Sürtünme

Yetkili: Moderatör

Konuya cevap yaz
 3 sayfadan 1. sayfa [ 36 ileti ]
[Sayfaya git]   1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj

Çevrimdışı Winchester

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 18:20   İleti başlığı: Sürtünme   

Alıntı ile cevapla İletiyi rapor et 

Merhaba arkadaşlar, benim natlarım bu gün sabah kuma sürtünmeye başladılar bende biraz araştırdım beyaz benek hastalığın da da böyle bi durum oluyormuş fakat balıkların üzerinde beyaz benek yok, hepsi teker teker sürtünüyo araştırdım bi cevaba varamadım..

Dış filtrem var içine bu gün karbon kömürü aldım koydum..
Hava motoru ile arada takviye yapıyorum..
Yüzey dalgalanması ile oksijen elde ediyorum..
Akvaryum kurulalı 2.5 hafta oldu..
Isı 26 derecedeydi 28e çıkarttım.. ( Bu gün sabah )
Haftalık dip çekim yapıyorum 4-1 olarak...
Işıklandırma 12-13 saat...
Suda bir adet 20cm civarı mangrow kökü var..
Besinler, karides, çiğ et.. ( günlük 2 öğün )
İlaç olarak dip çekim sonrası Sera Aquatan...

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar, sürekli sürtünüyolar ve erken tedavi uygulamak istiyorum..
Ozan SÖZDUYAR
Ankara
120x50x50, 16 Baby Natt.
Sayfa başı Profile bak Özel mesaj gönder 

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 18:46   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Muhtemelen bakteri döngüsü tam oluşmadığından kaynaklanıyordur, bu dönemde aşırı yemleme yapmaz ve yem artığı kalmamasına dikkat edersen bir süre sonra düzelecektir.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı Winchester

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 18:49   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

İnşallah öyledir çok korkmaya başladım :s
Ozan SÖZDUYAR
Ankara
120x50x50, 16 Baby Natt.

Çevrimdışı BELVA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 20:36   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Ozan bende senin gibiyim ama bende 30 balıktan sadece 3 tanesi sürtünüyor. Son 2 gündür sağlık bölümündeki tüm başlıkları okudum. (4 sayfadaki başlıkları) Sanırım sorun akvaryum suyunun tam oturmaması bu aralar dip çekme su kendini oturtsun ve bizim sorunumuz nitrat dan kaynaklana bilir çünkü benim balıklarda da beyaz benek , mantar ve bit gibi gözle görebileceğimiz belirtiler yok . Sera Toxivec Acil Koruma ilacı işimizi görebilir http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=1299 istersen buradan sipariş edebilirsin. (güvenilir bir yer bende ilaçları oradan sipariş ettim bir sorun olursa ben gider dükkanın sahibiyle konuşurum) Ozan kardeşim ben forumdan okuduklarımı yorumladım kendi balıklarıma öğrendiklerimi seninle paylaşmak istedim umarım yardımı dokunur. Yanlışım yada eksiğim varsa abiler1imiz müdahale edeceklerdir.
ONUR AYAZ
istanbul
20 natt.
130*60*60

Çevrimdışı Mr. Nobody

TPF Özel Üyesi

TPF Özel Üyesi

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 20:56   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Bence bu aşamada ilaca veya başka bir katkıya gerek yok, sadece bakteri döngüsünün daha çabuk oluşması istenirse sera nitrivec veya başka bir bakteri kültürü kullanılabir ama şart değil. Daha önce de dediğim gibi döngü oluşana kadar aşırı yemleme yapmamak ve yem artığı kalmamasına dikkat etmek gerekir.
Okan YEŞİLÖZ-Yaş:40-Kahramanmaraş-Türkoğlu

Çevrimdışı BELVA

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 21:04   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Okan YEŞİLÖZ yazdı:
Bence bu aşamada ilaca veya başka bir katkıya gerek yok, sadece bakteri döngüsünün daha çabuk oluşması istenirse sera nitrivec veya başka bir bakteri kültürü kullanılabir ama şart değil.

Abi dediğin ilaç Sera Bio Nitrivec mı ? Ben forumu alt üst ederken raslatım ve sipariş ettim birde su berraklaştırıcı sipariş ettim bu ilacı kullanır kullanmaz onuda kulsan da suyun rengi düzelse olur mu ? Birde Okan abi çok büyük bir sorun değil dimi abi ?
ONUR AYAZ
istanbul
20 natt.
130*60*60

Çevrimdışı Aytaç DEMİRKOL

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 21:41   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Beyaz benek son aşamalara doğru gözlenir gözle görmek biraz zordur. sürtünme olayı genelde AMONYAK artışına bağlıdır kuma hafif bi sürtünme yani dakika 1 kez ise dip çekimi ve mavi ilaç ve kaya tuzu sürtünme bir kaç kez ve sıklıkda ise acil dip cekimi cok az yemleme ve filtrelerde baktarı popilasyon artımı için bakteri kültürü hazırlamak veya hazır almak...
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

American Pitbull Terrier (Rednose)
Lovebird Personata

Çevrimdışı Winchester

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:02   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

aytacdemirkol yazdı:
Beyaz benek son aşamalara doğru gözlenir gözle görmek biraz zordur. sürtünme olayı genelde AMONYAK artışına bağlıdır kuma hafif bi sürtünme yani dakika 1 kez ise dip çekimi ve mavi ilaç ve kaya tuzu sürtünme bir kaç kez ve sıklıkda ise acil dip cekimi cok az yemleme ve filtrelerde baktarı popilasyon artımı için bakteri kültürü hazırlamak veya hazır almak...

Aytaç abi teşekkür ederim yorumun için abi, yemleme yapmadım tam 1 saat kaldı yemlemeye ama yapmıcam, kaya tuzu kullandım 1 saat önce..

Dip çekimi yapıyım ben çünkü ben çıkmadan balıklar dakikada 10 sürtünme yapıyolardı şuan hepsi kuma yakın şekilde dizilmiş duruyolar sürtünme felan yok...
Ozan SÖZDUYAR
Ankara
120x50x50, 16 Baby Natt.

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:10   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

dip çekimi sonrası kaya tuzu daha etkili olur dip cekmeden kaya tuzu kullanırsan tuzun bir kısmını cekmiş olursun dip cekimini yap kaya tuzunu orantılı olarak dök var ise mavi ilaç onuda lt göre orantıla ve önemli bi husus tuz ve mavinin reaksiyona girip hızlanması için hava tasın varsa 1 saat boyunca havayı biraz yükselt...
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Canlı doğuranlar (moscow green,alman,gold,full red lepistes-blackmolly,ingilizplati)jawamoss,helana)
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı Winchester

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:14   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

BELVA yazdı:
Ozan bende senin gibiyim ama bende 30 balıktan sadece 3 tanesi sürtünüyor. Son 2 gündür sağlık bölümündeki tüm başlıkları okudum. (4 sayfadaki başlıkları) Sanırım sorun akvaryum suyunun tam oturmaması bu aralar dip çekme su kendini oturtsun ve bizim sorunumuz nitrat dan kaynaklana bilir çünkü benim balıklarda da beyaz benek , mantar ve bit gibi gözle görebileceğimiz belirtiler yok . Sera Toxivec Acil Koruma ilacı işimizi görebilir http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=1299 istersen buradan sipariş edebilirsin. (güvenilir bir yer bende ilaçları oradan sipariş ettim bir sorun olursa ben gider dükkanın sahibiyle konuşurum) Ozan kardeşim ben forumdan okuduklarımı yorumladım kendi balıklarıma öğrendiklerimi seninle paylaşmak istedim umarım yardımı dokunur. Yanlışım yada eksiğim varsa abiler1imiz müdahale edeceklerdir.

Sağolasın onur abi, mantar gözle görünür fakat mantar değiller, beyaz benek iştahsızlık yapar öyle bir sıkıntım yok çok şükür..

Bendeki eski balıklarda da vardı 1 hafta sonra geçmişti hatta beyaz benek sanıp 7 günlük tedavi uygulamıştım fakat büyüdükleri için pullanıyolarmış ben beyaz benek sandım...

Şuan için kaya tuzu kullandım akvaryumun sağ ve sol bölümüne yarım avuç..
Birde karbon kömürü ekledim dış filtreye, gözlemdeyim herhangi birşeyde bilgileri paylaşıcam.

Yardımlarınız için teşekkür ederim değerli yorumlarınızı esirgemeyip benimle paylaştığınız için..

Aytaç abi, tuz kullandıktan sonra çift çıkıştı takviye olarak aldığım hava motorunu 1 saat son ayarda çalıştırdım, balıklar şuanda sadece kumun üstünde duruyolar öylece 3-4 tanesi gezinmeye başladı..

Şuan dip çekim yapmayım diyorum yarın akşama yapıyım ardından biraz daha kaya tuzu ekler yoluma bakarım gibisinden düşündüm ? :mrgreen:

+ oksijen takviyesi..
Ozan SÖZDUYAR
Ankara
120x50x50, 16 Baby Natt.

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:18   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

yrn aksama bırak o zaman dip cekimini tuzun öldürğü mikoroorganizmaları diple beraber ceker biraz tuzu azaltıp yinede eklersin yine hava acık sonra normale döner diye düşünüyorum fazla havada ph i yükseltir oda sıkıntı hatırlatıyım ya da bitki varsa tuz ve ph yükselmesi biliyosun sonucları...
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı Winchester

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:21   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

aytacdemirkol yazdı:
yrn aksama bırak o zaman dip cekimini tuzun öldürğü mikoroorganizmaları diple beraber ceker biraz tuzu azaltıp yinede eklersin yine hava acık sonra normale döner diye düşünüyorum fazla havada ph i yükseltir oda sıkıntı hatırlatıyım ya da bitki varsa tuz ve ph yükselmesi biliyosun sonucları...

Bitki yok abicim, fazla havanın ph yükselttiğini biliyorum günlük 3-5 saat açıyorum zaten hava motorunu yarın, dip çekim sonrası açarım ardından yarım avuç daha tuz eklerim, geçer diye düşünüyorum bende..

İnşallah geçer abicim..
Kumdan dolayı ise benim hayatım biter yani kumu değiştirmem çok zor, yada akvaryum silikonundan..

Saçma geliyo ama kum nitrit salgılıyosa ondan olabilir. :S
Sence ?
Ozan SÖZDUYAR
Ankara
120x50x50, 16 Baby Natt.

Administrator

Administrator

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:26   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

http://www.aquasafer.com/akvaryum-amony ... itrat.html

buraya bi bak istersen amanyok olmadan nitrit zaten olması zor nitrata dönüşmesi içinde bakteri şart ama kumun nitrit salınımı için biraz arastırma yapmak lazım ne tür taşlar salınım yapıyo diye gözlem yapmaya devam etcez
Rhombeus (xingu)
Rhombeus (black peru)
Spilopleura (gold)
Natteri
Beta halfmoon

Lovebird Personata

Çevrimdışı Winchester

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:28   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

aytacdemirkol yazdı:
http://www.aquasafer.com/akvaryum-amonyak-nitrit-ve-nitrat.html

buraya bi bak istersen amanyok olmadan nitrit zaten olması zor nitrata dönüşmesi içinde bakteri şart ama kumun nitrit salınımı için biraz arastırma yapmak lazım ne tür taşlar salınım yapıyo diye gözlem yapmaya devam etcez

Benim kullandığım siyah balatz kum, sence abi salınım yaptığı içinmidir ?

Pek sanmıyorm çünkü öbürlerinde de vardı fakat 1 hafta sonra geçti..
Ozan SÖZDUYAR
Ankara
120x50x50, 16 Baby Natt.

Çevrimdışı Winchester

Kayıtlı Üye

Kayıtlı Üye

Kullanıcı avatarı

İletiTarih: 30.10.2012 22:36   İleti başlığı: Re: Sürtünme   

Siyah bazalt kum pardon
Ozan SÖZDUYAR