Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Yeni tankımıza taşındık ama???
Yetkili: Moderatör
Yazar | Mesaj |
---|---|
Kayıtlı Üye Kayıt: 29.06.2016 17:01 İleti: 218 Yaş: 37 Konum: Bursa |
|
Merhabalar arkadaşlarım, abilerim, kardeşlerim.
Sonunda bir 10 günlük bekleme ardından yeni 150x50x60 tankımıza taşındık ama beni de bitirdiler. Saat 23:00 gibi hadi dedim başlayayım, Tahminimden çok çok daha zor oldu. 100x40x50 tankta yakalayana kadar ki kaos beni bile strese soktu. Tam ikinci balığı yakaladım ki ; ![]() Bu bir tür onarıldıktan sonraki hali ![]() Saat gecenin 11 , arasam, gidip alayım desem kepçe yok, hazırlamışım her şeyi dönsen dönülmez ![]() Baktım olmayacak geri dönüşü yok bu işin başladık ama normal kepçeyle bile zorken siz düşünün gerisini ![]() Ben 10-11 cm 16 balıkta bu kadar zorlandıysam 25cm lik balıkları 2 metrelik bir tankta yakalamayı hayal bile edemiyorum.. Neyse mutlu son oldu, kazasız belasız atlattık, buyurun keyif zamanı ![]() ![]() ![]() Bu arada her paylaşımdaki gibi ufak bir danışmak istediğim konu var ![]() Sump sistemindeki su giriş kısmı su içerisinde kalıyor ve sanki suda oksijen durumu az gibi geldi, balıklarda su üzerine biraz yakın durunca da iç filtreyi tanka ilave ettim. Sizce kalmalı mı ? Yoksa durmalı mıdır? |
|
Sertaç Bursa / 30 yaş 150x55x65 tank 16x Pygocentrus Nattereri 100x40x50 tank 15x Zebra 100x40x50 tank Boş |
|
Sayfa başı |
![]() ![]() |
![]() |
|
TPF Özel Üyesi Kayıt: 14.08.2014 12:11 İleti: 332 Yaş: 24 Konum: İstanbul |
|
Maşallah mükemmel olmuş
![]() ![]() |
|
![]() 120×65×50 20x Pygocentrus Nattereri - Wild Oscar |
|
Sayfa başı |
![]() ![]() |
![]() |
|
TPF Özel Üyesi Kayıt: 28.06.2008 18:06 İleti: 930 Yaş: 44 Konum: Muğla/Fethiye |
|
Maşallah hepsi çok güzeller. Oksijen bol olmalı ister iç filtre ile istersen hava motoru ile istersen de yüzey dalgası ile hepside aynı. İç filtre ekstra mekanik temizlik yapar artısı o birde akıntı ile formlanma.
![]() |
|
Can Nergiz MUĞLA/Fethiye 125*50*60 (375 lt) (Karışık ciklet akvaryumu) 150*70*60 (630 lt) (Tür seçilmedi) 50*50*55 (135 lt) (1 Adet Natteri) ![]() |
|
Sayfa başı |
![]() ![]() |
![]() |
|
Administrator Kayıt: 19.08.2012 16:43 İleti: 4232 Yaş: 40 |
|
Çırpınma seviyesine kadar suyu boşaltıp elle bile yakalardınız balıkları dolu tank da kazan kepçe hikayesi gibi oluyor o iş neyse hayırlı olsun yeni tankları. Sump ile belirttiğiniz soruyu video ile görsel alırsak çözüm sağlarız.
![]() |
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
Sayfa başı |
![]() ![]() |
![]() |
|
|
Melih PEHLEVAN yazdı:
Maşallah mükemmel olmuş
![]() ![]() Teşekkürler Melih kardeşim ![]() ![]() fr4nk yazdı:
Maşallah hepsi çok güzeller. Oksijen bol olmalı ister iç filtre ile istersen hava motoru ile istersende yüzey dalgası ile hepside aynı. İç filtre ekstra mekanik temizlik yapar artısı o birde akıntı ile formlanma.
