Su Degerleri

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 14 ileti ]

Yazar Mesaj

Çevrimdışı effekentli

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 16.04.2012 11:43   İleti başlığı: Su Degerleri   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Selam, yeni piranhalarımla ( utku beye teşekkurler ) bu hobiye adım atmış bulunuyorum.
Şimdilik geçici olarak duzenledigim 450 lt lik yandan altçekim sump lu tamamını kendim yaptıgım akvaryumum. ee madem hobi herseyi kendin yapacaksın.

Resim

şimdilik sadece buyukce bir yengec ve kütük mevcut. ayrıca 5 adet su sümbülü.

Resim

Şimdi sıra sorumda. akvaryumum pH sı 9 bunu gerekli olan 6-6.5 seviyelerine nasıl düşürebilirim?

Ayrıca akvaryumla ve natterilerle ilgili tavsiyelerinizide beklerim.
Metin Çetin ( yaş deişmiyormuş 43 )
150*50*60
14 natteri
Aydın DİDİM
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı PoisoN

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 16.04.2012 12:16   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

Metin öncelikle Natt'ların hayırlı olsun iyi günlerde büyüt :nazar: su değerleri konusuna gelince ben hiç ölçmedım bu zamana kadar açıkcası ama önemli olduğunu düşünüyorum, bu konuda bılgısı olan arkadaslar sana yardımcı olucaklardır.. :onay:
Resim
AnıL YüceL
Pygocentrus Piraya

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.04.2012 15:23   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

Metin hayırlı olsun.Suyun ph ının 9 olması normal değil, çeşme suyunun ph ını ölçtün mü?Eğer daha düşükse tankta salınım yapan birşey vardır, muhtemelen de kumdur.Kum olarak ne kullanıyorsun? Ayrıca Su sümbülleri için aydınlatmanın iyi olması lazım, ben denedim ama malesef çürüdüler.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı effekentli

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.04.2012 18:42   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

tskler okancım. maalesef didim in suyunun ph sı 8-9 civari. ec ise 0.9
sümbüller konusunda sıkıntı yok kendim yetiştiriyorum :) bi süre temizlik yapsınlar yeter yenisini koyarım. kumu hazır aldım piranha için uygun dediler çakıl taşını andıran gorunumu var biraz iri yani.
150*50*60
14 natteri
Aydın DİDİM

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.04.2012 19:42   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

Metin hiç olmazsa 7,5-8 'e alışırlar ama 9 çok yüksek. Bu durumda dış filtreye 1 paket sera super peat ilave edebilirsin. Bunu yaptıktan sonra yapacağın dip çekimleri ve su değişimlerinde kullandığın su miktarını düşük tutarak ph da ani değişimler olmasını engelleyebilirsin.Mesela haftada 1 defa %30 su değişimi yerine 2 defa %15 yapmak gibi. Eğer kh da yüksekse ph ı düşürmen zor olacaktır.Birde co2 ile ph düşürülüyor ama o sistemin ayrıntısını bilmiyorum. 8 ph ile 9 ph arasında çok fark yok gibi görünebilir ama aynı depremde richter ölçeğindeki gibi her bir değer arası etki katlarca fazla veya az oluyor. 1 puanlık ph farkı suyu 10 kat daha bazik veya asidik yapabiliyor. Ayrıca ph düşürmek için kullanılan en garanti yol olarak reverse osmos cihazından elde edilen suyla çeşme suyunu aşılamanın olduğu söyleniyor. Bir de kumun salınım yapmadığından emin misin bence kumun tam cinsini öğren. Eğer imkanın varsa ve kumu değiştirmeyi düşünürsen çok ince olmayan bej veya sarı silis kum yada siyah hagen kum kullanmanı tavsiye ederim, bu kumların tankta nasıl durduklarını forumdaki video ve resimleri inceleyerek görebilirsin.

Çevrimdışı Dr.Serra

Koleksiyoncu

Koleksiyoncu

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.04.2012 19:54   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

Hayırlı olsun sağlıkla besleyip büyütün :nazar: yanlız 9ph korkunç bi rakam okan abi gerekenleri söylemiş ph derecesi 9 olan su 8 olandan 100 kat sert olabiliyor,bu sertlikteki suda yaşayabilen piranhalarada bir kez daha hayran kalıyorum.
Dr. Serra Yasin ATASAZ
Serra türleri Alım-Satım

Resim

Çevrimdışı effekentli

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 17.04.2012 19:59   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

topraksız tarımda ph dusurmek için kullandıgım sülfirik asit bitkilere bi zararı olmuyordu. Acaba balıklara olurmu? veya limontuzu gibi asidik preparatlar kullanabilirmiyiz? yagmur suyu tabiki 5.5-6 arası pH a sahip ama 450 lt tanka ve su deişimlerine yagmurla yetişebilmek sanırım imkansız :(
150*50*60
14 natteri
Aydın DİDİM

Çevrimdışı Dr.Serra

Koleksiyoncu

Koleksiyoncu

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.04.2012 20:02   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

Limon tuzunun ph üzerinde olumlu etkisi olabilir ancak suyun diğer parametlerini olumsuz anlamda tehlikeye atar,yağmur suyu akıllıca bir çözüm aslında en azında 450 lt olmasada bi miktar kullanabilerseniz suyun sertliğini kırabilir.
Dr. Serra Yasin ATASAZ
Serra türleri Alım-Satım

Resim

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 17.04.2012 20:09   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

effekentli yazdı:
topraksız tarımda ph dusurmek için kullandıgım sülfirik asit bitkilere bi zararı olmuyordu. Acaba balıklara olurmu? veya limontuzu gibi asidik preparatlar kullanabilirmiyiz? yagmur suyu tabiki 5.5-6 arası pH a sahip ama 450 lt tanka ve su deişimlerine yagmurla yetişebilmek sanırım imkansız :(

Metin kimyasalların ayarını tutturmak çok zor hele bir de kh yüksekse istediğin ph ı elde etmek için çok fazla kullanman gerekecek ve bu da olumsuz sonuçlara sebep olacaktır. Bence en iyisi şimdilik dediğim gibi dış filtren varsa içerisine 1 paket (500 gr) sera süper peat ekle, hem içerisindeki hümik asit ve diğer elementler de balıklar için rahatlatıcı bir ortam sağlar, ama dediğim gibi eklediğin torf zamanla ph da düşüş sağlarsa, su değişimleri esnasında tanka eklediğin su miktarını çok aşırı tutma (haftada bir yerine aynı miktarı haftada 2 kere de değiştirebilirsin), ani ph dalgalanmaları da olumsuz etkide bulunabilir.

Çevrimdışı effekentli

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 19.04.2012 11:40   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

350 LT 9 pH akvaryum suyu + 100 LT pH 6 yagmur suyu = 450 LT pH9 akvaryum.
ben bu işten bişii anlamadım yada matematigim çok zayıf :(
sonuç : tekrar yagmur yagmasını beklemeye gerek yok. sera süper peat de olmazsa dök sülfirik asidi :)
150*50*60
14 natteri
Aydın DİDİM

Çevrimdışı nx4_falcon

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 19.04.2012 13:25   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

effekentli yazdı:

Topraksız tarımda ph ı sülfirik asitle düşürmüyoruz nerden öğrendin bilmiyorum ama Fosforik asit kullanıır. Sakın H2SO4 Dediğin şey tuz ruhudur organik olan herşeye zararlıdır. Kullanacaksanki tavsiye etmem fosforik asit kullanabilirsin . Tarımda fosforik asit kullanılır.
" Belirli mesafeden bakıldığında, büyük bir gururla yürüyen, muhteşem bir gücün bembeyaz bir görüntüsü "

Tolga

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 19.04.2012 17:58   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

effekentli yazdı:
350 LT 9 pH akvaryum suyu + 100 LT pH 6 yagmur suyu = 450 LT pH9 akvaryum.
ben bu işten bişii anlamadım yada matematigim çok zayıf :(
sonuç : tekrar yagmur yagmasını beklemeye gerek yok. sera süper peat de olmazsa dök sülfirik asidi :)

Metin bu tür kimyasalların ayarını yapmak zordur bence hiç bulaşma. Ben bırak kimyasalı azoo nun hazır ph düşürücüsünden bir ara kullanmıştım, kh yüksek olduğu için miktar olarak fazla kullanmam gerekiyordu ve balıkların muhtemelen mukus tabakasına zarar verdiği için sürtünmeler başlamıştı. Ph işe ancak 1 puan kadar aşağıya düşmüştü. Daha sonra yanlış hatırlamıyorsam seachem bir ürününü kullanmıştım, o daha etkiliydi ama dediğim gibi sera süper peati dene zamanla düşüş olmazsa en kesin çözüm heralde reverse osmos cihazıdır.Bir de kumun salınım yapmadığından eminsin değil mi?Bence kumu bir araştır.

Çevrimdışı effekentli

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 20.04.2012 22:45   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

nx4_falcon yazdı:
Topraksız tarımda ph ı sülfirik asitle düşürmüyoruz nerden öğrendin bilmiyorum ama Fosforik asit kullanıır. Sakın H2SO4 Dediğin şey tuz ruhudur organik olan herşeye zararlıdır. Kullanacaksanki tavsiye etmem fosforik asit kullanabilirsin . Tarımda fosforik asit kullanılır.

topraksız tarımda herturlu asit kullanılır. sadece kullanım sonunda kalan atıklar sorun yaratır. fosforik asitte ortamda fosfor kalır sulfirik asitte sulfür kalur. o yuzden nitrik asit tercih edilir artan nitrat zaten kullanıldıgı için ayarlaması kolaydır.
neyse konumuz bu degil :)
bugun ogrendigimie gore işlenmemiş tuz tavsiye ettiler her 100-150 lt için 1 çorba kaşıgı. ortamın tatlı su oldugunu belirtmeme ragmen tecribeli akvarist israr etti kullan birşey olmaz diye. tecrube sahibi arkadaslardan yorum bekliyorum lütfen.
150*50*60
14 natteri
Aydın DİDİM

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 23.04.2012 09:57   İleti başlığı: Re: Su Degerleri   

effekentli yazdı:
....
bugun ogrendigimie gore işlenmemiş tuz tavsiye ettiler her 100-150 lt için 1 çorba kaşıgı. ortamın tatlı su oldugunu belirtmeme ragmen tecribeli akvarist israr etti kullan birşey olmaz diye. tecrube sahibi arkadaslardan yorum bekliyorum lütfen.

Metin bunu niye tavsiye ettiler ph' ı düşürmek için mi? Böyle birşey mümkün değil.
Kaya tuzunu hastalıklara karşı koruyucu olarak kullanabilirsin.Sen kullanıyor musun dersen, ben kullanmıyorum.
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 1 sayfadan 1. sayfa [ 14 ileti ]

Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açabilirsiniz
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz