Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 3. sayfa [ 49 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı Kings of the Amazon

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 01.12.2011 20:38   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

serkan akkaş yazdı:
Akvaryum çok şık olmuş. Pacular için de diyecek bişey yok forumda % 70 insanın başına geldi. :onay:

Teşekkür ederim Serkan. Malesef Pacu ile ilgili oynanmış olan oyunlar yüzünden, hobiye yeni başlayacak olan çok kimseyi ilk adımda soğutuyorlar.Beni en çok bu üzüyor.İnşallah düzelir diyorum.
Hakan Erdem
Bornova \ İZMİR
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 01.12.2011 20:54   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Kings of the Amazon yazdı:
serkan akkaş yazdı:
Akvaryum çok şık olmuş. Pacular için de diyecek bişey yok forumda % 70 insanın başına geldi. :onay:

Teşekkür ederim Serkan. Malesef Pacu ile ilgili oynanmış olan oyunlar yüzünden, hobiye yeni başlayacak olan çok kimseyi ilk adımda soğutuyorlar.Beni en çok bu üzüyor.İnşallah düzelir diyorum.

Abicim bence dediğin olmaz :? Olmaması da iyi bir yönde ben kendi adıma acayip gaza gelmiştim. Gerçek piranha sahibi olabilmek için resmen heyecanlanmıştım. Akvaryumcularda satılmayıpta belli kişilerde olmasıda bu işin ayrı bir keyfi bence. Gerçi yanlış anlaşılmasın akvaryumcuların gerçek piranha diye bile bile satmalarına resmen terbiyesizlik denir asla onu savunmuyorum. Balıklarımı gören herkese bıkmadan usanmadan bu balıkların akvaryumcularda satılmadığını özellikle almak istiyolarsa internetten bulabileceklerini söylüyorum. :onay: Türkiye' ye yolun düşmez mi abicim ;)
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 01.12.2011 21:16   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Serkan sana katılıyorum, belli kişilerde olması zaten bir ayrıcalık kazandırıyor.Bana göre hobi ve kolleksiyoncu olmanın gerçek anlamı bu.
Eğer yönlendirme doğru yöne yapılılırsa sorun yok zaten,insanlar hevesleri kırılmadan bu hobiyi icra edeceklerdir.
Günümüzde internet sayesinde, aradığımız bilgilere çok çabuk ulaşabiliyoruz.Maziye çok küçük de olsa bir gezinti yap,eskiler daha iyi bilir balıkları bulma zorluklarını.
İnşallah birgün yolum düşecek,forumdan birkaç kişi ile yüzyüze tanışmak ve sohbet etmek istiyorum.
Hakan Erdem
Bornova \ İZMİR

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 01.12.2011 21:22   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Balıkları dün sorunsuzca iade ettim.Yanlız yüzlerindeki şaşkınlık ifadesi çok hoştu.

Konu başlığına uygun olarak ve ileride yapmayı planlamış olduğum ''Cam cama'' projesine istinaden,piranhaların geliş süresini değerlendirmek amacı ile Diskus aldım.İyi seyirler.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Resim

Resim

Hakan Erdem
Bornova \ İZMİR

Çevrimdışı UnnameD

Yasaklı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.12.2011 00:21   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Abicim bu discuslari nereden buldun böyle ya valla çok hoşuma gitti allah nazardan saklaşın maşşallah müthiş balıklar :nazar: :nazar:

Abi bu discuslar o tankı hak ediyor bence fazlası ile :nazar: :macerena:
Resim
60*54*40Cherax quadricarinatus(Dişi/Erkek).
100*55*60Pygocentrus NattereriXXX.

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 02.12.2011 06:40   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

UnnameD yazdı:
Abicim bu discuslari nereden buldun böyle ya valla çok hoşuma gitti allah nazardan saklaşın maşşallah müthiş balıklar :nazar: :nazar:

Abi bu discuslar o tankı hak ediyor bence fazlası ile :nazar: :macerena:

Teşekkürler. İade ederken gördüm yeni getirmişler. Eskiden Diskus beslemiştim ve kendimi tutamadım aldım. Akvaryuma gerçektende renk kattılar.Sonuçta onlarda Amazon balıkları. :onay:
Hakan Erdem
Bornova \ İZMİR

Çevrimdışı Serkan AKKAŞ

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

İletiTarih: 02.12.2011 08:10   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Diskuslar mükemmel :nazar: :nazar: Piranhalar gelene kadar süzülsünler bakalım tankda :mrgreen:
0 532 574 36 60 - ANKARA
12 Adet Damızlık Nattereri
3 Adet F0 Nattereri
Veee Yine Albino Full Red' lere dönüş. :)

Çevrimdışı Fyyzarya

Piranhacı

Piranhacı

İletiTarih: 02.12.2011 09:16   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Discus lar gerçekten bitkili ve büyük hacimli tanklarda çok heybetli duruyor. Şu zamana kadar tek bakmadığım balık türü.. Ama gerçekten çok zarif ve çok görsel bir balık.. Aynı zamandada bebek gibi ilgi istiyorlar.
Kartal Feyyaz
Serbest Muhasebe
20 / İzmir.Buca
200*50*70 BOŞ
Grammostola Pulchra
Brachypelma Vagans
Acanthoscurria Geniculata

Çevrimdışı egemensener

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.12.2011 13:22   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Gerçek piranaların gelince discusları çıkartıcaksın değilmi ? ;)
Egemen Şener

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 02.12.2011 20:28   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Hakan abi bir de işin iyi tarafından bakmak lazım, malum eskiden böyle bir sitenin olmadığı zamanlarda insanın pacularının piranha olmadığını öğrenme ihtimali de yok denecek kadar azdı, şahsen ben bundan 16-17 sene önce aldığım pacuları yıllarca piranha diye besledim, hatta öldüklerinde bile hala piranha diye biliyordum, üzerinden baya zaman geçtikten sonra Ankara'da Atatürk Orman çiftliğinde gördüğüm balıkların benimkilerle aynı olduğunu ve tanıtım kısmında pacu yazdığını görünce öğrendim.
Bu arada discuslar gerçekten süper görünüyor ve tanka çok yakışmışlar.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 03.12.2011 07:10   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

serkan akkaş yazdı:
Diskuslar mükemmel :nazar: :nazar: Piranhalar gelene kadar süzülsünler bakalım tankda :mrgreen:

Teşekkürler.Hoş ve sakin bir görüntü sergiliyorlar.
Fyyzarya yazdı:
Discus lar gerçekten bitkili ve büyük hacimli tanklarda çok heybetli duruyor. Şu zamana kadar tek bakmadığım balık türü.. Ama gerçekten çok zarif ve çok görsel bir balık.. Aynı zamandada bebek gibi ilgi istiyorlar.

Fırsatın olursa bakmanı tavsiye ederim. ;)
egemensener yazdı:
Gerçek piranaların gelince discusları çıkartıcaksın değilmi ? ;)

Cam cama olacaklar.Çıkartmak için, en 200-300 lt yeni bir akvaryum almam lazım.Şu an için düşünmüyorum almayı açıkçası.
Hakan Erdem
Bornova \ İZMİR

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 03.12.2011 07:24   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Hakan abi bir de işin iyi tarafından bakmak lazım, malum eskiden böyle bir sitenin olmadığı zamanlarda insanın pacularının piranha olmadığını öğrenme ihtimali de yok denecek kadar azdı, şahsen ben bundan 16-17 sene önce aldığım pacuları yıllarca piranha diye besledim, hatta öldüklerinde bile hala piranha diye biliyordum, üzerinden baya zaman geçtikten sonra Ankara'da Atatürk Orman çiftliğinde gördüğüm balıkların benimkilerle aynı olduğunu ve tanıtım kısmında pacu yazdığını görünce öğrendim.
Bu arada discuslar gerçekten süper görünüyor ve tanka çok yakışmışlar.

Günümüzde çok hızlı ilerlemeler sayesinde, özellikle internetin yaşamımızda büyük bir yer alması,gerçekten kolaylık sağlıyor.Sitenin de bu konuda bence ayrıcalıklı ve önemli bir yeri var. Ben, ilk olarak Nattereri'yi yaklaşık 25 yıl önce Ankara Aydınlıkevler'de bir akvaryumcuda görmüş ve hayran kalmıştım.
Diskusları beğendiğine sevindim.Ben uzun süreler bakmıştım,bana göre sade ve asil bir görüntüleri var.
Hakan Erdem
Bornova \ İZMİR

Çevrimdışı F.Basaran

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.12.2011 10:14   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Abi olağanüstü renkleri ve bir güzellikleri var dediğin gibi nede olsa amazondan gelmeler bizde her yol amazona çıkar. :grin:
Resim

Çevrimdışı Tandogan.Aygul

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 03.12.2011 23:57   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

Güzellikleri her yerde bir ayrı
Tandoğan AYGÜL
Samsun
2 Adet 100x50x50 çift katlı set
26 cm Serrasalmus Rhombeus

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 04.12.2011 03:06   İleti başlığı: Re: Dekor Değişikliği ve Yeni Ev Sahipleri   

leggera yazdı:
Abi olağanüstü renkleri ve bir güzellikleri var dediğin gibi nede olsa amazondan gelmeler bizde her yol amazona çıkar. :grin:

Amazon olsunda çamurdan olsun. :)
Hakan Erdem
Bornova \ İZMİR
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 4 sayfadan 3. sayfa [ 49 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz