Türkiye Piranha Forum Hakkında

Yetkili: Moderatör


Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 1 sayfadan 1. sayfa [ 1 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı яєѕυℓ çαℓışкαη

Administrator

Administrator


Kullanıcı avatarı


Kayıt: 06.05.2005 14:24

İleti: 16144

Yaş: 43

Konum: İnönü/İST

İletiTarih: 23.01.2012 11:34   İleti başlığı: Türkiye Piranha Forum Hakkında   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

L£AD£R yazdı:
Kuruluş amacı

06 mayıs 2005 tarihi kimi için pek bir şey ifade etmeyebilir ama piranha dünyası için çok şey ifade etmektedir.Bu tarih, forumumuzun kuruluş tarihidir.

Bu büyük boşluğu doldurmak adına başlangıçta bir avuç gözü pek, cesur, atılımcı ve yenilikçi piranha sever tarafından kurulmuştur. Türkiye Piranha Forumunun kuruluşu özellikle piranha konusunda ciddiye alınacak forumlar olmadığı için ve bu hobiye de gönül veren bir çok kişi olduğundan bu konuda bir milat olmuştur. Gerçekten de ülkemizde bu hobiye gönül veren ama tam olarak ne yapacağını bilmeyen ve maalesef bazı çevrelerce her konuda rencide edilmiş, sömürülmüş, kandırılmış, bir çok hobici vardır. Türkiye Piranha Forumu bu dağılmış halde bulunan piranha severleri bir araya getirip aynı çatı altında hobilerini diledikleri gibi birbirleri ile paylaşma imkanını sunmuştur.Hiç bir zaman ticari bir kaygısı yada amacı olmamıştır olmayacaktır.

Çalışmaları

Türkiye Piranha Forumunun misyonu piranhaların en doğru ve sağlıklı şekilde bakımını, en geniş ve en bilimsel şekilde anlatmaktır. Pek çok bilgi, zaman içinde tecrübe ile de pekişerek ortaya çok az forumda olan bir bilgi kaynağı çıkarmıştır.

- Türkiye Piranha Forumun misyonu bunlarla da sınırlı kalmamıştır; Ülkemize çeşitli piranha türlerinin girişi için ve hobinin daha da ilerlemesi için girişimlerde bulunmuş ve özverili piranha severler sayesinde bunu da başarmıştır. Forumun, ülkemizdeki piranha çeşitliliğinin arttırılması yönündeki çalışmaları devam etmektedir. Her yeni tür, bizlerin ufkunu daha da çok genişletecektir.

- Türkiye Piranha Forumunun misyonu bunlarla da sınırlı kalmamıştır; Ülkemiz içinde çeşitli forumlarda piranha ve piranha besleyenler hakkındaki olumsuz imajı silmek için üstün bir gayret göstermekte ve herkesi bilinçlendirmeye de devam etmektedir. Bu bilinçlendirme gerek yazılı olarak, gerekse piranha hakkındaki materyalleri isteyen herkesin hizmetine koşulsuz olarak sunularak olmaktadır.



- Türkiye Piranha Forumunun misyonu bunlarla da sınırlı kalmamıştır; Türkiye de de piranha beslemenin en iyi şekilde yapıldığını göstermek için ülkemiz sınırlarının dışındada faaliyet göstermiş ve dünyanın sayılı forumlarında boy göstermiş sayılı kişiler ile istişarelerde bulunmuşdur.Şu anda piranha dünyasının duayeni olarak tanımlanan Mr. Frank Magallanes forumumuz da bizlerden gelen soruları cevaplandırmaktadır.

Kısaca, Türkiye Piranha Forumunun misyonu hiçbir zaman azalmaz, aksine şartlar dahilinde artacaktır. Büyük düşünüyoruz! Büyük hedefler peşinde koşuyoruz! Basma kalıp hareket etmiyoruz! Türkiye Piranha Forumu, piranha dünyasına yön veren ve gündemini belirleyen bir oluşumdur ve gücünü üyelerinden alır.




Değişmez Hedefleri

- Piranha hobisinin her yönü ile gelişmesini sağlamak.
- Piranha sevenleri aynı çatı altında toplamak.
- Piranha hobisinin öncelikle yurt sathında tanınmasını sağlamak.
- Akvaryum dünyasına pek çok bilinçli piranha sever kazandırmak.

Piranha ve Canlı yem

Piranhacıları en çok rahatsız ve rencide eden konulardan biride bu olduğu için değinmekte yarar gördük.En çok üzüldüğümüz nokta ise yakıştırılan sıfatlardır. Bazı sığ görüşlü zihniyetler işin psikolojisini irdelemeye götürecek kadar garip davranışlarda bulunmuşlardır. Bu çok yanlış ve peşin hükümlü bir yargıdır ve kabul etmek söz konusu bile değildir. Konunun gelip tıkandığı nokta piranhaların canlı yem ile beslenmesi konusudur.Bizim bu konuda ki prensiplerimiz şu şekildedir;

- Türkiye piranha forumu canlı yem ile beslemeyi bir zevk aracı olarak kullanmaz kullandırtmaz.
- Türkiye piranha forumu piranhaları sevdiği haklarını savunduğu kadar diğer canlılara da aynı hassasiyeti gösterir.
- Türkiye Piranha Forumun bu yönde kimseye bir dayatması olmaz sadece tavsiyesi olur.

Son olarak her piranha sever aynı zamanda hayvan severdir başkalarından, ne eksiktir ne fazladır.Her hobici gibi sevdiği ve beslediği balığa değer verir değer verilmesini de ister.


Türkiye Piranha Forumu
Resim
S. Manueli (40 cm)
Üretim Başarısı
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Bu konu kilitlenmiştir, iletilerinizi düzeltemezsiniz ve cevap yazamazsınız.
 1 sayfadan 1. sayfa [ 1 ileti ]



Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

  

cron