![]() Evet kesinlikle mekanik temizlik için katkısı oldu. Balıkları ekleyince dipteki kalan iri partiküller akıntıdan çıkmış oldu ![]() ![]() Aytaç DEMİRKOL yazdı:
Çırpınma seviyesine kadar suyu boşaltıp elle bile yakalardınız balıkları dolu tank da kazan kepçe hikayesi gibi oluyor o iş neyse hayırlı olsun yeni tankları. Sump ile belirttiğiniz soruyu video ile görsel alırsak çözüm sağlarız.
![]() Aytaç abim haklısın ama güvenemedim, suyu boşaltıp yedek tanksız kalmak istemedim ![]() ![]() |
|
Sertaç Bursa / 30 yaş 150x55x65 tank 16x Pygocentrus Nattereri 100x40x50 tank 15x Zebra 100x40x50 tank Boş |
|
Sayfa başı |
![]() ![]() |
![]() |
|
TPF Üyesi Kayıt: 19.08.2006 21:09 İleti: 2609 Yaş: 37 Konum: İzmir |
|
Çok güzel görünüyor. Kıskandım.
![]() ![]() |
|
Gürkan KURTAY İzmir/Gaziemir |
|
Sayfa başı |
![]() ![]() |
![]() |
|
|
gurkankurtay_ yazdı:
Çok güzel görünüyor. Kıskandım.
![]() ![]() İnşallah daha güzeli sizlerin olsun ![]() ![]() |
|
|
Sayfa başı |
![]() ![]() |
![]() |
|
TPF Özel Üyesi Kayıt: 03.09.2010 10:54 İleti: 5898 Yaş: 47 Konum: ANKARA MATBAACI |
|
Maşallah Sertaç çok güzel balıklar. Ortam da süper. Kepçeye diyecek birşey yok maalesef herkesin ortak sıkıntısı. Bu arada balığı elimle yakalayım falan deme Aytaçımın dediği gibi, Allah muhafaza pişman olursun.
![]() |
|
0 532 574 36 60 - ANKARA 12 Adet Damızlık Nattereri 3 Adet F0 Nattereri Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. ![]() |
|
Sayfa başı |
![]() ![]() |
![]() |
|
Administrator Kayıt: 19.08.2012 16:43 İleti: 4232 Yaş: 40 |
|
Serkan AKKAŞ yazdı:
Maşallah Sertaç çok güzel balıklar. Ortam da süper. Kepçeye diyecek birşey yok maalesef herkesin ortak sıkıntısı. Bu arada balığı elimle yakalayım falan deme Aytaçımın dediği gibi, Allah muhafaza pişman olursun.
![]() Kepçe işi sıkıntı bir ara dikmekten sıkıldım bu tür için özel kepçeler var onlarda çok yüksek fiyat da tankı sifonla çekmez seviye kadar alıp köpük kap ya da eldiven veya ıslak havlu ile bunlara alıştıktan sonra direk elle hop alı vereceksin abi dolu tank da çıplak el kumar olur zaten. |
|
Rhombeus (xingu) Rhombeus (black peru) Spilopleura (gold) Natteri Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana) Beta halfmoon American Pitbull Terrier (Rednose) Lovebird Personata |
|
Sayfa başı |
![]() ![]() |
![]() |
|
|
Serkan AKKAŞ yazdı:
![]() Serkan abim, beğenmene sevindim ![]() ![]() Aytaç DEMİRKOL yazdı:
Serkan AKKAŞ yazdı:
![]() Kepçe işi sıkıntı bir ara dikmekten sıkıldım bu tür için özel kepçeler var onlarda çok yüksek fiyat da tankı sifonla çekmez seviye kadar alıp köpük kap ya da eldiven veya ıslak havlu ile bunlara alıştıktan sonra direk elle hop alı vereceksin abi dolu tank da çıplak el kumar olur zaten. Kepçe fiyatlarını görünce "vay bu işte çok para var girmek lazım" dedim içimden o derece ![]() |
|
|
Sayfa başı |
![]() ![]() |
![]() |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz