Tüm zamanlar UTC + 2 saat
İlk Arka Fon Denemem
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 14.03.2007 20:14 İleti: 2933 Yaş: 35 Konum: SARIYER |
|
|
Dün forumlarda arka fon yapımlarını araştırıyordum..Sonra aniden içimden bir istek geldi ve bende yapıcam dedim.Hemen nalbura gidip 3 tane mavi strafor aldım.Silikonladıktan sonra akvaryumu üstüne koydum ağırlık olsun diye..
El becerim pek iyi değildir o yüzden çok iyi şekiller çıkartamadım..
Şekilleri havya ile yaptıktan sonra maket bıçağı yardımıyla oymaya başladım..
Sabah kalkıp dosdoğru Koçtaş'ın yolunu tuttum.Fugapool 2900 20 kiloluk paket olduğundan 5 kiloluk pakette Fugapool 2300 aldım. Artan straforlarla da sol yan tarafı kaplıyım dedim.Orayada şekil vererek oydum ve akvaryuma yerleştirdim.Filtreyede yer açtım orda temizliğine devam eder inşallah (:
Ve dün başladığım tasarının ilk fırça darbesini 1.5 saat önce atmış bulunuyorum.Bunlarda ilk katlar..Yarın öğleye doğru kurumuş olursa 2. katı atıcam.
Genellikle bitmiş hallerinin fotoğrafını çektim..Ara kısımları fotoğraflamayı unutmuşum..İnşaallah beğenirsiniz.Bu ilk fonum olduğundan pekte iyi olmadı.1-2 ay kullanıp yenisine başlayabilirim.Herşey kuruduktan sonraki haline bağlı.. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.. |
|
|
Burak SÜSLEYİCİ Pygocentrus Nattereri Üretim ☎ 0532 704 52 84 PiranhaTürkiye ® Facebook & İnstagram : @piranhaturkiye
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Administrator
Kayıt: 06.05.2005 14:24 İleti: 16144 Yaş: 45 Konum: İnönü/İST |
|
|
İlk deneme olmasına bakarsak oldukça güzel olmuş kardeşim,eline sağlık tankdaki son halini merak ettim doğrusu.
|
|
![]() S. Manueli (40 cm) Üretim Başarısı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Burak dedigim gibi ilk kez bir arka fon yapiyorsun bence guzel olmus.Sadece o kayalari gri renk ile ve agac koklerini daha acik kahverengi ile boyuyabilirsin.Birde o koku o koseye(filtre) silikonlarsan super olur.Tabanida glosso ile kaplarsan super olur.
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 29.01.2007 21:57 İleti: 10252 Yaş: 81 Konum: Balgat -ANKARA ( S.M.Mali Müşavir ) |
|
|
Burak çok önceden bu strafordan arka fon olayına kafayı takmış ve bir kaç tane yapmış birisi olarak sana şu tavsiyelerde bulunabilirim.
*Strafor için aldığın malzemeleri renkli olanlardan almaman gerekir. Renkli olanların içinde astimat yani kansorejen maddeler mevcut. Bunun yerine gerçek strafor almalısın (Tv.buzdolabı kutularından çıkanların biraz kalın olanları olarak tarif edeyim) *Lehim makinası ile değilde bence bir maket bıçağı yada falçata ile çok daha güzel işler çıkarabilirsin. Falçata ile harala, gürele girişeceksin. (Ortalık batıyor tabi lehimi ondan kullanıyorlar batmasın diye) *Kullanacağın izolasyon malzemesini kaliteli bir markadan almanı tavsiye ederim. İçine derz dolgusu boyası katacaksan bunuda kaliteli tercih et. *Kaplamanı en az 2-3 kat yapmalı ve katlar arasında kurumayı beklemelisin. *en sonunda yapıştırmak için yine kaliteli bir akvaryum slikonu kullanmalısın. Yapıştırma esnasında altta ve yanlarda kesinlikle bir milim dahi yer bırakmamalısın. *Ne kadar kaliteli yaparsan, yap muhakkak zamanla üstlerinde küflenmeler olmaya başlayacak ve zamanla bıkacak ve sökme çareleri arayacaksın *Ph konusunda dikkatli olmalısın ph'ı hatırı sayılır bir şekilde yükseltir *Başarılar dilerim yenisini merakla bekliyoruz |
|
|
Emek verilmiş bir akvaryumun kötüsü olmaz, sadece eksiği ya da fazlası olur (İhtiyar) An aquarium that is worked on correctly will not be bad, there will be more than expected(old) |
|
| Sayfa başı |
|
|
Webmaster
Kayıt: 07.09.2007 10:43 İleti: 5606 Yaş: 42 Konum: Bayraklı / İzmir |
|
|
Eline sağlık Burak, son halini görmek için isterim..
|
|
| Selman KARA | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 05.11.2006 21:57 İleti: 2827 Yaş: 36 Konum: Manisa/Salihli Yaş:21 |
|
|
Güzel olmuş Burak, devamını merakla bekliyorum..
Eline sağlık. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Ellerine sağlık Burak, biz Juwel arka fonlarını Türkiyeye getirene kadar D.I.Y çözümlere devam. Umarım sorun yaşamazsın.
|
|
| Sayfa başı | |
|
Üretim Başarısı
Kayıt: 03.02.2007 19:49 İleti: 710 Yaş: 61 Konum: Dalaman -MUĞLA |
|
|
Merak ediyorum boya malzemesi için ne kullanıyorsunuz balığa zarar vermeyen ne marka var? aydınlatırsanız memnun olurum.
|
|
|
Melih SARAÇOĞLU Dalaman- MUĞLA
YAŞ 43
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Çok güzel olmuş inşallah bir sorun çıkmaz...
|
|
METİN ÇAVUŞOĞLU (uşak)![]() ![]() (7 adet 20 cm(5.5 yaşında) p. nattereri) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Teşekkürler Resul abi..3 güne kadar koyucam tanka..Tankta 3 gün balıksız çalışcak (:İnşallah bir sorun çıkmaz..
Fatih dün çok konuştuk ama onu oraya silikonlarsam filtreyi çıkartamam ordan..Kayıt kuşaklar çok zorladı beni zaten..Glosso bitkisinide düşünüyorum.Hageni aldım bugün Bayram abi strafor için aldığım malzemeler derken mavi straforumu kasteddin anlayamadım.Eğer oysa kaliteli olduğu için onu kullanıyım dedim..Valla maket bıçağıyla yapıyordum ellerim minik minik kesik içinde bende vazgeçtim.(Ortalık battı hemde çok fena annem sinir krizlerinde Kalekim buna uygun diye okudum Bayram abi.Derz dolgu boyası baktım fakat Koçtaş mağazasında bulamadım malesef..Arama çabalarındayım daha. Şuan 2 kat abi yarında 3.katı atıp 2-3 gün kurumaya bırakıcam..Katlar arasında ki kuruma süresi 1 gün olarak ayarladım. Ölçüyü bilerek büyük aldım(1-2 cm ) kadar sonradan zımparalayarak tam hale getirdim boşluk kalmayacak. Ee abi bundan da hevesimi alıyım atarım tabikide..Maksat can sıkıntısı ve görüntü değişikliği Ph konusunda bir bilgim yok..İnşallah çok yükseltmez de bir sorun çıkmaz.. Zamanını ayırıp beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim Bayram abi..Şu hevesimi alıyım da yeni yaparım belki Teşekkürler Selman abi..Bittikten sonraki halini burada paylaşacağım Beğendiğine sevindim Uğur..Teşekkür ederim. Teşekkürler Caner abi..Ahh o fonlardan bir gelse Melih abi boya malzemesi kullanmıyorum..Kalekim Fugapool 2900 (Kendiliğinden renk seçeneği var)Antibakteriyel özellikli.Suda çözünmuyor..Yosun tutmayı engelliyor yazıyor ama yavaşlatıyor herhalde..Başka örnekler de balıklara bir zarar gelmemiş umarım benimkinde de gelmez.. İnşallah çıkmaz tek isteğim o zaten |
|
|
Burak SÜSLEYİCİ Pygocentrus Nattereri Üretim ☎ 0532 704 52 84 PiranhaTürkiye ® Facebook & İnstagram : @piranhaturkiye
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 19.11.2007 19:53 İleti: 3856 Yaş: 48 Konum: İstanbul/Avcılar |
|
|
Burak merhaba...
Bence iyi bir işe girmişsin ama ilk denemen olduğu için yaptığın fon biraz doğallıktan uzak durmuş,bunun sebebide Bayram abinin dediği gibi beyaz strafor kullanmaman.Mavi ve sert strafor kullandığın için fazla derinlik verememişsin,eğer beyaz kullansaydın hem çok rahat şekil verirdin hemde katkı olmadığı için risk almamış olurdun.Bence bu yaptığını akvaryumda kullanma ve tekrardan beyaz strafor alarak yenisine başla,şekilleri yaparken maket bıçağı kullanmanı ve yuvarlak hatlar yapmanı tavsiye ederim,yapacağın fonun kabası bittikten sonrada lehim tabancasıyla ince ayrıntıları yapabilirsin. Kolay gelsin... |
|
Taner SAĞIROĞLU![]() https://www.youtube.com/user/tnrefe ...The King oF Amazon... Serrasalmus Rhombeus Black Ederinden fazla değer soytarıyı kral eder. |
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Burak bu fugapoolun renk seçenekleri hakkında bilgin varmı yani renk çeşitlimi.? Doğallığı yakalamak amaçlı soruyorum bende böyle bir deneme yapmak istiyorumda.
|
|
|
YAŞ 43
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Taner abi bende daha çok mavi strafor kullanıldığından onu tercih ettim..Biraz zaman geçsin yeni bir projeye başlıcam abi..Annem tabi beni öldürmesse ve alt kattaki komşu da
Melih abi fugapool un renk seçeneği bayağı geniş..En azından 15-20 renk mevcut tu Koçtaş da |
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Üretim Başarısı
|
|
Teşekkür ederim Burak.
|
|
|
YAŞ 43
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Ben teşekkür ederim abi ne demek..
|
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz