Sistem saati: 19.04.2024 06:01
Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Serrasalmus Irritans

Yetkili: Moderatör


Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 1 sayfadan 1. sayfa [ 1 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı alparslanozdemir

Piranhacı

Piranhacı


Kayıt: 16.11.2006 20:32

İleti: 644

Yaş: 32

Konum: Ankara

İletiTarih: 01.08.2007 00:08   İleti başlığı: Serrasalmus Irritans   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Serrasalmus Irritans


Resim
Bu tür biraz karmaşıktır. Bu tür uzun burnu ve V şeklindeki yüzgeciyle kendine özgüdür. Bu türün 5 ila 9 adet ectopterygoid dişi vardır yavrularda daha fazla bellidir. Bu tür serrasalmus sancheziyle(Peru) benzerlik gösterir. Her iki türün de yakın morfolojik özellikleri vardır.
Bazı akvaristler bu türü birden fazla baktıklarını rapor etmişlerdir(100 galon veya daha fazla) ancak bu her durumda bu türün grup olarak bakılabileceği anlamına gelmez. Bu türü kendi türüyle veya başka türlerle grup olarak beslemek istemenin sonucu eksik yüzgeçler, vucut yaralanmaları veya ölüm olabilir.
Jeff Concannon birkaç yıl serrasalmuslar ve bu tür hakkında küçük gruplar halinde bakma tecrübesine sahiptir. Jeff ‘e göre türleri gruplamada balık sayısı 5 iken hemen 4 e düşmektedir( Balık ölmüyor sürüden dışlanıyor). Bu 4 balık 1 buçuk yıl kadar yaşamış. Sonra 2 balık garajda ısının çok yükselmesi nedeniyle ölmüş. Şu anda 2 balık birlikte yaşıyorlarmış.
Yırtıcı özellikleri bakımından Serrasalmus Elongatusla benzer özellikler gösterir. Ava sinsice yaklaşma ve pusuya düşürme bakımından. Serrasalmus İrritans’lar chiclid leri ve yavaş hareket eden catfish’leri tercih eder.


YAŞAM RENGİ:
Bu türün parlak gümüş bedeni ve bir çok küçük siyah noktaları vardır. Bu türün ventral bölgesi metalik turuncudur. ( yavruların gümüş )
Anal yüzgeci kırmızıdır ama bazı örneklerinde sarı ya da turuncu olabilir. Yaşlı örneklerinde anal yüzgeç iyice kararır ve simsiyah olur. (siyah bir üçgen gibi).
Serrasalmus İrritans’ı bilineatus, elongatus ve marginatus la kıyaslarsak, bilineatustan distal kaudal şeritiyle ve onun oranıyla , elongatus tan humeral noktasıyla(yanağındaki siyah leke) ve çıkık vücuduyla(high back) ve marginatustan terminal kaudal yüzgecindeki siyah bandıyla farklıdır.


ÜRETİM:
Bu türün üretimi bir hobici tarafından daha gerçekleştirilememiştir. Yavrular için bol bitki gereklidir. Yetişkinler açık nehirlerde bulunur. Serrasalmus İrritans diğer Serrasalmus türlerine oranla çok daha erken ergen duruma gelir çünkü küçük bir türdür.
Orinoco Nehirleri: PH:4.5-7(6.0); 2-8 dH(6); 75-82 °F (24-28°C). Bu türlerin üretimi daha yapılamadı ama bana göre 200 gallonluk(756 litre) bir tank kullanılabilir. Aynı zamanda bol bitkilendirilmiş ve kumlu tank kullanılabilir. Kuraklık dönemi Ekim-Mart, Yağış dönemi nisan-eylül dür.


TARİHSEL ADLARI:Serrasalmus Fernandezi(Fernández-Yépez)
Serrasalmo irritans (Peters, 1877)


DAĞILIM:
San Fernando Apure, Venezuela. Holotype (unique): ZMB 10045.


MAKSİMUM BOY:
13.8 cm SL (5.43307 inches) or 15.0 cm TL (5.90551 inches).


Kaynak: Opefe


Çeviri: Alparslan Özdemir


Resim
Resim
Resim
Alparslan Özdemir(ANKARA)
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 1 sayfadan 1. sayfa [ 1 ileti ]



Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

  

cron