temizlemek için kaldırabilirsiniz ve ön filtre yerleştirmek için bir tepsi böylece dışarı durulama için bir kova taşıyacak böylece filtre tekerleği var. Bu durum genellikle pek çok bakımdan ve uyum, bitiş ve bağlantı parçaları çığlık kalitesi kullanılan bir ucuz plastik ve her şeyi kullanmak çok kolay bir filtre sağlam. Eheim filtre Mercedes Benz olarak kabul edilir ve onlar gibi inşa edilir .. sadece Almanlar yapmak mümkün gibi görünüyor bu katı ve mühendislik kalitesi dolu.
Fluval ... sadece ... musluklar tıklayın hortumu bağlayın ve bunları açın belki ben hiç bir cannister hakkında gördüğüm en kolay sistemdir ayrı musluk ve bu sistem ile olmayan bir ilginçlik tasarım büyük 25mm hortum kullanır ve uzaklıkta gerçekten o kadar basit. Yani daha yüksek bir bir UV ünitesi veya kullanım takmak için biraz ekstra istiyorsanız büyük tanklarda kullanılmak üzere tasarlanmış geniş bir filtre Fluval şans 6x2x2 ve dışında kullanılması için yeterli hosing bir çıplak minimum gelir dedi daha sonra standart tank veya dolap .. Fluval hadi! Hortumun bu miktar saçma! FX5 özelliği kullanmak için başka bir kolay onlar çok daha az sonra Eheim tutun ama aşırı doldurmak ve sadece negetive birlikte geri sığdırmak çok kolay köpük (bunu tüm 25 litre!) Ile çevrili merkezi bağlı medya sepetleri olduğunu gibi Eheim üzerinde herhangi bir köpük sepet çıkarmadan değişen olan Fluval üzerine köpük değiştirmek için bütün unti kaldırabilir. Hangi sırt üstü daha kolay ve aynı zamanda kullanma yeteneği sunar taşımadan önce suyu tahliye böylece ters bir boşaltma tapası (bu kolay biri ile uyum musluklar tıklayınız kullanmak) filtrenin alt kısmında var Eğer çakıl vac gerekmez eğer ilginç ve yenilikçi bir özelliktir su değişimleri için tankın suyun dışarı akmasını pompalamak. Fluval bu açık önce manuel olarak su ile dolu, onun başlıca özelliği açık bir mikroişlemci kontrollü, akıllı pompa nedeniyle hortumlar üzerinde herhangi bir emme su pompalama tarafından sifon başlar orada gereken başlı başına bir kendinden emişli sistemi yok dışarı sonra priming dizisi otomatik olarak yeniden başlatır kendini bitirdi escape.After için sıkışmış havayı sağlamak için 3 dakika için susuyor (bunu onun astarlanmalıdır merak yeniden başlatmak için bekleyen uzun bir 3 dakika olabilir oldukça iyi yapmak görünüyor cannister arasında kendisini doğru) o da tekrar kaçmak için tuzak olabilir bu izin ve hava için normal çalışma sırasında 3 dakika boyunca günde bir kez kendisi durur. Çok bu sözde "akıllı pompa" yapılmış ve pek çok insan onun güvenilirliği sorgulanıyor. Bu pompa ile güvenilirlik sorunları hiçbir gördüm ama biz bütün otomatik başbakan sisteminin aynı diyemeyiz. Bu akıllı pompa çalışır mı? Deriz "çeşit" bazen mükemmel kendisi astarlanmalıdır ancak birçok occaisions üzerinde (% 50) bunu kapatın ve tamamen astarlanmış önce başka bir astar döngüsü başlatmak zorunda kaldı. Hala bu 2. priming döngüsü sonra lescaped havanın miktarı kesinlikle harika bir özelliği de kusursuz değildir ederken henüz söylemek yeterli substancial oldu.

GÜRÜLTÜ
Her iki filtre modern standartlara göre sessiz ama Fluval sonra Eheim 43dB at Eheims 19db vs @ 1 metre dışarı ölçmek çok noiser olduğunu!
Fluval sessiz ama Eheim eğer onun çalışma görmek kontrol etmek için var ve bu yüzden sessiz!

GÜÇ TÜKETİMİ
Gücü o kadar önemlidir ki Filtreler yılın 7/24 365 gün kullanılmıştır.Eheim fluval Eheim olarak çalıştırmak için bir yılda yaklaşık iki kat daha fazla mal olacak bu yüzden Fluvals 51W karşı 27W ortalama burada net kazanır.

DEBİ
Gerçek dünyada yararlı isn'tvery hortum gibi medya ve yapılacak olmadan ideal koşullar altında pompa tarafından üretilen maksimum tarafından Manufactuers oranı kendi filtreler. O zaman çoğu canisters gerçek dünyada kullanıldığında, anma akış kapasitesi az sonra% 50 almak gibi ancak bu filtreler hem de daha iyisini yapmadı.
Medyanın tam ve bağlı yaklaşık 57 3500 l / tr kendi puan pompa kapasitesinin% ancak Eheim daha olası 1700 lt / ph saatte 1207 litre vermekten mi olduğu zaman Fluval saatte 1991 litre debi gösterdi Müthiş bir 71%!
Bu hala Fluval gerçek hayatta kullanılan ancak filtrasyon daha sonra onun da kapasitesi hakkında yalnız akmaya ise saat debi avantajı başına yaklaşık 800 litre verir.

MEDYA KAPASİTESİ
Her iki filtre büyük ve medya bir sürü Ancak Fluval sepet kenarları etrafında köpük medya 25 litre içeren tutun ve Eheim biyo tam 12 litre tutarken sadece kendi sepetlerinde biyolojik ve mekanik medyanın yaklaşık 6 litre yapacak ve mech medya ve sadece köpük yaklaşık 2 litre vardır.

Fluval en büyük debi medya onun eksikliğini telafi etmek mi?
.
FİLTRASYON TEST

Mekanik filtrasyon
Biz alımı yakın tetrabits büyük bir konteyner boşaltılır böylece su parçacıklarından kaldırmak için bu filtrelerden yeteneğini test etmek istedi.Filtreler kendi pedler gunk çoğu alıcı bir iş yaptı hem de ama onlardan birine vermek olsaydı köpük 25 litre gerçekten bazı gunk yakabiliyor Fluval onu verirdim!

Biyolojik Filtrasyon
Bir filtrenin en önemli fonksiyonu, biyolojik filtrasyon kapasitesi ve burada bu filtreleri için en iyi testtir. Burada kesin kazanan sadece FX5 s 13 gün vs Nitrat amonyak 4ppm gelen döngüsü suyun 700 litreye kadar sadece 11 gün alarak Eheim oldu. Sadece Eheim biyo medya bu ekstra 6 litre daha sonra Fluval sahiptir saatlik akış avantajı başına 800 litre su için oluşturur gösterir. 2 günlük bir fark oldukça önemlidir ve daha sonra da bekleniyor.

Fiyat SONUÇ bir madde
Eheim performansı kazık kesin kazanan iken kararı kesin değildir.Eheim iyi biyolojik icracı ve doluyken daha iyi bir% debi vardır. Onun çok daha sessiz ve daha bir çok medya tutar ve sonra Fluval az güç kullanır. Sağ çoğu alanlarda Eheim onun bir beyin yok yani? Hiçbir Şey ...Fluval hala kurmak için onun biraz daha kolaylaştırmak için mükemmel bir iş yapar ve onu biraz daha iyi mekanik filtrasyon az iş ve yapar ve burada büyük vurucu .... BT Eheim burada açıkça daha iyi filtre iken ben dürüst Fluval olarak iki kat daha iyi diyemeyiz Yani EHEIM yaklaşık yarısı FİYAT IS ... güvenilirlik ve dayanıklılığı konularında dayanıklı değildir. Paralarımız değil, bir sorun varsa onun Eheim olmalı ama Fluval çok iyi bir filtre ve cazip fiyatı hayran bir sürü kazanmak için gidiyor. Bana gelince ben şahsen iyi Eheim ister ama aynı zamanda maliyet gerekçesi olamaz tankları için birkaç FX5 Kullanıcı var.
Burada tek gerçek galibi biziz ... ikimiz de büyük bir iş yaptığınız seçim için 2 büyük filtreleri var.
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.03.2012 13:56   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

İlk olarak dış filtreden bahsetmek istiyorum.Uzun süre Fluval FX5 araştırması yaptım.Eheim - Fluval karşılaştırmalarını teknik olarak düşündüm.Seçimimi Fluval FX5 olarak yaptım.Dış filtreyi kesinlikle alacağım, bu konuda ikilemde değilim.Hatta birkaç gün önce Teleskop Akvaryum ile görüştüm.Bu görüşmedeki bazı konuları paylaşmak istiyorum.Fluval araştırması yapanlar ve kullananlar için önemli bilgiler olabilir.Teleskop akvaryum çalışanlarından aldığım bilgiler şu şekilde.Fluval FX5 Auto Stop (24 saatte 1 kez 2 dakika kendini kapatıp açma) özelliği zaman zaman kapandığında tekrar çalışmıyor şekilde kullanıcı şikayetleri vardı.Fakat bu problem Fluval ın ilk serisinde yaşanan bir sorunmuş.Sonraki üretimlerde bu problem giderilmiş.Son 1 yılda böyle bir sorun ile bize geri dönüş olmadı şeklinde teyit de aldım.Bununla birlikte Fluval FX5 in bu hafta gelecek serisinde eskiye göre farklı bir özellik eklendiği haberi alınmış.Ama bu özelliğin ne olduğu hakkında bilgi yokmuş.Eğer bu bilgiler gerçekten söylendiği gibi seri problemi ise, fluval araştırması yapanlar için önem kazanacaktır.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım paylaşabilirse sevinirim.

Arkadaşlar farklı bir başlıkdada bu tür bir sorundan bahsetmişler... FX5 kullanan arkadaşlar acaba Auto Stop sorunu ile karşılaştımı?

Çevrimdışı TnReFe

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.03.2012 14:46   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Aykut ben geçen hafta Mehmet'in yanına gittim kendiside fluval kullanıyor yeni aldı biliyorsun.Filtreyi inceledim Mehmet gayet memnun,auto stop sorunu olduğunu da sanmıyorum çünkü böyle birşeyden hiç bahsetmedi.Yanlız benim gördüğüm kadarıyla görünüş olarak iyi bir motor olmasına rağmen eheim kadar göze hoş gelmiyor,bence eheim daha kaliteli bir fitre.
Taner SAĞIROĞLU
Resim
https://www.youtube.com/user/tnrefe
...The King oF Amazon...
Serrasalmus Rhombeus Black
Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder.

Çevrimdışı Tandogan.Aygul

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.03.2012 15:40   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Benim tercihim eheim.

:jason:
Tandoğan AYGÜL
Samsun
2 Adet 100x50x50 çift katlı set
26 cm Serrasalmus Rhombeus

Çevrimdışı yeti

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 31.03.2012 16:50   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

aykut_oruc yazdı:
İlk olarak dış filtreden bahsetmek istiyorum.Uzun süre Fluval FX5 araştırması yaptım.Eheim - Fluval karşılaştırmalarını teknik olarak düşündüm.Seçimimi Fluval FX5 olarak yaptım.Dış filtreyi kesinlikle alacağım, bu konuda ikilemde değilim.Hatta birkaç gün önce Teleskop Akvaryum ile görüştüm.Bu görüşmedeki bazı konuları paylaşmak istiyorum.Fluval araştırması yapanlar ve kullananlar için önemli bilgiler olabilir.Teleskop akvaryum çalışanlarından aldığım bilgiler şu şekilde.Fluval FX5 Auto Stop (24 saatte 1 kez 2 dakika kendini kapatıp açma) özelliği zaman zaman kapandığında tekrar çalışmıyor şekilde kullanıcı şikayetleri vardı.Fakat bu problem Fluval ın ilk serisinde yaşanan bir sorunmuş.Sonraki üretimlerde bu problem giderilmiş.Son 1 yılda böyle bir sorun ile bize geri dönüş olmadı şeklinde teyit de aldım.Bununla birlikte Fluval FX5 in bu hafta gelecek serisinde eskiye göre farklı bir özellik eklendiği haberi alınmış.Ama bu özelliğin ne olduğu hakkında bilgi yokmuş.Eğer bu bilgiler gerçekten söylendiği gibi seri problemi ise, fluval araştırması yapanlar için önem kazanacaktır.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım paylaşabilirse sevinirim.

Arkadaşlar farklı bir başlıkdada bu tür bir sorundan bahsetmişler... FX5 kullanan arkadaşlar acaba Auto Stop sorunu ile karşılaştımı?

aykut abı bende fx-5 kullanıyorum hıc bır porblemını gormedım ılk kurdugunda bı sure sora 2 dk kendını kapatıor bazen ıcınde hava varsa eger 2-3 defa ıslemı tekrarladıktan sora normal rolantısınde seyır edıo agzına kadar malzeme dolu ıcı debı dusuklu vs bı problem olmadı henuz olursa burdan paylasırım selamlar
yiğit kaya 24-Ankara
boksör

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.03.2012 17:06   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Yiğit bu benim yaşadığım bir sıkıntı değil.. Bende bu günlerde bir dış filtre arayışına girdim forumları dolaşırken bu tarz şikayetlerle karşılaştım.. Onların tecrübesi yani.. Sen ne kadar zamandır kullanıyorsun?

Çevrimdışı yeti

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 31.03.2012 19:23   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

aykut_oruc yazdı:
Yiğit bu benim yaşadığım bir sıkıntı değil.. Bende bu günlerde bir dış filtre arayışına girdim forumları dolaşırken bu tarz şikayetlerle karşılaştım.. Onların tecrübesi yani.. Sen ne kadar zamandır kullanıyorsun?

abı 1.5 2 aydır kullanıyorum ben akvaryumum cam gıbı kesınlıkle tavsıye ederım yalnız hergecen gun fıyatı yukselıyor fılıtrenın mehmet abı 530 a ben 620 ye aldım suankı fıyatı 700 kusurlerde galıba ha bırde toptancılarda bıle yok bulursan kacırma derım abı
yiğit kaya 24-Ankara
boksör

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.03.2012 19:36   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Bakıcaz artık Yiğit, pek bir aciliyetim yok..

Çevrimdışı Murat Tepebaş

Yasaklı Üye

İletiTarih: 31.03.2012 21:02   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Ehiem ıda bu kadar büyütmemek lazım.....ben ce fluval fx-5 çok güzel bir filtre 2 katı para vermeye gerek yok.............yanlız fluvalı 7 yıl kullanırsan ehiem ı 10 yıl kullanırsın...........tipik alman malı...........
Murat Tepebaş
İstanbul Mali Müşavir
Serrasalmus Diamond Rhombeus, Serrasalmus Spilopleura

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 31.03.2012 23:50   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Arkadaslar daha onceki baslikta biraz kirici sozlerimiz olduysa affola. Fakat ben dusuncelerimi, gozlemlerimi ifade etmeye calistim. Kimse beni bu konuda yanlis anlamasin. Tabi ki de Eheim bir dunya markasi bunu ben de dahil hic kimse inkar edemez. Fakat ben sunu dile getirmeye calistim; ben her iki markayi da kullandim hem de Eheim'i 16 yil once kullandim. Simdi Fluvali kullaniyorum cok da memnunum. Fluvalin bi ozelliginden bahsetmek istiyorum bu benim biyerden okudugum bisey digil. Kullanan arkadaslar bilirler kapagin hemen altinda beyaz bi ince boru vardir su emis borusuna baglantili olan, bu boru biyolojik malzemelerin bulundugu orta kisma dogru uzanir. Bu borudan su cekimi cok dusuktur, yani biyolojik malzeme kismina giden su daha azdir, sepetlerin dis kisminda olan su akintisi da daha fazladir. Yani dis kisimdaki sungerlerden gecen su, misal veriyorum saatte 3000 litreyse, biyolojik malzemelerin bulundugu kisimdan gecen su 500 litredir. Tabi bu litreleri ben hesap ederek yazmadim sadece kafanizda sekillenmesi icin ornek olarak yazdim. Bu da su anlama geliyor, mekanik olarak da biyolojik olarak da filtre gorevini iyi yapiyor. Diger filtrelerden farkli bi dizilis sekli ve calisma prensibi var. Dedigim gibi Eheim cok iyi bir marka fakat Fluval de Eheim gibi bi marka olma yolunda. Fluval ile ilgili sormak istediginiz sorulariniz olursa seve seve yanitlarim.
Bi de su anda piyasada az bulundugu icin fiyatlar ucmus durumda, ben dun alsigim yer ile gorustum ellerinde yoktu, onlar da ithalatciyi aradi yeni ithalatin yapilmasinin 1 ayi bulacagini soylemisler. Piyasada ellerinde olan yerler var ama dedigim gibi fiyatlar su an yuksek. 1-1,5 ay sonra fiyat duser diye tahmin ediyorum.
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Çevrimdışı Murat Tepebaş

Yasaklı Üye

İletiTarih: 01.04.2012 18:56   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Fluval italyan olması lazım....!!!!!
Murat Tepebaş
İstanbul Mali Müşavir
Serrasalmus Diamond Rhombeus, Serrasalmus Spilopleura

Çevrimdışı Tandogan.Aygul

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 01.04.2012 20:47   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Fluvaller Hagenin ürünüdür. Hagen de Kanada ama çoğu ülkede ortaklıkları var. Ürünleri de İtalya'da yapılıyor.

:jason:
Tandoğan AYGÜL
Samsun
2 Adet 100x50x50 çift katlı set
26 cm Serrasalmus Rhombeus

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 01.04.2012 21:08   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Ben de şimdi ayrıntılı bir şekilde inceleme fırsatı buldum. Bu zamana kadar direkt alman olarak biliyordum. Dizayn olarak İtalyan dizaynı. Fakat Tandoğan'ın da söylediği gibi Almanya dahil, İngiltere, İspanya ve daha birçok üikelerde ortaklıkları var. Almanyada da Hagen diye biryerin var olması böyle düşünmemi sağladı. Ambalajının üzerinde de ağırlıklı olarak Almanca yazıları gördüğüm için öyle düşünmüştüm. İncelediğim sitelerde nerelerde üretildiğini ben göremedim.

Bu da almanyadaki Hagen isimli yerin linki.

http://maps.google.com/maps?hl=tr&bav=o ... CF4Q8gEwAw
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Çevrimdışı dorukan

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 02.04.2012 10:19   İleti başlığı: Re: Eheim 2080 vs Fluval Fx 5   

Zafer selamlar, bende 1 sene önce 2 filtre arasında seçim yapma durumundaydım. Pygo tankım 600 litre, sump sistemi kuramadığım için güçlü bir filtreye ihtiyacım vardı. Büyük hacimli akvaryum filtrasyonu için en iyi 2 seçim 2080 ve FX5. 2080'in sunduğu çift çekim borusu benim 2 metrelik akvaryumum için daha uygun geldi ve tercihimi Eheim'dan yana kullandım. Kullanım tecrübemi soracak olursan; çok memnunum. Randımanlı, yüksek debili ve sessiz çalışıyor. Filtrede kaliteli bir ürün seçme sebeplerinden birtanesi temizlik esnasında içini açarken veya kapatırken ürünün bağlantı yerlerinin, içindeki küçük aparatların kırılması sonucu filtrenin atıl duruma düşmesi. Benim daha önce kullandığım filtrelerde başıma geldi, o noktadan sonra filtreyi tekrar kullanılır hale getirmek için yedek parça bulmak gerekiyor. Eheim'ın kullandığı plastik aparatlar gerçekten kaliteli ve sağlam. FX5'i kullanmadığım için yakından tecrübe edemedim, fakat onunda kaliteli bir filtre olduğu kanısındayım.
dorukan/izmir
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 43 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz