Balık Harici Canlı Yem Verilmesi Hakkında

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 8 sayfadan 1. sayfa [ 107 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı İHTİYAR PİRANHACI

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.12.2007 11:35   İleti başlığı: Balık Harici Canlı Yem Verilmesi Hakkında   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Arkadaşlar hep tartışma konusu olmuştur. Balık haricinde canlı yem verilmesi (Kanatlılar, Kemirgenler, Sürüngenler vs.) forum'un bu konuda tepkisi net biliyoruz. Fakat burada bu konuyu tartışalım , ve herkes fikrini açıkca ifade etsin ne dersiniz? Böylelikle kişisel olarakda bu konuda verilecek tepki yada düşünceler ortaya çıkacakdır. (Bu konu Anket bölümündede açılmıştır. )
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar)
An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old)
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı İHTİYAR PİRANHACI

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.12.2007 11:51   İleti başlığı:    

Ben 2 defa verdim açıkca söyleyim. Fakat bir merak sonucu verdim ve sonucunda büyük bir pişman ve vicdan azabı duydum. Sonrasında kesinlikle düşünmüyorum ve karşıyım. Her ne kadar habitatlarında bu tür yemlerle beslenselerde işin o tarafı doğanın bir dengesi ve insan elinin müdahalesi ile olmayan gayen normal olaylar. Bu tür yemlemeler balıkların yırtıcılığını arkadaşlarına veya çevresine göstermek ve hayretler uyandırarak ilgi çekmek isteyenlerin işi ve böyle show yada sadist olarak veren insanlarıda şiddetle kınıyorum. Sonucunda piranhaların verdiğiniz bu canlı yemi yemesi gayet normal , onlar için problem yok onlar parçalayacak ve yiyeceklerdir bu gayet normal, normal olmayan tek şey bu işin insan eli ile yapılmasıdır.
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar)
An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old)

Çevrimdışı Dr.CaPa BuRRo

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.12.2007 12:35   İleti başlığı:    

Ben şimdiye kadar bu tarz hayvanlar hiç vermedim ama birkeresinde tanka fare attım oda hemen geri çıkardım,dayanamadım.Verenide hiçbir zaman kınamam.Balıklar doğalarında bunları yiyiyorsa bizde verebiliriz.Nasıl verebiliriz diye sorarsanız görsel show'a dönüştürmeden,arkadaşları toplayıp bakın benim balığım böyle diye teşhir etmeden,video'ya çekip internette yayınlamadan verilebilir.Versek dahi bile verenlere barbar gözüyle bakılmaması lazım.Bu işi barbarlığa vurursak daha bunun gibi ne barbarlıklar ortaya çıkar.Mesela avcılar,balıkçılar ne bilim her hayvanı yakalayıp yiyen insanlara barbar dememiz gerekir ve buda hiç hoş olmaz.

Ortaya çıkan sonuç,görsel show'a dönüştürmeden arada verilmesi uygundur.(Ben tavsiye etmiyorum)Ama verildi diyede vereni barbarlıkla yada başka birşeyle suçlamak yanlıştır.
SERKAN ORBAY AKBAYIR

Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY)

Çevrimdışı U.Dalkılıç

Üretim Başarısı

Üretim Başarısı

İletiTarih: 18.12.2007 12:37   İleti başlığı:    

Sanırım ben ilk hemstır veren kişi oldum forumda ve eklediğim video hariç 3 tane daha vermiştim.Fare bir daha atmam kesinlikle hem suyu çok kirletiyor hemde doyurucu bir ete sahip değil.
Bu yaz gün aşırı bir civciv yedirdim protein yönünden zengin olduğu için(20 gün süreyle)Bunu canlı veya ölü vermek kişiye kalmış.Civciv den pişman değilim tavsiye ederim,tabii ana tankda atmamıştım balıklara beslenme tankı yapmıştım cama cam.
Resim
Utku DALKILIÇ 30
(535) 326 9 888

kardelen.cicekcilik@hotmail.com
www.utkudalkilic.com
Yapılmayan Bakım Piranhalara Sabotajdır.

Çevrimdışı aykut_oruc

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.12.2007 13:56   İleti başlığı:    

ben şu güne kadar vermedim, veremem de açıkcası ama verenide eleştiremem sonuçta bu balıkların habitatlarında yaşam alanlarında bu tür olaylar oluyor. Belgeseller de izliyoruz kuşları yeri geliyor yılanları yiyorlar. Ama bence akvaryum ortamında verilmemeli. :?
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU----------

..:EpHiMeThEuS:..

TPF Üyesi

TPF Üyesi

İletiTarih: 18.12.2007 14:33   İleti başlığı:    

Her ne kadar Bayram Abi' nin tabiri ile forumun "Başgediklisi" de olsam sonuçta hepimiz gibi ben de bir üyeyim. Yazacaklarımın forum yönetiminin toplam görüşünü yansıtmayacağını belirtmek isterim.

Ben piranha hobisine ilk başladığımda ilham kaynağım STVde yayınlanan amazon belgeseliydi. Suya düşen kuşu yiyen piranhalar çok ilgimi çekti. Hemen akvaryumcuya koşup balık aldım. Malûmunuz burası Erzûlüm, Yaşar Akvaryum da malûmu herkesin; pacuyu kakaladılar. Herneyse... Bana neden piranha diye soranlara "Büyüdüklerinde canlı kuş ile besleyeceğim. Tam tabiatlarına uygun!" cevabını veriyordum. Bugün biliyorum ki hiçkimsenin tankının tabiat ile zerre kadar alâkası yok. Belki doğru açıdan çekilen bir resimle olabilir ama sadece görüntü olarak. Demek ki tam anlamı ile sağlanamayacak bir ortamda tabî beslensinler diye kuş atamayız. Atmamalıyız. Zaten ana öğünleri balık. Onu da uzun zamandır atmıyorum. Karides, yürek v.b nelerine yetmiyor ki... Canlı yeme verdiğim para ile bir ailenin geçinebileceği zamanlar oldu, ve ben işte bundan vicdan azabı duydum. Arada sırada canlı yem, o da balıkların gerçek karakterlerini kaybetmelerini engellemek için. Ve sadece bir tane canlı yem videosu ekledim; o da üyelerden gelen istek üzerine. Şahsen benim vicdanım fare-hamster v.b canlı canlı tanka atmaya elvermez. İçimden gelmiyor değil ama emin olun vicdanım el vermiyor.

Ama her koyun kendi bacağından asılır. Piranhayı ne ile besleyeceği kişinin tasarrufundadır.
Sayfa başı

Çevrimdışı muscle2

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

İletiTarih: 18.12.2007 14:43   İleti başlığı:    

Balık haricinde canlı yemi,vicdani olarak değil,kişisel tercihimden dolayı vermiyorum.Rakamsal değerlerin haricinde benim en önem verdiğim şey suyun temizliği.Dolayısıyla bu yemlerin sterilliği konusunda emin olamıyorum.Toparlarsak;ben vermiyorum ama veren arkadaşlarımı asla kınanam.Canlı olarak verdiğim tek yem balıktır.Onuda avlanma içgüdüleri için değil gelişimleri için gereken vitamini sağlasın diye veriyorum..
Resim

Çevrimdışı bboykaan

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.12.2007 20:00   İleti başlığı:    

Balıkların sağlıklı gelişimi açısından canlı balık dışı canlı yemlerin verilmesini destekliyorum.Fare,karaböcek gibi zararlı bakteri barındıran canlılar değil de,solucan kurbağa tarzı canlılarla takviye besin sağlamak yararlı olucağının kanaatindeyim.Ama kuş falan vermeye kesinlikle karşıyım zaten aramızda öyle şeyler verecek cani karekterli kimse yok.
Kaan Ulusoy

Çevrimdışı ozyurt73

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 18.12.2007 20:29   İleti başlığı:    

Yazılanların büyük bir kısmına özellikle Tamer abinin dediği gibi ''suda hijyen''olayından ötürü balık harici canlı yem atmıyorum.Vicdanım el verirmi?Vicdanla alkası yok bence.Hedefe giden yolda atılan her kişisel adım kişiye mübahtır.Benim karga atacagım varsa tanka ,avlar sallarım tanka.Kimseninde haberi olmaz.(Karga da biraz abes kaçtı ama yazdım bikere)Dünya ne katliamlar gördü.İş bizlerin yaptığına kaldı ise ;sineklere reaid,hamam böceklerine sheltoks,tarla farelerine ,yılanlara vs vs konuşulacak çok şey var.Bana bıraksalar insan ırkını dünyadan silerim.Dünya ne çekiyosa insan ırkından çekiyo.Varlıgımız ceza dünyaya.Biri durdesin bana arkadaşlar.Durrr. :mrgreen:Amerikada sıgırlarına kurt saldırıyor diye neslini tüketme sınırına dayayan vatandaşlar akılları başlarına geldiginde daglardaki kurt popilasyonunu artırma teleşına niye giriyorlar :?: .Bu gibi konu başlıklarına deginmemdeki amaç şüphesiz hobomizin cezbediciligini çekemeyen mihrablardır tartışma konusu yapanlar.Şüphesiz verdigi canı almak yaradanın bilecegi iş.Ve elbette böyle zan altında kalmak Tamer abi gibi bizleride rahatsız etmiştir kimi zaman.Diyeceğim oki hiç bir balık türünü yalnızca preslenip kurutulmuş ot & ekmek karışımıyla beslemiyor insanlar.Kan kurdu da akvaryuma dogal yollardan girmiyor,fare de.Farkyok benim için.
Hakan Özyurt. Çengelköy 140*50*50 Atmanf-4 & f-3 & MoZoo-1200.Atman-100w & Aq-200w ısıtıcı.Atman60w & 30w power.Osram 18w. 10 natteri. Yaş 34

Çevrimdışı яєѕυℓ çαℓışкαη

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 18.12.2007 23:27   İleti başlığı:    

Benim bu konudaki düşüncem şudur;

Ben şimdiye kadar balık harici bir şey vermedim ama bu vermeyeceğim anlamına gelmiyor tabiki.Bu güne kadar vermememin sebebi gereksiz buluyorum.Birkere tank gerçekten batıyor su değerleri alt üst oluyor.Kendim bu konuda çok titizimdir tank konusunda çok hassasımdır.Balıklarına isteyen herşeyi verebilir bu onun sorunu bizi hiç bir şekilde bağlamıyor.Yalnız kişisel olarak benim görüşüm gereksiz olduğu yönündedir.

İzlediğim zaman zevk almıyorum dersemde yalan söylemiş olurum buda böyle bişey piranhacıyız diyemidir nedir ? :) Aşırıya kaçmamak şartı ile izlediklerimden çok hoşuma giden videolarda olmuştur.
Resim
S. Manueli (40 cm)
Üretim Başarısı

Çevrimdışı Denixxx

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 19.12.2007 09:00   İleti başlığı:    

Yapılmanın amacıyla ilgili bence. Yapılandan sadistçe bir zevkalınması hariç desteklemediğimi söyleyemem. Olayı bir showa dönüştürmek yada besin çeşidini değiştirmek gibi şeyler yapılabilir. Sonuçta şov amacı da bu balıkları beslemenin asıl nedeni.

Sonuç olarak:
Sadistçe bir amaç güdüp sadistçe bir zevk almak dışında yapılması gayet doğaldır bence.....
Deniz ULUS(17)
105*45*55h
Resim

Çevrimdışı thinking_stomach

Katılımcı Piranhacı

Katılımcı Piranhacı

İletiTarih: 20.12.2007 09:35   İleti başlığı:    

Piranhalara pelet yem verilmesi hususunda son zamanlarda yaklaşımım değişti.Canlı yem olarak da kemirgen,kurbağa vs canlılarda şov amacı olduğunu düşünüyorum.Ama kaaanatimce balıklara canlı yemin yanısıra pelet yem verilmesi de uygun olacaktır.Vermiş olduğumuz gıdalar tam olarak besin ihtiyaçlarını karşılıyor değil.Pelet yemler içerisinde balıkların ihtiyacı olan aminasitlerden tutun da selüloza kadar olması gereken herşey düşünülmüş.BEnce menülerde canlı yem kadar pelet yem de bulunmalı.
Kemal Soner Altınoluk
1980

Resim

Çevrimdışı fatih.kanata

Yasaklı Üye

İletiTarih: 20.12.2007 12:03   İleti başlığı:    

Açıkca söylemek gerekirse arkadaşlar,brandtii ve eigeni aldığımda fazla canlı yemle besleme yapmadım değişik tür balıklardan kendime çeşit menüsü oluşturmuştum alabalık,sazan vs.Ancak bu belgeselleri izledikten sonra insan değişiyor bende dikkatlice izlediğim belgesellerden etkilenerek,rhom ve manuyu aldıktan sonra büyük hesaplamalardan sonra 1 gün arayla canlı yem verme kararı aldım ancak inanın şov amaçlı değil,izlerken bazen irkiliyorum,ancak bu piranhalar bir şeyi kapması için ilk önce onunla uğraşması gerekir diye düşünüyorum kendisinden kaçacak saklanacak tek besin canlı yemdir,hepimiz biliyoruz işte bu yüzden bari akvaryum olarak doğalarını sağlayamıyorsam besin olarak sağlamak amacı ile sürekli canlı yem vermeye karar verdim :? bunun altında kimseye şov yapmak amacım yoktur :grin:
Fatih KANATA

Çevrimdışı fatih.kanata

Yasaklı Üye

İletiTarih: 20.12.2007 12:06   İleti başlığı:    

Hatta ve hatta şunuda eklemek isterim komik gelebilir ama,keşke imkanım olsa da o amazonda suya tohum bırakan o bitkilerden edinebilsemde akvaryuma yerleştirip,yemleyemediğim zamanlarda doğalarında olduğu gibi arada sırada bitki tohumlarıyla da beslenebilirler olayını gerçekleştirebilsem :grin:
Fatih KANATA

Çevrimdışı ozelm

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 21.12.2007 14:03   İleti başlığı:    

(* Öncelikle herkesin kurban bayramını kutluyorum, asıl konuya gelince eğer dış filtrem olsaydı, samimi söylüyorum bırakın hamsteri, mahallede bana garezi olan bir köpek var onu bile atarım :twisted:. Sonuçta bu balıklar her türlü canlı yemi yiyor hiç olmazsa onlara atalarından kalma bir gün yaşatırdım. Hepimizin içinde gizli bir dürtünün olduğuna inanmaktayım, yoksa attığımız çoğu yemi benim green terrorler bile yiyor. Ama bunu alışkanlık değilde bir meraktan ötürü herkesin bir kez olsun denemek istediğini düşünüyorum, herkese saygı ve sevgilerimle.. (*
Murat Özel
Ankara
7 Adet P.Nattereri
0544-612-03-35
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 8 sayfadan 1. sayfa [ 107 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz