Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Su Değişimi Hakkında
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
küçük canavarları ilkdefa su değişimini ve dip çekimi yapıcam fakat bikaç sorum olacak,
1. yavruları akvaryumdan çıkarmam gerekiyormu? 2. tam akvaryuma alıştılar stres flan kalmadı, bu su değişimi yeniden strese sokar mı? |
|
|
Gökhan Altunkaynak 25, Ankara 100*50*60 P.Nattereri x 13 (serkan akkaş yavruları) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
elektro yazdı:
küçük canavarları ilkdefa su değişimini ve dip çekimi yapıcam fakat bikaç sorum olacak,
1. yavruları akvaryumdan çıkarmam gerekiyormu? 2. tam akvaryuma alıştılar stres flan kalmadı, bu su değişimi yeniden strese sokar mı? Gökhan bey siz dip çekiminizi yapın kesinlikle.. Haftada en az %20 hatta sizinkiler yetişkin olduğunda bu %30 ya da haftada iki kere %20 bile olabilir... Balıkları tankdan kesinlikle çıkarmayın.. Bu durum balıkları strese sokmaz diyemem fakat bunada alışacaklardır... Kolay gelsin... |
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 19.04.2011 15:23 İleti: 1146 Yaş: 41 Konum: BURSA |
|
|
Gökhan, dip çekimini yap bir sorun olmaz.Balıkları akvaryumdan çıkarmanada gerek yok ,taze su eklediğinde zaten balıklar rahatlıyacaklardır.
|
|
![]() ![]()
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 39 Konum: Bodrum |
|
|
Gökhan bunların yanı sıra çekim işini yavaş hareketlerle yapıp ani hareketlerden kaçınırsan balıklar için daha uygun olur.Kolay gelsin.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 08.09.2011 10:52 İleti: 6026 Yaş: 48 Konum: İstanbul 20/07/1977 |
|
|
Arkadaslar hazir bu konu acilmisken, Gokhan da musaade ederse benim bi sorum olacak. Su degisimlerini nasil yapiyorsunuz, yani dinlenmis su mu kullaniyorsunuz ya da cesmeden direk mi dolduruyorsunuz?
Daha once bu konu farkli bi baslik altinda tartisildi fakat bi sonuca varamamisti. Biliyosunuz daha once ben su degisimi esnasinda 6 baligimi kaybetmistim. O zaman suyun bir kismini balkonda dinlendiemistim ve o esnada apartmanda ilaclama yapilmisti, cafer bey bu konuda ilac ucucu oldugu icin bi zarari olmaz demisti. Neyse, o su yetmedigi icin suyun bir kismini da cesmeden doldurmustum ve 2-3 saat sonra baliklar oldu. Bu konudaki tecrubelerinizi de paylasirsaniz sevinirim. Gokhan haftalik su degisimlerini atlatma, baliklari da sudan cikarmana gerek yok bu onlari daha cok strese sokar. |
|
|
Mehmet SOVUK Avcılar / İSTANBUL High Tech Planted Tank: 75*50*50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Mehmet SOVUK yazdı:
Arkadaslar hazir bu konu acilmisken, Gokhan da musaade ederse benim bi sorum olacak. Su degisimlerini nasil yapiyorsunuz, yani dinlenmis su mu kullaniyorsunuz ya da cesmeden direk mi dolduruyorsunuz?
Daha once bu konu farkli bi baslik altinda tartisildi fakat bi sonuca varamamisti. Biliyosunuz daha once ben su degisimi esnasinda 6 baligimi kaybetmistim. O zaman suyun bir kismini balkonda dinlendiemistim ve o esnada apartmanda ilaclama yapilmisti, cafer bey bu konuda ilac ucucu oldugu icin bi zarari olmaz demisti. Neyse, o su yetmedigi icin suyun bir kismini da cesmeden doldurmustum ve 2-3 saat sonra baliklar oldu. Bu konudaki tecrubelerinizi de paylasirsaniz sevinirim. Gokhan haftalik su degisimlerini atlatma, baliklari da sudan cikarmana gerek yok bu onlari daha cok strese sokar. estağfrullah abi, sor ki bilgi edinelim, bu arada herkeze teşekkür ederim, balıkları çıkarmadan yavaş yavaş dip çekimini yapıcam ama mehmet abinin sorusuda önemli dinlemiş su mu ekleyelim yoksa çeşmeden mi? |
|
|
Gökhan Altunkaynak 25, Ankara 100*50*60 P.Nattereri x 13 (serkan akkaş yavruları) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Mehmet SOVUK yazdı:
Daha once bu konu farkli bi baslik altinda tartisildi fakat bi sonuca varamamisti. Biliyosunuz daha once ben su degisimi esnasinda 6 baligimi kaybetmistim. O zaman suyun bir kismini balkonda dinlendiemistim ve o esnada apartmanda ilaclama yapilmisti, cafer bey bu konuda ilac ucucu oldugu icin bi zarari olmaz demisti. Neyse, o su yetmedigi icin suyun bir kismini da cesmeden doldurmustum ve 2-3 saat sonra baliklar oldu. Bu konudaki tecrubelerinizi de paylasirsaniz sevinirim. Gokhan haftalik su degisimlerini atlatma, baliklari da sudan cikarmana gerek yok bu onlari daha cok strese sokar. Ben kendi adıma hemen anlatıyım su değişimini... Haftalık %25 dip çekimi 1 haftalık oda sıcaklığında dinlenmiş çeşme suyu koyuyorum... Dip çekiminide bildiğiniz hortumla yapıyorum... Zaten gözle görülür pislikler odun kaldırdığımda altında birikmiş oluyor... Üstten çekiyorum... |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 19.04.2011 15:23 İleti: 1146 Yaş: 41 Konum: BURSA |
|
|
Hafatada bir kendim yapmış olduğum dip çekim aparatıyla (2.5 lt lik pet şişenin altını kesip ,ucuna kalın hortum taktım) kumun altını üstüne getirerek 150 lt su çekiyorum.8 ad 19 litre damacanam var ,bir hafta beklettiğim suyu dip çekimi sonrasında ekliyorum.
İmkanı olanlara tavsiyem,elinizde mevcut tankınızın en az %50 si kadar su alacak extra bir tank veya büyük bir varil varsa içine su doldurup , filtre bağlayıp çalıştırın(iç filtre ,dış filtre,pipo filtre) Bu şekilde dinlendirilmiş suyun %80 ini ana tankınıza kullanın ve yedek tanka su ilave ederek bir hafta aynı şekilde dinlenmesini sağlayın.Dinlendirme tankındaki suya arada Sera Aquatan ve Sera Nitrivec damlatabilirsiniz. Ben daha önce bu şekilde yapıyordum fakat şuan yedek tankımı kuracak yerim kalmadı malesef |
|
![]() ![]()
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
Ben haftada %20 su değişimi sera'ın dip çekme aletiyle kumun dibine inerek yapıyorum.Suyu önceden natt'larıma bakarken direk çeşmeden hiç bekletmeden basıyodum tanka çok soğuk ve fazla bir su değişimi yani %50 civarına kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
![]() |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Bikaç gün oda sıcaklığında dinlenmiş su kullanıyorum bende ve haftalık %30 su değişimi yapıyorum dip çekimi ile.Dip çekim hortumuyla balıkları fazla ürkütmeden kolayca yapılabiliyor balıklar az da olsa ürküyorlar fakat büyük olduklarından en fazla 15 dakikada yine eski hallerini alıyorlar.Tabi küçük balıklarda bu süre uzayabiliyor ve yavrularda stresten yan yatma gibi durumlar görülebiliyor ama bir süre sonra yine eski hallerine dönüyorlar
|
|
Anıl YURTSEVER
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 25.01.2012 16:22 İleti: 13 Yaş: 44 Konum: İstanbul |
|
|
Hiçbir zaman dip çekimi yapmadım yapmamda, sadece su sıcaklığına bağlı azalan su oranında akvaryuma su takviyesi yaparım. Balıklarım her zaman sağlıklı, hareketli ve renkleri harika akvaryumlarınıza doğru kum, teçhizat aksesuar oluşturamamışsanız piranha besleyenler hayatı boyunca dip çeker durur.
|
|
|
Özkan EMİR İstanbul (12xCariba) |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
piranya yazdı:
Hiçbir zaman dip çekimi yapmadım yapmamda, sadece su sıcaklığına bağlı azalan su oranında akvaryuma su takviyesi yaparım. Balıklarım her zaman sağlıklı, hareketli ve renkleri harika akvaryumlarınıza doğru kum, teçhizat aksesuar oluşturamamışsanız piranha besleyenler hayatı boyunca dip çeker durur.
Tankınızda ki kumu, teçhizatı ve aksesuarı söylermisiniz? Tankınız kaç lt.? Kaç adet Piranha var? Başlık altında resimle birlikte paylaşırsanız memnun olurum... Belki sizin uygulamalarınız bizlere ışık olur bizde dip çekimi hamallığı yapmamış oluruz... |
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 08.09.2011 10:52 İleti: 6026 Yaş: 48 Konum: İstanbul 20/07/1977 |
|
|
piranya yazdı:
Kendini biraz tanitirmisin? Imza kismina ad soyad gibi bilgileri de eklersen iyi olur. Cunki size nasil hitab edecegimizi bilmiyoruz. Bi de dogru kum ve techizat derken ne kullaniyosun? Biraz daha acik yazarmisin? Cunki techizat anlaminda forumdaki bazi arkadaslarda cok iyi sistemler var ama hemen hemen herkes su degisimi yapar. |
|
|
Mehmet SOVUK Avcılar / İSTANBUL High Tech Planted Tank: 75*50*50 |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Artı olarak dip çekimi sırf Piranha besleyenlere has bir uygulama değildir.. İstediğin foruma gir tür ne olursa olsun haftalık ve aylık bakımlarında dip çekimi uygulaması muhakkak vardır..
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.05.2011 15:29 İleti: 6225 Yaş: 42 Konum: İstanbuL |
|
|
piranya yazdı:
Şu doğru kum ve teçhizat'ı gerçekten ço merak ettim,tankınızı ve pirhanalarınızı bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. ![]() |
|
![]() AnıL YüceL Pygocentrus Piraya |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz