Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Taş, Çakıl vb. Tanklarımızda Neden Yok
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Şimdiye kadar tanklarımızda ph yüzünden taş, çakıl vb. malzemeleri uzak tuttuk. Hemen, hemen çoğu piranha severerin tankında bu tür materyaller yok. Peki bu taşların ph konusunda etkileri çokmu fazla? bunu test eden oldumu? bana göre dikkate bile alınmayacak kadar çok küçük bir etkisi var ve tanklarımızda kullanılabilir gibime geliyor. Ph'a olan etkisi ancak çok aşırı miktarda taş, kaya, midye kumu vs. beraberce kullanılırsa olabilir gibime geliyor, Aksesuar amaçlı bir kaç tanenin tanklarımızda kullanılmasında bir sakınca yok diye düşünüyorum.
Komple çakıl taşları ile, kayalar ile yapılmış piranha akvaryumu örnekleri var dünyada. Zaten taş ve kayalara gelene kadar ph konusunda sorun yaratan yığınla etken var tankımız içinde ve taşların bir sakıncası olacağını sanmıyorum Görüşlerinizi bekliyorum. |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 07.02.2007 22:46 İleti: 16982 Yaş: 42 Konum: B.Düzü/İST |
|
|
Bence bu birazda görsellik açısından kötü olacağı için tercih edilmiyor olabilir.
Ph konusunda pek bilgim yok ama yurtdışındaki tanklarada baktığımızda bu tip dekorlu akvaryumlarda balıkların renlerinin çokta güzel olduğu söylenemez. |
|
|
SERKAN ORBAY AKBAYIR Serrasalmus Manueli (METİN OKTAY) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 29.01.2007 17:53 İleti: 1176 Yaş: 36 Konum: İstanbul |
|
|
Ben mangrowe köklerinin daha hoş göründüğü ve su kimyasına faydası dokunduğuna inandığımdan çakıl,taş,kaya gibi aksesuarları kullanmıyorum.
|
|
| Kaan Ulusoy | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 14.03.2007 20:14 İleti: 2933 Yaş: 35 Konum: SARIYER |
|
|
Çakıl,taş vb ph yukselttiğini duymuştum birde piranhaların fevri hareketleri olduğundan zarar görebilirler.Onun için düşünmedim ben yoksa aklıma gelmedi değil
|
|
|
Burak SÜSLEYİCİ Pygocentrus Nattereri Üretim ☎ 0532 704 52 84 PiranhaTürkiye ® Facebook & İnstagram : @piranhaturkiye
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 15.01.2008 21:13 İleti: 1908 Yaş: 33 Konum: İstanbul |
|
|
Görsellik açısından iyi olmayacağını biliyorum ve o yüzden koymuyorum birazda balıkların doğasına göre ortam ayarlamaya çalışıyorum.
|
|
|
OKAN
YILMAZ Yaş : 17 2 Nattereri 13-14Cm. 9 Nattereri 17-20 Cm.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Şahsen ben aklımdaki taşları bulsam bir dakika bile beklemeden koyarım tanka...
|
|
| Sayfa başı | |
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 07.05.2007 15:25 İleti: 2121 Yaş: 42 Konum: Florya - Bakırköy / İstanbul |
|
|
Ben piraya tankımda bir çok kez kullandım ph' a etkisi o akdar fazla değildi. Ama balıkalrın ani hareketlerinde kaya veya taşlara daha sert çarpma ihtimalleri olduğunu düşündüğüm için çıkarttım. Yoksa görsellik açısından yurtdışında bir çok örneği var güzel duran. Büyük tank kurarsam kullanmayı düşünüyorum. Serrasalmus tanklarında daha rahat kullanılabileceğine inanıyorum ama.
|
|
|
..:: ємяэ άЎdıή ::.. YAŞ :29 Florya - Bakırköy / İSTANBUL Serrasalmus Elongatus x1 Serrasalmus Eigenmanni x1 Serrasalmus Manueli x1
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 05.11.2006 21:57 İleti: 2827 Yaş: 36 Konum: Manisa/Salihli Yaş:21 |
|
|
Küçük tanklarda görsellik açısından göze batıyor ben balıklar yavruyken denemiştim.Ama büyük tankta güzel durabilir.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 14.10.2006 07:40 İleti: 9827 Yaş: 48 Konum: İzmir |
|
|
Suya eklenen her şeyin ph etkisi vardır akvaryumun camları bile fakat bu oranlar yüksek değil!
Suya salınım yapmayan büyük kayalarda var yine kullandığımız kumların büyük biçimleri quartz veya bazalt gibi. Ben dekor olarak sadece balığı gördüğümden tanklarımın hepsi boştur arada tabanı kumda yapsam 1-2 ay sonra kum tekrar çıkmıştır |
|
| Burak Söylemez | |
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 05.05.2006 01:56 İleti: 833 Konum: İSTANBUL |
|
|
Çok da güzel oluyor aslında Piranha'larda kaya kullanımı.Gerçekten uygun özellikte suya salınım yapmayan kayalar olduktan sonra çok rahat kullanılabilir.Zaten Amazon nehirlerinin çoğunda kaya dolu.Bazı görüntülerde izlediğimiz hiç kayasız görünen yerlerde bile suyun daha yukarılardan geldiği bölgelerde kayalar çok.Hayvanın kendini güvende hissedebilmesi ve dekor açısından ben hep faydalı görürüm kayayı.İlerleyen zamanlarda akvaryumlarımda kaya ve taşlara da yer vermeyi düşünüyorum.Saygılar
Orhan DAĞCI |
|
Erhan (29) /Orhan DAĞCI (35)
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Yasaklı Üye Kayıt: 13.11.2006 23:13 İleti: 2458 |
|
|
Görsellik açısından pek hoş olmayacağını düşündüğüm için şimdiye kadar bu tür meteryalleri tanka sokmadım.Onun yerine kökleri ufak parçalar halinde tabana yaydım bence daha hoş oldu.
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
Aslında hoş bir görüntü oluşturuyor ama ph değerlerini azda olsa etkilediği için ayrıca balıkları yaralayabileceğini düşündüğüm için pek kullanma taraftarı değilim..
|
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 16.04.2007 10:23 İleti: 229 Yaş: 39 Konum: ANKARA |
|
|
Bence suda çözünmeyen küçük oval taşlardan çok aşırı olmamak kaydıyla koyulabilir.Kumun rengine zıt taşlar bence çok güzel gösterir.
|
|
|
[url=http://imageshack.us][img=http://img124.imageshack.us/img124/3251/x1pnprgmi5o51krcvapifjfmm4.jpg][/url] HÜSEYİN DÖĞDÜ- KONYA-YAŞ:26 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 23.05.2007 08:01 İleti: 1186 Yaş: 49 Konum: istanbul |
|
|
Kayaların bu hayvanlara zarar vericeğini düşünüyorum.Ama yuvarlak hatlı güzel taşlar benimde görsellik olarak hoşuma gidiyor.
|
|
|
TuĞfAn DiKeR YAŞ 38 İST.Büyükçekmece SPİLOPLEURA GOLD |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz