Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 2. sayfa [ 44 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 06.06.2012 22:42   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

poison44 yazdı:
Bu başlıkta Okan ağbi denemelerini resimlerle paylaşmış sağolsun,inceliye bilirsiniz.
Lav kırığı,hagen ve silis kum.
Bir de Mehmet ağbinin tank kurulumu var,bu başlıkta çok yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
Yeni Tank Kurulumu (Mehmet Sovuk)

Konuları zevkle inceledim teşekkür ederim.
İsim: Görkem Cemal

Akvaryum: 1.80x60x60
24 Nat
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Trakya

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 06.06.2012 22:55   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Yeni tankın hayırlı olsun. Boyutları çok güzel seçilmiş. Kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah..
Alper SARAÇOĞLU
TEKİRDAĞ

Çevrimdışı hades

TPF Tecrübeli Üyesi

TPF Tecrübeli Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.06.2012 00:33   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Hayırlı olsun filtreleme olaraktan ne düşünüyorsun bunu göz ardı etmemelisin.Isıtıcıyıda aynı şekilde kaliteli seçmeni öneririm.
Emrah Kürekli

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.06.2012 02:36   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Görkem yeni tankın hayırlı olsun, gerçekten ölçüler çok güzel. Sanırım filtreleme için sump kullanicaksin, yanlış gormediysem tankın sol tarafında sump deliği var. Arka fon olarak çoğu arkadaşımızın da söylediği gibi siyah fon güzel olur, veya taş ve ağaç köklü görüntüsü olan bir fon kullanabilirsin. Kum olarak da 0,5 silis kum veya hagen kum çok güzel görüntü katar. Eğer ileride bitkilendirme yapicam dersen hagen'i tavsiye ederim, yok bitki düşünmüyorum dersen silis kum balıkların rengini daha güzel gösterir. Ayriyeten dere kumu da güzel ve doğal bi görüntü oluşturabilir, bu tamamen senin zevkine kalmış. Aydinlatmada ise muhakkak Sylviana Grolux florosan kullanmanı tavsiye ederim, balıkların rengini en iyi bu florosanlar gösteriyor, tabi bunun çeşitli markaları da var, arastirabilirsin. Sana şimdiden kolay gelsin, sormak istediğin şeyler olursa biz buralardayiz. :grin: :onay:
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL
High Tech Planted Tank: 75*50*50

Çevrimdışı Cypherpunk

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.06.2012 09:04   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Hayırlı Olsun.
Tarık Uysal

PERU 4 EVER
Resim

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 07.06.2012 11:12   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Trakya yazdı:
Yeni tankın hayırlı olsun. Boyutları çok güzel seçilmiş. Kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah..

Teşekkür ederim. :)

hades yazdı:
Hayırlı olsun filtreleme olaraktan ne düşünüyorsun bunu göz ardı etmemelisin.Isıtıcıyıda aynı şekilde kaliteli seçmeni öneririm.

Teşekkür ederim sump düşünüyordum aslında ama tam karar veremedim.

24 Nat

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 07.06.2012 11:15   İleti başlığı: Re: Tankım geldi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :)   

Mehmet SOVUK yazdı:
Görkem yeni tankın hayırlı olsun, gerçekten ölçüler çok güzel. Sanırım filtreleme için sump kullanicaksin, yanlış gormediysem tankın sol tarafında sump deliği var. Arka fon olarak çoğu arkadaşımızın da söylediği gibi siyah fon güzel olur, veya taş ve ağaç köklü görüntüsü olan bir fon kullanabilirsin. Kum olarak da 0,5 silis kum veya hagen kum çok güzel görüntü katar. Eğer ileride bitkilendirme yapicam dersen hagen'i tavsiye ederim, yok bitki düşünmüyorum dersen silis kum balıkların rengini daha güzel gösterir. Ayriyeten dere kumu da güzel ve doğal bi görüntü oluşturabilir, bu tamamen senin zevkine kalmış. Aydinlatmada ise muhakkak Sylviana Grolux florosan kullanmanı tavsiye ederim, balıkların rengini en iyi bu florosanlar gösteriyor, tabi bunun çeşitli markaları da var, arastirabilirsin. Sana şimdiden kolay gelsin, sormak istediğin şeyler olursa biz buralardayiz. :grin: :onay:

öncelikle çok teşekkür ederim. Baştan sump düşüyordum aslında şu anda sump olarak kullanacağım tankta hazır ama iki akvaryumu birlikte kullandığım zaman ağırlık yaklaşık 1.2-1.5 ton oluyor. Kat taşır mı taşımaz mı diye bir ikileme girdiğim için sump deliğini şimdilik iptal etmeyi düşünüyorum.

turog yazdı:
Hayırlı Olsun.

teşekkürler.

24 Nat

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 07.06.2012 12:09   İleti başlığı: Re: Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum   

Peki sizce kaç kilo hagen kum yeterli olur ? ileride bitki de ekmeyi planlıyorum bu yüzden kaç kg kum ve nasıl aydınlatma yapmalıyım sizce

24 Nat

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.06.2012 12:54   İleti başlığı: Re: Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum   

explode yazdı:
Peki sizce kaç kilo hagen kum yeterli olur ? ileride bitki de ekmeyi planlıyorum bu yüzden kaç kg kum ve nasıl aydınlatma yapmalıyım sizce

Görkem silis kum olsa aşağı yukarı 100 kg. yeter diycem de, hagen biraz daha iri taneli tahminimce 70 kg. civarında yeterli olur diye düşünüyorum. Aydinlatmayi ilk etapta 1 veya 2 adet grolux ile yapabilirsin, fakat bitki işin içine girince daha fazla ışık kullanman lazım. Guclu Led'ler var onu da arastirabilirsin hem daha tasarruflu olur. Hatta şimdi bile 2-3 metre guclu led kullanabilirsin.
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 07.06.2012 15:13   İleti başlığı: Re: Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum   

Mehmet SOVUK yazdı:
explode yazdı:

Görkem silis kum olsa aşağı yukarı 100 kg. yeter diycem de, hagen biraz daha iri taneli tahminimce 70 kg. civarında yeterli olur diye düşünüyorum. Aydinlatmayi ilk etapta 1 veya 2 adet grolux ile yapabilirsin, fakat bitki işin içine girince daha fazla ışık kullanman lazım. Guclu Led'ler var onu da arastirabilirsin hem daha tasarruflu olur. Hatta şimdi bile 2-3 metre guclu led kullanabilirsin.

teşekkür ederim. Led'den kastınız acaba şerit ledler oluyor onlar mıdır ?

24 Nat

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 07.06.2012 15:51   İleti başlığı: Re: Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum   

Evet Görkem 3 cipli şerit ledler var dış mekan aydinlatmasinda kullanılıyor. Çeşitli markalar var biraz araştırma yapıp internet üzerinden de alabilirsin.
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL

Çevrimdışı explode

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

İletiTarih: 08.06.2012 00:27   İleti başlığı: Re: Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum   

Mehmet SOVUK yazdı:
Evet Görkem 3 cipli şerit ledler var dış mekan aydinlatmasinda kullanılıyor. Çeşitli markalar var biraz araştırma yapıp internet üzerinden de alabilirsin.

Teşekkürler

24 Nat

Çevrimdışı Gece_Şahini

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 08.06.2012 03:10   İleti başlığı: Re: Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum   

Öncelikle :hg: .Tankınız çok güzel :nazar: :nazar:Allah nazardan saklasın.Hagen kumda balıklar sitreslerini daha çabuk atlatırlar.Balıkları yavru alacaksanız saklanacak türde taş kök ve bitki olmaması önerimdir.Bitki işine gelince , bitkiler köklerini salacağı için benim 300 litrelik tankıma 10 kilo Hagen siyah kum yetti , fakat hagen kumlar 25 kilo olarak satılıyor önce alıp denemenizi yetmez ise tekradan alıp tankınıza eklemenizi öneririm
Eyüp ŞAHİN
İstanbul\Tuzla
Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü
1 Adet F0 Pygocentrus Cariba
7 Adet Pygocentrus Nattereri
Resim

Çevrimdışı Mehmet SOVUK

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 08.06.2012 08:45   İleti başlığı: Re: Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum   

Eyüp benim daha evvel 100-40-60 225 litrelik tankım vardı içinde de 10 cm'e yakın strafordan arka fon vardı yani tankın ölçüsü 100-30-60 gibiydi ve o tankta 25 kg hagen kum vardı. 300 litrelik bi tankda 10 kg kum sadece zemindeki camın üzerini örter, sen bi dene bakalım 1-2 kök bitki tutacak mi? Su anki tankım da 150-50-60 ve 50 kg kum var ve yüksekliği de öyle çok digil, en fazla 2 cm çıkar.
Mehmet SOVUK
Avcılar / İSTANBUL

Çevrimdışı Gece_Şahini

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 08.06.2012 10:07   İleti başlığı: Re: Tankım Geldi Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum   

Evet abi bende bitki olmadığı için 25 kilonun hepsini dökmedim sadece cam görüntüsünü kapattım haklısın
Eyüp ŞAHİN
İstanbul\Tuzla
Trakya Üniversitesi Elektrik Bölümü
1 Adet F0 Pygocentrus Cariba
7 Adet Pygocentrus Nattereri
Resim
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 2. sayfa [ 44 ileti ]
[Sayfaya git]   Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Kimler çevrimiçi