Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Balıklarda Renk Maddeleri ve Pigmentasyon
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
WİLD yazdı:
Diğer 2 natında renkleri hemen hemen aynı onlarda 2,5 yaşındalar yanılmıyorsam..Süper redlerde başladı pembeleşip kızarmaya bi tanesi hemen hemen eski rengine geldi gibi..Büyükler kızarırsa harika olur..
Krill verecek arkadaşlarada önerim su değişimlerinden hemen önce versinler..Çünkü yemedikleri ufak parçalar oluyor..Suyu acayip şekilde bozuyor.. Peki krill alsam haftada birgün vermek faydalı olur mu? Sonuçta haftada bir su değişimi yapıyorum. |
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 27.12.2009 22:03 İleti: 793 Yaş: 33 Konum: istanbul/s.çiftliği |
|
|
Okan abi balıkları birkaç gün aç bırak bence tekrar yemeye başlıyacaklardır.
|
|
|
İbrahiM AtaÇ istanbul Serrasalmus Compressus(shooker) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Drogba yazdı:
Okan abi balıkları birkaç gün aç bırak bence tekrar yemeye başlıyacaklardır.
İbrahim o mesajı hikari yem başlığı altına taşıdım. viewtopic.php?p=259655#259655 Balıklar daha ufak oldukları için aç bırakmak da istemiyorum. İnşallah tekrar yemeye başarlar. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
|
|
Ac kalan piranhalar herseyi goze alabilirler.Ama tok piranha pek bisey yapmaz.=)Birbirleriyle yarismalari gerekiyor ne icin peki ?Tabiki cesaret icin.=)
|
|
|
Esad Bulut | Hollanda - 1990 Rocky The Rhombeus Emek yoksa Agresiflikte yok Akvaryumun kalbi -> Sump H.C <3 Boyka
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
PiranHa_TerBiyeCisi yazdı:
Ac kalan piranhalar herseyi goze alabilirler.Ama tok piranha pek bisey yapmaz.=)Birbirleriyle yarismalari gerekiyor ne icin peki ?Tabiki cesaret icin.=)
Peki 7/8 cm piranhaları da cesaretlendirmek için aç bırakmak uygun mu? Çünkü tam gelişme çağındalar.Sonra sorun olmasın. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
..:EpHiMeThEuS:.. TPF Üyesi
|
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
PiranHa_TerBiyeCisi yazdı:
Peki 7/8 cm piranhaları da cesaretlendirmek için aç bırakmak uygun mu? Çünkü tam gelişme çağındalar.Sonra sorun olmasın. Ölçüyü kaçırmadığın müddetçe sorun yok! Bendekiler de aynı boyda sayılır. Daha eleme olmadı. 3 güne kadar aç bıraktım, sorun yok! Ama tok iken bile tankın içine birşey düştü mü yemek için olmasa bile ilgiden bir ısırık alıyorlar. |
|
| Sayfa başı | |
|
Piranhacı
Kayıt: 27.12.2009 22:03 İleti: 793 Yaş: 33 Konum: istanbul/s.çiftliği |
|
|
Okan abi benimkiler 9-10 cm yaklaşık 6-7 gün bile aç bıraktığım oldu Allahtan birşey olmadı şimdi gayet iyiler.
|
|
|
İbrahiM AtaÇ istanbul Serrasalmus Compressus(shooker) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Drogba yazdı:
Okan abi benimkiler 9-10 cm yaklaşık 6-7 gün bile aç bıraktığım oldu Allahtan birşey olmadı şimdi gayet iyiler.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 25.05.2010 19:53 İleti: 1082 Yaş: 44 Konum: Ankara |
|
|
Okan abi bence ciğersizde bırakma yavruları. Gayet güzel severek yedikleri birşey. Forumda biryerde okudum kan ihtiyaçları içine iyi geldiğini.
|
|
|
Sinan AYDIN Yaş:29 Ankara Ara verdi. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
subarusti yazdı:
Okan abi bence ciğersizde bırakma yavruları. Gayet güzel severek yedikleri birşey. Forumda biryerde okudum kan ihtiyaçları içine iyi geldiğini.
Teşekkürler Sinan aslında verdiğim kuru yemlerin içerisinde besin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak maddeler var. Karidesi de yanında ilave veriyorum. Ama büyüdüklerinde beslenme maliyetlerini düşürmek için menülerini genişletmem gerekecek ama menüye ciğer eklemeyi düşünmüyorum çünkü suyu çok kirletiyor. Bence en iyisi dana yüreği ve balık özellikle de alabalık ve somon. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 25.05.2010 19:53 İleti: 1082 Yaş: 44 Konum: Ankara |
|
|
Hikari nasıl kokuyor bilmiyorum ama Tetranın doromin yemi kullanıyorum bende. Müthiş iğrenç kokusu var
Dana ciğeride veriyorum ben. Suyu kirletmesi doğrudur ama balıktan balığa değişir gerçi ciğeri atar atmaz 10 sny de öğütüyo benim yamyamlar. Suyu kirletmesine izin vermiyorlar |
|
|
Sinan AYDIN Yaş:29 Ankara Ara verdi. |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
subarusti yazdı:
Hikari nasıl kokuyor bilmiyorum ama Tetranın doromin yemi kullanıyorum bende. Müthiş iğrenç kokusu var
Dana ciğeride veriyorum ben. Suyu kirletmesi doğrudur ama balıktan balığa değişir gerçi ciğeri atar atmaz 10 sny de öğütüyo benim yamyamlar. Suyu kirletmesine izin vermiyorlar Hikarinin bio-gold plus yemi de çok ağır kokuyor ama balıklar onu kokusunu seviyor. Cichlid gold yem o kadar ağır kokmuyor. Evet ciğeri çok hızlı tüketiyorlar ama ilk saldırdıklarında oluşan bir bulanıklık var o suyu biraz kirletiyor. |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
Kayıt: 08.06.2009 13:20 İleti: 707 Yaş: 37 Konum: Kayseri |
|
|
Okan YEŞİLÖZ yazdı:
..:EpHiMeThEuS:.. yazdı:
Ben caribalara 5-6 ay yedirdim. Reddetmediler. Çok da faydasını gördüm. Hatta kutunun dibindeki kırıntıları papağan cikletlere yedirdik; alev alev yandılar...
Gerçi sonra da papağan cikletleri... Neyse, geçmiş gün... ![]() Caner şu linkteki kriller nasıl yarım kilosu kargo dahil 30 $ civarı. http://cgi.ebay.com/JUMBO-Dried-Krill-T ... 3a5a14d4c6 Krilllerin boyu 5 cm , 7-8 cm natt.lar yer dersen sipariş edeceğim. abi bunlar kurutulmus karides degilmi ? |
|
KaDiR SeVgİ 21 Kayseri 6+4=10-1=9-1=8-1=7 ad.nat. 130*50*60 Güzeli Güzel Yapan Edeptir, Edep İse Güzeli Sevmeye Sebeptir..! |
|
| Sayfa başı |
|
|
Piranhacı
|
|
Resimdekiler gammarus diye geciyor. Akvaryumcularda oluyor. Ebay fiyati kesinlikle fazla, ek ucretleri de dusunursek cok olacaktir.
|
|
|
Ahmet Savran 26 / İzmir - Balçova 150*50*75(h) - Super Red Dragon Flowerhorn 100*40*45(h) - boş |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
dr_ortho yazdı:
Resimdekiler gammarus diye geciyor. Akvaryumcularda oluyor. Ebay fiyati kesinlikle fazla, ek ucretleri de dusunursek cok olacaktir.
Hocam bence fiyatı fazlasıyla uygun yarım kilosu yaklaşık 45 TL civarına geliyor ama bu şekilde jumbo olanlarını Türkiyede bulmak zor. Renklerinden de anlaşılacağı üzere astaxanthin yüksek düzeyde ayrıca Türkiye de küçük boylarının 100 ml si yaklaşık 10-15 TL arası satılıyor. 100 ml nin kaç gram geleceğini siz düşünün |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz