Tüm zamanlar UTC + 2 saat
Stres Hakkında Önemli ve Tek Bir Soru
Yetkili: Moderatör
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Herkeze günaydın öncelikle.. Günlerdir araştırmalar yapıyorum ve "STRES" ile ilgili herşeyi ögrendim neredeyse ve TEK bir sorum var ; Stres i yenmek için akvaryumdaki bütün dekorları kısa bir süreligine (1-2 hafta gibi.. ) çıkarmak bir sorun yaratırmı çogu kişi bunu yapıyor anladıgım kadarıyla..
NOT: Balıklarım 7-8 cm Şimdiden teşekkürler.. |
|
|
"Bahadır PEKTAŞ"--ANKARA-- "100*40*55""P.Nattereri x 7 ""
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Tankınızın içinde ki dekorları çıkarma sebeplerinizden biride balıklarınızın arkalarına geçip saklanmamalarıdır. Bir de tankınız darsa ya da balıklarınıza ufak geliyorsa gezme alanı açmak içindir. Bencede şimdilik çıkarmanızda yarar var. Tankınızın genel bir görüntüsünü eklerseniz daha sağlıklı olacaktır.
Sizede günaydın. |
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
İmza kısmına akvaryum resmimi ekledim.. yorumun için saol..
|
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Katılımcı Piranhacı
Kayıt: 24.09.2009 14:30 İleti: 1756 Yaş: 44 Konum: Sakarya |
|
|
Saklanılacak yer kalmaması alışmayı elbette kolaylaştırır.
|
|
| Cem DOĞAÇ / Sakarya | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 09.06.2007 08:16 İleti: 11619 Yaş: 45 Konum: İSTANBUL 1980 |
|
|
Ortam gayet iyi görünüyor. Açıkcası şu an için içinde mevcut olan kök kalabilir. Gayet hoş olmuş. Ama balıklarınız sürekli saklanma eğilimi gösteriyorsa çıkarabilirsiniz.
|
|
|
----------Aykut Oruç DURMUŞOĞLU---------- |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 21.03.2007 14:29 İleti: 2932 Yaş: 39 Konum: Bodrum |
|
|
Stresin önüne geçmenin en önemli çözümü uygun su değerleri ve akvaryumun ebatları. Saklanmamalarını istiyorsan tabiki dekorları çıkar bunun yanı sıra ışık faktörüde önemli düzenli aralıklarla tanka ışık vermeni tavsiye ederim ışığa alışan balıklar daha cesaretli olurlar bu strese girmelerinide zor hale getirir.
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 31.07.2005 11:01 İleti: 8005 Yaş: 52 Konum: Pendik İstanbuL |
|
|
Az hareket ve insan gören balıklar ne yaparsanız yapın hareketlere karşı tepki verirler. HAreketli mekanlarda duran balıklar daha sıkıntısız olur . Bir de besleme ile alakalı bir durumdur. Yemlemeyi direk tanka atarak yapıyorsanız bu bile stresin devamını sağlar el ile beslemeyi veya eti suya değdirip bir dakika sonra parçalar halinde yutulabilecek seviyede kapışarak yedirirseniz daha sağlam balıklarınız olacaktır.
|
|
|
MirsaT BehçeT Pendik İstanbuL Axis Gayrimenkul de Gayrimenkul Danışmanı |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 16.01.2008 17:46 İleti: 3233 Yaş: 47 Konum: istanbul |
|
|
Sürü balığına AKINTI şart arkadaşlar..
|
|
| Fatih WİLD | |
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
Kayıt: 10.03.2010 15:11 İleti: 6633 Yaş: 49 Konum: Kahramanmaraş-Türkoğlu 12/07/1976 |
|
|
Piranhalardaki en büyük sorun çabuk strese girmeleri, yalnız balıklar büyüdükçe stres süreleri kısalıyor yani ani hareketlere veya titreşimlere verdikleri tepki sonucu strese girdiklerinde tekrar eski hallerine dönme süreleri büyüdükçe kısalıyor. Şuan ki şartlarda daha az stres için tankı imkan dahilinde evde veya bulunduğu ortamda insanların gelip geçtiği bir yerde bulundurmak, aydınlatmanın açılış saatini gündüz yapmak ve açılış ve kapanış saatlerini sabitlemek, yüzeyden yemlemeye alıştırmak(verdiğiniz yemleri misina ucuna bağlayıp yüzeye yakın bir yerde kalacak şekilde sabitlemek), onların yanında bolca vakit geçirmek vb sayılabilir.
|
|
|
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu |
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Gerçekten insanların gelip geçtiği yerde balıklar daha korkusuz ve daha saldırgan oluyorlar. Dört gün önce balıkları akvaryumcuya bakması ıcın bırakmısdım 560 litre tankta balıkları tanıyamadım acayip bir gelişme var. Hatta bu gün elimden Karides yedi keratalar neşeleride yerinde gibiydi.
|
|
|
Eyüp ŞAHİN Yaş: 25 İstanbul\Tuzla Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü 1 Adet F0 Pygocentrus Cariba 7 Adet Pygocentrus Nattereri
|
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
|
|
Tam sorumun cevabını alamadım ama yinede çok yararlı bilgiler edindim.. Herkeze teşekkürler..
|
|
|
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Özel Üyesi
|
|
Biz teşekkür ederiz.Balıgın strese fazla girmemesi için. Öncelikle tankın büyük olması ve suyun, ne fazla sıcak nede fazla soğuk olmaması gerekir.Bu balıklar doğal ortamlarında ısıtıcı olmadıgı için (kendndi fikrimce) su derecesinin 24 - 26 derece olmasında bir sakınca yoktur .
|
|
|
Eyüp ŞAHİN Yaş: 25 İstanbul\Tuzla Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü 1 Adet F0 Pygocentrus Cariba 7 Adet Pygocentrus Nattereri
|
|
| Sayfa başı |
|
|
TPF Tecrübeli Üyesi
Kayıt: 08.08.2008 22:25 İleti: 2444 Yaş: 39 Konum: İstanbul / Kocamustafapaşa |
|
|
Piranha stres yapan ve genelde korkan bir canlıdır bunu sonsuza kadar yok edemezsiniz.Ama bol akıntı ve yüzeyde kalan kuru yem ile beslerseniz ilerde tetra gibi suyun üzerinde yem kapıcaklardır.
|
|
| Emrah Kürekli | |
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 08.05.2012 10:16 İleti: 169 Yaş: 38 Konum: BURSA/Çarşamba |
|
|
Selam. Bahadır arkadaşım bende bu konuda kafayı yiyecektim en son burdan baya bir yardımcı oldu abiler , arkadaşlar şimdi şöyle yapıyorum : Işık sürekli yanıyor yanlız baya bir loş 3 günde bir cok az ışığın seviyesini artırıyorum fark edilmicek kadar (bunun için aparat var) kendime zaman belirledim örn:yemlemeden 5-10 dk sonra dış filtreyi calıştırıyorum 1 2 saat sonra kapatıyorum. Gün içersinde 30 dk iç filtreyi açıyorum 3 4 kere Senin tankınla aynı dizayn benimkide şimdi eskiye göre neler oldu ona gelelim tavuk etine tepkileri fena günde 3-4 kere besleme yapıyorum kusma hiç yok çok şükür 2 günde bir canlı yem veriyorum( canlı yem vericeğim zaman o gün yemek vermiyorum) eskiden canlı yeme tepki verene kadar saatler geçerdi şimdi ise kısa sürede sonuç alıyorum istersende sende böyle dene yemek tarifi gibi oldu :D Yanlışım varsa tecrübeli abiler arkadaşlar uyarsın beni. Boyutları 8-5 cm balıkların bellirli boyutlara gelince tabiki alışmış olucaklar tahminime göre. Kolay gelsin sana.
|
|
|
Serhat GÖYDEMİR 150*60*50 Pygocentrus Nattereri / Ad.12 |
|
| Sayfa başı |
|
|
Kayıtlı Üye
Kayıt: 08.05.2012 10:16 İleti: 169 Yaş: 38 Konum: BURSA/Çarşamba |
|
|
Bir de eğitim ve alıştırma evresi bitince paylaşım yapıcam sürekli.
|
|
|
Serhat GÖYDEMİR 150*60*50 Pygocentrus Nattereri / Ad.12 |
|
| Sayfa başı |
|
Bu forumda konulara cevap yazabilirsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz